Naozaj ide v prvom rade len a len o peniaze! A nie malé.


Sagan čo povedal? prečo nejazdi MTB ale cestu???
a Cadel Evans prečo išiel z MTB na cestu???

už dávno sme si spievali
http://www.youtube.com/watch?v=nVSX3p2lmzk
a keď si niekto myslí, že za peniaze môže všetko kúpiť, neskončí dobre.....
18.10.2012 - 09:17:55
00
ale no, US maju dost talentov, v protoour su americke teamy, americki vyrobcovia bikov, americky cyklokros je na vzostupe (na rozdiel od toho europskeho ktory upada)... odoberam americky casopis o cestnej cyklistike Road (odporucam ak ma niekto iphone/ipad, je zadarmo) a v nom sa Armstrong skoro vobec nespominal ani v case pred dopingovou aferou - v US je strasne vela profi/poloprofi teamov, a roznych sutazi, jazdcov maju neurekom, hlavne mladych, oni maju o com pisat a co sledovat ... nemyslim si ze by armstrongova afera mala mat teraz na to nejaky dopad, od jeho vitazstiev uz ubehlo dost rokov a americka cyklistika si zije svojim vlastnym zivotom. Sponzori prichadzali odchadzali prakticky vzdy ak sa prevalila nejaka velka dopingova afera. Inak je zaujimave teraz citat US diskusie, ci uz na forach alebo pod clankami, je na nich uz skoro minimum podporovatelov Lanca, vsetci pisu ako su sklamani, a aky je to podvodnik (to som popravde az tak necakal, myslel som ze viac ludi ho bude stale obhajovat).

Capulo: Ak myslis americky futbal - americke profi sportove asociacie (NBA, NHL, NFL, MLB...) nepodpisali WADA kodex, takze sa nemusia riadit dopingovymi pravidlami ake su v inych sportoch (napr. v NFL su dopingove testy, aj ked sporadicke, a tresty su distanc na par zapasov :D ). Podla mna to ma vplyv aj na to ze sa napr. americky futbal zatial nedostal na olympiadu (samozrejme je tam viac faktorov preco tam zatial nie je, nie len tento). Ale naprv v baseballe sa doping riesil - vygoogli si pripad krala homerunov Barryho Bondsa - po afere s BALCO (kde sa zistilo ze tak ako Montgomery, Jonesova atd. bol klientom spominanej firmy) bol vypocuvany federalmi pred porotou a tvrdil ze vedome ziaden doping nebral. Ten obrovsky sudny proces sa taha od roku 2003 prakticky az dodnes - rozsudok, ktory ho odsudil za klamstvo pred porotou este stale nie je pravoplatny. To je pripad, ktory je v US mozno este vacsi ako ten Armstrongov (kedze neporovnatelne viac americanov sleduje baseball, ktory zas nikoho okrem US nezaujima, takze svetove media sa tomu az tak nevenovali).
To ze sa nejak extra neriesi doping v tenise a normalnom futbale je uz troska pokrytectvo - tam su peniaze o ktorych sa cyklistike ani nesnivalo a nezda sa mi ze by bol nejaky ubytok financii na ukor cyklistiky, preto si myslim ze JoKove tvrdenia su troska mimo :) Ale tak nazor mozme mat kazdy iny.
18.10.2012 - 09:19:47
00
Inak je zaujimave teraz citat US diskusie, ci uz na forach alebo pod clankami, je na nich uz skoro minimum podporovatelov Lanca, vsetci pisu ako su sklamani, a aky je to podvodnik (to som popravde az tak necakal, myslel som ze viac ludi ho bude stale obhajovat).

"win the crowd" je dobrá taktika (hlavne keď chýbajú priame dôkazy). Ale pokiaľ tento prípad prispeje k tomu, že športovci nebudú musieť do seba pchať chémiu, prečo nie? Pokiaľ ale ide len o vysokú hru na odstránenie nepohodlných ľudí, potom je to smutné.
18.10.2012 - 09:34:57
00
JoKo vďaka za príspevok, niečo podobné som tu už chcel tiež napísať. Ešte by som len dodal, že ide aj o rozpočet USADA a ak chlapci teraz dokážu, akú veľkú rybu chytili, tak sa im poriadne zvýšia platy...
Na druhej strane ich celkom chápem, že idú po cyklistoch, pretože celá profi cyklistika si s obľubou serie do vlastného hniezda. Vo futbale, hokeji, basketbale a ostatných športoch sa sype možno oveľa viac, len to nikto nevyťahuje do médií a sponzori a ich peniaze ostávajú tam, kde majú byť.
Ak by si USADA robila svoju prácu poriadne, tak športy ako kulturistika, triatlon (myslím tým hlavne Ironman) a podobné by boli už dávno zrušené.
Stále čakám na pozitívny test akejkoľvek krvnej vzorky LA a stále je to o tom istom: bla-bla...
18.10.2012 - 11:25:07
00
Každý si môže urobiť obraz o frekvencii dopingových kontrol USADA v rôznych športoch:
http://www.usada.org/athlete-test-history
18.10.2012 - 11:59:50
00
ja neobhajujem LA ale musim povedat ze sympatie mam k nemu pre tuto kauzu daleko vacsie ako pred touto burkou. urcite nie som sam.
uz sa pise ze odisiel aj TREK od neho. myslite ze si nemozu tieto spolocnosti nejak poskodit tymito vyhlaseniami?
18.10.2012 - 12:17:15
00
myslim, ze poskodit nie, ale nevidia tam uz potencial, popripade vedia viac, ako my ostatni...
a z tej ich stranky, 770 testov cyklistov, 11 testov tenistov, 33 basketbal... :-)
18.10.2012 - 12:22:42
00
chose_666: V kulturistike sa nahodou robia dost huste kontroly, ale zalezi stat od statu (niektore staty to zial narocky prehliadaju a potom maju kulturisti v tej krajine ohromnu vyhodu v priprave, na sutaz nasypany uz prist nemusis), samozrejme aj od federacie (niektore amaterske federacie nemaju ziadny antidopingovy kodex, maju potom problem so sponzormi). Profi kulturistika uz je o inom - tam je legalne dovolene sypat hocico okrem diuretik (a na tie sa myslim ze aj robia stale testy na profi sutaziach). Takze ich tazko bude niekto rusit ked nic neporusuju :)

"uz sa pise ze odisiel aj TREK od neho. myslite ze si nemozu tieto spolocnosti nejak poskodit tymito vyhlaseniami?"
Poskodili by si skor keby sa od neho nedistancovali. Nike najprv vyhlasila po zverejneni dokazov ze ich to nezaujima, na co sa napr. v US zdvihla vlna protestov obycajnych ludi proti tejto spolocnosti, kedze nesuhlasili s ich nazorom. Ak chcu udrzat image znacky tak sa vzdy distancuju od negativnych veci (aj ked ich pred tym priamo podporovali :D )
18.10.2012 - 12:56:44
00
Každý si môže urobiť obraz o frekvencii dopingových kontrol USADA v rôznych športoch:
http://www.usada.org/athlete-test-history

pozerám, že LA testovali tohto roku v triathlone a zatiaľ je ticho :-).
18.10.2012 - 13:03:42
00
možno mal pre zmenu so sebou potápača, motorkári sú už old school... :P

inak čo sa týka "odchodov" tých spoločností - prestali (kvôli tlaku verejnosti) podporovať LA, ale čo je dôležité, nadáciu Livestrong stále podporujú, ak som to dobre čítal. Čiže vlk sa nažral a koza zostala celá.
18.10.2012 - 14:05:41
00
aj tu v sme sa pise v podstate ze islo o velke prachy. hmm LA je len figurka ktora si to teraz cele odnesie.
"Lance Armstrong a jeho kolegovia roky systémovo dopovali. Riaditeľ Antidopingovej agentúry SR MIROSLAV MOTYČÍK pripúšťa, že ak ikona nabalí na seba veľa peňazí, s erudovaným podporným tímom dokáže podvádzať".
18.10.2012 - 14:27:17
00
dobrý rozhovor :clap:

Ešte by ma zaujímala taká vec, či účinok tých "mikrodávkok" zakázaných substancií tiež nie je len mikroskopický. Je tu niekto, kto má nejaké skúsenosti? :lol:
18.10.2012 - 14:43:27
00
Niečo mi to pripomína.

http://sport.pravda.sk/jazdci-sky-budu-skladat-prisahu-o-dopingovej-bezuhonnosti-paa-/sk_rsport.asp?c=A121018_111511_sk_rsport_p66
18.10.2012 - 15:30:21
00
neviem ci to tu uz je, ale levi leipheimer dostal vypoved od Omegy http://aktualne.atlas.sk/armstrongov-nosic-vody-leipheimer-dostal-vypoved/sport/ostatne/
18.10.2012 - 15:43:14
00
ice k tým kulturistom len toľko, že na HBO2 som videl jeden český dokument o podporných prostriedkoch v kulturistike a na nejakej krajskej súťaži v podstate o tričko a diplom bolo 60% pozitívnych súťažiacich. Tak to je o čom? A najlepší bol záver, keď chlapík, ktorý skoro zomrel po anabolickej kúre s odpálenou polovicou vnútorných orgánov povie, že keď sa dá dokopy, tak si už bude kupovať len tie drahé preparáty, lebo tie lacné ho takmer zabili. :fubar:
Nie som Lancov fanúšik, páčia sa mi viac borci ktorí nešpekulujú a aj keď tušia, že asi nevyhrajú idú do úniku a bijú sa do posledného metra. Táto kauza nie je o Lancovi a dopingu, ale len o peniazoch.
Keď sa dobre pamätám, tak Operácia Puerto chytila 200ľudí. 50 bolo cyklistov, ktorí si to následne vyžrali. Kde je tých zvyšných 150 športovcov? O tom sa nepíše ani nerozpráva a ani to nikoho nezaujíma.
18.10.2012 - 16:54:00
00
keyboard_arrow_up