Horal MTB maratón

10.08.2013
8. kolo - XCM Tour
MTB maratón
Svit (Slovensko)

Propozície, Súťaž, Reportáže, Výsledky
PEPOPA... VELKA VDAKA za vsetky fotky a nie len tebe...

k maratonu:
NA VYBORNU!
nemenil by som vobec nic len moje nohy...este ze som si to vynahradil vyrecnostou na trati :)
...davno som sa tolko nezasmial...
najsamviac v prvej etape na obcerstvovacke a potom pod mostikmi :)
o rok sa urcite vratim a budem strasidelne nadupany ;)
aby som nezabudol... Andrea ta tretia etapa fakt nebol vylet :D ale uzival som si to... dik za povzbudzovanie
12.08.2013 - 17:52:23
00
Ale ja som nepochopil, ze preco lejzistom dali tmavo ruzove cisla a krejzistom syto cervene, co sa vypomstilo prvym dvom lejzistom(Barenyi, Kuril), ked ich hore taka baba s chalanom poslali na krejzi a v Pustom poli to zabalili a isli cez Vernar..

Bez regulovčíka by išli správne. ale ked videl Milan regulovčíka, kričal kadiaľ! a išiel podľa pokynov. nebyť toho, tak hladá svoje značenie.ale zobral to športovo .regulovčíci sú skorej na kontrolu kolký su ešte na trati a pre prípad problému .
12.08.2013 - 18:14:52
00
ved tam bolo jasne napisane lejzi doprava,a dlha rovno :) znacednie bolo viac nez prehladne, stacilo si trosku vsimat...


krejzi,senzi, lejzi, samé zi, tam by som dal aj km, alebo len km, alebo dlhá ,stredná, krátka , možno by to pomohlo, bolo by to pre prvích jednoduhsie rozmýslať ,kadiaľ. názov pekný ,ale ked ideš hranu a letíš, ani nevieš ktoré zi ideš.
12.08.2013 - 18:18:57
05
Celé podujatie bolo fajn. Aktívne som sa zúčastnil maratónu (Senzi) v sobotu. Počas piatku a nedele som bol ako "doprovod".
V piatok bolo v cieli trochu zmätku, "vďaka" blesku ktorý zasiahol turistov a presunutému cieľu. Doplatil na to vo výsledkovej listine Kaskaja, dostal DNF aj keď prešiel celú trať. Vzhľadom k okolnostiam ťažko z toho niekoho viniť. Hovoril som to časomiere, ale Tomáš to potom nechal tak, keďže xc-čko nešiel.
Prikladám jeho fotku po dojazde do cieľa v sobotu po absolvovaní krejziho. :lol:
Kvôli dažďu a mokrým chalanom sme neostali na vyhlásenie.
V sobotu spočiatku teplo, ale Horal opäť nesklamal. Dážď sme stihli aj my pomalší na Senzi, Lejzisti ho mali viac a o Krejzistoch ani nehovorím :D
Značenie bolo fajn, z môjho pohľadu nebolo kde zablúdiť.
Snáď si dynatom pozrel Romanov príspevok vyššie: :P
regulovčíci sú skorej na kontrolu kolký su ešte na trati a pre prípad problému .

Občerstvovačky boli ako vždy na Horalovi super.
Trať bola dobrá, neprášilo sa a ani blata skoro nebolo.
Pirohy boli super.
Opäť škoda dažďa po pretekoch, určite by bolo v priestore cieľa rušnejšie.
V nedeľu bolo počasie vymenené. Pekne, teplo, slnko, konečne výhľad na Tatry.
Preteky XC boli zaujímavé a na občerstvovačke bol celkom zaujímavý frmol. :rofl:
Dobre zorganizované podujatie, organizátorovi patrí pochvala za všetky tri dni
Pod root-ov príspevok:
prajem vsetkym mudrlantom zazit organizaciu na vlastnej kozi ;-)

sa podpisujem.

V nedeľu moderátor vyhlasoval, že niekto stratil kompakt.
Je u mňa Treba sa ozvať buď moderátorovi, buď organizátorovi, alebo mne.

Prílohy:

P8102207.JPG
P8102207.JPG 146.82 KiB thumb_up0thumb_down

12.08.2013 - 21:15:14
00
Sú tam dva, ktorý? ;-)
Ináč milsu ako podávač vody si sa XC-čku osvedčil, veľká vďaka!! :clap: :clap: :y:
12.08.2013 - 22:46:38
00
citovaný :P
12.08.2013 - 22:59:46
00
Lukas_h22, nasiel som sa diki
13.08.2013 - 07:07:44
00
Bez regulovčíka by išli správne. ale ked videl Milan regulovčíka, kričal kadiaľ! a išiel podľa pokynov. nebyť toho, tak hladá svoje značenie.ale zobral to športovo .regulovčíci sú skorej na kontrolu kolký su ešte na trati a pre prípad problému .

presne, ale regulovcici su dost podstatní, ked sa ide rychlo, clovek nestiha pozerat aj zjazd/teren, aj tabule, kde ma odbocit, tak regulovcici ta fajn nasmeruju a nemusis premyslat, ale aj oni su len ludia..no myslim, ze ta farebna kombinacia krejzi a lejzi bola nestastna najma pre takuto chybu, pretoze jeden chlap z krejzistov pretrhol plast a cakal, kym mu donesie doprovod na aute do Vikartoviec no a motorka so sachovnicou sla za poslednymi troma a po chvili za nou bol ten nestastnik no a oni isli cca tak do 5-6 minut za nim, takze skoro dobehli posledneho krejzistu a tym padom si ten chalan a baba mysleli, ze to su este krejzisti, co chapem, kedze v tej rychlosti a tieni/svetle sa tie farby lisili fakt minimalne
13.08.2013 - 07:43:17
00
to je pravda, kto vie jazdit nepadne. okrem toho useku som padol este dva krat, na blate to po burke dost smykalo a ja netechnicky typ... na MTB som sedel tento rok asi osem krat tak vieme kde je chyba. na dubnicky maraton sa musim lepsie pripravit, teraz som sa od Súľova flakal asi 20 hodin jazdy po asfalte a poslednych 10 dni uplne bez biku, mozno sa aj to prejavilo na vykonnosti. v dubnici si zmerame sily na harde, aj ked vy asi nekoncite vzadu tak ako ja :-)


Na krejzi?Tak za toto mas moj obdiv. Presne o tomto je to. Vydrzat a nevzdat sa vyzvy.
13.08.2013 - 08:39:04
00
Do certa aj so znacenim.To sa nevedia urobit poriadne tabule ? Ako napr na Salzke. A maju pokoj na dlho .Malo by to byt standart na vsetkych pretekoch. Clovek ma pri vykone zuzene videnie. Inak reaguje ako v klude.
13.08.2013 - 08:44:04
01
no len divo zabudol napísať, že v Súľove bol na dlhej 28-my v solídnom čase tak neviem, prečo teraz plače, že končí vzadu :D
13.08.2013 - 09:05:03
00
Pravda je, že tých konárov na chodníkoch mohlo byť menej, ale rozumiem, že upratať celú trasu nie je v silách organizátorov.


Iceman, myslím, že nemáš pravdu.
Organizátor vie už dopredu niekoľko týždňov, respektíve mesiacov akú akciu ide robiť. Má už aj plán, kadiaľ pôjdu trate. Vyčistenie a vyznačenie tratí je jednou zo základných povinností organizátora takejto akcie. Na vyčistenie tratí mal organizátor dosť času.
Ale toto nie je problém len HORALa, ale aj iných maratónov, kde som bol. Niekedy si myslím, že organizátor venuje viac úsilia sprievodným akciám ako trati samotnej.

Takisto moje rozhodnutie o tom, či sa danej maratónskej akcie zúčastním alebo nie, neovplyvňuje skutočnosť, či na nej štartuje nejaká hviezda z profipelotónu. Je to každého vec, kde jazdí. Je ale na škodu danej akcie, ak organizátor venuje svoj čas a prostriedky na hviezdne maniere takýchto pretekárov na úkor kvality tratí.

Horšie je to so značením, to nemôžete robiť ani len týždeň dopredu, lebo sme na Slovensku a niekedy si myslím, že je to národný šport škodiť iným.

Tak ako som vyššie napísal, toto nie sú problémy len HORALa a určite sú to nie problémy, ktoré sa nedajú riešiť a ktoré by ma dokázali znechutiť, aby som už neprišiel podporiť svojou účasťou túto maratónsku akciu na budúci rok.
Ja som išiel len hlavný sobotňajší pretek a okrem oproti idúcim pretekárom z kratších tratí a neskorému vyhlasovaniu výsledkov, bolo všetko v poriadku tak, ako sa to v Slovenských podmienkach dá urobiť. Ďakujem...
13.08.2013 - 09:15:01
02
Netreba pri diskusiách o konároch na trati a čistení zabúdať aj na počasie.
V piatok, keď sme prechádzali okolo jednej autom cez Štrbu bola silná pritrž mračien. Toto dokáže zmeniť vyčistenú trať.
Značiť trať skôr ako deň pred pretekmi nemá veľký význam. (aj keď tohto roku bola Stupava vyznečená od utorka a napodiv značenie vydržalo)
13.08.2013 - 10:56:52
00
krejzi,senzi, lejzi, samé zi, tam by som dal aj km, alebo len km, alebo dlhá ,stredná, krátka , možno by to pomohlo, bolo by to pre prvích jednoduhsie rozmýslať ,kadiaľ. názov pekný ,ale ked ideš hranu a letíš, ani nevieš ktoré zi ideš.

Roman, neboli tam iba "...zi":

Prílohy:

A trasa B trasa tabule.jpg
A trasa B trasa tabule.jpg 38.47 KiB thumb_up0thumb_down

13.08.2013 - 11:41:34
00
Roman, neboli tam iba "...zi":


stačilo 130km a smer, 70km a smer. . ale regulovčíka zmietlo aj to, že tí prví zo 75 prišli veľmi rýchlo oproti posledným turistom zo 130 km trate, ako už niekto hore spomínal že farby boli podobné. Nakoniec netreba to už riešiť, každý si musí sledovať značenie. . Ja robím aj tak ,že 30 a 50 m za zlým smerom dám kríž,a ešte aj šipku kadial nazad na trať. po skúsenostiach so záškodníkmi ,alebo bludičmi.
O rok pustiť 75 km trochu neskoršie, aby prví nedobehli posledných a je to . regulovcík bude stíhať vnímať aj čísla aj farbu . Alebo nedať žiadneho a posilniť znacky.

Nakoniec pretekári sa musia koncentrovať aj na značenie a pozrieť si pred štartom mapu, kde sa ktorá trať na ktorom km rozdeluje . bežne som si na leukoplast napísal perom na predstavec km a šipku ,ked som jazdieval .
13.08.2013 - 12:34:55
01
keyboard_arrow_up