Niečo k téme http://bratislava.sme.sk/c/6314116/vodari-nechcu-sihot-spristupnit-cyklistom.html
26.03.2012 - 17:00:15
00
ono sa to dalo čakať,ja som pár krát sledoval na tvba diskusiu na túto tému a je logické,že bvs chce chrániť strategický vodný zdroj pre Ba.
S cyklo cestou nemusel byť problém ak by veľká čast devínskej cesty nebola už obstavaná vilami ktoré sú v záplavovom pásme.Mohlo sa to spraviť popri ceste,ale teraz tam už nie je miesto.
26.03.2012 - 23:24:42
00
je logické,že bvs chce chrániť strategický vodný zdroj pre Ba.

triki myslím že BVS ide len o poľovný revír, ktorý je na Sihoti a povolenia ktoré k nemu boli vydané.
27.03.2012 - 08:42:49
00
no a hlavne ak by to otvorili pre cyklistov tak sa tam nahrnie kopec pesich a psickarov a ti to tam zaspinia 100x viac, mozno by faakt stacilo obmedzenie rychlosti a bolo by to tam bezpecnejsie, otazka uz len je ze kto by kontroloval dodrziavanie bo pochybujem ze ak sa tam da 50tka ze sa tam aj 50 bude chodit. a mozno by aj nezaskodilo to tam trochu vysvietit bo za tmy si tam velmi netrufam
27.03.2012 - 08:47:38
00
Obmedzenie rýchlosti nepomôže.
Má to byť cyklotrasa aj pre rodiny s deťmi!
27.03.2012 - 09:09:18
00
capulo: ak myslíš Devínsku cestu, tak tá je práveže celkom dobre osvetlená. Po celej dĺžke z DNV, cez Devín až po Karlovu Ves.

S tým revírom, má niekto nejaké bližšie info, či je to také strašne úžasné na strieľanie. Neviem koľko srniek tam chodí/žije, dve? Alebo pár diviakov, alebo jeleň na dôchodku? Či pár bažantov?

Pri pohľade do mapy ma napadlo, či by nebolo miesto na cyklochodník-zelená čiara. Nikdy som tadiaľ nešiel, podľa mapy je tam v jednej časti cesta.
Následne len využiť súbežnú asfaltku s cestou-modrá čiara. Začiatočný úsek-červená, by sa mohol spraviť rozšírením cesty, alebo cyklochodníkom nad ramenom, na nejakých podperách.
Úsek okolo kameňolomu-tam je priestoru po oboch stranách dosť. Potom ešte zostáva záverečný úsek pred Devínom, tam by sa to mohlo spraviť opäť buď rozšírením cesty alebo podperami nad ramenom.

Prílohy:

Map.JPG
Map.JPG 48.41 KiB thumb_up0thumb_down

27.03.2012 - 09:12:34
00
obmedzenie rýchlosti nemá veľmi zmysel, tam treba určite oddeliť cyklistov od áut. jazdím tade pomerne často, ráno do práce je to dobrý adrenalín. cesta je úzka a za čiarou nie je takmer žiadna krajnica, niet kam ujsť a už vôbec sa tam nedá urobiť samostatný pruh pre cyklistov (edit: bez rozšírenia cesty ako píše wukie)
vstupu peších a psíčkarov by sa v prípade Sihote dalo zabrániť jednoduchou dopravnou značkou, bolo by už napr. na meste (mestská polícia) aby sa to pravidelne a dostatočne kontrolovalo
Príloha:
02.jpg
02.jpg 17.62 KiB thumb_up0thumb_down


Značka prikazuje cyklistom použiť v predmetnom smere takto označenú cestičku alebo pruh. Cestičku alebo pruh pre cyklistov môže použiť aj osoba pohybujúca sa na kolieskových korčuliach, lyžiach alebo na obdobnom športovom vybavení, ak tým neobmedzí ani neohrozí cyklistov. Cestičku alebo pruh smie použiť aj osoba tlačiaca
bicykel. Iným účastníkom cestnej premávky je používanie cestičky alebo pruhu zakázané.
27.03.2012 - 09:21:49
00
obmedzenie na 50hm/h nie je riesenie so synom by som si popri ceste pri takomto rieseni netrufol ist. kazdopadne by to mal byt samostatny chodnik a ako vidim rieseni by bolo co tu navrhujete dost len by musela byt vola to schvalit na kompetentnych miestach.
27.03.2012 - 09:42:10
00
Vukie. zelená čiara, tam to nepripadá v úvahu, je tam rameno, niekedy prietočné a veľa, veľa "chatiek" a tí ťa na svoj pozemok nepustia pretože ho majú predpokladám oplotený až k vode.
Presne na tie miesta som chodil na ryby cca rok 1990-91 a už vtedy sa im to nepáčilo že tam ľudia občas idú na ryby, neviem si predstaviť cyklochodník ...
27.03.2012 - 12:16:33
00
tadeas: jasné, vďaka za reakciu. V tomto prípade by som si ale tipol, že ako aj inde, vlastniť pozemok je jedna vec ale ohradiť si alebo využívať väčšiu plochu ako mi patrí a hlavne na takýchto bočných zabudnutých miestach, je vec druhá. A je to skôr pravidlo ako výnimka. - To je reakcia k tomu oploteniu až k vode.
Plus je to záplavové územie, takže ktovie ako je to s tým vlastníctvom pozemkov.

Aj tak to bol len návrh, jedno z možných riešení. Treba premyslieť všetky dostupné alternatívy.
Asi sa tam pôjdem pozrieť, že ako to tam vyzerá.

Druhá možnosť, ktorá sa tak často nespomína, je vybudovať nejaký most z rakúskeho brehu cez Dunaj do Devína, tým sa mnohé problémy ľahko vyriešia.
27.03.2012 - 12:37:38
00
no ta znacka je sice pekna, ale staci pozriet ako to funguje v blave, aj na chrovatskom ramene mas taku znacku a je to tam samy chodec, mamicky s kocikmi psickari atd, a este ked na nich zhuknes nech aspon nezaberaju 2 pruhy ked tam ani nemaju co robit tak na teba kukaju jak keby ta sli zabit. uplne najlepsi su psickari s 2 psami, jeden na jednej strane od chodnika druhy na druhej a samozrejme oba na voditku...

a k tomu osvetleniu, tento rok som tam este nebol ale vlani ked som siel dako o 4-5 rano do devina tak tam bola dost tma co si pamatam, mozno len blba zhoda nahod :)
27.03.2012 - 12:46:26
00
S tou cyklotrasou je to trochu inak... BVS dala spracovat projekt, co by stala cyklotrasa cez ostrov Sihot a popri nom... Vyslo to tak, ze okolo ostrova je to lacnesjie, a teda zda sa na prvy pohlad, ze i vyhodnejsie.
Ale: neboli v tom zahrnuté pozemky, ich vysporiadanie a vykupenie. Podotykam vsak, ze trasa by bola prejazdna poza zahrady, nie su ploty az po vodu ( aspon minuly rok neboli ). Takze cena lieta uplne inde, ako bolo naprojektovane.
Problem je inde... Mesto nema peniaze na cyklotrasy, a chcelo vyuzit to, ze BVS je akciovka magistratu, a z jej zisku by sa tato cyklotrasa vybudovala. Co sa da, je to legalne. Dalsim problemom je zabezpecenie vodnych zdrojov, co je cely naklad BVS na tejto cyklotraase... Vrty su minimalne zabezpecene, a na ostrov sa i teraz dostane, kto chce, Takze ohrozenie obyvatelstva tu je, ci tadial cyklotrasa pojde, alebo nie. Takto by zabili jednou ranou dve muchy... zabezpecili by vodne zdroje a umoznili vjazd cyklistom na ostrov.
O polovnickom revire nebudem moc pisat...Je to polovnicke mesto pre vyvolenych, hovori sa o vladnom revire... Zveri je tam napodiv dost... Toto ale riesit nechcem, to len na okraj, aby sa vedelo, kto cyklistov na ostrove Sihot nechce.
Takze ked to zhrniem, urcite bezpecnejsia cyklotrasa by bola cez ostrov Sihot, i naprike tomu, ze byva zopar dni v roku zaplaveny. Cyklotrasa okolo cesty a potom poza zahradky by bola financne narocna. A naschval som si nechal na koniec casove hladisko. Cez ostrov by sa dalo jazdit este tento rok, okolo ostrova najskor za dva - tri roky...ak vobec...mozu tam nastat majetkove spory a pod...
Riesenie obmedzenia rychlosti na ceste neriesi situaciu, nakolko potrebujeme bezpecnu cyklotrasu, aby po nej mohli jazdit i deti...
27.03.2012 - 14:37:25
00
Kvalitná odpoveď Laco, ako aj vždy, vďaka.

Len si sa nevyjadril k možnému mostu cez Dunaj naproti Devína, to by sa možno cez tie Eurofondy dalo riešiť :D

Ak sa podarí, pôjdem sa dnes na tie záhradky okolo Sihote pozrieť, že čo to tam je. Celkom ma to zaujíma.

Pohľad na znásobenie počtu cyklistov na Devínskej ceste už toto leto, možno otvorí mnohým kompetentným oči.
27.03.2012 - 15:18:26
00
Neviem si predstaviť, ako by mohli nemotorizovaní ľudia (peší, cyklisti, kočíkari a pod.) znečistiť podzemný vodný zdroj a to ani so psami (nehovoriac o tom, že psom by tam bol mohol byť prístup aj naďalej zakázaný). Síce hydrogeologickú stavbu toho územia môžem iba odhadnúť, ale dovolím si predpokladať, že oveľa väčšim rizikom než cyklisti, chodci a kočíkári, je cesta Devín - Karlová Ves. Ak sa tam stane búračka pri ktorej unikne nafta (našťastie, nepamätám sa, že by sa to niekedy stalo), tak je po vodnom zdroji...
Verzii s poľovníckym revírom verím viac ako verzii so znečistením zdroja. Už len preto, lebo napriek dosť veľkej "pro-cyklotrasovej" kampani som nepostrehol žiadne konkrétne argumenty vodárov o riziku znečistenia od nemotorových ľudí, iba všelijaké všeobecné tvrdenia. Žiadne kvantitatívne ani kvalitatívne analýzy rizika, žiadne opisy spôsobu, ako by to tí ľudia mali znečistiť. Iba "nie-nie-nie-nie".
27.03.2012 - 17:29:32
00
ta uvaha s postavenim mosta cez dunaj by bola asi brutal draha. to by bola cez sihot za tie peniaze top asfaltka pre korculiarov s osvetlenim a oddychovou zonou poskytujucou nonstop cykloservis. :lol:
27.03.2012 - 19:15:22
00
keyboard_arrow_up