- štart strednej trate v dvoch vlnách
- oddelené vyhodnotenie Slovenského pohára a "Hobby" kategórii
- lacnejšie štartovné až do 15.4. tj. 5 dní pre pretekom
- sme súčasťou novej série Slovak XCM Tour
- zaujímavé prekvapenie v programe
viac informácií v propozíciách na našej stránke
posledný komentár: 27. 5. 2016 o 8:18
posledný komentár: 16. 6. 2015 o 9:59
Organizácia vynikajúca, moja vďaka patrí všetkým čo sa na tom podieľali.
Wapky som nepoužil.
Dve vlny bol super nápad. Štartoval som z druhej a žiadne tlačenice a tlačenie prvého stúpania
CraObs so psom potešili. Obehli ma medzi záhradami. Potom som ich obehol na začiatku stúpania po prvom zjazde. Bez problémov, dobré spestrenie.
Uniká mi trochu pointa diskusie o predbiehaní pomalších jazdcov.
Treba si uvedomiť, že mnohí odjazdia jeden, max dva maratóny ročne a nemajú návyky ako pravidelní účastníci maratónov. Hobíkov na maratóne potrebujú aj pretekári. Bez 300 - 500 hobíkov by maratóny skoro nik neorganizoval a "pretekári" by sa nemali kde naháňať. Treba s tým počítať.
Na druhej strane, keďže jazdím vzadu predbiehanie niektorými rýchlymi "pretekármi" býva zbytočne agresívne a nebezpečné (vedel by som aj menovať)
Pre iron.hidea - neviem sa vžiť do tvojej psychiky, prečo radšej nejdeš miesto pohodového vyletíka napríklad na Pajštún do krčmy na pivo?
Neboli náhodou minulý rok tony prachu?
Však aj teraz sa prášilo
Teraz sa mi zdali niektoré úseky suchšie.
Posúvaním štartu sa dá niečo vyriešiť, ale prelínaniu tratí a pretekárov sa asi nevyhneš. Čas štartu je vždy kompromis.
Predpokladám, že sa skoro všetci stretneme v sobotu v Skalici a budeme sa veselo predbiehať a obiehať.
milsu: Z akej druhej strany?
Z tej strany, ze ti je prijemne, ked na teba niekolko desiatok pretekarov z dlhej trate vyhukuje "idem z lava" alebo "idem z prava" napriek tomu, ze ty ides v ramci svojich schopnosti a moznosti co to da a kade sa da?
Zvlastne, mne by toto nebolo moc prijemne... nakoniec ani zo strany tych na dlhej neni bohvieco usmernovat 200ludi, kto chce kadial ist a pozorovat trat daleko vpred a rozmyslat aj za tych, ktorych chces obiehat aby som im po predbehnuti neskrizil trasu alebo ich nevytlacil mimo
Nic to vsak nemeni na tom, ze toto je zalezitost organizatorov a ja ako jeden z ucatnikov sa snazim upozornit na nieco, co je mozne do buducnosti zlepsit v prospech pretekarov zo vsetkych trati
Tak s tym rozhodne suhlasim
netreba zabudať, že toto plati 100 % aj obrátene
(a momentálne som nemal na mysli začinajucich bez skúsenosti)
a preto ak sa dá, treba takéto strety minimalizovať