Zdravim, chcel by som sa spytat skusenejsich bikerov.
najazdim cca 2200km rocne + - , rekreacne jazdy, vylety do 50km raz, dva krat do tyzdna, lesne cesty , sotolina, ziadny extrem.
Chcem ist do hardtailu v cene do 650€
zaujima ma ci pri tejto cenovej hladine , mojom jazdeni mam hladiet skorej na ram ako na vybavu?
V predajniach sa predajcovia lisia v nazoroch, bol som pozerat Meridu tfs 300 novy model, ma dost mohutny ram a ficursky tvarovane trubky,
Potom je tu focus ako napriklad Black hills co ma ram z ovalnych trubiek
a potom je tu CTM caliber 1.0.
Zaujima ma ci bezny uzivatel pociti rozidely v rame pri jazdeni a ak ano ake?
Ci mam bazirovat na rame a zvolit za tu cenu radsej nizsiu vybavu
alebo mozem ist aj do nie svetoznamej znacky ako je CTM s vyssou vybavou a nepocitim pri beznom vyletnom jazdeni ine vlastnosti ramu?
CTMko je z nich aj najlahsie, ale ja chcem bike co ma bude vozit 5-6 rokov a nebudem musiet donho nic okrem servisu vrazit, nic tam nebudem menit, presmykac , prehadzovac nic, ram vydrzi nepraskne, jednoducho nech sluzi.
p.s. doteraz som jazdil 8 kolo alivio a bol som spokojny takze vsetko lepsie od neho bude pre mna posun.

Nechcem zakladat duplicitne temy, len neviem na co sa mam orientovat o znacku mi nejde, ide mi len o to kupit to najlepsie za 650 eur v kompromise ram/vybava aj ked zacinam mat pocit ze vlastnosti ramu ako bezny uzivatel nepocitim.

S ctm nemam ziadnu skusenost doteraz som videl len nizsie triedy bicyklov, nie strednu a nizsiu strednu ako je Caliber. 1.0
Dakujem.
20.06.2012 - 08:12:48
00
Ak kupujes bajk okolo 650, kvalita ramu by mala byt garantovana. Cize nemal by ti prasknut na prvom vytlku. Tvar a velokst trubok je dane pouzitou technologiou firmy. Ja osobne by som isiel po kvalitnejsich komponentoch. Samozrejeme ze ram ti musi sediet. Odporucam poriadne vyskusat na mieste.
20.06.2012 - 08:48:26
00
Moj osobny nazor je taky, ze komponenty sa daju vzdy po 5 rokoch vymenit, ale ked si zvyknes na ram, popripade si kupis taky co sa ti paci tak ten nevymenis a nechas si ho. Za mna teda radsej lepsi (pevnejsi, lahsi, krajsi...) ram ako napr. vidlu, ktoru potom mozes kedykolvek vymenit. Ale je to o prioritach, kazdemu vyhovuje nieco ine.
20.06.2012 - 09:08:39
00
Peto 02, práveže píše, že nechce meniť komponenty a okrem bežnej údržby vrážať do biku ďalšie peniaze. Z mojho pohľadu rámové základy v tejto kategórii budú podobné. Samozrejme jednotlivé značky sa budú odlišovať, treba vyskúšať, ktorý rám sadne. Skôr by som sa zameral na výbavu, hlavne na vidlicu, ktorá ak je kvalitná dokáže dosť zlepšiť jazdné vlastnosti.
20.06.2012 - 10:04:18
00
ahoj, ja som pred 3 mesiacmi kúpil Caliber 1.0 2012, bez vyskúšania. jazdím po Malých Karpatoch, a nevyhýbam sa žiadnemu terénu, samozrejme v rámci možností.. Bajk je v pohode, zvládol aj Skalnatú.. Musel som ale dať naštelovať prešmykač, vymeniť reťaz, plášte a vyreklamovať vidlu. Vidla bola výrobná chyba. ešte vymením brzdy je bude s toho slušný bajk.. :) Potešil som ťa? :)
20.06.2012 - 10:19:40
00
Diabolsharp,Peto02, mseco, demo5 dakujem chalani za rady, odpoviem Vam v jednom
kupujem bike asi po 6tich rokoch vozenia sa na authore basic alivio 8 kolo a tento bike dobre sluzil a este by aj sluzil ale chcem zmenu.
Peto02 Mam torchu obavu pred CTM ako znackou, vela o nej neviem a sem tam pocujem famy o praskani ramov ale predsa na vsetko je zaruka , aspon teda dva roky :-)lebo prave na Caliber spada lahky, pekny len neviem ci aj pevnejsi ako konkurencia Cube Analog, Black Hills, Merida Matts 300

Ono to neni ze by som mu nic nedoprial na vymenu ale urcite nie aspon 4 roky , to ho chcem nechat nech sluzi aky je. potom ci uz pride neaka obnova to je hudba buducnosti.

Demo5 , mozes mi napisat koli comu si menil retaz ? slabsia kvalita alebo? a reklamacia vidly prebehla bez problemov? oprava alebo vymena?
A co sa tyka brzd co chces menit? kotuce? platnicky alebo nieco vaznejsie?
Tak co sa tyka vybavy pravdepodobne to CTMko ma najlepsiu v porovnani s ostatkom, ja si myslim ze by mi stacit aj ram stacil, beriem to tak ze ked mi doteraz stacil Author Basic starsi vydrzi aj nieco nove co je vlastne o dve triedy minimalne vyssie. Technologie isli dopredu a ja sa nechystam skakat ani nic podobne len ho normalne vyuzivat ako doteraz.
Nechcem skocit hned po meride ked to je u mna ako u laika zakodovana dobra znacka a pritom mat moznost kupit za tu istu cenu lepsiu vybavu ale slabsiu znacku a na rame nespoznat rozdiel.
Asi mate pravdu ze dolezite je aj osobne vyskusat povozenie.
20.06.2012 - 14:40:18
00
Skus pozriet tento http://k2bike.sk/hardtail/1096-kellys-magic-master.html podla mna je lepší od tých troch ma 30 prevodov a je aj skoro o 70€ lacnejší ako caliber.....Ale o rám by som sa vobec nestrachoval lebo či už Merida, CTM a mnoho iných značiek sa vyrába v Taiwane :)
20.06.2012 - 15:00:42
00
CTM je slovenský výrobca,či? a komponenty sú všetky s Číny či odkiaľ, to je jedno. Caliber kupiš presne za to čo ten Kellys z odkazu. A zase nesnívaj že má tých 12,7kg ako sa všade píše.
Vidlu som vyreklamoval super rýchlo bez problémov, bola zlá vzduchová patrona - výmena. Brzdy sú slabšie - Tektro Draco, na vozenie stačia, výmena je len moja roztopaš, niekedy v budúcnosti.. a reťaz len normálna výmena - stojí 11€.. pohoda. nič tragické.
Choď si ho niekde pozrieť a uvidíš sám, za tie tuke je to slušný bajk.
20.06.2012 - 15:54:55
00
Nie nie opravím myslel som len že skoro všetky rámy si vyrobené v Taiwane ostatne už montuju na Slovensku :) a tá váha je určená vždy pri najmenšom rozmere ramu čož je 17 palcov :)
20.06.2012 - 16:12:25
00
Pojdem pozret CTMko ci mi padne do oka, ale celkovo sa asi na vsetkych troch adeptoch aj previezt aspon par km okolo ak to bude mozne po nechani zalohy.
Dalsia vec je ze Matts 300 tfs 2012 by som mohol mat pod 600€, co pri CTMku ktore je drahsie neviem ci by bolo mozne. Nakoniec mi mozno padne do oka neaka ina znacka a iny kompromis, zavolam aj zanemho ten sa v tom lepsie vyzna ako ja.
21.06.2012 - 08:19:51
00
keyboard_arrow_up