Keďže neplánovane sa počasie vysmialo meteorológom a ukázalo sa pekne, pokračoval som kadejako lesom, až som vybehol do vojenského obvodu /teda neviem presne kde momentálne sú hranice, lebo od socíku tabule pomizli a podľa mapy to hľadať nebudem/ a pokračoval som po /asi je to hlavná asfaltke z Tureckého vrchu - tam nechodím/, na 3 kamenné kopce. V stúpani ma dobehlo auto .. kukám lesná stráž, vôbec ma to nezaujalo, takých stretávam plno kadetade. A kúsok pod rampou ma zastavili. No, napadlo ma to aj, čí náhodou .. ale VO stráži vojenská polícia, naviac, mal som za to, že s tým problémy nie sú. No, celkom ma chceli legitimovať, ani mi neverili, že nemám občiansky. Ale dlho som s nimi kecal a ma aj poziadali, aby som to oznamil, ze od 2.jula plati novy zakon o VO, a sice v beznych VO, pokial nie je strelba sa uz moze bez povolenia, ale vo vyhradenych VO, kam patri aj Turecky vrch, sa nemoze a ani neda vybavit povolenie. Pokuta za porusenie az do 2000E a varovali ma, ze Vojenska policia si na tom zgustne. Kedze doteraz to zakon neriesil /pokuty/. Pytal som sa, co tazba dreva .. tak ti povolenie dostanu
Podstatne z toho celeho su ale taketo veci .. od 2. jula je nejaky novy zakon, kedy mozu bez milosti naparit 2000E za neopravneny vstup do VO Turecky vrch /a inych podobnych/. Hranice VO su na stranek ministerstva obrany. Zrejme to bude dost strazit VP. Kedze som taketo nieco nezaregistroval .. tak by som k tomu rozvinul diskusiu. Prosim pripadnych diskutujucich aby sa zdrzali akychkolvek invektiv ktorymkolvek smerom a riesili len podstatne veci.
posledný komentár: 5. 1. 2005 o 20:28
http://www.mosr.sk/vstupy-do-vojenskych-obvodov/?day=2012-04-01&_od=2012-05-25&_do=2012-05-25
Inak vlastne .. zlta TZ ide kusok asi cez VO, hmm ..
- na vstup a pobyt vo vojenskom obvode, ktory neprekroci 24 hodin sa povolenie nevyzaduje
- vstup a takyto kratkodoby pobyt su zakazane v pripade, ak tu prebiehaju vojenske cvicenia/priprava/operacie, alebo ina cinnost ktora moze ohrozit ludi a tiez za krizoveho stavu
- informaciu o tom, ze sa vo VO bude nieco take diat zverejni MO na nete a tiez obec na uradnej tabuli
- vobec sa nesmie vstupovat do vyhradenych a ohradenych casti VO + tam, kde je obranna infrastruktura
- ten, kto do VO vstupi je povinny si vopred zistit, ci sa na uzemi VO bude nieco taketo diat
- pokuta do 100 € sa ulozi, ak neopravnene vo VO zotrvas dlhsie ako tych povolenych 24 hodin
- pokuta do 500 € sa ulozi, ak sa vstupi do priestoru, kde je vstup zakazany (vyhradene a ohradene casi a casti s infrastrukturou) a ak sa vstupi do VO v case, ked sa konaju cvicenia, operacie, ...
- pokuta do 1000 € sa ulozi, ak vstupis do VO v case krizoveho stavu a ak vykonavas cinnosti, ktore brania plneniu uloh obrany a bezpecnosti statu (napr. nicenie obrannej infrastruktury)
- pokutu vo vyske dvojnasobku maximalnej sadzby mozu ulozit, ak je spachany tou istou osobou niektory priestupok v priebehu jedneho roka opakovane (recidiva).
S tym 2k evry ta chceli dobre postrasit
Cele to je iba o tom, ze niektori ludia budu robit cokolvek len preto aby sa ten VO nespristupnil
igypop: mne je ale divne, ako moze vo VO riesit ludi civilista. To nechapem, kebyze ma zastavi vojenska policia, tak ok, ale takto to nechapem
mailer,patoo: no, neriskoval by som to
Oni urcite radi pomozu v ramci platneho cennika sluzieb...sice bude na blocku napisane "pokuta" ale neva
Naozaj by ma zaujimalo preco teraz budu buzerovat, ked sa ma akoze spristupnit vojenske uzemie.