co teraz? nic, tak ako doteraz...
10.01.2012 - 14:08:01
00
ja som zvedavy aky nazov bude mat tato tema na svoje vyrocie, teda na vyrocie ku ktoremu bola zalozena :D
10.01.2012 - 14:29:34
00
Aj tak skoda. Hodila by sa organizacia co by vedela zatlacit ... Ale ak si ju neurobime, tak ju nebudeme mat. :-(

Je to presne tak. Na Slovensku je XY lokalnych organizacii ( klubov ), ktore si riesia iba tie svoje regiony a chyba tu organizacia, ktora by to cele zastresila, navrhla a riadila jednotny postup pri budovani toho co tu najviac chyba. To su cyklotrasy. SLOMBAci sorry vase bikeparky a AMENacky ladena strategia su okrajovou zalezitostou pre siroku cyklisticku verejnost a toto je aj dovod preco sa SLOMBA vyautovala z pozornosti ostatnych bikerov. Takze vybudovat celoslovensku funkcnu organizaciu je v dnesnom bordeli viac ako nemozne. Na to treba silneho ducha a silne presvedcenie. Ale z pribehu SLOMBY vieme, ze to nestaci.
10.01.2012 - 19:57:35
00
Drotar to popisal dobre, no chybu by som nevidel iba v zakladateľoch SLOMBY. Zhodou okolností sa do toho pustili ľudia, pre ktorých je práve AMEN ich šálka kávy. To ale neznamená, že by sa nemohli pridať aj "cykloturisti", alebo XC jazdci. Problem bol a je hlavne v komunikácii, ľudia z vonku pozerajú na SLOMBU ako na partiu adolescentov hopsajúcich na bicykloch podobných motorkám, a tí vo vnútri im to zatiaľ nijako nevyvrátili, a je otázne, či sa o to vôbec pokúsili. Takže je otázka, či sa chceme naozaj spájať a bojovať za svoje záujmy spoločne, alebo sa budeme medzi sebou radšej naťahovať na tom, ktorý druh cyklistiky a cyklotrás je ten správny a pravý.
11.01.2012 - 09:16:35
00
Muffin bohuzial chyba je prave vo vedeni, pretoze cela strategia fungovania tejto organizacie nebola zamerana pre all cyklistov, ale iba pre jednu ohranicenu skupinu. Viem, ze clenstvo bolo otvorene pre kohokolvek, ale staci si ovorit ich stranku a je kazdemu vsetko jasne.Nemaju zverejnene ani stanovy, aby si potencialny clen mohol precitat o com vlastne ide. Zakladom je hlavickovy papier :-D Nestanem sa predsa clenom klubu potapania, ked k tomu nemam vstah a neviem co to obnasa. Niekto to tu ma napisane v podpise, ze cyklistika je iba jedna, ale ma rozne formy. Toto malo byt hlavnym mottom Slomby. A na spajanie mam taky svoj nazor, ze v tejto dobe chyba vola na taketo aktivity a ako som spominal hore v predchadzajucom prispevku, kazdy kto ma chut tak riesi iba svoje zaujmy. Bol som na otvoreni projektu Bajkom k tajchom a toto bol a vlastne je priklad pre vsetkych ako by to malo fungovat. Ale aj tento projekt ma jeden zavazny nedostatok, pretoze je uzavrety v lokalite Stiavnicke vrchy bez moznosti napojenia na iny region ( myslim to tak, ze neexistuje oficialne prepojenie cyklotras ) . Takze na nejake ucinne spolocne riesenie asi treba viac casu aby ta problematika dozrela aj v nasich hlavach. Verte tomu, ze cyklotrasy nikdy nebudu u nas stredobodom statneho zaujmu pokial vlada bude mat iba jeden jediny program. Kradla lavica, kradne pravica a od marca budu kradnut spolu :-( ale to uz je do ineho thredu.
11.01.2012 - 10:57:30
00
Chyba bola možno v tom, že sa už pri tvorení Slomby neangažoval niekto s viac mainstream pohľadom a výsledok ostal príliš jednofarebný. Teraz by ale nebolo vhodné Slombu ako takú zatracovať, ale skôr nájsť spôsob, ako ju otvoriť naozaj pre všetkých. Na tom vedenie, ak ešte nejaké existuje, musí popracovať. Inak taká Slomba nebude mať budúcnosť v zmysle, v akom bola zakladaná.
11.01.2012 - 11:13:42
00
chlapci .. píšete správne ... chce to proste človeka/ľudí ktorý sa tam do slomby postavia a rozšíria jej pôsobenie .. len zdá sa že taký človek nie je alebo o slombe nevie :)
11.01.2012 - 11:18:25
00
...alebo aj je, aj o nej vie, ale má pocit, že by v nej nebol vítaný(bol by cudzí element)...
11.01.2012 - 11:54:55
00
... a ja som si už začínal myslieť, že sa diskusia vôbec nerozbehne.

Áno, máte pravdu. Aj ja si myslím, že určite sú na Slovensku ľudia, ktorí svojou doterajšou dlhoročnou činnosťou už čo-to pre slovenský mtbiking urobili a tým dokázali, že schopnosti majú. Aj keď to, čo robili, možno nepresahuje hranice ich regiónu. Myslím si, že takíto ľudia sa vznikom SLOMBY cítili zaskočení. Zaskočení spôsobom jej vzniku, keď sa niekde zišla skupina zopár ľudí a povedala si, že oni sú tí, ktorí budú "riadiť" smerovanie mtbikingu na Slovensku. A založili občianske združenie, ktoré má v názve "slovenská" a "asociácia".

Ako sa člen SLOMBY môže o nej dozvedieť niečo viac? Ako sa člen SLOMBY dozvie, kedy (a či vôbec) sa koná niečo také ako výročná schôdza, samozrejme spojená s voľbou orgánov združenia? Kde sa dá dostať k nejakej výročnej správe, kde by ako samozrejmosť mala byť aj správa o hospodárení?

Skrátka, myslím si, že SLOMBA (ak ju tak môžeme volať) vznikla zlým spôsobom. Namiesto združovania (asociácie) už existujúcich organizácií a aktivít sa niekde - a teraz čisto obrazne povedané - v Hornej-Dolnej rozhodli založiť "Miss Universe".
11.01.2012 - 12:26:54
00
Spôsob jej vzniku bol daný okolnosťami, za akých vznikla - bola potreba nejako združiť bikerov celého slovenska, keď sa toho nechytal nikto z "ľudí s dlhoročnou činnosťou", chytila sa toho hŕstka nadšencov bez skúseností...teraz treba nájsť cestičky, ako tieto dve skupiny dať dohromady...inak tu budeme aj o 10 rokov mudrovať a aj tak sa bude hrať každý na svojom piesočku.
11.01.2012 - 13:10:09
00
Ked som pisal tesne po zrodeni Slomby, ze smeruje nejak cudne, bol som oznaceny takmer za jej nepriatela. Ziadna potreba zo strany zakladajucich clenov na zdruzovanie bikerov nebola a uz nie vobec z celeho SVK. Do vnutra zakladajucich clenov nikto nevidel, ale hned ich prve kroky smerovali k stavaniu cesticiek v lesoch. To je fajn, ale to ludi na bicykloch z celeho SVK a uz nie vsetkych cyklodisciplyn nespaja. Nie som jasnovidec, ale fungovaniu pod samozvolenim jej vedenia som velku nadej na dlhy zivot nedaval. Jej predseda ma uz predtym neraz presvedcil, ze takto urcite nie.

Ako uz pisali chalani predo mnou, chce to cloveka, ktory to vie chytit z uplne ineho konca a tahat tiez inym smerom. Ak sa najde, rad mu pomozem.
11.01.2012 - 14:46:55
00
načo je legálny 10km ťažko budovaný trail keď sa nemá k nemu človek ako "legálne" dobikovať a z neho pokračovať tiež nie..?
To je len jeden citat o podstate problemu. Vratte sa tu toto vsetko sa uz preberalo.
12.01.2012 - 03:30:10
00
no prosím, keby bol laco počkal ešte zhruba mesiac, mohol mať výročie od tejto témy :)
12.01.2012 - 06:49:17
00
BTW Preco napriklad sa tu nikto otvorene k SLOMBA-e :) neprihlasi? Ved to nie je hanba. Alebo si SLOMBA tuto temu nevsimla?
12.01.2012 - 08:00:49
00
Dijck pisal, ze Slomba je teraz v spiacom rezime.
12.01.2012 - 08:36:06
00
keyboard_arrow_up