Tých tvojich 40-50%sa mi zdá byť veľa.
Na mojom biku je SAG vyznačený na ráme a preto sa dá pomerne ľahko a presne nastaviť tlak v tlmiči.
Odhadujem, že pokles môjho tlmiča po nasadnutí je tak 20-25%
Skús ho viacej natlakovať. Rátaj však s tým, že bude mať už inú citlivosť. (ono niekedy je to viacej o individuálnych pocitoch z pérovania ako o nejakej presnej norme od výrobcu - preto vyskúšaj rôzne tlaky. Samozrejme aj jazdou v teréne.
gali ako rozmyslam tak rozmyslam ale netusim ako moze natlakovat pruzinu D tlmic je urceny na FR/DH. Sag by mal byt cca 35% takze budes potrebovat tvrdsiu pruzinu, preloadom to asi neurobis.
myslim ze 650 by mala v pohode stacit. este zisti ako silno mas dotiahnutu maticu ktora drzi pruzinu, cim viac tym budes mat mensi sag. Ale nesimes to prehnat maximalne tak 2 otacky od dotknutia pruziny s maticou. Inak mozes poskodit tlmic
na pruzinovych tlmicoch sa pise ze nedotahovat o viac ako 2 otacky od zacantia kladenia odpuru tej priziny....pretoze ak by to zatiahol o viac otacok....a skocil s tym tak by ten zavit nemusel vydrzat taky tlak a strhnes zavit....
ehm...pisem ze to plati od momentu kedz zacne pruzina klast odpor..nie hned od dotyku matice s prizinou... tiez som na tlmici daval cca. 10-15 otacok od dotyku s pruzinou...odpor totiz kladla az pri nejakej 8 otacke
No hlavne by mohlo v tlmení vytrhnúť labyrint z piestnice von. Závit na matici nemá s týmto problém (musí vydržať omnoho väčšie namáhania).
Tym ze silno dotiahnes pruzinu posobi na tlmic sila ktora ho roztahuje v pokojovom stave.
(skok, diera v zemi, atd.) proste dostava doraz z opacnej strany.
Misopetrovic písal o nejakom poškodení závitu na tej matici čo sťahuje pružinu, čo určite nehrozí. Na to som reagoval.
Tá sila o ktorej píšeš rozťahuje tlmič a doraz roztiahnutiu robí vnútri na piestnici podložka za prietokovým labyrintom, ktorá je k piestnici priskrutkovaná cez labyrint.
Takže ak by sa niečo poškodilo tak táto skrutka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na mojom biku je SAG vyznačený na ráme a preto sa dá pomerne ľahko a presne nastaviť tlak v tlmiči.
Odhadujem, že pokles môjho tlmiča po nasadnutí je tak 20-25%
Skús ho viacej natlakovať. Rátaj však s tým, že bude mať už inú citlivosť. (ono niekedy je to viacej o individuálnych pocitoch z pérovania ako o nejakej presnej norme od výrobcu - preto vyskúšaj rôzne tlaky. Samozrejme aj jazdou v teréne.
Taže stačila by 650x2.35 tka pružina alebo treba 700 x2.30 ?
Tym ze silno dotiahnes pruzinu posobi na tlmic sila ktora ho roztahuje v pokojovom stave.
(skok, diera v zemi, atd.) proste dostava doraz z opacnej strany.
Tá sila o ktorej píšeš rozťahuje tlmič a doraz roztiahnutiu robí vnútri na piestnici podložka za prietokovým labyrintom, ktorá je k piestnici priskrutkovaná cez labyrint.
Takže ak by sa niečo poškodilo tak táto skrutka.