Znovu jedna z tych smutnych tem, ktora nema vitaza. Ja osobne niesom zastanca ziadnej znacky(o com svedcia aj moje povozy), s uzasom obdivujem kratkozrakost ludi, ktori si 1 krat kupia znacku X a vtlkaju kazdemu okoloiducemu, ze je to to najlepsie, myslim tym aj predajcov, ktori napriklad medzicasom zmenili znacky a zrazu zmenili nazor(je mi z toho smiesne ked si spomeniem na tie reci :)). Nechapem ako moze niekto mat predsudky k niecomu, co ani len nevidel/nejazdil(ak aj ano, nakolko objektivne to hodnoti). Bavite sa o tom ako keby ste sa tomu rozumeli(cest vynimkam), nieco podobne ako krcmove reci o politike...
Tak Ako povedal MUFFIN, kazda liska chvali svoj chvost. Pozicaj si kazdy z nich na pojazdenie a sam uvidis co bude tvojmu srdcu blizsie. Kazdopadne ziaden bajk nie je zly, tazko by si dnesnej dobe vyrobca dovoli vyhadzovat peniaze za vyvoj hnoja..
30.04.2012 - 15:27:58
00
Pravda jogcar pravda, ale nájde sa tu určite nejeden oponent, ktorý ti povie že sú značky, ktoré žiadny vývoj nemajú, len kopírujú úspešných výrobcov, alebo vyberajú svoje rámy z bohatej ponuky thaiwanských katalógových výrobcov.
No... a nie je to paráda kúpiť si za lacné peniaze to čo niekto draho vyvíjal? ;-)
30.04.2012 - 20:38:14
00
tiez nechapem tych co haibike zavrhuju....keby bol taky hrozny ako o nom niektory pisu(vecsinou ty co ho videli len na obrazku) tak by ho nejazdili aj na profesionalnej urovni...v minulorocnom bajkerovy neviem ktorom....bol clanok a zene ktora jazdi na profi urovni bola aj v pekingu na olimpiade...atd....a jazdi na haibiku :-)


Tá žena sa volá Sabine Spitz a je to olympijská víťazka. Jej kolegyňou je aj Tereza Huříková od susedov.

http://www.haibike.de/en/Haibike-Sabine-Spitz-Haibike-Pro-Team-649.html?sprache=en
30.04.2012 - 21:38:46
00
jogcar: neodsudzujem ine znacky...ale proste z tychto dvoch konkretnych bajkov cisto podla vybavy jednoznacne vyhrava ten haibike....druha vec je ci uz danemu cloveku sadne geometria... :)

l_laco: pekne napisane :) asi tak ako karbonove XC hardtail ramy z ciny za 9000korun ceskych :D :D :D niekto draho vyvinul oni vyrobili...a tu istu technologiu potom pouzili aj na vyrobu svojich ramov...jediny rozdiel je v tom ze tie ramy nemaju ziadne logo ziadnu znacku...proste cisto len ram :) ale aka je v tomto pripade kvalita to netusim :D

laco: presne tu som myslel :)
30.04.2012 - 22:06:05
00
Ja Reigin nezavrhujem, len som konštatoval ako jeden človek môže podať rozdielny výkon na rozdielnom bicykli.

Nevyjadrujem sa k téme len k tomuto: čo je také šokujúce na rozdielnych časoch - rýchlosti - výkone pri allfulle a HT na prevážne (respektíve podstatnom podiely asfaltu) asfaltovej trati???
01.05.2012 - 15:29:39
00
veľký rozdiel medzi fullom a ht by nemal byť, za predpokladu že ten full má stále xc-am geometriu (kde by sa mal dať nastaviť "normálny" posed) :) A samozrejme by sa to hodilo porovnávať pri podobných komponentoch, čiže nie že by ten full mal extra ťažké kolesá a lepivé plášte, celkovo o 3kg viac atď...
01.05.2012 - 15:36:53
00
Paťo neteoretizuj...ten allfull je Reign (berme zato, že v sériovej výbave) a HT je nešpecifikovaná stredná trieda - čo pôjde lepšie po asfalte?
01.05.2012 - 16:13:41
00
bez rozpisu presnej výbavy sa to nedá nejako jasne určiť (ani som nepozeral čo za plášte má sériovka reign, ani neviem aký ročník by som mal pozrieť), aj to ht-čko môže mať kenda nevegal plášte a aj na reign si niekto môže dať continental x-king plášte napríklad... :wasntme: To by bolo to ht-čko totálne peklo a na giante by sa aj napriek vysokému zdvihu (a pravdepodobnému, aspoň trochu citeľnému pohupovaniu) dalo celkom v pohode ten asfalt prežiť.
Ja to mám práve naopak, na fullovi dosť dobré plášte (teda zjazdený fat albert performance vpredu a specialized fast trak bez duše vzadu) a na ht som väčšinou mal nejaké lacné plášte (ťažké a celkom pomalé), čiže na fullovi sa mi ide citeľne lepšie na asfalte :) Raz som musel nahodiť starý plášť z jedného ht-čka na toho fulla a bol to veľký rozdiel k horšiemu, hmotnosť narástla síce iba o nejakých 300-400g, ale o koľko horšie ten plášť išiel na asfalte... :tmi:

Ak by som bral do úvahy, že o tých giant bicykloch sa vo všeobecnosti hovorí ako o jazdivých bikoch (teda že to ide dosť dobre za pedálom), tak by som sa nebál opäť povedať že ten rozdiel by nemal byť veľký pri aspoň trochu podobných komponentoch ktoré najviac ovplyvňujú jazdu na asfalte :) A samozrejme by bolo potrebné pekne šlapať, nie dupať, to by reign bol na tom o dosť horšie.
01.05.2012 - 17:49:03
00
keyboard_arrow_up