Mna zaujima hlavne, kde sa k takymto vyjadreniam ludia dostavaju???




dostavaju sa k nim asi tak ze niekto si kupy bike lapeirre za 3000e a niekde si zajazdi na haibiku za polovicu a zisti ze ten haibike je taky dobry ako jeho lapirre(nechcem urazat znacku lapierre to je len priklad). Tak potom musi vymysliet tisic dristov na tuto znacku. Proste niektory ludia nechcu alebo nemozu pochopit ze haibike je dobra znacka ktora ponuka velmi dobre osadene biky. Ale opakujem ze nechcem urazat ziadny bik ani ziadnu znacku :bow:
25.10.2011 - 14:48:42
00
tusim ze s foxom maju problemy uz vsetci :lol: spolahlivost im ide dole :n: stale castejsie pocujem o problemoch s tlmenim, kamosovi vytiekla rp23 uz po par 100km.. po zavadoch su vidlice ogrcane ako olejnicky :lol:
nic proti sam mam jeden starsi pod zadkom :)
25.10.2011 - 17:01:10
00
tusim ze s foxom maju problemy uz vsetci :lol: spolahlivost im ide dole :n: stale castejsie pocujem o problemoch s tlmenim, kamosovi vytiekla rp23 uz po par 100km.. po zavadoch su vidlice ogrcane ako olejnicky :lol:
nic proti sam mam jeden starsi pod zadkom :)


mal som pol roka FOXu 40 RC2 3x prerazena patrona na 4ty som kupoval novu za 150 vdakabohu za 50% zlavu ...a k tomu tečeniu bodaj by nie ked te vydlice nemaju gufera... a prachovky sa vyderu raz dva ...
25.10.2011 - 17:21:56
00
Ak súhlasíš s tým, že gufero je hydraulické tesnenie, tak Fox gufero má, akurát je integrovane s prachovkou...a z mojich osobných skúseností to s nimi nieje zďaleka také zlé, ako píše zihadlo 5...
25.10.2011 - 17:29:00
00
no ja som mal s mojou 32 rlc problem ten, ze odtrhove hodnoty boli niekde pred hranicou u mna nastaveneho floodgate pri lockoute :)
Rp23 fungovala ok, ale vznikol mrtvy zdvih, solution mali byt nove o kruzky, co problem vyriesilo. Tazko hodnotit produkt, nikdy som to nejak neriesil, rs fungoval vzdy ok bez potreby zasahu.
25.10.2011 - 18:26:51
00
..a kde skončila téma o Haibikoch?

Moje skúsenosti s Foxom... vidlica Talas 32 100-120-140 RLC model 2009 - necitlivá vidlica, po 1000 km prestal fungovať systém Talas, odskok buď kopal alebo šiel príliš pomaly. Po pretesnení za 110,- eur vidlica fungovala presne 254 km výborne no potom sa problémy začali vracať ..najskôr sa stratila citlivosť, potom blbol odskok, tak išla na predaj. tlmič RP23 HV model 2010 - po cca. 700 km reklamácia kôly tomuto zvuku:
http://www.youtube.com/watch?v=FEWhbmzyMZA po reklamácií funguje spoľahlivo. V posledných dňoch sa v ňom intenzívne hrabem a skúšam aké možnosti mi dáva zmena CT... no znovu platí "zlatá stredná cesta" :-))), ale som rád že som sa na to dal, pretože na predchádzajúcom tlmiči RS Monarch som si robil servis doma, tu som takú možnosť nemal, no už mám čo ma veľmi teší :devil:
A pre porovnanie RockShox...
-rok a pol jazdena vidlica Pilot ..strunová ..absolútne bez problémov
- dva roky jazdená Reba DualAir - bežný servis robený doma, stačilo meniť a dolievať olej na vzduchový piest a nebol s ňou žiadny problém
- pol roka jazdený Recon 351 prerobený na DualAir - rovnako ako Reba, bez problémov
- rok jazdený tlmič RS Monarch - po dvoch mesiacoch rovnaký problém ako pri tlmiči Fox .. divné zvuky no k tomu ešte sa tlmič nevysúval do úplnej polohy ale zostával stále tak 3 mm zanorený. Po zakúpení sady tesnení a pretesnení doma fungoval spoľahlivo celú sezónu
- rok jazdená vidla Revelation SL U-TurnAir 120-150 mm... po pol roku zlomená nejaká časť U-Turn-u. Reklamácia uznaná lebo sa jednalo o výrobnú vadu ktorá sa prejavila u mnohých týchto vidlíc. Asi dva mesiace na to odišlo tesnenie na pieste negatívnej komory čo sa prejavilo tým, že mi doslova vystrelila stieracia manžeta na ľavej nohe a klesol tlak v pozitívnej komore. Po konzultácií s technikom v CykloŽitný CZ som si opravu urobil doma sám a vidlica zatiaľ funguje dobre.

Takže si myslím že všetky značky a všetci výrobcovia majú svoje "muchy"... no určite platí, že čím menej štelovátok a čím jednoduchší systém, tým je menšia šanca, že sa niečo pokazí.
25.10.2011 - 19:36:49
00
Takže si myslím že všetky značky a všetci výrobcovia majú svoje "muchy"... no určite platí, že čím menej štelovátok a čím jednoduchší systém, tým je menšia šanca, že sa niečo pokazí.

S touto vetou absolútne súhlasím.
25.10.2011 - 19:47:40
00
... no určite platí, že čím menej štelovátok a čím jednoduchší systém, tým je menšia šanca, že sa niečo pokazí.
Toto fórum to potvrdzuje. Žasnem nad problémami niektorých userov. A preto, keď sa idem občas previezť do lesa, jazdím na full-harde s klasickými véčkami...
25.10.2011 - 21:10:17
00
Nooo, este ho ani nekupil (29.10.2011) a uz h predava (25.10.2011), taky je to vyborny bajk :D
http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-a-ramy-celoodpruzene/143665/haibike-rockstar-sl-2010.html
25.10.2011 - 21:15:58
00
nepisal nedavno volakde ze aky fajn prvy slapaci bike kupil ? ci sa mylim? :)
25.10.2011 - 21:23:45
00
nieje to moja vec ? :) predávam ho preto lebo možem kupiť fajn zjazdak :)
25.10.2011 - 22:41:18
00
Vidím že človek ktorý túto "trápnu" tému začal sa nehodlá, alebo nedokáže vyjadriť a napísať jeho vlastný názor na Haibike...
26.10.2011 - 06:58:05
00
laco,trapny clovek narozdiel od teba pracuje a nevysedava cely den pred pc. Je neuveritelne aku hustotu vedia nadobudnut niektori jedinci s ip adresou. Laco,kedze sa nepozname,nerozumiem tvoje utocenie,ale ludia s komplexami to robia,ver tomu,ze ja za Tvoje problemy nemozem,tak sa navazaj do svojej ruky a nie do mna. tak teda pridam moje dojmy,trapne dojmy, do ktorych sa zase lem budes navazat a bude ti pritom stupat. Ja som Ta o vyjadrenie sa k teme neziadal ziadnou formou,mas to aj napisane v pravidlach. Co tam ale nie je,je to, ze nemusis vpalit do kazdej trapnej temy nieco zo seba. Staci sa distancovat od takych traposov ako som ja,lebo vies,vrana k vrane sada.
26.10.2011 - 10:26:33
00
Ja len čakám kedy naplníš svoje slová:

Urcite sa k dojmom a pocitom vyjadrim.


...takže napíš už niečo k veci. Mňa totiž skutočne zaujíma názor skúseného jazdca ktorý vyskúšal viacero systémov, pretože ja osobne nemám takú možnosť, reálne vyskúšať iné rámy a tak čakám, či potvrdíš alebo nie, že Hai nie sú zlé bicykle ... veď si jazdil už všeličo iné :

Geometriu HAI a "kvalitnejsich bicyklov" poznam, trufnam si povedat, ze mam prehlad..


Jazdil som trailstar, qfs, heeta.


ja mam trailstar od konca 2010, dlho som vahal medzi reignom a trailstarom, kedze mam tranca, cize maestro relativne dobre poznam.


Ak máš pocit že na teba útočím tak sorry, no ja som ťa nikdy nenazval trápnym človekom, to si si práve pridelil sám. Aj ja sedím za PC v práci takže píšem podľa možností, no tvoje príspevky sú dosť časté, takže asi nemáš oveľa viac práce ako ja ... ale to nie je podstatné .. od založenia témy prešlo dosť času aby si napísal v skratke tvoj názor na Hai aj na otázky ktoré si sám v úvode uviedol ... no stále nič, ale na drístanie o inom čas máš :-) ale to je jedno. Mne len príde prirodzené, že každý priemerne inteligentný človek, ktorý niečo používa, má na to názor a vníma výhody a nevýhody toho čo používa a ak je možnosť niečo o tom napísať aby poradil, pomohol alebo poukázal na niečo zlé či dobré, aj v záujme ostatných, tak to urobí .. Viem že si ma nežiadal o to aby som sem písal, no toto si zas napísal ty:

Otvorene Ti poviem, ze som dufal, ze sa do diskusie zapojis a prinesies svoje dojmy.


Tým že som do teba rýpal mi išlo len o to, prečítať si názor niekoho iného na niečo čo mám aj ja, porovnať dojmy, prípadne sa niečo dozvedieť. No po tvojom poslednom príspevku som sa utvrdil v tom, že tvoj názor nebude ani odborný, ani objektívny a vlastne ani podstatný ...

Howk...
26.10.2011 - 11:17:32
00
laco,tema bola zalozena hlavne za ucelom potvrdenia alebo vyvratenia famov,ktore medzi ludmi existuju ohladne tychto ramov. Co sa ciastocne potvrdilo,pretoze zatial nik nenapisal o prasknutych ramoch.takisto sa nevyjadril ani jeden z ludi,co taketo famy zastavaju. Mozno chybaju rukolapne dokazy,ktore by to potvrdili. To ze odpisem z mobilu neznamena,ze sa nudim,vybavim to popri odpovedani na mejly.
Ako clovek si ale nedovolim nikoho sudit, pochybovat o nom,znevazovat jeho nazory osobu a sposoby.respektujem kazdy ci uz politicky alebo iny nazor a dokazem sa odosobnit a posudzovat neutralne. K ludom pristupujem s uctou,respektom a pokorou,bez toho,aby som mal nejake predsudky.ci je to clovek bez domova alebo majitel firmy. Vobec nemienim vyvolavat roztrzky a znevazovat niekoho nazor,tusim bod 1. V pravidlach diskusneho fora. Odpruzenie a bicykel je mojho nazoru funkcny,stars funguje bez problemov aj pri vyslapoch,cize nie je nutne zapinat propedal. Osobne sa mi na celom pakovani nepaci, ze mu chyba vacsia progresivita ku koncu zdvihu, cize sa to dost ochotne vie potopit aj do velkych zdvihov. To som upravil postupnym zmensovanim komory. Pre mna bola hlavne nezvycajny pocit aku krivku koleso opisuje v prepruzeni,kde giant alebo trek sa tak vyrazne pocitovo neskratia, prepalia cez nerovnosti bez toho aby co i len kus vznikli pochybnosti o stabilite a stope. Na to som si ale bez problemu zvykol,resp. Mal som to vyskusane uz pred tym. Cize to mi vadi najviac.
26.10.2011 - 11:58:52
00
keyboard_arrow_up