DAVORIN XCM Slovak paradise

10.09.2011
12. kolo - Cyklomaratónska séria
10. kolo - Slovenský pohár XCM
MTB maratón
Hrabušice - Podlesok (Slovensko)

Reportáže, Foto, Výsledky
Zúčastnených bikerov (26)
AK4477alfiretoAndobikerarmgcorrieGreywolfKockaKotolnikBBkrtko333magic7marenmaturmilsumisenoMisqa12MSHPajoncekpetrerichardleromanxRudy79scr@tchsenky15vankesyojo
ja nehovorim ze je to spravne ale je to tak, ja som si tiez isiel podla pocasia do Granca s tym ze som sa neregistroval a isiel som len ako turista pockal som si na Slubici na prvych pretekarov a potom som uz siel medzi hobikmi do granca po trase
13.09.2011 - 17:20:33
00
Cena bola nastavena presne tak, ako to dopadlo. Ale zarobili. Som jedným z tých čo vysli rano na balkon a rozhodli sa :)
Nikto sa nerozhodoval rano ale den dva podla predpovede.
Preteky sa idu za každeho počasia: to je sice pekne ale moj bike nema rad blato a ja v žiadnom pripade nebudem platit 15 eur za to aby som ho mohol rozbit na zabahnenej trati. plus naklady za cestu dalších 10 eur. Takže ak je možnosť počkať (2 Eura su mi ukradnute) a vidiet ake bude počasie tak prečo to nevyužiť. Prišiel som sa tam zrelaxovať pozriet si prirodu a hlavne perfektnu trať čo za dažda neprichadza do uvahy.

Navrhujem aby sa tých 13 eur platilo do polnoci zo štvrtka na piatok a po tomto termine 20 Eur. Takto by mali aj teplomilní cyklisti čas pozrieť si predpoved aj organizator možnosť pripraviť sa.

Nie každý ma vyhradených 100E na preteky a po 4 hodinovej muke na 1kbm kde aj prvy mal priemernu rychlost okolo 15km/h som povedal že nikdy viac.
13.09.2011 - 18:07:34
00
výrazne drahšie štartovné v deň preteku, napr. dvojnásobok, by počet prihlásených na poslednú chvíľu určite znížil ...
13.09.2011 - 19:27:31
00
1KBM bol super. Keď si odmyslím svoj pád so zlomeným ramenom pred Zlatou Idkou :)
Počasie v Košiciach bolo celkom ok.


Naposledy upravil milsu dňa 13.09.2011 - 20:27:31, celkovo upravené 1 krát.

13.09.2011 - 20:03:16
00
1KBM bol super. Keď si odmyslím svoj pád śo zlomeným ramenom pred Zlatou Idkou :)
Počasie v Košiciach bolo celkom ok.


Som mal na mysli iny ročník 2010/2009 neviem presne
13.09.2011 - 20:24:28
00
moj nazor. za posledne 3 rocniky som stale platil na cas.az tento maraton som platil na mieste. troska viacej prace a starosti.nestihal som. ale vsetko prebehlo rychlo.takze ja osobne by som zrusil platenie v den preteku.ano som sam proti sebe.ale co uz.stalo sa to len raz.jednoducho sa neda predvidat kolko dojde bikerov v den preteku.a tam je potom broblem. howk.klobaska, syr a chlebik s mastou je asi jediny na nasich maratonoch ;-)
13.09.2011 - 20:40:59
00
[quote=""]Je to bezohľadné voči ľudom z väčšej diaľky. Takto sa môžu rozhodnúť ľudia zblízka. Ja z Bratislavy (konkrétne napríklad pre Slovenský raj alebo Granč) sa nemôžem rozhodnúť na poslednú chvíľu.

tiez som platil stupavsky maraton vopred.bolo to hop alebo trop.pocasie. a neriesil som to.chcel som ist tak som isiel. takze Nezvyraznuj ze si z ba. kto chce tak ide za kazdu cenu. samozrejme nie cez mrtvoly ;-)
13.09.2011 - 20:51:32
00
Chcem tiez prezentovat svoje dojmy z tohzo maratonu,pocasie super trat v pohode ale organizacia trochu bieda ako na viacerych maratonoch.Znacenie slabsie regulovcici ako drevene babiky obcerstvovacky detto.Naviac v druhom kole chybali uplne asi sa ponahlali na gulas ktory sa neusiel viacerym pretekarom.Ist posledne km bez vody povazujem za aroganciu organizatora voci pretekarom a nie je to jediny pretek kde sa to v ramci serie stalo.Som ten ktory si pridal 2 km pred cielom asi 7 km okruh naviac a po protestoch v cieli sa organizator cudoval ako moze pretekar ktory od smadu ani nevidi zabludit na trati.Viacmenej uznal svoju chybu a prislubil mi moralne ocenenie postavenim sa na bednu o ktoru som prisiel ale pri vyhlasovani sa na mna vykaslal. Aj to hovori o postoji organizatorov k pretekarom.A odpovedam aj kaskajovi vodu som si nabral z potoka a nebolo to prvykrat a asi ani posledny.Celkom by ma zaujimalo ako by organizator riesil keby niektora z dehydrovanych zien co prisli hodinu po mne skolabovala na trati.Dufam ze sa to nestane ani v buducnosti aj ked nas podpis na prihlaske na vlastne nebezprcenstvo z pohladu organizatora riesi asi vsetko.Aj tak dakujem za pekny pretek a dakujem vsetkym ktori dokazu organizovat tieto kcie pre nas bikerov aj ked trochu spatnej vazby by bolo velmi na prospech veci ale to asi chcem vela.
13.09.2011 - 23:06:16
00
No mozno za cele to meskanie mozem ja, pretoze som v piatok vecer este ukecal na tie preteky zopar Popradcanov, co o pretekoch vobec nevedeli. :-)
13.09.2011 - 23:09:33
00
No, mali by si brat priklad z Dubnicaku, kde bolo tusim 7 obcerstvovaciek, i ked bolo teplo na hovedo, ani som nestacil 0,7L bidon dopit a uz bolo kde dotankovat.
14.09.2011 - 00:53:02
00
na maratone v Raji som tohoto roku síce nebol, ale "pár" som ich už absolvoval (a nie len doma)
1. a bez urážky, porovnávať nejaký "smiešny" cyklo camp (pre 30 = 50 ľudí s tvrdou platbou dopredu) s organizáciou akéhokolvek maratónu je scestné
(vybavovanie povolenia organizacia značenie zabezpečenie ceny zdravotnícu regulovčíci policia peniaze ...)
2. prihlásenie na "poslednú" chvíľu (cez prihlasovací systém) je ďaleko lepšie pre organizátora, ako prihlasovanie sa až na mieste, ale budiž treba ho ponechať, za TOTO LAJDÁCTVO alebo "špekulovanie" by ale mal byt špeciálny príplatok
3. registráciu rozdeliť na tri skupiny
-prihlásený zaplatený = absolutna prednosť pri registrácii
-prihlásený nezaplatený = prednosť pri registrácii
-NEprihlásený = žiaľ musia počitať s tým, že nestihnú plánovaný a DODRŽANÝ čas štartu
4. problém so značením by jednoznačne vyriešilo jednotné značenie celej serie CMS s tým, že by sa posúvalo z maratónu na maratón (plastova tabuľka so šipkou pred druhá po zmene smeru a X-ko v nesprávnom smere, tak ako je to bežné všade okolo)čo by urobil usporiadateľ navyše, bolo by samozrejme len dobré
5. čo sa týka občerstvovačiek, mám dojem, že sme sa "trošku zhýčkali" osobne ked chcem zajazdit "dobrý" čas (na svoje možnosti na 50-ke) na občerstvovačke nestojím
maximálne pri velkom teple doplňam vodu (to sa samozrejme netýka 100-vky)
ak sa chcem "najesť" idem do reštaurácie, ak chcem pretekať, idem na maraton, ak sa chcem povoziť, idem s kamošmi na "celý" deň do lesa na bajku a podla toho sa aj zariadim, ak niekto chce "padnúť" dehydrovaný na 50-ke a nie je extrémne počasie, tak sa asi "nepripravil" dobre, alebo niečo podcenil ...
14.09.2011 - 09:13:42
00
a co takto nevraviet o nezodpovednosti ucastnikov ale o neschopnosti organizatora?

vec ktoru treba mat na pamati - organizovanie maratonov je este stale PLATENA SLUZBA ZA KTORU SI ZAKAZNIK PLATI. a je uplne jedno ci na tom organizator zaraba, prudko preraba alebo je to sialenec ktory to robi lebo ho to bavi. ak ma problem so svojimi zakaznikmi asi by si nemal nicit nervy tym ze su ludia ochotni u neho utratit nemale peniaze v den maratonu.

to ze organizator nie je schopny zvladnut napor na rannej prezentacii je problem organizatora. skusenosti s organizovanim maratonu ma vacsina maratonov nie jednorocnu a organizator vie ako velmi ma pocasie vplyv na ucast a prezentaciu v den startu.

tukat do notebooku na cyklo-sao a vypisovat paragony zvladne drviva vacsina populacie...

(sam platim startovne na maratony dopredu len tam kde som si isty ze pridem za kazdeho pocasia(pre mna 2 na slovensku). bud si maraton spravi take meno ze ucastnikovi nebude luto prepadnutych penazi v pripade neucasti alebo na tom bude pracovat a nieco spravi pre to aby problem s rannou prezentaciou nebol za kazdeho slnecneho dna)


a teraz kludne do mna nemam v plane akokolvek dalej reagovat :)
14.09.2011 - 10:27:09
00
1. a bez urážky, porovnávať nejaký "smiešny" cyklo camp (pre 30 = 50 ľudí s tvrdou platbou dopredu) s organizáciou akéhokolvek maratónu je scestné
Bez urazky. Uz si nieco v zivote skusil zorganizovat ? Zucastnil si sa " smiesneho " campu ? Ak nie tak tu netrep dve na tri. Samozrejem porovnavat sa to neda, kedze camp je stvordnova zalezitost, kedze organizator zabezpecuje 8 roznych trati, kedze organizuje vsetko od ranajok cez ubytovanie az po vecerny program. Aby sme sa dokazali vyhnut problemom samozrejem ze pozadujeme platbu vopred a nik z ucatnikov ju nemal problem akceptovat. Takze tu nehovor o tom o com nemas ani sajnu.
To Stax : ak to mam uviest do absurdity. Ak sa on line prihlasi 50 pretekarov a rano dojde dalsich 400 myslis ze sa to bude dat zvladnut ? To asi ani omylom, pretoze organizator niektore veci zabezpecuje priamym nakupom. Len navarenie gulasu pre taku masu nie ziadna sranda. Takze ja suhlasim s LL aby ti co neprihlaseni boli pri registracii kludne znevyhodneny. Ako k tomu dojdu ti zodpovedni, ktory tam potom stepuju a cakaju kedy sa nerozhodnoty oneskorenci racia dostavit a zaregistrovat. Tato debata by sa mala presunut inde pretoze toto sa tyka vecsiny maratonov a nielen toho v raji.
14.09.2011 - 12:13:58
00
aby som dalej rozvinul absurditu:
Ak sa on line prihlasi 50 pretekarov a rano dojde dalsich 400 myslis ze sa to bude dat zvladnut ?
a z tých 400 takých napr. 227 príde 29 minút pred štartom,
myslíš STAX že sa to dá zvládnut normálne, aj ked je to:
PLATENA SLUZBA ZA KTORU SI ZAKAZNIK PLATI.
a toto:
to ze organizator nie je schopny zvladnut napor na rannej prezentacii je problem organizatora
si predpokladám myslel úplne, ale úplne vážne
:lol:
14.09.2011 - 12:47:29
00
prihlásenie na poslednú chvíľu. problém ? je,ale dá sa zvládnuť. ked je pekne, v rezerve další 3-4 ludia, prihlášky ktoré si vypíšete, zaplatíte, dostanete císlo atd,a ideš preč na štart. A potom podla prihlášky, ktoré baby odovzdajú casomiere prípadne správcovi systému si to nahádžu do pc. dá sa to urýchliť aj takto, necakať a nezdržovať tým, že to má postupnosť a vsade si to vystáť od platby, prijatia na mieste vypísanej prihlášky, potom cakať kým ma dajú do systému a potom dostanem císlo, je to zdľhavé. je to vec skusenosti. to, že sa hlási a zaplatí dopredu málo pretekárov, je dnes na slovensku špecialita. 8no, aj stravu je problém potom navariť, ked rátaš s 50-70 prihlásenými a zrazu 400! riesim to s firmou,alebo ludmi, o ktorích viem,že ked im ráno o 9.30 uzavrem prezentáciu tak mi o 12:30 vedia dať 400 porcii. prípadne s tým rátam, co je samozrejme financne nárocnejsie na financie, lebo musím mať nakúpené na 400 osôb, aj ked mám prihlásených 50.
1. clovek zodpovedný za prezentáciu,ktorému dá séf presné inštrukcie ,postupnosť ako registrovať a cím skorej vydať císlo .
2 clovek zodpovedný za stravu, firma atd, Výber dodávateľa, prípadne ludí, ktorí vedia do coho idú, nakolko treba disponovať z množstvom potravín a riadov atd .
3 zodpovedný za trať, a osobne na bicykli este trať prejsť, nie motorkou, z pohladu jazdca vidíš kde este co doplniť. / znacenie sa preberá na kazdom sedení a apeluje na dodržiavanie jednotných znaciek pre mtb.
5 obcerstvovacky , ked nic iné, množstvo vody je základ. galóny, a sol minimum až kým neprejde posledný jazdec, príp záver na moto atd, a aspon 2 stanovisťa ktoré si podávajú posledných 10 pretekárov,pre info jak regulovcíkom,tak záverecnému jazdcovi. s vysielackou,alebo mobilom.
6, štartovné. Ci malé ci velké, rozhoduje pocasie . zaprší, a aj zaplatený neprídu. každý čaká. pokiaľ sú fin.prémie v kat aj na dlhej aj na krátkej, aj to zohráva úlohu kde sa prihlásim a kedy. cakám, kalkulujem a potom je to, co bolo aj tu v raji. žiaľ, je to tak .

Na záver len tolko, že snáď sa teraz poucili a cítajú aj toto ,a na rok muchy a nedostatky vychytajú.
14.09.2011 - 13:37:04
00
keyboard_arrow_up