A čo sa zmení vypisovaním na fórum???


Vypisovaním na fórum sa môže zmeniť veľmi veľa.
Ak sa totiž o problémoch hovorí verejne, ak sa verejne poukáže na konkrétne veci, na ľudí a to čo robia, stáva sa z toho názor časti spoločnosti, ktorá sa už nedá len tak prehliadnuť, alebo ignorovať.
No s posmeškami a aroganciou to vždy skončilo "niekde za zákrutou".
Všetci čo jazdíme sa stretávame s názorom že cyklisti ničia les. No ako potom chceme dokázať, že náš zásah do lesa nie je ničím škodlivý, keď na niektorých miestach sú PVC pásiky po pretekoch ešte z minulého roku?
Približne pred pol hodinou som sa vrátil z prechádzky so psami a v okolí Bohátky nezmizla ani jedna páska .. sú tam všetky, tak ako tam boli aj minulý týždeň. Nie je dnes nedeľa?
26.08.2012 - 17:17:11
00
Súhlasím s Lacom.
Ja som veľmi rád, že sa tu nejaké akcie pre MTB dejú, určite je tu veľa pekných trás na jazdenie ako aj organizáciu preteku, nakoniec táto téma je toho plná. Len mi vadí vzťah k prírode, a k chodníkom, po ktorých sa mocem už nejakých 30 rokov a rád po nich jazdím.
26.08.2012 - 18:39:26
00
Vypisovaním na fórum sa môže zmeniť veľmi veľa.
Ak sa totiž o problémoch hovorí verejne, ak sa verejne poukáže na konkrétne veci, na ľudí a to čo robia, stáva sa z toho názor časti spoločnosti, ktorá sa už nedá len tak prehliadnuť, alebo ignorovať.
No s posmeškami a aroganciou to vždy skončilo "niekde za zákrutou".
Všetci čo jazdíme sa stretávame s názorom že cyklisti ničia les. No ako potom chceme dokázať, že náš zásah do lesa nie je ničím škodlivý, keď na niektorých miestach sú PVC pásiky po pretekoch ešte z minulého roku?
Približne pred pol hodinou som sa vrátil z prechádzky so psami a v okolí Bohátky nezmizla ani jedna páska .. sú tam všetky, tak ako tam boli aj minulý týždeň. Nie je dnes nedeľa?

Zabudol si na jednu podstatnú vec a to písať na správne miesto, tak aby sa o tom dozvedel organizátor (spomínaný facebook). A výhovorka typu "mame to naplanovane na tuto nedelu....sme pracujuci ludia." zjavne nemala účinok. Načo niečo robia, keď nedotiahnu do konca?
Inak keď si bol na tej prechádzke, čo ti bránilo zobrať zopár pásikov? To isté ako ísť cez les a potom nadávať na lesákov na popadané konáre, tiež môžeš odhodiť...
26.08.2012 - 19:33:20
00
Ja zas nechapem preco vzdy nezainteresovanym vadia tie faborky a podobne znacenie. Vadilo by mi to jedine keby ma to plieskalo po xichte, alebo omotavalo sa mi to za jazdy okolo krku :tmi: (to by som osobne riesil hned odstranenim a hotovo). Aj prirode neviem ako to moze ublizit. Jedinemu komu organzator sklada ucty v tomto su ti, ktory organizatorovi povolili usporiadat akciu na ich ci uz vo vlastnictve , alebo spravovanych pozemkoch. Mne osobne "celorocne znacenie" vyhovuje, pokial nezavadzia a je teda bud kreslene po stromoch (vid "elektrickove" znaky na trati v Partizanskom, alebo su faborky mimo uroven cesty. Detto, po preteku Velka Lehotka tam vlani aj tento rok znacenie vysi stale, co ma velmi tesi, aspon viem kadial vedie trasa a veselo tadial si jazdim, inac by som nezistil kadial to viedlo a citim sa akosi veselsie popri tych faborkoch. O to menej to moze vadit, ked v tychto koncinach si nekonkuruju viacere preteky v tej istej lokalite. Plus, mozme byt radi ze sa toho zhostil niekto, kto to robi pre inych, pre pocit ze nesedi so zalozenymi rukami a nieco sam dokazal, aj ked z toho nie je ziaden business. Ked uz to niekomu tak strasne vadi, namiesto pindania treba kontaktovat organizatora a ponuknut sa na brigadu a budete mat dobry pocit za ste prilozili ruku k dielu. IMHO.HOWGH.
26.08.2012 - 20:00:22
00
Ale, aký ste tu všetci aktívny v rozdávaní úloh ...
Martinux:
Inak keď si bol na tej prechádzke, čo ti bránilo zobrať zopár pásikov?

Obor:
ponuknut sa na brigadu


Ani jeden z vás sa nevracia domov z bikovačky s batohom plným papierikov, pet fliaš a podobného bordelu, ktorý v lese vidíte.
Presne toto vadí urbárnikom a majiteľom lesov. Čím viac ľudí chodí do lesa tým väčší bordel po nich ostáva. S blbými turistami neurobíš nič, ale tu sa jedná o konkrétnu akciu, cyklo akciu a tým starým páprdom ktorí najviac frflú na nás bikerov sme dali ďalší dôvod na to aby sme im vadili.
Nechodím do lesa robiť bordel a tak neviem prečo by som tam mal po niekom upratovať. Organizátor dobre vie že po skončení akcie musí všetko značenie odstrániť. Nejedná sa totiž o uzavretý areál a to či sa akcia bude konať aj o rok je ešte vo hniezdach, takže argumentovať tým že o rok sa to nebude musieť značiť je predčasné.

Obor ... zaskočili ma tvoje názory.
Vo veku 45 rokov by som už predpokladal že vieš o čom je príroda a že jej krása spočíva v čistote a prirodzenom stave. Tieto decká považujú les len za "svoje" ihrisko a pokiaľ niekto nechápe prečo by v lese nemali plápolať na konároch nejaké PVC pásiky nech sedí doma a čumí do telky.


Naposledy upravil l_laco dňa 27.08.2012 - 08:41:52, celkovo upravené 1 krát.

27.08.2012 - 07:36:18
00
Vidím, že som pichol do osieho hniezda...
Inak pár týždňov dozadu bola na Obšiari off road akcia, hádaj čo tam po nich zostalo? (evidentne to nikoho nesere)
27.08.2012 - 08:22:32
00
Evidentne nikto o tom nevie, tak to nema koho evidentne srat(teda okrem teba), ale dam ti super radu:
Choďte sa sťažovať na Lampáreň...

Popripade si mozes dat s Obrom birigadu.
27.08.2012 - 09:40:01
00
keďže som sa spomínaného preteku zúčastnil a vidím ako tie pásky niektorých iritujú, tak som si to pred chvíľou prešiel, že ich pozbieram, ale už tam niesú a tak to už viac neriešte!!!
27.08.2012 - 11:00:23
00
Pretek som pre brigadu nestihol a kedze podla tohto fora to malo dobre znacene , chcel som si to dnes prejst. Mozem potvrdit, znacenie je prec a tak by som sa chcel obratit na organizatorov, ci by to tam este nemohli este na par dni nahodit. Vopred dakujem za ochotu.....
27.08.2012 - 21:40:42
00
Ale teraz vazne, nemyslim, ze zozbieranie znacenia par dni po termine by mal byt az taky vazny problem a to pre tych co maju dobry zrak. Pri tej vyske startovneho je jasne, ze neslo o zarobkovu cinnost. Tam, kde je startovne 25 Eur v den preteku sa urcite nejaky profesional najde, co to po prejdeni posledneho pretekara pozbiera. Tu je filozofia organizatorov asi ina, ako zarobit. A takymto treba skor podakovat, ako ich kritikou deptat a odhovarat od dalsej prace.Na druhej strane je ovela viac problemov v samotnom terene, kde les nicia lesaci a k tomu aj pristupove cesty a nikto ich asi otvorene neoslovil. A na inej strane, kolkokrat ste presli cez Kuty, kde je prejazd zakazany dopravnou znackou aj cyklistom a zakaz vjazdu aj z opacnej strany. A takychto "znaceni" mame v okrese vela. Ked to policajti zistia a budu chciet vyuzit, zarobia viac ako na cestach u motoristov. Alebo iny problem. Keby som sa mal este vratit k problemu zavedenia povinnych prilieb, "Blbi alebo chytri" Cesi na to este neprisli, ze su dolezite pre cyklistov. Mam 54 rokov, viacero padov za sebou ale ani raz som nemal ani len dotknutu hlavu pri pade. To len nasi chytri poslanci nas vyhnali z lesa,poslali na cesty a vyratali, ze pri predaji napr. 500 000 prilieb bude do rozpoctu odvedena urcita DPH. Cyklistovi v Opatovciach ani prilba nepomohla. Na budovanie cyklochodnikov sa najma v nasom okrese akosi zabudlo. Kym v Blave urobia most pre cyklistov do Rakuska, u nas ti nasi exoti poslanci nie su schopni ani len vyznacit kus chodnika medzi PD a Bojnicami. Ak sa chceme dostat bezpecne do lesa alebo domov, urcite by sa taka drobnost zisla. Aj ked viem, ze tymto nic nevyriesim, len som chcel naznacit, ze dolezite problemy su kdesi inde ako v neskorom odstraneni znacenia po pretekoch. Organizatori to mozu v buducnosti vyriesit jednoducho dohodou s majitelmi lesov do napr. 15 dni a je to v suchu. A vietor sa o to postara.... :hai:
Musel som svoj predchadzajuci prispevok nejako doplnit, aby ma niekto z organizatorov, brigadnikov i antibrigadnikov niekde v lese umyselne nezrazil, kedze prilbu vacsinou nenosim....
28.08.2012 - 23:13:01
00
A vobec, co tak urobit stretnutie bikerov nasho okresu na konci sezony a tam si to vybavit rucne strucne....Cicmany, Valaska Bela, Gapel, Kamenec p.V., Fackovske sedlo atd.
28.08.2012 - 23:40:09
00
... A na inej strane, kolkokrat ste presli cez Kuty, kde je prejazd zakazany dopravnou znackou aj cyklistom a zakaz vjazdu aj z opacnej strany. A takychto "znaceni" mame v okrese vela. Ked to policajti zistia a budu chciet vyuzit, zarobia viac ako na cestach u motoristov. Alebo iny problem. Keby som sa mal este vratit k problemu zavedenia povinnych prilieb, "Blbi alebo chytri" Cesi na to este neprisli, ze su dolezite pre cyklistov. Mam 54 rokov, viacero padov za sebou ale ani raz som nemal ani len dotknutu hlavu pri pade. To len nasi chytri poslanci nas vyhnali z lesa,poslali na cesty a vyratali, ze pri predaji napr. 500 000 prilieb bude do rozpoctu odvedena urcita DPH. Cyklistovi v Opatovciach ani prilba nepomohla. Na budovanie cyklochodnikov sa najma v nasom okrese akosi zabudlo. Kym v Blave urobia most pre cyklistov do Rakuska, u nas ti nasi exoti poslanci nie su schopni ani len vyznacit kus chodnika medzi PD a Bojnicami. Ak sa chceme dostat bezpecne do lesa alebo domov, urcite by sa taka drobnost zisla. Aj ked viem, ze tymto nic nevyriesim, len som chcel naznacit, ze dolezite problemy su kdesi inde ako v neskorom odstraneni znacenia po pretekoch. ....

Asi bol dnes na to vzduch ci co, presne o tomto som aj ja dnes dumal po navrate spopod Magury. I ked roky jazdim po tej ceste Kuty-Lazany nikdy ma nejak netankovala ta dopravna znacka, az dnes mi udrela do oci-sa mi zdala nejaka cista, bola tam vobec? ;-) No vravim si, magori dali sem znacku zakaz vjazdu vsetkych vozidiel, mohli dat ako lesaci v poslednej dobe tiez nejak menia znacky nastastie za tie kde je zakaz vjazdu len motorovych vozidiel. Predstavoval som si ako sa postavia policajti kdesi doprostred tej spojnice do Lazian a zacnu vyberat "myto". Tot na Slovensku nie velmi vzdialena realite predstava, namiesto trebars oznacenia tej cesty ako cyklotrasa. No proste dalo by sa prskat na tuto temu velmi dlho. Staci si zajst do Ciech, resp.na Moravu az sa cloveku zakruti hlava co tam je vsetko pre cyklistov porobene a doplacu co na Slovensku nie.
29.08.2012 - 00:20:57
00
[quote=""]... Staci si zajst do Ciech, resp.na Moravu az sa cloveku zakruti hlava co tam je vsetko pre cyklistov porobene a doplacu co na Slovensku nie.

Nie zeby som to tu chcel rozmazavat, ale netreba ani daleko chodit. Mozno trasu aj niekto vyuzije:

Turčanom pribudne nová cyklotrasa
pridané:13.08.2012, Martin, kategória: aktualityPo ceste, kade jazdili tanky, sa budeme bicyklovať. Takto chcú využiť tzv. tankovú cestu mesto Martin a obce Turčiansky Peter, Bystrička a Trebostovo, kadiaľ cesta prechádza.

Nová jedenásť kilometrov dlhá cyklotrasa, ktorá vznikla z tzv. tankovej cesty, bude spustená do užívania už čoskoro. V priebehu augusta ju doplnia značky, informačné tabule, mapy, vyhliadkové a oddychové miesta. Prvá jazda po nej je naplánovaná v budúcom mesiaci a účastníci dostanú propagačné nálepky a tričko s potlačou promojazdy.
Cyklotrasa prechádza popod Lúčanskú Malú Fatru katastrálnym územím mesta Martin a obcí Turčiansky Peter, Bystrička a Trebostovo, pričom ponúka nádherné výhľady na Turčiansku kotlinu. Mesto Martin a spomínané obce ju dostali do daru od Ministerstva obrany SR v roku 2010.
Občania sa s ňou zoznámili minulý rok počas 13. Martinského bicyklového dňa, kedy bol prvýkrát predstavený zámer, čo by z bývalej tankovej cesty malo vzniknúť. Už vtedy sa tento nápad stretol s pozitívnym ohlasom, keďže Turčania sa bicyklujú radi a v regióne Turca sú cyklotrasy v porovnaní s inými regiónmi značené najkvalitnejšie. Cyklotrasa po tankovej ceste sa zároveň zapíše aj do zoznamu cyklotrás v Turci i na Slovensku.
Veľký záujem o budovanie cyklotrás potvrdzuje aj vôľa Martinčanov, ktorí v prvom Elektronickom prieskume verejnej mienky v Martine z marca 2012 dali najviac hlasov práve investícii za budovanie siete mestskej infraštruktúry pre cyklistov.
Na vytvorenie novej cyklotrasy získalo mesto peniaze od Nadácie Pontis z grantového programu Jazdím bez nehôd Nadačného fondu Stredoslovenskej energ

ale my zase mame za milion nove schody pred kostolom....
29.08.2012 - 11:13:57
00
dnes Martinské Hole
výjazd zo Stráňav, trasu vie lepšie popísať Edo, Mravcovi dík za navigáciu trasy.
Prikladám pár foto, počko na výlet ideálne.

Prílohy:

DSC00010.JPG
DSC00010.JPG 281.5 KiB thumb_up0thumb_down

DSC00009.JPG
DSC00009.JPG 273.44 KiB thumb_up0thumb_down

DSC09991.JPG
DSC09991.JPG 214.99 KiB thumb_up0thumb_down

DSC09989.JPG
DSC09989.JPG 272.89 KiB thumb_up0thumb_down

DSC09978.JPG
DSC09978.JPG 176.36 KiB thumb_up0thumb_down

DSC09979 - kópia.JPG
DSC09979 - kópia.JPG 163.92 KiB thumb_up0thumb_down

DSC00014.JPG
DSC00014.JPG 165.96 KiB thumb_up0thumb_down

DSC00015.JPG
DSC00015.JPG 183.4 KiB thumb_up0thumb_down

29.08.2012 - 21:08:47
00
Vyrazali sme zo Stranav smer Polom a nasledne po casti trate Fatranskeho maratonu (2011). Na ktizovatke s modrou TZ sme zacali stupat na vrchnejsiu zvaznicu a pokracovali smer asfaltka na Martinske Hole. Pod MH sme dali obcestvovaciu prestavku. Nasledne nas cakalo uz len stupanie na Krizavu zjazd pod Mincola. Z Mincola uz po modrej TZ a niekde v strede sme odbocili na zvznicu, ktorou sme sa dostali az na zaciatok Anakondy. Po prejazde Anakondy sme presli uz iba z Visnoveho do Stranav, dali zaverecnu kofolo-pivo a hajde domov :) . Dakujem za spolocny pojazd Mravcovi a Bobrisovi. Prikladam aj mapku

Prílohy:

MF-Martinky.JPG
MF-Martinky.JPG 411.86 KiB thumb_up0thumb_down

30.08.2012 - 10:45:11
00
keyboard_arrow_up