Turbi, ô pouzivat nemoze, to ma vyhradne rezervovane pre svoj styl Pamela. :D

Ale ten napad s prehodenim tlacidla nie je zly - napr. taky Scroll Lock som v zivote nepouzil...
28.01.2013 - 13:47:52
00
Tak používaj ô. Bude to omnoho krajšie a ľúbozvučnejšie.
Jezus, Matvej a Katkô....na PC mi syn vylômil tlacidlô a nejde mi pismenô ô...tak pretô pôuzivam ine tlacidlô....snad Vam tô nejakô neprekaza:)....inac cô ste si mysleli ze precô asi?....
Alebo teda investovať 10 eurô do klávesnice. hehe



vtipkár sa môže skryť ...
tento prípevok ho ÚPLNE zatienil !!!!
28.01.2013 - 14:34:30
00
:rofl: :y:
28.01.2013 - 14:46:34
00
no praveze skusenost mam, sice len s testosteronom (dvaja chalani u nas ho beru alebo brali, ziadne velke davky sutazia na amaterskej urovni, sport mma) a ver mi ze poznat to je ohromne, jeden ma o 2kg menej ako ja, ale dovolim si tvrdit ze dvojnasobnu silu (aj ked je pravda ze ja silu necvicim ale aj keby som chcel ist na max dostanem sa mozno na 75-80% jeho vykonnosti)

inac o tych kontrolovanych klinickych studiach, existuju vobec nejake? ako sa robili? ak mas odkazy sem s nimi

furt tu opakujem dookola, že som žiadne relevantné nenašiel. Prečo? Možno niekomu záleží na tom, aby žiadne neboli, čo ja viem (môžem si len myslieť, že niekto by mohol prísť o veľmi zaujímavý biznis). Ale kým nie sú, je to vždy len o dohadoch. Môžeš si myslieť, že kamarát sypač je vďaka tomu 2x silnejší, ale či je to naozaj tak, by ukázala práve nejaká kontrolovaná štúdia (aktívna látka vs placebo).

Niekedy pred tromi mesiacmi som tu písal, že za dostatočný dôkaz o dopingu LA považujem buď priamy dôkaz (napr. pozitívny test) alebo jeho priznanie. Čiže táto vec je jasná, LA sa priznal, že porušil pravidlá. To ale neznamená, že s tými pravidlami je všetko v poriadku (a nemôžem o tom polemizovať). Môj postoj (nielen) k dopingu je taký voľnejší - sypači sú dospelí ľudia, majú (mať) svoj rozum a nejaké športové ideály by som v profesionálnom športe nehľadal. O "očiste športu" môžu podľa mňa hovoriť len tí, ktorí súťažia pre ideály (a nie pre peniaze). A tým zasa môže byť fuk, že tí, ktorým ide o peniaze, sypú hlava-nehlava.
28.01.2013 - 15:04:49
00
no tak pozor...sypačí nie sú vždy dospelí ľudia...vrcholový športovec pod 18 rokov nie je žiadny zázrak...
28.01.2013 - 15:10:00
00
to je desivé, ale stále je niekto zodpovedný - rodičia, tréneri. Alebo je to tak, že si <18 sypači sami zaobstarajú a naordinujú doping? Ako a za čo? Asi sa tu prejavuje môj nedostatok skúseností - nikdy som nepretekal ani (vedome) nedopoval... :)

Ešte jedna otázka by ma zaujímala (teda odpoveď na ňu) - sypali by sypači, aj keby nešlo prachy?
28.01.2013 - 15:24:50
00
no tak co sa tyka studii na testak a spol, teda klasicke sypacske latky, tak tie si asi teda nehladal, lebo tych studii je nespocetne vela (vdaka tomu ze taketo sterace si dnes kupuju 15 rocne deti, zohnat to je asi tak tazke ako si kupit normalny proteinovy prasok).. ked som sa o to pred x rokmi zaujimal (iba z teoretickeho hladiska :) ) tak hadam na kazdy sterac boli aj realne studie, kde boli jasne vidno vysledky (predsalen prirastok sily a svalovej hmoty sa meria ovela lahsie, takisto chodit do fitka je ovela jednoduchsie ako simulovat 3 tyzdenny etapak), a takisto kvanta skusenosti ludi ktori presne popisovali davky aj ucinky (co sa vsak samozrejme za vedecku studiu povazovat neda, ale pre zaujemcu je to mozno este uzitocnejsie kedze tvorcovia studii sa casto tomu konkretnemu sportu nerozumeju).

co pozeram tak studie na vplyv trebars krvnych transfuzii, zvyseneho hematokritu a spol boli robene uz pred desiatkami rokov, s jasnym vysledkom, a teda ze to pozitivne vplyva na vykon sportovca. Kazdy pretek je pri vytrvalostnom sporte trocha iny, podla mna dostatocnym dokazom ze liek pomaha, je ze zvysuje urcite krvne (alebo ine parametre), kedze uz bolo jasne preukazane ze zvysenie danych parametrov (ci uz legalnou alebo nelegalnou cestou) vedie k zvyseniu vykonu.

Co sa tyka sypania v profi, snad kazdemu je asi jasne ze sa tam sype hlava nehlava uz dlho (napr tenis je krasny priklad sportu ktory sa tvari ako najcistejsi na svete, djokovic odsudzuje LA pomaly ako vraha a pri tom jeho forma narastla nedavno o 30% vraj vdaka tomu ze objavil po x rokoch v profi sporte svoju alergiu na lepok, ha ha ha...). Ale doping sa tyka uz aj tych co sutazia pre idealy - ako tu uz matt neraz spominal, ked na amaterskom preteku o plastovy pohar starostu obce mas sypacov, tak by som povedal ze ten sport ma uz troska vacsi problem ...
28.01.2013 - 15:30:54
00
Presne Katko. Stačí zájsť do priemerného slovenského gymu a nafúknutých sypačov pod 18 habadej. Radšej si nasype ako by mal slamku navyše preložiť. A keby to ostalo iba pri sypení kreatínu a tých ocukrených sra.iek tak ok. Bedo názorovo si fakt stelesnením tejto "úchvatnej" doby a ja práve nie som idealista, ale na šport podľa tvojich kritérii by som sa mohol vieš čo. Tí ľudia sú mi na smiech. Sú obeťami vlastnej primitívnosti a vlastností, ktoré nikdy nebudem uznávať.
28.01.2013 - 15:47:36
00
no praveze skusenost mam, sice len s testosteronom (dvaja chalani u nas ho beru alebo brali,....

aj moj kamos to bral, od vtedy ma prezyvku "Psychopat", pretoze mu z toho paradne :fubar: , po case sam priznal, ze nepocitoval ziaden prinos co sa vykonnosti tyka.... ale zas ktovie co za placebo si pichal ;)
ps. bol to kulturista
28.01.2013 - 16:06:35
00
Bedo nerozmysla zle, akurat je to cele na trochsiu hlbsiu filozoficku uvahu (profi sport) a nie kazdemu sa do takej uvahy/debaty chce a nie kazdy je jej schopny.
Kreatin a cukrove veci su OK? Kedze poskytuju uzivatelovi vyhodu, ako k tomu pride ten, kto si ich nedal? (lebo napr. nemal na ne peniaze)
Kto urcuje, aka vyhoda je este fer a aka uz nie je? Preco s tym maju ludia problem v profi sporte (cirkus, show) a v realnom profi zivote im to nevadi (napr. job dostal zaujemca, ktory na niecom slapal a mohol sa tak lepsie pripravit na pohovor).
28.01.2013 - 16:19:46
00
Bedo názorovo si fakt stelesnením tejto "úchvatnej" doby a ja práve nie som idealista, ale na šport podľa tvojich kritérii by som sa mohol vieš čo.

neviem čo si mám predstaviť pod "šport podľa tvojich kritérií"?
28.01.2013 - 16:29:58
00
Ale doping sa tyka uz aj tych co sutazia pre idealy - ako tu uz matt neraz spominal, ked na amaterskom preteku o plastovy pohar starostu obce mas sypacov, tak by som povedal ze ten sport ma uz troska vacsi problem ...

prečo to robia? Nejaká motivácia asi za tým bude, nie? Keď niekomu ide o ideály, tak úplne prirodzene doping vylúči, ten proste (aspoň v mojom ponímaní sveta) s ideálmi (fair play) nie je zlučiteľný.
28.01.2013 - 16:50:06
00
nemusim si mysliet ze kamarat je kvoli testaku 2x taky silny, s kamaratom cvicim, zapasim a boxujem uz pomaly dva roky, velmi dobre som ho poznal po fyzickej stranke, no v akej forme je teraz, to je neskutocne
a ani on nieje profi sportovec, ako pisem robi mma na amaterskej urovni (kedze na slovensku neexistuje profi mma liga)

a preco to robia? tuzba vyhrat? byt najlepsi? (v mma to moze byt aj tuzba nemat monokle a polamane koncatiny na konci zapasu :D )
28.01.2013 - 17:04:10
00
Preco? V profi cyklistike to moze byt tuzba postavit sa po narocnom preteku na druhy den na start pretekov a urobit si zas poriadne svoju robotu. Inak by mohol prist o svoj chlebik.
28.01.2013 - 17:15:13
00
a to je ospravedlnenie? Ved predsa keby to nezvladali po uplnom vycisteni od sypacov, tak by sa jednoducho zmiernili parametre. Viem, ze sa to lahko povie, ale taketo vyhovorky. Co maju potom povedat ti, co nedopuju a musia mozno aj kvoli sypacom zvladat take preteky? A este mozno za to, ze dodrzuju pravidla na ten "chlebik" ani tolko nezarobia, lebo nie su taki dobri ako ti co ich porusuju? Nemusi byt vsetko nastavene dokonale, ale tak to je. Ani v zivote nie su vsedky pravidla a zakony dokonale, ale bez nich by to bolo este horsie (bohuzial).
A porovnavat kreatin s napr. testosteronom je skoro az smiesne. Myslim, ze taky kreatin uzijes bez problemov, ale testak uz nie, preco asi? Naozaj len preto, ze je to doping?
28.01.2013 - 18:49:37
00
keyboard_arrow_up