Máš ešte jednú možnosť, neuznanú reklamáciu dať na prehodnotenie znalcovi, ak znalec dá posudok, že si uvedené poškodenie neurobil ty resp. zákazník tak ti obchod musí vyhovieť a uhradiť výdavky ale je to na dlhé lakte a asi by som do toho v tejto cenovej relácii nešiel. Ale skús zamailovať aj na SOI a uvidíš, čo ti odpíšu :)
08.06.2012 - 07:21:22
00
Ja vidím odpoveď hneď v úvodnom príspevku. Bicykel opustil predajňu v poriadku (tak to vyznieva). Akurát jedného dňa "samo-sato". Asi má synátor prisilné brzdy. :lol: Poškodený je len ten stĺpik?
08.06.2012 - 07:39:57
00
1. porozpravaj sa zo synom, co sa naozaj stalo. Nie je problem ohnut stlpik vidly celnym narazom bez akeholkolvek ineho vyditelneho poskodenia biku/kolesa a potom to amaterskou opravou ohnut na opacnu stranu, mozno sa len starsi silnejsi kamarat chcel povozit :) Postras syna tym , ze pricina sa da odborne zistit, ked budes reklamovat neopravnene, budes mat z toho zle.

2. Ak v bode 1 nezistis nic podozrive, do rekla. protokolu na predajni napis , ze nesuhlasis s riesenim reklamacie a bike nepreber. Uved veci, ktore si tu spominal (lahky jazdec, ohnutie na opacnu stranu).
+treba uviest: Mam zato :) ze vyjadrenie "Mame zato, ze vidla ....." nie je odborny posudok a ze ked nedodaju odborny posudok, budes jeho nedodanie riesit zo SOI. Predpokladam, ze vidla bude pre vyrobcu lacnejsia ako odborny posudok (vyrobca bikov nemusi byt vobec schopny detekovat a odborne posudit pripadnu vadu materialu z ktoreho vyraba).

(http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/zakon-o-ochrane-spotrebitela/
§ 18 odstavec 6.
Ak spotrebiteľ reklamáciu výrobku uplatnil počas prvých 12 mesiacov od kúpy, môže predávajúci vybaviť reklamáciu zamietnutím len na základe odborného posúdenia; bez ohľadu na výsledok odborného posúdenia nemožno od spotrebiteľa vyžadovať úhradu nákladov na odborné posúdenie ani iné náklady súvisiace s odborným posúdením.
08.06.2012 - 07:40:29
00
V Občianskom zákonníku sa píše, že pri výrobkoch dlhodobej spotreby výrobca (predajca) zodpovedá za skryté vady dva roky od predaja. Ešte raz si prečítajte, predchádzajúcu vetu - skryté vady.
Kto si myslí, že ohnutý krk vidly zistený po mesiaci používania je skrytá vada?
Možno keby bol ten krk prasknutý - tak sa dá uvažovať o vade materiálu. Ale ohnutie?
08.06.2012 - 20:27:43
00
Ja si myslim, ze pri tej vidlici staci skocit poriadne na placku par krat a ohnes ju(ako aj kazdu inu.)
08.06.2012 - 22:28:49
00
RST dirt som nevidel, ale myslím si že kedže je určená na Dirt tak niečo vydrží. Určite nieje problém ju ohnúť ale ked má niekto 30 Kg tak to podla mňa nedokáže nech robí čo chce. Keď je ohnutá smerom von tak to vylučuje náraz kolesom do niečoho. Pri skoku na placku by sa ale takto ohnúť mohla. Takže treba vyspovedať synátora či niekomu bajk nepožičal a či s tým nestváral nejaké prasačiny, lebo toto sa jeho váhou a rozumným jazdením dosiahnuť nedá. Ak nie tak to môže byť vada materialu aj ked je to dosť nepravdepodobné. Ak nechcete investovať do novej (ktorá by bola určite lepšie) tak treba tlačiť na reklamáciu.
12.06.2012 - 17:58:39
00
Ale dokáže, bez ohľadu na hmotnosť "jazdca".
12.06.2012 - 18:03:44
00
keyboard_arrow_up