INTERSPORT Stupava trophy

28.07.2012 - 29.07.2012
MTB maratón
Stupava (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Reportáže, Foto, Výsledky
Zúčastnených bikerov (49)
_pali_66peter76tottiaJoNander13andyapoandywoodarmourBahnobonfobukoCraObsdakeyrasDomestikhirwilsiron.hidejamminjasopetoJohny1331kajus3KaskajaKefrinkenttaurKockakochhyluslMamutkomiloš.h636motiiMSHnomadoborpeter75PeterWPeto02Pulinorado.tilandysano.tSenorexp2000silvo824simon97sinko8888stawosteve25SueTomino115Tommy911xemanpetzuzu3011
double napísal:
ak vedeli,že sa toto stalo, mohli to povedat pretekárom na mieste pred startom. Je to celé akési divne. Potom človek nevie čomu verit a čomu nie.


po vojne je kazdy general. Chystali sme sa na toto podujatie cca pol roka. Vsetko bolo precizne naplanovane. Nasi velitelia nam najprv hlasili ze sa to zvladne. Ale potom nam niektore obcerstvovacie vozidla uviazli v lese, ci nestihali nacas dozasobovat kriticky vybrakovane obcerstvovacie stanice...


Prepáč Palino99, ale na každom maratóne /na ktorom som sa zúčatnil/ má pred štartom mikrofón v ruke riaditeľ pretekov, alebo niekto iný, ním poverený a informuje pretekárov o značení, kritických miestach na trati a podobne. Presne tu bol priestor pre upozornenie, aby si pretekári dali väčší pozor, lebo je taký a taký problém so značením, atď, atď, a nie na pindy od Piňďa.


Hej v tomto mas absolutnu pravdu. Pre nas velke ponaucenie do buducna. Spoliehali sme sa na informacie z terenu. Teraz uz viem ze ludia v terene boli premotivovany a chceli to stoj co stoj ustat, bez toho ze by sme tym stresovali startujucich. Urcite by aj tak ludia nadavali a dojem by bol tiez pokazeny. Ale bolo by menej rozruchu na internete. Toto je nasa chyba.
01.08.2012 - 10:07:37
00
neviem kade sice viedla trasa, ale ak po chodnickoch a cestickach tak by uplne stacilo ak na kazdej krizovatke niekto stoji a ukazuje smer, zas tolko odbociek tam byt nemoze ci? :) a nebolo by treba ani velmi znacit, proste sa drzim cesty kym mi niekto neukaze na krizovatke dalsi smer. v tomto sa mi pacila napr casovka na zosku, mrte ludi pri ceste ukazovalo smer, niektori aj na takych miestach ze kebyze tam nie su tak si ani nevsimnem ze sa tam da zle odbocit :D


capulo, ty asi nejazdis terén v MK....
01.08.2012 - 10:50:03
00
tak to veru nejazdim :) ale co som videl na fotkach tak stale isli po dakych cestickach abo chodnickoch
01.08.2012 - 10:59:01
00
Uz na to poukazuje druhy alebo treti krat....tak som zvedava....mnoo...


Toto nemyslim na tento maraton,ale obsirnejsie..
Mnoo p.mudra, treba si vsimat kto a kolko krat tento rok povyhraval biky.Nemozem na nikoho poukazat pretoze mi chybaju priame dokazy.Ale ved uz je to smiesne,tym pozornejsim iste niektore nahody nejdu do hlavy. A konkretne som bol svedkom toho ako sa "akoze" vyhrava bicykel.Ale bolo by to len tvrdenie proti tvrdeniu.Dotycny si to nevsimol. Samozrejme ze vsetci teraz vedia co by robili,ako typicky Slovaci. Ako som si precital, je mi jasne ze to znacenie poriesili "milovnici prirody". No neviem,ale stale sa riesi to iste dokola, a uz chapem tych ktori prestali chodit na maratony. Apropo Cest tym ktori svoju pracu na maratonoch robia kvalitne.
01.08.2012 - 11:07:04
00
Ja chcem poďakovať Palimu za vygenerovanie troch nových prihlášok. Chcel som to spraviť osobne, ale v kuse niekam behal a vybavoval, tak aspoň takto poloverejne. Ešte k tomu značeniu. Boli sme na 1. Košickom bikemaratóne (nebola to ani zďaleka taká dobrá akcia ako v Stupave, aj keď za podobné štartovné), kde bolo značenie formou sprejov na zemi, ktorými aj označovali nebezpečne trčiace kamene a korene. Organizátor nás upozornil, že ak po nejakej odbočke na zemi ďalších 50 m nebude značenie, ideme zle. Takto je možnosť, že niekto trať preznačí minimálna. Zase je pravda, že na páske nebude napísané INTERSPORT, ale keď niekto poblúdi, nechce o ňom ani počuť. Intersportu bolo dosť aj v cieli. A ešte by som rád navrhol, aby kategória Juniori bola rozdelená tak, ako je to na ostatných maratónoch na Kadetov (15-16 roční) a Juniorov (17-18 roční). Predsa len je medzi 15 a 18 ročným značný výkonnostný rozdiel. Inak to bola pekná akcia. Ešte raz ďakujeme!
01.08.2012 - 11:26:25
00
Z ofic. stranky Stupavského

Malo reagujem, ale tento raz uz musim, nakolko poskodzujete meno moje, ako aj Mestskych lesov v Bratislave (MLB). V prvom rade sme organizacia, ktora podporuje cyklistiku ako ziaden ine lesy v okoli, vznikaju tu za nasej podpory nove cyklotrasy (znacenie novych cyklotras v roku 2007 podla normy STN 018028 v spolupraci so zdruzenim Slomba, Sigle track - Cerova draha r . 2009 spolupraca s Cykloeko, teraz spolupracujeme s obcou Marianka na dalsej novej trati), v statnych, alebo Jurskych lesoch Vam nedovolia vyznacit ani centimeter novej cyklotrasy. V MLB sa kona rocne viac ako 30 sportovych podujati, bezecke, cyklisticke, s nikym nemame problemy, len s Vami.Takze podme na to:
1) sposob znacenia - aj vy si viete pripnut zicherkou na hrud cislo, robite to setrnejsim sposobom, preto nesuhlasime so srobovanim tabuliek do strom, ked to ide aj inak, elektrikarskymi paskami okolo stromu. Nie je to o nic menej nachylne na vandalizmus ako nasrobovana tabulka.
2) odstranovanie znacenia - nevidim problem odstranit znacenie do 3 dni po skonceni preteku, mate k dispozicii povolenie na vjazd automobilom, odstranit znacenie na autom nedostupnych trasach zvladne personal na bicykli za pol dna s nozikom a velkym ruksakom.
Prave Vasa arogancia v odstranovani znacenei viedla k tomu , ze sa nasa spolupraca s Vami skoncila, nakolko ani po mesacnom urgovani ste neboli ochotni odstranit znacenie z trate na nasom uzemi. Po nasom oznameni, ze uz nedostanete suhlas na dalsie podujatie, ste to hodili na nejakeho p. Janosika, ktory za to mohol a ze ste ho za to vylucili z vaseho zdruzenia. Vidim ze sa opat tesi z toho ze je spat vo vasom teame. Spolupracu sme obnovili,az ked ma ukecal Pindo pri otvarani Kacina v r.2010, ze uz budete konat zodpovedne, mylil sa. .Po zimnom maratone 2012 zase ostalo po vas v lese znacenie, kolega to chodil kazdy den pozerat, ci ste to odstranili, ked sme mali 4 dni po preteku sedenie u p. Andrassyho na magistrate, tak som Vam tie tabulky a faborky doniesol, pouzili ste Vasu oblubenu frazu, ze to tam museli namontovat, ti co Vam nepraju a robia Vam zle, ze vy ste to odstranili. Nauctoval som Vam tam symbolicky poplatok 50 EUR za PHM , pracu kolegu a moju, za to ze som Vam zachranil tabulky, takze ziadne 3000 EUR, aj keby som mohol. To je v zmluve na Vase vystrasenie, nepomohlo. Este ma zarazilo vo vasom stanovisku ,ze niekto vam vie odznacit trat za 6 hodin, Vam je malo 3 dni na jednu stvrtinu :), ked ho odhalite, najmite si ho.
3) striekanie znaciek na cesty a stromy - prave z titulu velkeho mnozstva podujati, musime dbat na to, aby to tu nevyzeralo ako na vystave avantgardneho umenia, keby tu ostavalo po kazdom znacenie, ako by ten les vyzeral.
4) Predpokladam, ze obvinujete aj mna zo zaskodnickej cinnosti, pod vseobecnym nazvom urady. Ked niekto nevie pochopit 5 rokov, ze 4 kolky do Lesoparku nepatria, s tym ja neviem nic urobit, mozno po tomto zverejneni sa najde niekto mooc trpezlivy a pokusi sa to do Vas dostat. Takze zhrniem, Vy chcete 4 kolky na zachranu zivotov, ja Vam tvrdim, ze mame taku hustu dopravnu siet, ze sa vsade dostanete Iveco terennou sanitkou. 4 kolky do lesa nepatria a ani tu nebudu. Tahate ma k zupanovi, primatorovi, aby ste natlakom na mna dosiahli pouzivanie 4 koliek, zabijate moj cas a aj tak Vam to neprejde. Ak potrebujete demonstrovat kontakty na IRS, tak to skusajte v Lesoch, kde je to ich vedeniu jedno, u nas sa 4 kolky prehanat nebudu, sanitiek si umiestnite u nas kolko chcete.
Na zaver uz len tolko, ze napriek nasmu zakazu pohybu 4 koliek na nasom uzemi, boli opat na Malom slavine, co je uzemie v nasej sprave, tak by som pouzil jedno slovenske prislovie: dovtedy sa chodi s krcahom po vodu, kym sa nerozbije.
Pekny den
Vladimir Kutka
Mestske lesy v Bratislave


Naposledy upravil tadeas dňa 01.08.2012 - 12:05:09, celkovo upravené 1 krát.

01.08.2012 - 11:58:54
00
Som rad, ze p. Kutka z ML oficialne prezentoval dlhorocne problemy s organizatormi tohto maratonu. Ignoracia pravidiel a dohod s uradmi je spicka celeho ladovca, ktory vychadza na povrch.
01.08.2012 - 12:04:30
00
noo a uz v tom zacina byt jasno. a ze zaskodnici...
01.08.2012 - 13:04:32
00
Reakcia p. Kutku je namieste a ocenujem, ze to po rokoch zverejnil. Sice som to uz vedel, ale aspon sa ozrejmia fakty aj sirokej bikerskej verejnosti.
To zasobovanie vodou a obcerstvovacky boli jednoducho podcenene, treba byt realista a neohanat sa zaskodnikmi. Su moznosti dopravy vody na konkretne miesta, len treba chciet...
01.08.2012 - 13:28:23
00
ano 4 kolky nebudú to je dobre,ale desiatky áut cez týždeň až po sanatórium lebo však na opekačku sa treba do lesa doviezť súkromným autom vám nejako nevadia...Vlado Kuťka máš dvojaký meter!! ako OSN a je to na škodu nás všetkých čo sme v lese každý deň a vidíme ako sa to údolie devastuje.
01.08.2012 - 13:32:50
00
Diky Ivanka, v nudzi poznas priatela. Budem si pamatat ;)


To bolo Palko na vysvetlenie. nebolo to osobne ale firemne.
01.08.2012 - 19:09:51
00
To bolo Palko na vysvetlenie. nebolo to osobne ale firemne.


Hej ved prave... Tvoja Firma Sportservis, moja Firma Maraton...
01.08.2012 - 19:11:32
00
Z ofic. stranky Stupavského

Malo reagujem, ale tento raz uz musim, nakolko poskodzujete meno moje, ako aj Mestskych lesov v Bratislave (MLB). V prvom rade sme organizacia, ktora podporuje cyklistiku ako ziaden ine lesy v okoli, vznikaju tu za nasej podpory nove cyklotrasy (znacenie novych cyklotras v roku 2007 podla normy STN 018028 v spolupraci so zdruzenim Slomba, Sigle track - Cerova draha r . 2009 spolupraca s Cykloeko, teraz spolupracujeme s obcou Marianka na dalsej novej trati), v statnych, alebo Jurskych lesoch Vam nedovolia vyznacit ani centimeter novej cyklotrasy. V MLB sa kona rocne viac ako 30 sportovych podujati, bezecke, cyklisticke, s nikym nemame problemy, len s Vami.Takze podme na to:
1) sposob znacenia - aj vy si viete pripnut zicherkou na hrud cislo, robite to setrnejsim sposobom, preto nesuhlasime so srobovanim tabuliek do strom, ked to ide aj inak, elektrikarskymi paskami okolo stromu. Nie je to o nic menej nachylne na vandalizmus ako nasrobovana tabulka.
2) odstranovanie znacenia - nevidim problem odstranit znacenie do 3 dni po skonceni preteku, mate k dispozicii povolenie na vjazd automobilom, odstranit znacenie na autom nedostupnych trasach zvladne personal na bicykli za pol dna s nozikom a velkym ruksakom.
Prave Vasa arogancia v odstranovani znacenei viedla k tomu , ze sa nasa spolupraca s Vami skoncila, nakolko ani po mesacnom urgovani ste neboli ochotni odstranit znacenie z trate na nasom uzemi. Po nasom oznameni, ze uz nedostanete suhlas na dalsie podujatie, ste to hodili na nejakeho p. Janosika, ktory za to mohol a ze ste ho za to vylucili z vaseho zdruzenia. Vidim ze sa opat tesi z toho ze je spat vo vasom teame. Spolupracu sme obnovili,az ked ma ukecal Pindo pri otvarani Kacina v r.2010, ze uz budete konat zodpovedne, mylil sa. .Po zimnom maratone 2012 zase ostalo po vas v lese znacenie, kolega to chodil kazdy den pozerat, ci ste to odstranili, ked sme mali 4 dni po preteku sedenie u p. Andrassyho na magistrate, tak som Vam tie tabulky a faborky doniesol, pouzili ste Vasu oblubenu frazu, ze to tam museli namontovat, ti co Vam nepraju a robia Vam zle, ze vy ste to odstranili. Nauctoval som Vam tam symbolicky poplatok 50 EUR za PHM , pracu kolegu a moju, za to ze som Vam zachranil tabulky, takze ziadne 3000 EUR, aj keby som mohol. To je v zmluve na Vase vystrasenie, nepomohlo. Este ma zarazilo vo vasom stanovisku ,ze niekto vam vie odznacit trat za 6 hodin, Vam je malo 3 dni na jednu stvrtinu :), ked ho odhalite, najmite si ho.
3) striekanie znaciek na cesty a stromy - prave z titulu velkeho mnozstva podujati, musime dbat na to, aby to tu nevyzeralo ako na vystave avantgardneho umenia, keby tu ostavalo po kazdom znacenie, ako by ten les vyzeral.
4) Predpokladam, ze obvinujete aj mna zo zaskodnickej cinnosti, pod vseobecnym nazvom urady. Ked niekto nevie pochopit 5 rokov, ze 4 kolky do Lesoparku nepatria, s tym ja neviem nic urobit, mozno po tomto zverejneni sa najde niekto mooc trpezlivy a pokusi sa to do Vas dostat. Takze zhrniem, Vy chcete 4 kolky na zachranu zivotov, ja Vam tvrdim, ze mame taku hustu dopravnu siet, ze sa vsade dostanete Iveco terennou sanitkou. 4 kolky do lesa nepatria a ani tu nebudu. Tahate ma k zupanovi, primatorovi, aby ste natlakom na mna dosiahli pouzivanie 4 koliek, zabijate moj cas a aj tak Vam to neprejde. Ak potrebujete demonstrovat kontakty na IRS, tak to skusajte v Lesoch, kde je to ich vedeniu jedno, u nas sa 4 kolky prehanat nebudu, sanitiek si umiestnite u nas kolko chcete.
Na zaver uz len tolko, ze napriek nasmu zakazu pohybu 4 koliek na nasom uzemi, boli opat na Malom slavine, co je uzemie v nasej sprave, tak by som pouzil jedno slovenske prislovie: dovtedy sa chodi s krcahom po vodu, kym sa nerozbije.
Pekny den
Vladimir Kutka
Mestske lesy v Bratislave



Pán Kutka,
Nerozumiem Vašej reakcii. Keďže sme partneri, určite by som si nedovolil akokoľvek útočiť na organizáciu, ktorú zastupujete už len z toho titulu že sme partneri . Prekvapila ma Vaša reakcia na našom Diskusnom fóre. Podľa mňa to na našu Diskusnú stránku nepatrí. Mohli ste mi poslať mail.
Ale keď už, nedá mi nereagovať.
Naše trasy, ktoré idú cez Mestské lesy BA sú pre našu organizáciu kľúčové.

Nižšie je citácia správy, kt. som vložil do diskusie 31.07.2012 21:37:36. Spomínali sa v nej len strohé fakty, podmienky, za akých sa organizuje naše podujatie. Príspevok som do Diskusie vkladal kvôli tomu, že nám sem na Diskusiu začali chodiť fotky s ešte neodstráneným značením. Len som konštruktívne reagoval na situáciu. Nikde sa nespomína Vaše meno a Mestské lesy BA sme v Diskusii nijako neznevážili.
Nižšie pripájam citáciu spomínaného príspevku:
""Značenie sa nedá úplne odpratať skorej ako do troch štyroch dni.
Bratislavské mestské Lesy musia byt upratane do 1.8.2012. V opačnom prípade nás čakajú sankcie vo výške 3000- EUR. Ostatne lesné správy nám dali limit do piatku 3.8. 2012, bez sankcii. S uprataní v lese po našom maratóne nebývajú problémy. Upratujeme aj po nezodpovedných turistoch a po iných predošlých športových podujatiach. Zaujímalo by ma pre čo sa rovnaký prístup nepoužíva aj v prípade týchto podujatí. Keďže sme veľká akcia sme pod drobnohľadom verejnosti.

A už asi tri roky upratujeme naše značenie aj z miest kade naše maratónske trasy nevedú. Je to zvláštne.....

Niekto kto sa touto činnosťou už dlhodobo zabáva by si mal poriadne naštudovať kade vedie náš maratón. Keď nám chce škodiť štýlom, že veď oni ešte stále po sebe neupratali.""
-------------------------------------------------------------------------------------Koniec citácie.

Ďalej sa vyjadrím k Vašim štyrom bodom:
1) Tabuľky sme chceli šróbovať do stromov maximálne 2cm dlhými šróbmi (v roku 2009 ste mi spomínali, že to určite stromom neublíži, ale že ľuďom v lesoch sa to nepáči, a že je to negatívne PR). Robí sa to tak na viacerých podujatiach na Slovensku a aj v zahraničí, najmä v oblastiach, kde je problém so značením a preznačovaním, kedy sa tabuľka umiestni vyššie cca okolo 2,5m nad zem a relatívne pevne prostredníctvom šróbikov, zabezpečí to takto väčšiu odolnosť voči vandalom. Keďže sme sa nevedeli dohodnúť, ešte pred letným maratónom sme ustúpili. V roku 2009 sme prvýkrát skúšali osadzovať značky aj na kolíky. Je to veľmi prehľadné a jednoduché na inštaláciu a odinštaláciu po akcii. Ale bohužiaľ keď sme takéto značenie na skúšku použili, do dvoch dní boli všetky značky preč, respektíve polámané a pohodené. Do takéhoto značenia stačí kopnúť, dá sa ľahko vytiahnuť ho zo zeme. Takže sme sa túto variantu rozhodli ďalej nepoužívať.
2) K spôsobu odznačovania som sa vyjadril vyššie. Neporozumel som označeniu "Vaša arogancia pri odznačovaní značenia...". Myslím, že máte na mysli aktivity po ukončení Stupavského maratónu 2008. Moja činnosť pre Stupavský maratón začala januárom roku 2009. Takže neviem, ako ste mali špecifikované dohody s vedením maratónu pre podujatie Stupavský maratón 2008. Pán Jánošík bol a stále je členom nášho Občianskeho združenia MARATÓN, nikdy nemal v našom združení dištanc. Čiže sa ani nemusel vrátiť späť do nášho združenia. Neviem, kto Vám túto informáciu posunul - je to dezinformácia. Ďalšia vec, akcie ste nám povolili aj v roku 2009 - január Zimný MTB maratón a júl Letný Stupavský maratón. Nemali sme žiadnu pauzu ako ste v príspevku písali. V roku 2010 ste nám povolili tiež obe podujatia, tak isto ako v rokoch 2011 a 2012. Ale verte mi, boli to ťažké pôrody.
Na stretnutí u pána Andrassyho, na magistráte po "1. Zimnom MTB maratóne v kombinácii s BEHom 2012", ste pred nás všetkých v miestnosti vo veľmi nahnevanej nálade hodili v igelitke TRI naše napoly rozlámané a blatové tabuľky a jednu pokrkvanú zablatenú cca 2m dlhú faborku. Za toto celé sme platili pokutu 50,- EUR. Viem, že sa z toho spisoval oficiálny zápis a dokumentácia.
Pamätám si, že keď som bol na Vašich Mestských lesoch BA zaplatiť v januári 2012 pokutu za tri tabuľky a jednu faborku, tak na mňa u Vás na úrade narazil náhodou na chodbe Váš zamestnanec s tým, že už ho to nebaví takto ďalej. Že čo sme Vám urobili, keď vždy po našom podujatí šikanujete vlastných zamestnancov (viacerých) a naháňate ich vždy štvrtý deň po ukončení našich akcií do lesov, a že musia jazdiť po miestach, kde sa koná naša akcia a že musia za každú cenu hľadať akékoľvek stopy, ktoré by na nás mohli negatívne ukázať.
Pán Kutka, vedeli ste, že nám "1.Zimný MTB maratón na Slovensku v kombinácii s BEHom 2012" dopadol na jednotku s hviezdičkou. A preto ste boli na oficiálnom uzavretí u pána Andrassyho tak rozčúlený, keďže ste na nás nemali čo iné vytiahnuť. Pán Kutka, čudujeme sa Vášmu prístupu. Ja osobne, keď som začal s Vami komunikovať od roku 2009, už vtedy som sa Vás veľmi slušne snažil aj s rodinou pozvať na naše podujatia. Načo si ničiť život zbytočným stresom. Respektíve sme Vás pozývali na premiéry našich TV a DVD športových dokumentov z našich podujatí. Mohli ste sa takto presvedčiť o čo nám bajkerom zo Stupavy v skutočnosti ide a že sme úplne normálni ľudia.
Boli ste oficiálne pozvaný na naše posledné ZIMNÉ podujatie, ktoré sa konalo v januári 2012, pozvali sme Vás do priestorov určených pre našich partnerov. Čakali sme Vás, keďže na akcii sa nachádzal aj pán primátor hlavného mesta, ktorý je aj vašim priamym nadriadeným. Neprišli ste. Keď sme strihali DVD materiál pre náš TV a DVD projekt, naďabili sme na Vás úplne náhodou ako sa skrývate tesne pred štartom, a to za našim štartovým oblúkom. Verím, že ste boli zvedavý a čakali ste len nato, že či sa nám niečo na akcii nepodarí, respektíve čím by ste na nás mohli po akcii zaútočiť. Bohužiaľ stále Vám budem tvrdiť, že tie tri tabuľky nám boli odcudzené ešte počas príprav na našu zimnú akciu 2012. Ale keď chce niekto psa biť, palicu si vždy nájde.
3) Striekanie na zem sa ani mne osobne nepáči, do toho sme Vás nikdy netlačili.
4) Myslím si, že vyššie predošlé body Vám dali správnu odpoveď na Vaše konštatovanie.
Naša kameramanská a usporiadateľská 4 kolka v Bratislavských mestských lesoch určite neboli. Usporiadateľská 4 kolka sa pohybovala v oblasti Lozorna a kameramanská 4 kolka sa posúvala presne po hranici s Mestskými lesmi Bratislava a smerovala ďalej mimo Bratislavských mestských lesov . Záchranárske 4 kolky boli umiestnené v oblasti medzi Malým Slavínom a Borinkou. Záchranárske 4 kolky boli efektívne, nakoľko sa nám udial vážny úraz, zlomená kľúčna kosť. V mieste úrazu sa nedalo na dlhšom stiesnenom úseku pohybovať širšou technikou. Takže v danom momente sme boli správne nastavení s našou technikou. Stretnutia so županom BSK a primátorom hlavného mesta mali za cieľ konštruktívne komunikovať Rescue zabezpečenie nášho podujatia. Na stretnutí bol taktiež zástupca Krajského úradu životného prostredia. KÚŽP sa k našim návrhom postavil pozitívne. Nakoľko sme členmi medzinárodnej horsko-cyklistickej asociácie združujúcej prestížne maratóny z viacerých európskych krajín (INTER MOUNTAIN SERIES), táto séria vyžaduje od svojich členov určité bezpečnostné štandardy. Keďže sa nám neustále snažíte komplikovať našu organizáciu a ignorujete závažnosť našej Rescue požiadavky, videl som túto cestu medijácie ako najlepšie riešenie v danom momente, prostredníctvom pána župana BSK a pána primátora hlavného mesta.
Nemyslím si, že ostatné lesné správy a ich vedenia by boli ľahostajné k našim aktivitám a pochybujem, že by im nezáležalo na tom ako na ich majetku, ktorý majú vo vlastnej správe. Vždy dostávame od ostatných lesných správ aktuálne pokyny, že čo a ako dodržiavať pre dané podujatia, ktoré sa najbližšie pripravuje. Taktiež nám tieto lesné správy avizovali Vaše negatívne naladené komunikačné aktivity, ktoré mali smerovať k diskreditácii nášho podujatia v očiach ostatných lesných správ, v ktorých sa uskutočňujú naše športové akcie. Ostatné lesné správy nemali do dnešného dňa s nami žiadne problémy.
Ďalším čerstvým problémom bolo vydanie povolenia pre naše podujatie pre toto leto 2012. Mám v počítači odložený návrh zmluvy, kde ste nám dali priestor na značenie nášho maratónu len jeden deň pred naším maratónom. V prvom návrhu ste nám dovolili začať značiť trať v Mestských lesoch Bratislava iba na deň pred akciou, od 27.7. 2012. Pre každý doterajší maratón sme od Vás dostávali tri povolenky pre vstup motorových vozidiel na pozemky vo Vašej správe. Tento rok ste nám chceli zapožičať len jednu, tiež od piatka 27.7. 2012. Keď sme na Vás podali oficiálnu sťažnosť, vrátili ste nám podmienky späť tak, ako sme ich mali nastavené posledné roky.

Na záver zakončím tiež slovenským porekadlom:
Trafená hus zagágala.
Prajem Vám pekný zvyšok dňa.
Pavol Grujbar
Hlavný organizátor pretekov
01.08.2012 - 19:53:22
00
...krátka trať čo som mal možnosť vidieť bola v oblasti mestských lesov odznačená už včera.
tie ostatné časti tam sú ešte dnes hlavne od kríža smerom košarisko,čiže mimo rajón ML.
Mne sa len nepáči keď sa tu Kuťka hrá na nejakého ochrancu našich ML.Každý kto chodí do lesa pravidelne a není slepý vidí kam tieto lesy za Kuťku smerujú...
01.08.2012 - 20:15:18
00
myslis sem? :tmi:

Prílohy:

04.JPG
04.JPG 101.66 KiB thumb_up0thumb_down

01.08.2012 - 20:44:36
00
keyboard_arrow_up