Mam strasne rad taketo reci. Znacenie ma byt take aby sa nemuselo hladat v akejkolvek rychlosti. Ked sa to da inde dobre znacit tak sa to musi dat aj tu. CI? Moj nazor. ;)
25.09.2011 - 21:58:13
00
Kaskaja dovolím si tvrdiť že trať nebola dostatočne označená na to aká rýchla bola .
Šak čím rýchlejšia trať tým by malo byť viac regulovčíkov ,stužiek a kriedy na križovatkách.Šípky na stromoch boli dosť biedne a farbu značenia šípok mohli zmeniť. (šípky na zelenej tráve nebolo dosť vidno) .Ja som len raz zle odbočil a stačilo mi. Stratil som min. 6 minút čo nebola moja chyba pretože na tom istom mieste odbočila zle celá tlupa pretekárov (asi 15 až 20 nás tam bolo)a stále šli ďalší keď sme sa vracali.
Okrem toho značenia trate a dojazde do cieľa nieje z mojej strany viac čo vytknúť.
Strava v cieli bola dobrá sprchy boli tiež v pohode , parkovanie tiež nebolo nejak ďaleko a počasie na jedničku. Hoc keby pršalo nebolo by to také ružové.
Edit: O rok určite prídem len popracujte na značení .
PS: Budú dajaké fotečky?
25.09.2011 - 21:59:38
00
Na začiatku v prvom stúpaní som sa snažil sledovať značenie a pochopil som že tu nemám čakať žiadne výraznejšie značky ako som videl na zemi a stromoch./boli tam aj pásky na stromoch/ Tak som aj tak išiel a nepoblúdil som. Si to neviem vysvetliť. :whew: Viem si určite predstaviť aj lepšie značenú trať,lenže bola taká aká bola. Poďme hľadať aj nejaké pozitíva. Či? Príroda okolo Prešova je pekná. :)
Ja tu nehájim farby organizátora,to len keby náhodou.
25.09.2011 - 22:38:58
00
:-) dobre sa to číta,
no značenie bolo celko dobré.... netvrdím, že nemohlo byt lepšie
ale, ak ide niekto v skupine ako "baran" a spolieha sa ... a potom prvý odbočí zle a zbytok sa za nim bezhlavo vezie ... to asi nebude chyba značenia
(osobne sa mi to stalo včera skoro tiež, ale zaregistroval som vpravo fáborku a pribrzdil, naštastie)
MTB maraton sa neda celý "vypáskovať"
k tomu štartu, asi každý sa ide trošku "rozkorčulovať" pred štartom, ja osobne (ako starý pes) vždy prve 2 - 3 km od štartu a potom si idem pozriet dojazd do cieľa a tým sa vyhne prípadným problémom, ktoré tú boli spomínané
(ked sa odbočilo do kopca po ceste medzi záhradky, ozaj nebolo značenie, šipka na ceste bola, ale ani nebolo treba, nikam sa totiž nedalo odbočit, hneď keď sa prišlo k lesu začali zelené šipky)
a dojazd do ciela bola predpokladám z núdze cnosť a nutnosť, tá cesta, ktorá sa prechádzala hneď po štarte za mostom cez rieku je hlavný ťah PP - KE a bolo by ju asi nemožné "ustrážiť" a odstavovať niekolko "hodín" pre cyklistov
(mňa osobne tá popri-riečna časť tiež nejak nenadchla, ale ... musel ju ísť každý)
25.09.2011 - 22:42:52
00
vydarená bikovačka, oplatilo sa pricestovať, Ďakujem organizátorom.

PS: oceňujem zapojenie do bikovej akcie znevýhodnených ľudí.
25.09.2011 - 22:50:23
00
Ja jazdim na maratony ktore ma nesklamu aspon znacenim.Asi organizatorovi nezalezi na ludoch, ktori cestuju povedzme 200km.Ale znacenie sa riesi takmer vzdy po maratone.Zmenit to mozu svojou ne/ucastou,alebo tlakom verejnej mienky.Ak nie tak to potom organizatori nebudu riesit :finger: a ludia budu stale šomrat a šomrat.Radsej nech je 7-8 pretekov ktore budu stat za to.nakoniec mtb pretekov ci XC je aj v okolitych krajinach celkom dost.A cestovat napr.z NR do PO.To tych 300km mozem ist kdekolvek do ciech ci rakuska kde lepsie.
26.09.2011 - 00:38:32
00
- štart ženských kategórií 30 minút pred mužskými je celkom dobrá myšlienka. Len dotiahnuť detaily (ženy na dlhej blúdili na začiatku)

upresním: pred ženami na dlhú mala ísť motospojka ako pred ostatnými kategóriami. Bez ohľadu na to koľko ich bolo (aj ak by bola len JEDNA).

no značenie bolo celko dobré.... netvrdím, že nemohlo byt lepšie
ale, ak ide niekto v skupine ako "baran" a spolieha sa ... a potom prvý odbočí zle a zbytok sa za nim bezhlavo vezie ... to asi nebude chyba značenia

Okrem toho čo som blúdil, som na pár miestach zastal a čakal kadiaľ vlastne ísť. To nemá nič spoločné s ísť ako "baran". V druhej polovici trate sme sa občas spoliehali na ľudí z dlhej, ktorí už išli druhé kolo.
Moje posledné miesto ide hlavne na vrub blúdeniu.

Samotné jazdenie a trať bolo fajn.
26.09.2011 - 08:00:27
00
Milsu,neroztrhol si aj reťaz pred poslednou stojkou? A že blaváci nejazdia preteky na vyhodze.
26.09.2011 - 09:33:17
00
no pekne :y: (i keď je to trošku nefér ísť na cudzom biku, ale tak zase nejde o život :-)...)


... aj keď nejde o život, predsa len akési pravidlá by mali platiť. AK náhodou v pravidlách cyklomaratónskej série nie je zakotvená povinnosť absolvovať preteky na jednom (svojom) biku, tak by sa tam snáď na budúci rok mohla objaviť.
Inak ma to čiste v honbe za bedňami nabáda k tomu, (je to trošku pritiahnuté za vlasy :) - ja viem) aby som si po trati rozostavila nad každým poriadnejším stúpaním pomocníkov s prichystanými bikami, pod kopcom zoskočím, vybehnem bez biku - budem rýchlejšia, samozrejme, hore nasadnem a fičíííím. Samozrejme čip v ponožke a číslo na hrudi :DDDD
26.09.2011 - 09:41:42
00
máš pravdu, v podstate je to o tom dokázať sa postarať aj v prípade poruchy sám o seba...kedysi bola cudzia pomoc zakázaná úplne...
26.09.2011 - 09:47:47
00
Milsu,neroztrhol si aj reťaz pred poslednou stojkou? A že blaváci nejazdia preteky na vyhodze.

Áno, reťaz som roztrhol pred poslednou stojkou. To si bol ty čo ma tam obchádzal?
Ten singlový zjazd po tej stojke bol super.

Jazdia blaváci aj na vychodze :D . Bolo nás tam viac.
Ja som okrem Horala absolvoval všetky "východniarske" maratóny
26.09.2011 - 09:50:36
00
Ano to som bol ja,alebo skorej to čo zo mňa po druhom okruhu zostalo. Bol som v takej kóme že ani neviem ako som sa dostal hore k tým regulovčíkom. Ale zjazd si pamatám,celkovo trať bola veľmi pekná.
26.09.2011 - 10:20:26
00
... a číslo na hrudi :DDDD

dobrý nápad.....
dôležité je, aby na tej hrudi (.)(.)
bolo LEN to číslo :-)
v inom prípade by som požadoval DSQ
8)
26.09.2011 - 10:34:23
00
Parádna trať (až na ten záver na brehu Torysy, ale asi bol problém to ináč vyriešiť), konečne som si užil aj tento maratón, pretože prvé ročníky, ako aj spomínal Oldo pri vyhodnotení boli také, že som aj smerom dole niekde tlačil, také bolo blato...Tiež som zablúdil, u mňa jednoznačne efekt "stáda", začiatky mám horšie (prvú polhodinu sa rozbieham), potom mi to začalo ísť, docvakol som sa k rýchlej skupinke a už som sa len staral, aby som sa udržal...Po návrate na trasu žiaľ súťažný elán vyprchal, už som si len užíval trať, ale nevadí, tohto roku mám málo najazdené, takže s časom pod tri hodiny som bol spokojný. Infraštruktúra (jedlo, teplá voda, parkovanie), OK a hlavne počasie bolo super, budúci rok, ak sa bude dať, som tu znova.
26.09.2011 - 13:07:55
00
http://www.sportfoto.6f.sk/?p=121
Tu sú fotky zo schodov :)
V PRÍPADE ZÁUJMU FOTKY V PLNEJ VEĽKOSTI PÍŠTE MI NA MAIL makuk44@gmail.com
26.09.2011 - 19:38:31
00
keyboard_arrow_up