ahojte kupil som si tachometer na moj cestak a mam taku dilemu ako namontovat senzor na prednu vidlicu. Na fotkach je ako som ho namontoval a neviem ci by som ho nemal dat visie alebo uplne inak poradte mi prosim alebo napiste vase skusenosti Dakujem.
vyskovo je to asi jedno kde to mas, ale ja som si ho dal dopredu, ze keby nahodou sa uvolnik alebo co a otocil kus do s*****v tak aby ho tam nezaseklo a nevytrhalo spice, ale aby ho spice pripadne vratili nazad alebo max bude rapkat )
kludne to mozes mat aj takto. ak ti mera rychlost - tj. ak vysielac vysiela, tak to tak kludne mozes nechat. podstatne je aby magnet minal snimac vo vzdialenosti tak 1-2 mm a v miestach ktore je oznacene na vysielaci.
vsetko mi to funguje uz som to skusal ale na kazdej fotke to maju cyklisti vissie a otocene smerom dopredu preto sa pytam na vase rady ci to takto moze byt...dakujem krasne za odpovede
Smímač by mal ísť z prednej časti vidly. A aj vyššie.
A aby som predišiel sprostým otázkam, že prečo, tak hneď aj napíšem.
1. Ak sa náhodou stane, že sa snímač trochu stočí do vnútra vidly (napríklad pri preprave v aute, ale možností je veľa), tak je tu problém, lebo magnet narazí do snímača. Nasleduje buď odtrhnutie magnetu, roztrhnutie špice alebo rozbitie snímača. Prípadne všetky tri veci sa môžu udiať naraz. Ak je snímač nasmerovaný dopredu, tak je väčšia šanca, že pri dotyku snímača s magnetom sa snímač posunie bez väčšej škody.
2. Ak za jazdy zistíš, že ti magnet štrajchá o snímač, tak pri vyššie umiestnenom snímači a magnete je šanca napraviť snímač za jazdy. Samozrejme, tí šikovnejší si osekajú prsty alebo hánky o špice. Ak je snímač umiestnený nízko, je potrebné zastaviť, napraviť a kamaráti sú už ďaleko...
Podla mna to mas namontovane dole hlavou. Nadpis by mal smerovat ku kolesu a obla cast by mala smerovat smerom dole (k zemi). A dal by som to trocha vyssie na vidlici. Ci otocis senzor dopredu alebo dozadu je Na tebe a ci dobre prenasa signal.
Ak ho otocis do predu sam zistis, ze je hore nohami. Ak nahodou nie, tak bude zaobleny od klesa a nie ku kolesu. Na mojom som si vysku urcil tak, ze som snimac drzal v rovno v smere jazdy a velkostou magnetu som hladal polohu na dodrzanie vzdialenosti, podla oka je to tam kde mas to K.
Oživím túto tému. Ako mám vyriešiť umiestnenie magnetu na snímanie frekvencie šlapania, ktorý mi nevchádza na kľuku, keďže medzera medzi kľukou a zadnou stavbou je menšia ako magnetka?
Toto ma napadlo, no mám obavu či to manželka neurvu, keďže odmietla tretry a nášlapné pedále ( obyč. pedále + košíky) a preto jej dosť "narástla" šírka chodidla- kontakt s kľukou.
Neviem aky mas senzor, ale senzor ROX 9.0 je chyteny obojstrannou lepiacou paskou a zaroven isteny zdrhovacou paskou. Aj ked urcite sa to da ukopnut.
Edit: Samozrejme nie senzor, ale magnet.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A aby som predišiel sprostým otázkam, že prečo, tak hneď aj napíšem.
1. Ak sa náhodou stane, že sa snímač trochu stočí do vnútra vidly (napríklad pri preprave v aute, ale možností je veľa), tak je tu problém, lebo magnet narazí do snímača. Nasleduje buď odtrhnutie magnetu, roztrhnutie špice alebo rozbitie snímača. Prípadne všetky tri veci sa môžu udiať naraz. Ak je snímač nasmerovaný dopredu, tak je väčšia šanca, že pri dotyku snímača s magnetom sa snímač posunie bez väčšej škody.
2. Ak za jazdy zistíš, že ti magnet štrajchá o snímač, tak pri vyššie umiestnenom snímači a magnete je šanca napraviť snímač za jazdy. Samozrejme, tí šikovnejší si osekajú prsty alebo hánky o špice. Ak je snímač umiestnený nízko, je potrebné zastaviť, napraviť a kamaráti sú už ďaleko...
Edit: Samozrejme nie senzor, ale magnet.