Dnes pred Rajeckými Teplicami. Bol som sám prekvapený, ako tesne sa dá ísť s autom. Ten keket musel mať sklápací speťák alebo čo. To bolo na milimetre a pritom v protismere nič nešlo. Mal miesta dosť, idiot. Škoda, že to nebolo pred predchádzajúcim žel. priecestím. Tam sa stálo kvôli vlaku. Tam by som mu aspoň vynadal, nič iné sa nedá. Pumpa pevná kovová, ale príliš svedkov. Už ma to sere. Čo tréning, to aspoň jedna kritická situácia. To nieje normálne.
04.09.2012 - 23:15:01
00
Na to som sa naučil ako treba chodiťpo ceste, žiadne pri krajnici, ale na drzáka aspoň pol metra do vozovky od krajnice, vtedy ťa nemá šancu takto na tesno obísť, ale musí pekne pribrzdiť ak ide niečo oproti a ak nejde, tak ťa musí obísť v protismere. To som už niekde aj čítal, že takéto jazdenie je aj bezpečnejšie, aj z toho dôvodu, že šofér ťa skôr zbadá. A keď bude trúbiť? Tak mu iba zakývaj, veď ti trúbi na pozdrav ;), ve+d na traktor, ke+d ide pomaly, tak netrúbi.
05.09.2012 - 07:18:33
00
Príloha:
xz.jpg.JPG
xz.jpg.JPG 7.59 KiB thumb_up0thumb_down

ja som dnes rano skoro zadrbal cyklistu. Isiel som autom, odbocoval som z hlavnej do prava do jednosmerky (na Mariansku ul.) a odtial sa zaujimavym oblucikom vyrutil cyklista. nastastie som to ubrzdil, ale nechapal som to, tam je dost blby rozhlad a ten chlapec nemal 12 rokov aby toto spravil...
05.09.2012 - 08:00:17
00
z jednosmerky a dobre z kopca rozbehnuty urcite :/
05.09.2012 - 08:53:33
00
Strejdo, bolo to za zákrutou s rozbitým krajom. Pred zákrutou som sa obzrel, či môžem ísť viac do vozovky, aby som nerozsekal kolesá. Auto bolo dosť ďaleko. Za zákrutou som išiel späť na kraj cesty. Krajnica tam nieje, je to úzka cesta (čiara ide po kraji asfaltu). Takže by musel byť slepý, aby ma nevidel...
05.09.2012 - 16:41:58
00
No niektori soferi su fakt slepi. Pred tyzdnom bola v Bardejove casovka po rovine, pustali po istych casovych intervaloch, keasne dva prdy v jednom smere a 2 v opacnom, siroka asfaltka, kamarat uz bol na trati a zrazu zozadu praaask a chlapec letel k zemi. nejaky ***** s rodinkou na Octavii si ho vraj nevsimol, vyhovaral sa, ze asi mikrospanok (jasneee o 11tej na obed). Aspon ze bol taky slusny a odviezol ho do ciela, kde si vymenili inicialy a dohodli sa na odskodnom.
06.09.2012 - 06:45:57
00
vela soferov ked odbaca z vedlajsej cesty hlada na hlavnej nieco co je rovnako siroke ako jeho vozidlo a svieti. ja vzdy ked vidim ze stoji nejake auto na vedlajsej a chce ist na hlavnu na ktorej idem aj ja, tak ruky na brzdy a zvysim ostrazitost, nie raz sa mi stalo ze som musel pribrzdit. nastastie ale nic horsie ako spomalenie sa mi nestalo .... ale ked niekto nabura odzadu, tak to uz je fakt slepota ...
06.09.2012 - 07:06:53
00
inak sranda je ked idem po hlavnej a povedzme zprava prichadzaju auta a cakaju , prvy z vedlajsej pekne stoji za nim dalsich povedzme 3 auta , prvy sa pohne sak je volne , NO ALE ! druhy v poradi uz ide ako bulo za prvym bez toho aby sa co len kukol a prave vtedy prichadzam ja a picujem jak chora vrana lebo ten sofer absolutne ignoruje moju pritomnost a vytlaca ma do protismeru kde nastastie nic nejde , toto sa deje v LM kde su 3, slovom TRI krizovatky , nechcem vediet kebyze tu mame sest krizovatiek ....
06.09.2012 - 07:42:31
00
K tomu, čo píše mailer.
Niekedy sa fakt správame ako debili a čudujeme sa, že vodiči nadávajú.

Minulú stredu sme išli s priateľkou, na bicykloch, po Majakovského v Pezinku. Jednosmerka, z mesta, okolo Starého dvora. / pre toho, kto to tam pozná/. Za nami auto, oproti cyklista, v protismere, na našej strane. Pri spomaľovači milého pána kolegu ani nenapadlo uhnúť a aj s priateľkou nás pekne natlačil pred auto za nami. Lebo on sa musel vyhýbať po ľavej strane a nechcelo sa mu veľmi do "toho zaprášeného, šotolinového". Na upozornenie ani nereagoval. A tiež to nebol žiadny sopliak.
Predvčerom idem z práce, autom, tiež v Pezinku, ale po SNP. Jednosmerka, smerom do mesta. Hádajte, koho som stretol? Správne, nám už známeho kolegu, tiež v jednosmerke, tiež v protismere, tiež po ľavej strane, kľučkoval medzi autami...
Tak ja neviem, už asi fakt starnem....
06.09.2012 - 11:26:19
00
Robert, nastarneš. To len niektorý cyklisti sú ignoranti a nevedia, čo sa patrí. A čím sú starší, tým sú aj hlúpejší. Česť výnimkám. Niektorý sa neunúvajú ani dať znamenie, že odbáčajú, tak som dnes skoro jeného zrazil. Moje šťastie, že som šiel pomaly. Inak by bol pod kolesami. Ale aj samotný šoféri nám cyklistom dávajú zabrať. Pravdepodobne som jediný, čo uhne s autom, aby mohli cyklisti bezpečne prejsť. Včera na starej ceste z Gajar do JAkubova som zaregistroval pred sebou niekolko cyklistov. TAk som na prvom možnom mieste odstavil auto, aby mali volnú cestu a neriskoval som kolíziu s nimi, alebo aby nemuseli s bikami vbehnúť do pola. Sám jazdím a viem aké to je, ked sa 90kmh na mňa rúti auto a ani nespomalí. Preto konám tak, aby som nikoho neohrozil.
06.09.2012 - 12:29:20
00
toto sa deje v LM kde su 3, slovom TRI krizovatky , nechcem vediet kebyze tu mame sest krizovatiek ....


Rozdiel by bol v tom, že by sa ti to stávalo dvakrát tak často. :)
Neviem, ale ja mám pocit, že šoféri z menších miest alebo z dedín zvyšujú cyklistom častejšie adrenalín, ako je samotná jazda po BA na bicykli. Nehovorím, že tu sa s takým niečím nestretávam ako nedanie prednosti, obmedzenie až ohrozenie šoférom, ale pri tej intenzite premávky čo tu je mám pocit, že je ich menej ako, keď sa vyberiem cez Pezinok alebo Malacky.
06.09.2012 - 14:24:19
00
Všetkým, skoro robí problém kruháč. To je jedno či je z BA, alebo z Pliešoviec. Keď prechádzam kruháčom, mám z toho menší pocit bezpečnosti ako z klasickej téčkovej križovatky. Predsa len, keď idem až na druhý alebo tretí výjazd tak to človek klopí a keď mu do toho vbehne nejaký trtko, tak už nemá veľa šancí na uhýbny manéver, jedine ak k zemi.
06.09.2012 - 14:28:53
00
Robert, nastarneš. To len niektorý cyklisti sú ignoranti a nevedia, čo sa patrí. A čím sú starší, tým sú aj hlúpejší. Česť výnimkám. Niektorý sa neunúvajú ani dať znamenie, že odbáčajú


Bohužiaľ je to tak, tiež si to v posledných rokoch všímam. Dokonca ak ma pamäť neklame, tak ja som ešte asi ani nevidel cyklistu ktorý dáva znamenie o zmene smeru jazdy (hovorím to ako z pohľadu cyklistu idúceho napr. za ním ).

Pred pár dňami napr. sedím na lavičke v Smokovci,kde pravidelne jazdím, pijem Coca Colu a vidím ako asi 3 autá pekne zastali pri prechode pre chodcov a nechali prejsť turistov. Ale nejaký starý pánko na cesťáku sa neunúval zastaviť, začal sa drzo predierať pomedzi tých ľudí na prechode :x . Proste idiot :fubar: .
06.09.2012 - 20:35:13
00
Dokonca ak ma pamäť neklame, tak ja som ešte asi ani nevidel cyklistu ktorý dáva znamenie o zmene smeru jazdy (hovorím to ako z pohľadu cyklistu idúceho napr. za ním ). .

Ja dávam :hai:
06.09.2012 - 20:38:24
00
Dnes ma skoro sundal autobus, ked som vychádzal s dediny. NAtlačil ma ku krajnici. Tá je samozrejme rozbitá tak som mal čo robiť, aby som sa udržal. Ten idiot šiel min, 80 z dediny. No skončilo to dobre až na tú 8-mičku na kolese.
06.09.2012 - 20:49:34
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up