Tak po každej jazde nie, bo len teraz po zime som sa prvý krát ocitol v blativom teréne. Po očistení sa mi nezdal chod aj voda sa tam očividne držala. Tak reku skúsim tam vopchať ihlu a vytiahnuť, čo tam je. No a takto som zistil, že tam je blato. Môžem tomu dôverovať, že to blato/prach/nečistoty neurobia nasledujúce dva roky na vidlici nejakú šarapatu? Tie guferá som tam dával s tým, že ich až o dva roky budem meniť, prípadne každý rok rozoberiem a vyčistím nohy.
24.03.2012 - 09:54:46
00
Tak ako jfab, čo povieš, mám sa na to vykašľať a jazdiť ďalej???
25.03.2012 - 09:58:59
00
Neviem. Ja som pouzil dvojbritove gufera a planujem ich menit, az ked znova zacnu slzit. Pchat tam ihlu by ma nikdy nenapadlo.
25.03.2012 - 20:48:10
00
Tak gufera vymenené. Zatiaľ tesní pekne, uvidím neskôr, keď sa to vo vnútri rozhýbe. Vymenil som aj najdôležitejšie tesnenia ktoré pretekali a tak som rád, keď po polroku znovu využívam plný diabolský zdvih 80 mm. Tá umelá progresia ako u vzduchových vidiel ma pekne štvala. Na moju váhu budem v budúcnosti potrebovať aj vzduchovú s pekným lineárnym chodom :lol:

Potom také malé úpravy ako pridanie molitanových krúžkov, 10w namiesto 15w mazací olej, na pružinu už žiadna vazelína (tá sa zmiešala s olejom a vytvorila hustú gebuzinu) len o 10 ml viac oleja, aj guferá kladú menší odpor ako originálne, tak predpokladám, že zlepšia trošičku chod. A som zvedavý ako sa bude časom správať duša na pružine, či sa po čase nedostane pod pružinu a nebude sa drobiť, keďže na tú pružinu neprilieha na tesno a je taká dlhšia :D

Takže ani nie po roku som to musel rozobrať a vyčistiť. Jeden tesniaci brit nestačil a v tom hluchom priestore sa vždy držalo blato. A tak na "tréningu" na ŠprintPolom sa mi dovnútra dostalo veľa blata, čo malo z následok "zamknutie" vidly, kým sa blato nepremiešalo s olejom, čo trochu povolilo.

Teraz som tam dal dve guferá do každej nohy a keďže na to vrchné ostalo málo miesta, tak som ho poistil sekundovým lepidlom. Teraz som, čo sa týka tesnosti pred bordelom zvonka, oveľa spokojnejší. Blato a voda nebude prechádzať, ani sa nikde držať. Môžem v Tore za rok nazbierať aj pol kila blata a aj tak bude prakticky ako nová. Nezničiteľná vidlica :lol:

Síce mám pocit, že je trochu menej citlivá, ale nakoľko to je spôsobené viacerými guferami, chladnejším počasím alebo ešte neúplným premazaním nôh neviem. Ešte sa to možno rozchodí.
09.11.2012 - 17:05:06
00
keyboard_arrow_up