Keďže som dnes musel do práce autom tak cestou späť som išiel cez Devín a spomenul som si na počítanie cyklistov tak som začal a na úseku od Riviéry po Devín som ich napočítal 11 (počínajúc týpkom na žltom cesťáku Author v čiernych nohaviciach a modrej bunde ;) presne o 16:08). Tak vám teda neviem ako to kikili počítal... :wasntme:
05.10.2012 - 17:39:39
00
ja by som dal autam 30tku a cyklistom neobmedzene :) nech mozu aj auta obiehat ;), ale ne vazne, ja by som auta v mestach zakazal uplne na osobnu prepravu

Anglicania uz par rokov dost obmedzuju rychlost v mestach http://www.20splentyforus.org.uk/ Nemci maju Fahradstrasse a co sa tyka zakazu aut v mestach, tak podla bielej knihy by do roku 2050 mali
byt konvencne pohanane automobily vyradene z prevadzky v mestach.

... a neviem aka je min. sirka jazdnych pruhov...

Minimálna je 2,75 m ale nie zrovna pre takúto komunikáciu.

K prieskumom asi tolko, ze by trebalo zorganizovat aspon jeden 12 hodinovy na danej komunikacii alebo tam nainstalovat/pozicat automatizovany scitac dopravy aby sa dokazalo, ze ma vyznam tam nieco robit. Ja som tento tyzden pomahal instalovat 2ks scitacov a prve vysledky ma na to ake je pocasie celkom prijemne prekvapili.
05.10.2012 - 21:01:13
00
počínajúc týpkom na žltom cesťáku Author v čiernych nohaviciach a modrej bunde ;) presne o 16:08


Tak ten typek, to som bol ja :D
06.10.2012 - 12:29:05
00
Ludia, ale toto nemyslite vazne. Tym z Vas, ktorym vadi bezna premavka na Devinskej ceste, odporucam spravit si cyklovylet v spicke po uliciach ako napriklad Trnavska cesta, Bajkalska, Vajnorska a pod. Devinska cesta im nesiaha ani po clenky. Nechcem sa nikoho dotknut, ale pre skutocnych poriadnych cyklistov (to znamena taki, ktori nesadnu na bicykel len sporadicky sem-tam, ale ti, ktori tu v BA ziju od mala a bicykluju tu uz od detstva) nemoze jazda po Devinskej ceste predstavovat ziadny problem. Samozrejme, mesto by malo mysliet aj na tych vikendovych, mesacnych a pod "radobycyklistov" a robit pre nich cyklochodniky, ale ked niesu, tak bud nech sa naucia jazdit po meste, prestahuju sa na dedinu, alebo nech sa koleckuju doma okolo panelaku. Kto chce kam, pomozme mu tam. Kto jazdi, pochopi, kto ma bicykel len ako obcasnu zabavku, ten ma posle pod ciernu zem, ale je to tak. Ako sa hovori, clovek si zvykne aj na sibenicu, kto casto jazdi, navykne si na premavku, kto jazdi obcas a nahodou vojde do premavky, tak nadava a stazuje sa.


Kto napísal, že mu vadí bežná premávka na Devínskej ceste??? Buď čítaj poriadne, alebo kašli na to. Je to tam o držku, a netvrdím to len ja. A prepáč mi, že mám taký názor :o A vieš čo? Nie som z Bratislavy, a teraz čo? Máš právo sa tu navážať ?? Že rádobycyklista. Boha tam.
06.10.2012 - 17:08:22
00
Kto často jazdí, si naozaj zvykne. Lenže cyklotrasy (a konkrétne aj táto smer Devín) sú práve pre tých občasných (víkendových). A keďže cesty sú plné rôznych indivíduí, potom to aj tak vyzerá. Dnes bola Devínska cesta plná cyklistov, šli sme 3 za sebou, oproti 3-4 autá a jeden majiteľ motorového vozidla sa rozhodol, že začne predbiehať. Ani mu nenapadlo, že by mohol počkať 5 s a neohrozovať nás. O pár 100 m ďalej sa našiel 2. inteligent, jemu som už ukázal, čo si o ňom myslím. Keby šiel 3., bol som rozhodnutý mu vojsť do cesty, nech sa spamätá (samozrejme podľa okolností, aby som niekoho neohrozil, špeciálne som totiž sledoval vodičov dopredu, čo majú zalubom).
06.10.2012 - 17:29:56
00
to by chcelo prinutit tych vodicov aby obiehali len v protismere, potom by taketo nevznikalo, mno len ako :) dovolit cyklistom chodit pri stredovej ciare? alebo vedla seba na sirku pruhu?
06.10.2012 - 17:58:35
00
inac btw nevie niekto o dalsom otvarani mostu? dake recesisticke otvorenie mostu chucka norrisa :) ci co, ale viac o tom netusim len ze teraz o tyzden by malo byt. tak sa snazim vypatrat ze co to zac
06.10.2012 - 18:04:27
00
Kto napísal, že mu vadí bežná premávka na Devínskej ceste??? Buď čítaj poriadne, alebo kašli na to. Je to tam o držku, a netvrdím to len ja.

Draha Funny. Ty sa v prvej vete pytas, kto napisal, ze komu vadi bezna premavka na Devinskej ceste a hned v tretej vete si na nu aj sama odpovedas. Takze odpoved:

1. Vadi tebe (vid veta "je to tam o drzku")
2. Vadi aj tym, ktori to tvrdia tiez (vid veta "netvrdim to len ja")

Toto pises ty sama, ja len citam to, co vidim napisane, este som ti to aj odcitoval, aby si presne videla, co citam a co ty pises. Spokojna?

A prepáč mi, že mám taký názor

A ty mne prepac draha Funny, ze ja mam zase svoj nazor. :P

A vieš čo? Nie som z Bratislavy, a teraz čo? Máš právo sa tu navážať ?? Že rádobycyklista. Boha tam.

Ja nerozdelujem cyklistov podla toho, ci su z Bratislavy alebo nie, ale podla toho ci vysadnu na bicykel raz za cas a beru to ako obcasnu zabavku, alebo sedia na bicykli pravidelne a beru to ako sport, pripadne ako dopravny prostriedok na pravidelne presuny. Vyhlaska ich sice nerozdeluje, cyklista ako cyklista, lenze zatial co ta prva skupina potrebuje asistenciu v podobe komunikacii idealne bez aut, ta druha si v zasade poradi aj v premavke. Ta prva sa bude len stazovat a nadavat, ta druha si vychutnava cyklistiku (ano cyklistiku a nie radobycyklistiku).

A inak nemam nic proti budovaniu cyklotras aj za peniaze z mojich dani pre ludi, ktori to naozaj potrebuju, nie vsetci su stavani na jazdu v premavke, napr. spominane deti, ja to vsetko respektujem. Dokonca aj ja rad jazdim po cyklotrasach, pokial su dobre spravene (nie ako vacsina v BA) a pokial po nich nejazdi kvantum ludi. Ale treba si uvedomit fakt, ze Bratislava je chudobne a zadlzene mesto s rocnym rozpoctom asi 220 milionov Eur. Vieden ma rocny rozpocet 11 miliard Eur, co je 55-nasobok penazi, ale len 6-nasobok obyvatelov Bratislavy. Toto je jednoduche vysvetlenie, preco to v Bratislave nikdy nebude vyzerat tak, ako vo Viedni a preco my tu mozeme o poriadnych cyklotrasach v meste len snivat.

A dalsi fakt, Bratislava je plna vodicov typu 18 rocna slepica vo velkom SUV od otecka alebo milenca, ktora ohrozi cyklistu napriklad tym, ze mu neda prednost tam, kde podla vyhlasky prednost ma. Alebo arogantnych mladikov, alebo starsich ludi, aby som nahodou nevyzeral, ze utocim na nejake konkretne pohlavie alebo vek... Takto to jednoducho na Slovensku vyzera, clovek sa s tym moze bud zmierit, alebo bojovat s veternymi mlynmi a snazit sa to zmenit.


Naposledy upravil blackpyros dňa 07.10.2012 - 11:04:57, celkovo upravené 1 krát.

07.10.2012 - 10:33:57
00
no uz som to nasiel :)
https://www.facebook.com/events/381437508591279/
07.10.2012 - 11:00:03
00
Pre teba nie som žiadna drahá, tak si to nabudúce odpusť.
Zaujímavé, že som nenapísala sama, že to tam niekedy vyzerá zle... a zdá sa mi, že som nenapísala...áno, vadia mi tam autá, mali by to zrušiť... takže nechápem, čo sa obúvaš akurát do mňa. Síce...baba, do tej si treba kopnúť. A predstav si, dokážem si poradiť aj v premávke...prekvapený? A maj si svoj názor, ale nezhadzuj popritom iných.
07.10.2012 - 11:01:38
00
Funny, ja sa neobuvam do teba konkretne, tak nebud taka precitlivela. Ale ty sama si napisala uz v starsom prispevku, ze na Devinskej ceste je to niekedy o drzku (20.09.2012 - 13:09:05 na 50. strane aby si to nemusela hladat), tak mojim cielom bolo pripomenut ludom, ktori maju tento nazor jednoduchy fakt, ze ked Devinska cesta ma byt o drzku, tak v Bratislave je vela ciest, ktore su potom skutocnym peklom a ta drzka je len ich slaby odvar. Naozaj este raz odporucam navstivit v spicke na bicykli cesty ako Vajnorska, Trnavska, Bajkalska a pod. a porozmyslat este raz nad tym, ci ta Devinska cesta je naozaj taka zla. V skratke, v BA su daleko vaznejsi kandidati na budovanie cyklotras ako Devinska cesta.

Mimochodom, ak je Devinska cesta o drzku, potom su o drzku aj niektore cyklotrasy oddelene od aut, napriklad Petrzalska hradza, aj tam mozes pokojne prist k vaznym urazom, jednoducho vybudovanie cyklotrasy este bezpecnost nezaruci, vzdy je to o ludoch, ked sa na cyklotrase pohybuju dementi je to podobne ako ked sa dementi pohybuju na cestach.

PS: Oslovenie Draha/Drahy sa bezne pouziva v korespondencii, najma v anglicky hovoriacich krajinach, je pravda, ze na Slovensku sa viac pouziva oslovenie Vazena/Vazeny, tak ak to nahodou vyznelo urazlivo tak sa ospravedlnujem, nebolo to tak myslene.


Naposledy upravil blackpyros dňa 07.10.2012 - 11:33:03, celkovo upravené 5 krát.

07.10.2012 - 11:12:22
00
Mnoho ľudi tam odmieta chodiť. Napríklad moja manželka. Vraví, že pokiaľ má chodiť po ceste s autami, tak sa tam neobjaví. Takže nejaká akcia "akože cyklocesta" nemá zmysel. Takých poznám viac.
07.10.2012 - 11:16:06
00
... ja som prestal bicyklom pouzivat cestu z Dubravky do DNV (oproti tomu je cesta KV - Devin hotova magistrala), lebo ani po aplikacii reflexnej vesty, 2 blikaciek a 2 svetiel som si nebol isty, ci dojdem zivy domov ...

Do MK teraz chodim cez Zahorsku Bystricu, alebo cez Stupavu, je to sice o kus dalej ako cez Lamac, ale nezblaznim sa
08.10.2012 - 14:49:31
00
Blackpyros, ak mám hovoriť za seba, mne je jedno či je na tej Devínskej premávka silná, alebo slabá, ja tiež jazdím po frekventovanejších cestách napr. Prievozská, Prístavná, ktoré využívam skoro pri každom výjazde napr. do Rakúska.
Mňa skôr vytáča ako je magistrát jeden neschopný byrokratický moloch na čele s KDI a nevedia veľmi jednoducho vyriešiť tento úsek cesty napr. tým spôsobom ako som popisoval niekoľko strán späť. Pre mňa za mňa, nech sa s tým riešením zasierajú aj ďalších min. 10 rokov ja tú cestu využívať budem stále, alebo aj iné alternatívy ako sa dostať napr. do DNV, keďže Devín nie je môj cieľový bod na výjazde.
08.10.2012 - 15:02:12
00
Mňa skôr vytáča ako je magistrát jeden neschopný byrokratický moloch na čele s KDI

Tomuto akosi nerozumiem, môžeš mi to vysvetliť?
08.10.2012 - 15:32:05
00
keyboard_arrow_up