triki, Ty si poslednu dobu proti vsetkemu...:( Proti Cyklomostu, proti Sihoti... Mal by si trosku uvazovat inak... Ale toho sa asi nedockame na fore... :)
Ja Sihot beriem ako momentalne jedinu pristupovu - bezpecnu cyklotrasu pre rodiny s detmi do Devina...
Skor by si si mohol polozit inu otazku, ohladom Sihote... Preco tam prebieha tazba zastaralou technikou, ved tam je znecistenie studni ovela nebezpecnejsie, ako cyklistami...
Preco tam pani polovnici jazdia krizom krazom po ostrove na svojich terennych autach, preco oni mozu a cyklisti nie.?
Preco nie su zabezpecene vodne zdroje tak, aby nebolo mozne sa k nim dostat a znehodnotit vodu ? Ved rameno je zopar mesiacov vyschnute a dostanes sa na ostrov, kade chces... SBS-ka nema sancu Ta chytit...
A k tomu znecisteniu... ked sa Dunaj vyleje, toho znecistenia je tam ovela viac, ako po par cyklistoch... Takze toto vsetko su len sproste vyhovorky, preco chcu, aby tam cyklisti nejazdili... Proste nie je cyklistom dovolene vidiet, ako sa na ostrove Sihot bacuje... to je pravy dovod preco...
Urcite by sme boli radsej, aby cyklotrasa sla popri ceste, ale to by sa musela zrekonstruovat cesta, a na to peniaze magistrat nema... Vesat cyklotrasu na konzoly popri ramene Dunaja stoji majland, a navyse by sme sa toho asi nedozili... :(
Takze, co myslis, ake je riesenie... podla Teba asi sa maju cyklisti naucit lietat, alebo do Devina radsej nechodit...? trosku kratkozrake, nemyslis... ?
P.S. neber to odo mna ako osobny utok, ja jazdim po Devinskej ceste bez problemov, ja tu cyklotrasu nepotrebujem... ale je vela takych, ktori by u privitali, a konecne sa dostali na bicykli bezpecne na Devin...
21.04.2012 - 17:33:53
00
ale to sa pýtáš na zlej adrese ak vieš,že sa tam chodí loviť a ťažiť...na to ti ja odpoveď nedám.Ja som proti ťažbe ako takej a o polovníkoch toho viem naozaj celkom dosť.
Takže sa na to pýtaj kompetentných ak nemáš strach o svoju prácu na vucke.
21.04.2012 - 18:41:01
00
Neboj, ja strach nemam, a uz sa podnikli kroky, aby sa to zmenilo... Ak bude treba, budeme to riesit i inym sposobom, ale nech sa to vyriesi...:)
21.04.2012 - 18:44:39
00
triki... Nerozumiem reči tvojho kmeňa :?:
21.04.2012 - 19:27:02
00
celý problém vidím skôr viac rokov dozadu keď povolili stavať domy podĺž devínskej cesty vedľa ramena čo je pravidelne záplavová oblať. S cyklocestou nemusli byť také problémy a práve tam nie je miesto popri ceste.
21.04.2012 - 20:03:00
00
neviem co to tam bola dnes za akcia pri tom sihoti ale ist tade na bajku tak to bola smrt, chodci ako stado krizom krazom po chodniku, ako fajn ze je to tusim cyklo+chodci, ale ne tak ze s bajkom ked ho tlacim mam problem prejst nie to este viezt sa. a autickari parkovali stylom ze ja mam auto tak mam pravo zaparkovat a ked je inde plne tak nesere ma ze bars aj na cyklochodniku

Prílohy:

Komentár súboru: cyklochodnik...
210420126315_small.jpg
210420126315_small.jpg 460.44 KiB thumb_up0thumb_down

21.04.2012 - 22:35:57
00
capulo: "Bratislava pre všetkých", píšem v príspevku na predošlej strane. aj ja som tam bol autom ale parkoval som pri búde mimo cyklochodníka. v tento exponovaný deň treba byť trochu tolerantný, tí ľudia sa presúvali medzi ostrovom Sihoť a Vodárenským múzeom
21.04.2012 - 22:38:49
00
Buď rád, že si dnes nešiel okolo Incheby, kde je autosalón. To bol dobytok a nie ľudia. Na druhej strane sa mestská polícia činila. Všetky autá parkujúce na úseku cyklochodníka od Nového Mostu po hrádzu mali rad za radom papučky.
21.04.2012 - 22:42:39
00
No to je celkom prekvapivé lebo tá cyklocesta ešte nie je ofiálne vraj spustená.Jednu chybu tam vidím,že tam mali po celej dĺžke dať zákaz zastavenia a nie státia.Viedenská mala byť komplet bez možnosti zastaviť.
21.04.2012 - 22:46:52
00
capulo: "Bratislava pre všetkých", píšem v príspevku na predošlej strane. aj ja som tam bol autom ale parkoval som pri búde mimo cyklochodníka. v tento exponovaný deň treba byť trochu tolerantný, tí ľudia sa presúvali medzi ostrovom Sihoť a Vodárenským múzeom


tak my sme to nakoniec vzdali a sli po ceste, ale to mohol aj organizator poriesit, ked vedeli ze tam bude natresk tak to tam nejak zorganizovat a nie nechat to na ludi ktori si to poriesia po svojom a zaparkuju kadetade. to ze je tam akcia neznamena ze znacky neplatia

ale tu cyklocesty pri na viedenskej som si vsimol a tam tiez auta v nej :), skoda ze neplati daky zakon ze kto nahlasi priestupok dostane 10% z pokuty :) to by bola praca snov :)
21.04.2012 - 22:59:13
00
...ostrov Sihoť kde som sa už dávno chcel pozrieť.

Ja som si celú Sihoť prešiel s manželkou peši asi pred 5 rokmi. Bol nízky stav, takže sa dalo prejsť Karloveským ramenom suchou nohou a strážnikovi sme sa prešmykli poza chrbát. Robotníkom, čo pracovali vnútri ostrova sme boli voľní. Bolo to ešte v dobe, keď sa o tomto ostrove toľko nerozprávalo. Stretli sme ešte zopár skupín - jeden manželský pár na bicykloch :geek: , skupinu skautov :geek: :geek: a jeden nudistický pár pri Dunaji :geek: :geek: :geek: .
Poviem vám, areál je nádherný. Nedotknutá príroda, miestami pripomína až preles. Nádherná flóra aj fauna. Naším cieľom boli pridunajské pláže, a tie sú tam nádherné - slnko smeruje na ne celý deň a v prípade potreby je možnosť zaliesť do tieňa stromov. Cesta je v dobrom stave - klasický asfalt.
Osobne nie som celkom presvedčený o vhodnosti otvorenia ostrova verejnosti. Sme Slováci, vieme, ako sa poniektorí chováme :n: .
Môj názor ako bajkera je: otvoriť? Áno, ale s prísnymi pravidlami hry. Len na prejazd, poprípade vyhradiť rekreantom prístup k Dunaju na celý deń. Večer ostrov uzavrieť.
22.04.2012 - 08:33:36
00
Sprístupnením verejnosti by Sihoť stratila svoje čaro. Ja by som to riešil využitím ciest vo svahoch Kobyly nad Devínskou cestou. Po zjazd (most) z Dlhých Dielov je cyklotrasa, tu by sa vyšlo hore a hneď prvou odbočkou doľava. Ulica sa volala Nad Dunajom (teraz Nad Sihoťou a Nad vodárňou, mimochodom sú odtiaľ pekné výhľady na ostrov, ako aj na Rakúsko). To je prvý úsek zaznačený čiernou na mape. V lokalite s domami popri hlavnej, ako je horáreň (lokalita Zlaté schody), by bolo treba vybudovať chodník pre cyklistov. Vzhľadom na celkom širokú komunikáciu v týchto miestach (z oboch strán cesty je zväčša ešte taký šotolinovo-prašný úsek) by to nemusel byť problém. Od posledného domu je zúženie, ale len v dĺžke pár 100 m (červenou). Za ním odbočuje vpravo lesná cesta do Mokrého jarku a paralelne s Devínskou cestou ide stará cesta, slúžiaca asi kameňolomu. Míňa domy pracovníkov a terajšie záhrady, pričom vyústi pri novom kameňolome (druhá čierna lajna na mapke). Tu je znovu "územie nikoho" (červená), vedúce na začiatok Devína, kde máme už cyklotrasu (zelená). Dalo by sa to poriešiť aj cez Dolné koruny (od polície vpravo), ale pre rekreačných cyklistov je tam celkom slušný kopec (posledná čierna čiara). Takáto alternatíva niekomu nenapadla, resp. bola by realizovateľná?

Prílohy:

Komentár súboru: mapa
Karlovka-Devin.JPG
Karlovka-Devin.JPG 164.86 KiB thumb_up0thumb_down

22.04.2012 - 11:14:15
00
Nejako som sa stratil v téme :-) Sihoť otvoriť pre cyklistov ale len ako prejazd ostrova, čiže len po vyznačenej asfaltovej ceste ktorá vedie cez ostrov. Rovnako nie som za sprístupnenie inej časti ostrova, lesa, pláže pri Dunaji a pod.
22.04.2012 - 13:08:57
00
Tomáš len oni to chcú po vzore petrž.hrádze a nie šlapanie do kopca.Treba to brať tak,že tam budú jazdiť aj s deťmi.
22.04.2012 - 15:17:58
00
tak ked sa inac neda musi byt aj kopec dobry, a kto je lenivy tych par metrov slapat tak nech ide lodou, busom alebo nejde vobec. mi to niekedy pride ako ta foto kde bolo fitko a kedze bolo kus na kopci tak k nemu spravili pohyblive schody... :)
22.04.2012 - 15:31:27
00
keyboard_arrow_up