Rasto_T: - nedáme stretko niekedy, rád by som si pozrel vozík naživo.

Sportservis Biskupice: to je moj oblubeny cykloobchod, ale uz som tam dlhsie nebol, viem ze voziky poziciavaju.

K trasám : aj ja som rozmýšľal nad Rakúskom, k Nezider. jazeru je pohodova asfaltka, pekné výlety.

K vozíkom:
Ja som v porovnavani vozikov skoncil tiez tak:
www.chariot.eu , www.burley.com, www.dveplusdve.cz
1. chariot CX je super ale drahy
2. chariot cougar je vlastne oniečo chudobnejšia verzia CX ale prijateľná, nemá bubnové brzdy a bočné vetranie
3. burley DLite - lacnejsi, ale je uz pre 2deti ( ak pojde jedno tak je tam viac miesta na hracky), len je odpruzenie riesene cez elastomerovy blok.
Tieto znacky su viac menej konkurenti.

A potom je tu croozer 1 a croozer 2, bez odpruženia,
kde sa odpruženie dokupuje ako som písal vyššie.
Značku ako AZUB a podobne som vylúčil (nem odpruženie a je to len taký základ).
28.02.2012 - 09:01:47
00
Cykloturista: vozik som uz davnejsie predal a dufam ze sluzi dalsej rodine tak ako mne. Stretnut sa samozrejme mozme...
z mojej skusenosti pri pesich vychadzkach, na biku a na bezkach som nikdy brzdu nepotreboval. Vozik sa dal zablokovat ked to bolo treba ale brzdit som nepotreboval.
bocne vetranie podla osobnych skusenosti sa zide snad iba v extremoch.
Mne sa chariot pacil z toho ze bol lahky a mal dobre vypracovane dataily, takze dieta sa v nom citilo prijemnejsie ako v rovnako drahom kociku.
skor podla povahy kade chces jazdit vyberaj odpruzenie. Na tom mojom voziku som mohol ho regulovat podla vahy dietata co bolo vcelku fajn lebo som vedel ovplyvnit mieru poskakovania. Na asfalte je to cistit najme na priecnych prasklinach ci mensich dierac. na polnych cestach uz nadskakovanie nebolo take dolezite lebo este vacsiu paseku robilo hadzanie zo strany do strany ked je pod jednym kolesom nerovnost a pod druhym je zasa ina. Potom akekolvek zvysenie rychlosti rozhadze dieta vo voziku paradne. Preto na plne vychutnanie vyletov je zaklad dobry povrch. Takze okresky mozu byt, hlavne kde nie je velka prevadzka. betonky nie su moc prijemne to uz su prijemnejsie hladke sotolinove cesty. Drsny asfalt tiez moc nevadi. Takze cesty pri tokoch riek, hradze - to ano. cesty na hlavnych tahoch aj ked maju krajnicu skor nie, predsa len neustaly ruch aut nie je pre dieta prijemne.
takze trasy v okoli pezinka a BA
- dunajska a moravska hradza
- cyklochodniky popri malom dunaji a v ivanke a bernolakove
- bratislavsky lesopark a asfaltky do karpat okrem hlavnych tahov (v podstate na babu skor nie ako ano kvoli motorkarom) ale napriklad zochova chata ano
- menej rusne cesty mimo spicky ako je za pezinkom - senkvicami smer blatne vistuk budmericeborova alebo smer cifer voderady, pripadne za Novou dedinkou jelka (tam je vodny mlyn)
- najlepsie je rakusko. zobrat auto ci vlakom sa niekde presunut a tam pojazdit je kvalitativny zazitok niekde inde.
28.02.2012 - 09:41:16
00
[quote=""]....skor podla povahy kade chces jazdit vyberaj odpruzenie. Na tom mojom voziku som mohol ho regulovat podla vahy dietata co bolo vcelku fajn lebo som vedel ovplyvnit mieru poskakovania. Na asfalte je to cistit najme na priecnych prasklinach ci mensich dierac. na polnych cestach uz nadskakovanie nebolo take dolezite lebo este vacsiu paseku robilo hadzanie zo strany do strany ked je pod jednym kolesom nerovnost a pod druhym je zasa ina. Potom akekolvek zvysenie rychlosti rozhadze dieta vo voziku paradne....

Videl som na youtbue.com video kde je ukážka nastavenia pruženia:
http://www.youtube.com/watch?v=r6d_I6ga2NM
a http://www.chariotcarriers.com/english/html/chariot_innovations.php?inoID=4

Čo si teda myslíš ( na základe vlastnej skúsenosti s pružením na chariotoch) o tomto type odpruženia http://www.azub.cz/odpruzeni-detskych-voziku-za-kolo-burley/
Každé koleso má taký pružný gumený blok, nijako sa ale nedá nastaviť.

Resp. o velofiala:
http://www.velofiala.cz/croozer/odpruzeni-pro-croozer-velofiala/
- teraz je v ponuke VELOFIALA mini, pruzi lanko - teraz je v pnuke aj COMFORT, pruzi RST pruzenie
resp. odpruzeni.cz :
http://www.odpruzeni.cz/detail.php?category=2&id=1

Každá rada je dobrá, nepýtam sa porovnanie daných vozíkov, ale priamo na odpruženie.
Peter


A vďaka za popis výletov, tak nejako som si to aj predstavoval.
28.02.2012 - 15:31:17
00
Pozrel som si stranky a videa ale uprimne povedane neviem povedat ako sa spravaju ine systemy. V podstate akekolvek odpruzenie je lepsie ako ziadne. A zasa vela ludi jazdi voziky bez odpruzenia a ide to. Ale ked som nastavil maksie odpruzenie na voziku tak bolo to poznatelne a pre dieta pohodlne. V podstate je to nieco podobne ako privesny vozik za auto. urcite si videl ako poskakuje ak je prazdny. toto v malom je aj na detskom voziku ale odpruzenie co som mal fungovalo k spokojnosti a gro neprijemnych situacii pohltilo.
Poviem to inak. ked vyrazis s vozikom na cesty tak mysli na pasaziera co vezies, nie na seba. potom to bude fungovat. netreba sa hnat rychlo, netreba vymyslat celodenne streky. prestavky su vitane. Ak sa chces znicit tak zamier do kopca a uvidis aka je to super drina. Mne napriklad fungovalo aj to ze som do vrecka zapojil mp3 prehravas s repracikmi a robil som minidisco;) nejaka ta hracka, maskrta a dzusik ci caj a bolo veselo. teraz mi to je aj trocha luto...;) Hlavne je jazdit a uzviat si, nemusis hladat o 10 % lepsie riesenia;) A bolo by fajn keby aj ini povedali svoje skusenosti. ja nemam patent na rozum.
28.02.2012 - 17:47:41
00
rasto_t : Ďakujem za všetky informácie, viem na čo sa mám zamerať. Pevne verím že si vyberiem vozík.

Mapy : nedávno bola výstava cestovného ruchu v Inchebe, mám cyklomapy juznej Moravy, Rakúska, Maďarska .... slováci maly len zopár mapiek vo svojich regiónoch a to všetko. Viac som nezískal.

Celkovo sa teším, som zvedavý ako sa malému bude páčiť, najprv pomalé výlety a neskôr možno niečo dlhšie.
28.02.2012 - 21:06:04
00
ja sa ešte takto spýtam .. v akom veku ste začínali jazdiť?
29.02.2012 - 07:17:45
00
Prvykrat som malu do toho posadil ked mala dva a pol mesiaca, ale to som siel na bezkach. Za bicyklom sa prvykrat viezla v 4 mesiacoch.
29.02.2012 - 12:02:00
00
My budeme mať teraz 9ty mesiac,
takže začneme neskôr ako asfalt. Ale čo som čítal niektorí začali v pár mesiacoch tiež. Ale hlavné je ako je tam dieťa upevnené ( v akej na jeho vek vhodnej sedačke ) a hlavne či sa mu tam páči.
29.02.2012 - 20:31:35
00
Pre tych ktory sa chcu trochu zorientovat v ponuke na trhu:
http://auto.rodinka.sk/cyklorodinka/cyklorodinka/cyklovozik-bicyklova/
a
http://auto.rodinka.sk/cyklorodinka/cyklorodinka/cyklovozik-zakladne-informacie/
a test
http://auto.rodinka.sk/cyklorodinka/cyklorodinka/bicykel-cyklovozik/
a test
http://auto.rodinka.sk/cyklorodinka/cyklorodinka/bicykel-cyklovozik2/
29.02.2012 - 20:37:47
00
ja_michalko: kde ste objednávali? http://www.dvaplusdva.sk? http://www.cyklovoziky.sk?

najlacnejsie co som nasiel. http://www.kupkolo.cz/detsky-vozik-chariot-cx-1_z1185/
ja sa ešte takto spýtam .. v akom veku ste začínali jazdiť?

my mame rok a dva mesiace... predpokladam ze zacneme rok a styri mesiace
29.02.2012 - 20:52:09
00
ja_michalko: vidím že si z Košíc, ja som sa tam narodil a prežil 22rokov, kým som sa presťahoval za prácou na západ. Kde tam chcete jazdiť? Areál Anička, Alpinka? Už nemám prehľad čo sa tam deje ...
01.03.2012 - 19:58:18
00
no pravdupovediac este neviem. kazdopadne je tu par "adeptov":

1. anicka (kedze byvam na tahanovciach tak to asi najcastejsie)
2. kosicka cyklotrasa - od nasho vchodu prejdem kusok lesom a som pri zahradkach pri dialnicnom privadzaci. odtial pokojne pomedzi zahradky po kosickej cyklotrase, popri krematoriu, cez zeleny dvor az pod vodarensku vezu na furci. a podla mojich skusenosti by sa dalo aj dalej smerom na jazero a popri hornade spat na anicku - to je s cyklovozikom taka celodenka
3. alpinka - trochu problematickejsie sa tam dostat lebo priamo na alpinku nevedie original cyklochodnik, ale mame auto a mne nerobi problem odviest vozik s bikami bud na bankov, alebo aj na alpinku a po vlastnych pokracovat dalej do udolia, kde je novy asfalt az hore na nemcovu, alebo pekne pomalicky cez findorakovu na jahodnu (tam sa zide odpruzenie)
4. nitra a okolie - malicky ma babku s dedkom v nitre, takze prazdniny aj niekde v okoli nitry. tam to zatial prejazdene nemam takze ma este caka "mapovanie"
5. no a dalsia oblast je este dalej na zapad. ja mam babku v Starej turej a prezil som tam podstatnu cast detstva. no a po myjavskych kopaniciach je tych tras neurekom ...

kazdopadne budem skusat rozne trasy. je toho dost, takze nieco si urcite vyberieme.
01.03.2012 - 20:39:15
00
tak chariot je doma. zastavil som sa dnes v RS u dodavatela, a po rozumnom rozhovore (prijatelna zlava) som odchadzal s vozikom, cyklo a jogging setom. hned som aj zrusil objednavku v kupkole, kde by ma to vyslo v konecnom dosledku drahsie a este stale som len cakal na vybavenie objednavky.
uz sa tesim na teplo :D
02.03.2012 - 18:26:53
00
dnes sme presli trasu D. Moštenec - Vrchteplá a spat - 33 km, necele dve hodinky. V Kostoleckej a Maninskej tiesnave boli tak dva stupne inak super. Mala mala vo voziku este polarny set - paperovy vankus :-). Vzbudzovali sme zaujem v kazdej dedine, obcas aj pohorsenie, ze co to tomu decku robime :-))

Prílohy:

_DSC0134.jpg
_DSC0134.jpg 864.63 KiB thumb_up0thumb_down

_DSC0135.jpg
_DSC0135.jpg 781.35 KiB thumb_up1thumb_down

03.03.2012 - 16:05:20
00
Tak sme aj my zacali sezonu.

Prílohy:

IMG_7859.jpg
IMG_7859.jpg 317.85 KiB thumb_up0thumb_down

04.03.2012 - 20:34:32
00
keyboard_arrow_up