to su len formality a papierovacky, to pre beznych ludi nebude mat nijaku vahu
10.10.2012 - 23:14:35
00
vždy sa mi páčilo ako sa k dopingu priznávajú v momente keď ukončia aktívnu kariéru.Toto sa mi zdá viac ako choré takto si po rokoch totálne nasrať na hlavu.
priznať sa k dopingu o ktorom nemá nikto žiadne dôkazy,že bol je naozaj skôr také sebapoškodzovanie.by som bol zvedavý či by to povedal keby musel vrátiť tie milióny z predošlých rokov.
čím ďalej tým viac to smrdí politikou.tí čo už nejazdia teraz na seba hádžu špinu kto kedy čo bral...načo je to dobré a komu to slúži je otázka...
reči o osvietenom hincapieho svedomí sú len taká rozprávka pre deti...inde bude pravda.
armstrong niekomu hodne leží v žalúdku.
10.10.2012 - 23:43:09
00
Vsetko to suvisi s predvolanim pred federalov ktore nastartovali landisove informacie - pred federalmi pod prisahou by sa priznal aj armstrong, keby sa tam dostal (a ze sa teda vsemozne tomu branil, spolu s bruynellom). Samozrejme pochybujem o nejakych ich moralnych dovodoch atd. ... keby nemuseli tak sa nepriznaju, ale do kriminalu nikto z nich ist nechce (ako Jonesova) - klamanie pod prisahou uz neokaslu (ak by sa nasli ine dokazy alebo by niekto zaspieval a ostatni zatlkali)

Armstrong bohuzial lezi v zaludku vela ludom, a hlavny dovod je on sam - ked som cital z vypovedi ludi co s nim prisli do styku co je to za cloveka, tak mohol byt sportovec aky chce, je to proste bezcharakterny egoista.. A to som ho ako vsetci za "mladi" obdivoval a zral (casto aj nepravdive) informacie o jeho vynimocnosti atd...
11.10.2012 - 00:05:32
00
no len ta vypoved pod prisahou je uplne odveci, bo ked by povedal ze amstrong nikdy nedopoval a daco mu dokazu tak krivo vypovedal, ale ked povie ze ho videl dopovat tak je v suchu, lebo to mu nikdy nikto nedokaze ze klame
11.10.2012 - 00:14:18
00
čo sa týka charakteru s tým sa stotožňujem absolútne a vždy mi bol sympatickejší z tej doby ulrich ktorý sa správal ako normálny chlap.LA bol super arogantný a toto je jedna z vecí ktoré ho potopia.osobne si myslím,že ak by mal správanie contadora tak má dávno pokoj.počas kariéry nasral kopec ľudí a aj zo svojho bývalého tímu a teraz sa mu to vracia.
čo sa týka vypovede pod prísahou tie boli predsa jasne motivované smiešnymi trestami hlavne teraz na konci sezóny.podstatné budú tie priame dôkazy lebo na každého ako vidno sa nájde špina.to federálne vyšetrovanie išlo v podstate do stratena.to je ten rozdiel medzi civilným a športovým právom.v športovom si už dopredu popravený bez ohľadu na dôkazy kedže ty musíš dokazovať nevinu a nie žalujúci tebe.
11.10.2012 - 00:16:57
00
capulo, ani Valverde-mu nikto nikdy nič nenašiel a predsa mal dištanc 2 roky...nejde len o dokazovanie na základe výsledkov z testov, ale aj o zámer dopovať...to len tak na okraj ;)

každopádne si myslím, že aj tak to vyšetrovanie je už len smiešna fraška...
11.10.2012 - 08:13:43
00
Jedna konspiracna teoria:
Myslim, ze toto cele prebieha podla dohodnuteho planu. Omerta v cyklistike este stale trva. Je uz ale nacase s tym skoncit, urobit reset, odsudit minulost a zacat odznova. Pokial mozno v rovnakom obsadeni (UCI, veduci teamov, pretekari).
Predpokladam, ze teraz sa zacnu priznavat postupne vsetci, UCI udeli amnestie a pojde sa dalej. Armstrong zda sa nechce spolupracovat (stratil by credibility) a preto tieto opletacky.
11.10.2012 - 10:19:20
00
V rovnakom obsadeni to ale nepojde ... podla mna jedine s novym vedenim UCI.. ale nieco sa asi chysta. Avsak neviem ci sa prizna niekto ako Contador (keby bol american tak aj on ide dole - 2x vitaz TdF pod Bruynellom, hlavne ked Leipheimer potvrdil ze napr. v 2007 sa v Disco time sypalo o dusu, ich nr.1 zavodnik mohol byt tazko vynimka)
11.10.2012 - 11:16:27
00
Kedze USADA sa dost zameriavala na Ferrariho, medzi dokumentami su aj odpocuvania tohoto doktora talianskou policiou
http://forum.cyclingnews.com/showthread.php?t=18784
tu je preklad par casti rozhovorov Bertagnolliho a Ferrariho od usera na CN, kedze je to v doku po taliansky :) Bertagnolli jazdil v 2007 a 2008 za Liquigas. Nejake zaujimave utrzky:

* Bertagnolli started taking EPO in 2003, as advised by doctor Manelli, but in a very amateuristic way: Ferrari showed him how to use the product properly, in order not to test positive.

* A lot of Bertagnolli's Liquigas colleagues also went to Ferrari: he names Pellizotti, Chicchi, Gasparotto... and Kreuziger. He recalls seeing Popovych and Bileka at Ferrari's house and also mentions Morris Possoni.

* In 2008 Liquigas forbid its riders to work with Ferrari, so Bertagnolli only performed a single transfusion. In 2009 he did "some", in 2010 the transfusions were three.

* Ferrari asks Bertagnolli which blood bags he used, Contador might have used bags in PVC, Bertagnolli has been using polypropylene bags which are not detectable, so he's not in trouble

* Ferrari speculates someone in the lab might have spiked Contador's blood with clenbuterol
11.10.2012 - 11:42:01
00
http://sportky.topky.sk/c/95537/kanadan-barry-v-time-armstronga-som-musel-dopovat
11.10.2012 - 13:01:01
00
chudiatko moje, :( nutili ho dopovat :lol: co sa este nedozvieme? to nech rozprava pri spovedi v kostole. vsetci dobre vedeli ako to chodi v tejto masinerii aj ked tam este neboli.
11.10.2012 - 13:03:59
00
Kua to je farizejstvo :puke: , keď mi za to platia jazdím, som ticho, žeriem .ujoviny, aby som prekračoval svoje fyzické limity. Keď ukončím kariéru, začnem si sypať popol na hlavu, udávať bývalých kolegov a ešte mi za to aj zaplatia a dostanem nižší trest...kam ten svet speje :swear:
11.10.2012 - 13:09:27
00
to si tu fakt niekto úprimne myslí, že Amstrong nedopoval? že vždy bol čistý a toto všetko je jedno veľké sprisahanie proti jeho osobe? to, že sa to rieši až teraz a tituly sa odoberajú po vyše 10 rokoch je druhá vec, ale tých svedectiev proti nemu je už príliš veľa.

je jedno, že sú od bývalých hriešnikov, myslím, že väčšina ľudí by sa zachovalo rovnako, t.j. keď už dopujú takmer všetci, tak väčšina ľudí sa zlomí a začne dopovať tiež na popud tímu/kolegu/vlastného a kým je šanca, že sa na dopovanie nepríde, tak počas aktívnej kariéry o tom nerozprávam. vy by ste sa asi v 25 rokoch priznali, odhalili všetku tú špinu čo sa vtedy organizovala a riskovali, že žiadny tím vám už angažmán nedá.
11.10.2012 - 14:02:09
00
Teraz sa pekne ukaze charakter zucastnenych. Kto bude zapierat dalej, kto sa bude ponahlat s priznanim, kto obvinovat?
Brailsford zo SKY sa uz prezentoval (je shokovany, haha).
11.10.2012 - 15:17:42
00
Tak taky Moncoutie pravdepodobne skutocne nedopoval, a bol skor samotar, trenoval sam aj ked bol v time, vraj ho museli kontrolovat ci skutocne trenoval ako ma (kedze bol vraj povahy - ak sa na to necitim tak nejdem :) )
S tymto pristupom by si v USPS neskrtol - asi to tym mysleli ked ich niekto "nutil" dopovat. On Bruynell tam bol asi najvacsi spinavec, a teraz uz aj nanho dojde:
http://www.cyclingnews.com/news/belgian-federation-forwards-bruyneel-charges-to-federal-prosecutor

S tym priznanim to vysvetlil pekne Leipheimer - ak by sa priznal ako jediny uskodi len sebe, dostal by zakaz a vsetci by sa mu smiali a ukazovali prstom ... Ak sa pri takejto vacsej akcii prizna naraz viac ludi je to vnimane v uplne inom svetle... Uvidime, ocisti sa cyklistika aspon ciastocne? :)
11.10.2012 - 15:33:27
00
keyboard_arrow_up