INTERSPORT Stupava trophy

28.07.2012 - 29.07.2012
MTB maratón
Stupava (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Reportáže, Foto, Výsledky
Zúčastnených bikerov (49)
_pali_66peter76tottiaJoNander13andyapoandywoodarmourBahnobonfobukoCraObsdakeyrasDomestikhirwilsiron.hidejamminjasopetoJohny1331kajus3KaskajaKefrinkenttaurKockakochhyluslMamutkomiloš.h636motiiMSHnomadoborpeter75PeterWPeto02Pulinorado.tilandysano.tSenorexp2000silvo824simon97sinko8888stawosteve25SueTomino115Tommy911xemanpetzuzu3011
Vyhlásenie organizátora
.


na maratone som nebol
doteraz som len čital ...


ale KONEČNE som sa pobavil :D

inak "mierne sa čudujem dotknutým" pokecom modreátora
ja osobne by som mu dal v "priamom prenose po hube" ...
a možno by pochopil ...a možno aj organizátor ...
31.07.2012 - 22:43:43
00
ja som si teda na 105ke ziadneho zasobovaca s cisternou na chrbte ktory opravuje znacenie pocas mojich 6tich hodin na trase nevsimol, a zasobovaniu sa asi tiez nevenovali kedze boli 2 obcerstvovacky suche, tak ako? :^)
31.07.2012 - 22:56:30
00
"Za to, čo sa stalo počas našich sobotných pretekoch nesú hlavnú vinu záškodníci, ktorí sa snažili paralyzovať preteky na 25km, 42km, 76km a 105km MTB trase. A ich zámerom je dlhodobo likvidácia a diskreditácia nášho podujatia v očiach športovej verejnosti."

Aj za vodu ktorá chýbala na niektorých občerstvovačkách môžu záškodníci? To nemyslite hádam vážne.
31.07.2012 - 22:59:25
00
"Za to, čo sa stalo počas našich sobotných pretekoch nesú hlavnú vinu záškodníci, ktorí sa snažili paralyzovať preteky na 25km, 42km, 76km a 105km MTB trase. A ich zámerom je dlhodobo likvidácia a diskreditácia nášho podujatia v očiach športovej verejnosti."

Aj za vodu ktorá chýbala na niektorých občerstvovačkách môžu záškodníci? To nemyslite hádam vážne.


jasne ze mozu aj za to narobili dierky do cisterny a do kazdej nadoby v ktorej sa da prevazat voda...aby ju organizator nemohol zabezpecit :lol:
31.07.2012 - 23:04:07
00
k znaceniu trate pred maratonom:
presli sme si vacsiu cast 105 km trate len tak, vo stvrtok 26.7., a nikde poziadnom znaceni nebolo ani chyru
takze neviem co odznacovali ti zaskodnici :lol:


Ja som vo stvrtok vecer prechadzala cast trate od Slivu cez Biely Kriz a dalej po 76km trate az po prvu asfaltku. Vsade bola uz riadne oznacena, dokonca som si vsimla, ze organizatori vycistili ostrejsie zakruty od haluzy, takze boli naozaj perfektne jazditelne. Tam kde sa mala rozdelovala trat 42km a 76km bolo preznacena trat. Paska isla napriec cestou. Niekto sikovny prestrihol priviazanu pasku pozdlz cesty a uviazal ju krizom cez cestu o opacny strom. V piatok rano som na to hned upozornila organizatorov.

V Malych Karpatoch bezne registrujem zaskodnicke akcie voci cyklistom, ci uz naschval prehodene polena krizom singlacov....atd. Takze taketo preznacovanie ma vobec neprekvapilo. Len to cloveka vzdy tak zamrzi, aky ludia vedia byt zli.

Ludia vedia byt poriadne zavistlivy a radi hadzu polena tym co sa snazia nieco pekne zorganizovat. Ja vyjadreniu organizatorov verim.

Mam obehane vsetky maratony na slovensku a musim povedat ze Stupavky maraton posunul latku vyssie co sa tyka organizacie. Malokto sa na take nieco da. Proste pocet tras,ziadne okruhy, pocet kategorii, mnozstvo cien, startovny balicek (tricko, powerbar tycinka, vzorka cyklostaru, gatorate napoj) dobra tombola, sprievodny program po cele dva dni, velky pocet vapiek v ciely, obcerstvenie v ciely (na trati tento rok zlyhalo), zazemie v ciely, velkoplosny stan v pripade zleho pocasia, prip. ostreho slnka. Nato ze trat bola znacena len paskami a faborkami bolo znacenie na vynikajucej urovni avsak bez sipiek, ktore mali zakazane od Lesov to fakt nejde.

Startovne bolo od 15 do 25Eur v zavislosti od datumu platby. Taketo startovne sa bezne pohybuje aj na ostatnych slovenkych maratonov, bohuzial musim skonstatovat, ze za omnoho mensie sluzby. Realny priklad Strazovsky maraton platba 25Eur v den startu- v igelitke nic iba cislo a cip, v ciely nebolo mozne si zvolit ani medzi jedlom masitym alebo bezmasitym, cakanie na vapku....proste nic extra za tie prachy by som ocakavala aspon taku uroven ako ma Stupavak. Dalsie maratony ani nebudem komentovat, ked tombola a ocenenie pretekarov je skor vysmech nez naozajstne ocenenie za drinu.
31.07.2012 - 23:08:02
00
od tej asfaltky dalej smerom na babu nebolo nic
konkretne od Salasa , popod kozi chrbat a somara dalej cez medvedie udolie atd.
btw. mne je to ale jedno, nezucastnila som sa ;)
31.07.2012 - 23:37:38
00
k znaceniu trate pred maratonom:
presli sme si vacsiu cast 105 km trate len tak, vo stvrtok 26.7., a nikde poziadnom znaceni nebolo ani chyru

Silva ja som bol v utorok a z Borinky na zltu a smer Maly Slavin (co bola myslim trasa vsetkych trati) tak tam znacenie uz bolo.
Ti co ste tam aj pretekali - a nie ti co neboli ale najviac pindaju - ak ste si vsimli tak v den preteku niektore useky neboli znacene tou bielou intersport paskou ale takou zltou aj som sa cudoval preco to pletu inou farbou - tak to mozno boli tie nanovo preznacovane useky na dlhej.

Snad si nemyslite, ze by si organizator vymyslel taku komplikovanu vyhovorku len aby zakryl svoju neschopnost - ved na to su svedkovia, ludia z timu ktori jeho slova vedia potvrdit.. preco by sa zamotavali do takej komplikovanej lzi a vymyslali si bachorky o lesnom demonovi co v noci den pred pretekom odznacil trat.. ;)
31.07.2012 - 23:41:59
00
"Nikto z ľudí, ktorí pre nás pracovali počas našej akcie nepožíval alkoholické ani iné omamné látky. Vieme to dokázať materiálom, ktorý sme zaznamenali počas konania nášho podujatia."

Tak potom neviem, čo robil ten ožran na BK, žeby si dal tričko organizátora, lebo ho našiel v lese? :-D
31.07.2012 - 23:55:51
00
buko a prečo teda bol problém to povedať už v sobotu?
prečo až tri dni po pretekoch keď sa tu na nich spustila kopa sťažností?
odpojili im snáď net?
to,že sa v našich lesoch pohybuje kopec škodcov vieme dávno,ale načo by nejakí organizátori iných ba pretekov chodili zámerne poškodzovať iný pretek ako bolo naznačené.
výber ľudí na občer.bola vec kolieska takže aj ten toľko spomínaý opilec je potom ich výber.
01.08.2012 - 00:08:52
00
Uz nepindam, forum na to nie je,aby sa vyjadrovali nazory k teme,ze ano :x
01.08.2012 - 00:46:49
00
silva nemyslel som konkretne teba, nemam nic proti tvojim nazorom :y: ale ako sama vidis nazor nie je fakt - to ze si znacenie nevidela este neznamena ze nebolo - takze zaskodnici mali co odstranovat a kazit pocas tyzdna

triki uz sa na to vykaslime. toto je moj posledny prispevok k teme stupava 2012, ak vsetko vyjde dam im sancu a pridem aj o rok, potom to zhodnotime

Je na organizatorovi ako sa rozhodol reagovat na tuto krizovu situaciu. Kedze v sobotu este podujatie bezalo a bolo v polovici, povazujem za rozumne ze nesirili zbytocnu paniku a ze energiu sustredili na jeho uspesne ukoncenie, odpratanie arealu a az ked sa udiali tieto najzakladnejsie veci bol uz pondelok a zacal ohladom toho komunikovat v utorok co je podla mna dostatocne rychlo. Je to spravny postup z viacerych dovodov, lepsi ako s horucou hlavou nieco pisat na internetove fora a ja ho schvalujem.

Co neschvalujem ze sa v tom vyhlaseni dopustili viacerych chyb, napriklad takych ze
nepriamo obvinili ostatnych konkurencnych organizatorov a zvolili taky konfrontacny ton,
sa sice ospravedlnili, ale zaroven si nepriznali ziadnu chybu - neomylnost?
ze sa jednoducho nedistancovali od opilca v tricku organizatora ale ho kryju
neprislubili ani vymenu alebo aspon napravu u moderatora ktory podla viacerych svedectiev presiahol hranice slusnej komunikacie

Co je v tomto celom skutocne absurdne, ze sa medzi nami najde taka svina (svine), ktora si da tu namahu a preznacuje cele useky trate, vedome tak skodi a mari pracu organizatorov a kazi sportovy zazitov stovkam bikerov.

No su aj horsie veci (v USA sa striela v kine) ale pre mna je to alarmujuce zistenie v akej spolocnosti zijem a coho vsetkeho su ludia na slovensku schopni vo svojej zavisti a nenavisti. :( :worried:
01.08.2012 - 01:09:40
00
aaale dynatom :) + triki

- holt, opilec k slovenskému folklóru patrí... zalistuj si trochu v diskusiách o Dubničáku alebo si to nájdi na YouTube (mne sa nechce) - tam nájdeš super týpka - niekto tu mal aj avatara týmto inšpirovaného, že "... radšej KNIHU" :-D
(btw. ty si ho tam videl? ja nie) :)

mne to trochu pripadá, že - kto chce psa biť - palicu si nájde

napr. alfireto - včera som sa skoro počurala od smiechu, keď brýzgal na maratón na ktorom nebol - hmmmm, a pritom zablúdil inde a ešte v nedeľu ho z toho bolela hlava (to beriem na jeho ospravedlnenie) :)

Takže môj názor:

- áno, absolvovala som už dosť maratónov - niekedy sa našiel aj nejaký alkotýpek - ale nikdy sa z toho neurobil terč...

- na všetkých maratónoch sa blúdi - opakujem - nie je na SK maratón, na ktorom niekto nezablúdil - môžete ma ukameňovať, je to tak - nebýva to vždy vina organizátora (ja osobne som zatiaľ zablúdila iba v Partizánskom - môj obľúbený orientačný maratón :D a raz som sa vracala v Jedovniciach - Morava) ...ale aj na Horalovi sa blúdi, aj na Greenbiku... kuk do diskusií :)
všímam si značenie aj domácich maratónov (aj keď som schopná ich prejsť aj popamäti) - tu konkrétne mi chýbali šípky zmeny smeru a niekde regulovčíci (!), možno by pomohol kríž mliekom v nesprávnej odbočke - ale zase chválim to takmer XC-kové vypáskovanie správneho smeru - niekedy stačilo pozerať (!!!) (viď náhodné foto v diskusii na webe organizátora pod hlavičkou - KEDY KONEČNE ODSTRÁNITE TEN BORDEL z LESA)

- občerstvovačky - to je samostatná kapitola - tiež nie sú vždy tip-top (moje osobné hodnotenie: 100% Súľov a Horal - príliš tie občerstvovačky zase neriešim, takže nebudem ďalej konkretizovať)- ale videla a zažila som už všeličo, aj už zbalenú a odídenú občerstvovačku... (počula som aj o "skrývajúcej sa" - a tiež bolo teplo) ... ale aj vybrakovanú občerstvovačku (he he - áno) na Salzke som zažila :) aj tam sa to stane :) :) :)

to že nebola voda na občerstvovačke je samozrejme chyba - aj mne sa to tu stalo a nepotešilo ma to (ale mali super melón, a na dalšej mi tú vodu už ponúkali vopred)
(mne osobne sa to naposledy stalo na poslednom Karpatskom vlkovi na BK - žáááádna voda ani nič iné)

suma sumárum - mne sa páčilo a rada sa zúčastním aj na budúci rok :)
01.08.2012 - 02:13:22
00
sa mi to zdá ako výhovorka ale tak ospravedlnenie príjmam a Pinda nech vymenia


Pinda budeme urcite riesit. Pindo je vo svojej podstate dobry clovek velmi dobre mu to rozprava. Uvedomte si ze dva dni v jednom kuse chrli zaplavu potrebnych informacii. A to na patricnej urovni dokaze len malokto. Len vsetko ma svoje medze. Nie kazdy moze chapat vtipy od niekoho, koho vlastne vobec nepozna. A toto si musi Pindo uvedomit. Inac u nas konci. Nikto nie je nenahraditelny. Ani nase poduajtie nie je jedine na Slovensku ci v blizkom pohranici....
01.08.2012 - 02:42:04
00
tak to musel byt dobry nocny jazdec, v noci obehal trate a skodil.., alebo to bola organizovana skupina :D


Jeden clovek by to na takej urovni nedal.. Bolo to urcite viac ludi.
01.08.2012 - 02:44:12
00
Aha, takže zlí sú záškodníci od konkurencie. Toto snáď už nepotrebuje žiaden ďalší komentár :( :n:
EDIT: možno sa nakoniec dozviem, že som preznačoval v noci trať (napriek tomu že som bol v Lučenci)


Ze by caso-priestorove presuny v dimenzii X? :) :(
01.08.2012 - 02:46:27
00
keyboard_arrow_up