Ahojte,

Po minuloročnej úspešnej premiére na medzinárodnom cyklokrosovom poli (kategória C2) sme tento rok postúpili opäť o ligu vyššie a dostali sme sa po Svetovom pohári a Superprestige do druhej svetovej ligy do kategórie C1, teda na tú istú úroveň ako preteky napríklad v Hamme Zogge, Kalmthout alebo Zonhoven. Podujatie podobného významu sa na Slovensku nekonalo už hodne dlho.

Začíname v sobotu 5.10.2013 pretekmi od žiakov až po hlavný závod kategórie Elite – C2, ktorý štartuje o 14:55. Aj tento rok je zachovaný hobby pretek na 15-20 min (počet kôl určí rozhodca), štart je 11:35. Ideou hobby preteku nie je lámať účastnícke rekordy, ide o to zabaviť sa, vyskúšať si o čom je cyklokros, skúsiť si to, aké to je ísť 20 minút na doraz systém „brzda plyn“

Pokračujeme v nedeľu 6.10.2013, kedy začíname detskými pretekmi o 11:50. Hlavný závod kategórie C1 Veľká cena Finančného centra odštartuje o 14:55.

Kompletné propozície a ďalšie informácie nájdete na našej stránke http://www.fcteam.sk

Týmto chcem zároveň požiadať všetkých fanúšikov cyklistiky aby prišli podporiť cyklokrosárov v čo najväčšom počte. Bude október, čas cyklistického oddychu, nebude snáď problém obetovať jeden alebo obidva víkendové dni na podporu cyklistiky. Predstaví sa kompletná Slovenská a Česká cyklokrosová špička a hlavne na nedeľný závod očakávame aj väčšiu medzinárodnú konkurenciu. Trať je namotaná na minimálnej ploche, divák má tak prehľad o dianí na takmer celej trati, divácky je to určite najatraktívnejšia cyklistická disciplína, preteky nie sú zviazané taktikou, ide sa na doraz od štartu. Každopádne sa bude na čo pozerať, o občerstvenie bude dobre postarané.

Verím, že sa stretneme v čo najväčšom počte.

FC Team
16.08.2013 - 17:16:25
01
To vyzera fakt dobre !! Drzim palce,nech Vam vyjde paradna akcia !
20.08.2013 - 07:28:32
00
Bude dostupny aj nejaky zoznam prihlasenych ?
20.08.2013 - 10:34:21
00
Ahoj,

V cyklokrose v podstate nefunguje zoznam prihlásených závodníkov. Kôli veľmi slušnej porcii UCI bodov (a aj slušným odmenám) príde kompletná Slovenská a Česká špička, dá sa očakávať príchod aj ďalších pretekárov z okolitých krajín. Čo sa týka absolútnej svetovej špičky (ak rátam povedzme 15 najlepších na svete), tak tam prebieha komunikácia zhruba nasledovným štýlom: Ahoj chlapci, ak mi uhradíte náklady na cestu z Belgicka prídem... sorry ale náš rozpočet nám to naozaj nedovoľuje, vyplácame iba odmeny podľa propozícií....ok chápem, možno prídem.

Ak mi položíš túto otázku tak dva dni pred pretekmi budem Ti môcť aspoň zhruba povedať mená, ktoré možno prídu, konkrétny potvrdený zoznam ale existovať nebude.

Pre predstavu ako to vyzeralo minulý rok - odkaz na reportáže z minulého roka: http://www.mtbiker.sk/clanky/5650/svet-cyklokrosu-ocami-maratonca-cyklokros-c2-udica-.html
http://www.cxsvk.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=127:vitazom-1kola-bcf-sp-v-cyklokrose-cech-martin-bina&catid=29:najnovie&Itemid=1

Ešte raz opakujem, cyklokros je divácky najatraktívnejšia disciplína – určite, môžem porovnávať z Tour, Girom...Je sa neustále na čo sa dívať a nezávisí to iba od veľkých mien ktoré budú na štarte.

P.S. Ešte perlička, prihlášku práve poslala aj reprezentácia Ugandy, takže máš o dôvod viacej prísť
20.08.2013 - 17:23:10
00
Ahojte,

Z dovodu organizovania finale Narodnej cyklistickej sutaze ziakov materskych, zakladnych a strednych skol sa presunie hobby zavod zo soboty na nedelu 6.10.2013 , teda v den startu hlavneho zavodu kategorie C1, start je o 11:30

FC Team
10.09.2013 - 07:29:24
00
Či je to maratón, alebo cyklokros na ktorom som sa zúčastnil každý rok v Marikovej, tak si myslím, že to patrí medzi tie najlepšie akcie na okolí, či na Slovensku.Kvalitou trate na maratóne by si všetci mali uvedomiť, že chlapci z Finančného Centra dokážu postavi´t takúto trať aj pre cyklokros :) Atmosféra na cyklokrose býva fantastická každý rok a každý kto prejde okolo a ignoruje takéto podujatie či ako divák, alebo ako hobby cyklista, pre ktorého je tiež postavená trať na záverečny pretek sezóny, môže ľutovať....každopádne určite sa vidíme budúci víkend v Marikovej, kde určite ako počas každého podujatia panuje skvelá atmosféra so super ľudmi....takže neváhajte a prídite aj vy !! určite nebudete ľutovať ;)
26.09.2013 - 10:47:46
00
Ahojte,

Momentálne to vyzerá na veľmi zaujímavú medzinárodnú konkurenciu hlavne na nedeľný závod kategórie C1. Ako som už písal, neexistuje presný zoznam prihlásených, môžem ale potvrdiť, že jednáme s jazdcami z Belgicka, Holandska, Česka, Nemecka, Dánska, Rakúska a ďalších krajín. Zatiaľ účasť predbežne potvrdilo trebárs viacero juniorských majstrov Belgicka, majster Dánska, Nemecka, Poľska... Niektorí jazdci tímov Fidea Telenet, Kwadro-Stannah atď. Viacero afrických jazdcov čiernej pleti žiaľbohu neobdržalo víza, takže exotika sa asi konať nebude.

Aby som nezabudol na dámy (ženský závod bude takisto v kategórií C2 a C1) tak pevne veríme, že príde 6. žena zo svetového šampionátu junioriek T. Medveďová, závodníčky CK Banská Bystrica (napr. minuloročná Miss cyklistiky), prihlásené sú pretekárky z Rakúska, Českej republiky, Nemecka...

Pripomínam, že všetci, čo si chcú vyskúšať o čom je cyklokros, prejsť si zopár kolečiek trate v závodnom tempe majú možnosť zúčastniť sa hobby preteku v nedeľu o 11:30. Viac informácií na www.fcteam.sk

Svojou účasťou v roli diváka potvrdíte všetkým sponzorom, že na Slovensku má zmysel podporovať niečo podobné. Predpoveď počasia na víkend je zatiaľ ideálna tak neváhajte.

Ďakujem

FC Team
01.10.2013 - 17:16:10
01
Ahojte,

dovolím si sem vložiť text od M. Fraňa - predsedu CX komisie SZC z portálu http://www.cxsvk.sk

Thijs Van Amerongen ťahákom v Udiči

Už tento víkend sa uskutoční druhé a tretie kolo Slovenského pohára v Udiči, ktoré bude zároveň zaradené do kalendára UCI. V sobotu ako C2 a v nedeľu po prvýkrát v histórii Slovenska ako C1 kategória pre mužov a jubilejne aj pre ženy.

V sobotu víťaz získa 40 UCI bodov a v nedeľu dokonca 80, keď celkovo boduje desať, resp. pätnásť cyklistov.

Pred prvým Svetovým pohárom CDM v Holandsku je to jedinečná príležitosť získať UCI body, podľa ktorých sa radí na štart na všetkých pretekoch UCI. Práve štart je veľmi dôležitý a teda vidina bodov priláka do Udiče zaujímavých cyklistov.

Pretekov C1 je v Európe počas celej sezóny 25, z toho sú dva vo Švajčiarsku (Baden už absolvovala aj SVK reprezentácia), dva v Holandsku a jedny v Nemecku. Ostatné samozrejme v Mekke cyklosárov v Belgicku, ktoré sa idú ako BPB Trophee resp. Superprestige.

Keďže počas víkendu Udiča koliduje len s Kutnou Horou (UCI C2 v ČR v sobotu) a Dielsdorfom (UCI C2 v Švajčiarsku v nedeľu), na štart sa postaví zaujímavá zahraničná konkurencia. Samozrejme ešte štartová listina nie je kompletná a určite dôjde ešte k prekvapeniam, no svoj štart už potvrdili cyklokrosári svetovej špičky.

Najvyššie nasadeným na štarte by zatiaľ mal byť Holanďan Thijs van Amerongen (AA-drink cyclocross team). Tento spolujazdec Barta Arnoutsa je svetovou trinástkou v UCI rebríčku. Bronzový medailista z holandského šampionátu dokázal skončil trikrát v prvej desiatke Svetového pohára CDM (9.Plzeň, 8.Koksijde, 7.Namur). Najmä jeho ôsme miesto v legendárnom Koksijde je pozoruhodné. Výbornú vlaňajšiu sezónu ukončil 9.miestom na Majstrovstvách sveta.

Medzi ďalšie ťaháky patrí poľská stálica Mariuzs Gil (Kwadro Stannah), spolujazdec Radomíra Šimunka, vicemajster Poľska, 9. na Superprestige Gieten, 14. na svetovom pohári CDM v Hoogerheide. Jeho najväčším úspechom v kariére je 2.miesto na Majstrovstvách Sveta U23 v r.2004. Na štarte nebudú chýbať Španieli Murgoitio (vicemajster Španielska) a Lastra (majster Španielska U23), Nemec Pfingsten, belgickí pretekári tímu FIDEA TELENET, Daan Soete (5.na Majstrovstvách Belgicka U23) a vlani ešte junior Quinten Hermans (4. v UCI rankingu juniorov, vicemajster Belgicka s tromi pódiovými umiestneniami na Svetových pohároch CDM).

Samozrejmosťou je i účasť najlepších českých pretekárov, ktorí zavítajú do Udiče v hojnom počte najmä v nedeľu, keďže v sobotu majú druhé kolo českého Toi Toi cupu. Na štarte nebude chýbať Bambula, Nipl, či juniorský majster sveta Paprstka. Okrem nich sa na štarte predstaví trojica Rakušanov (Hauer, Stoiber a Heigl), pretekári českých klubov CEZ Tábor, KC Hlinsko, Kooperativa Jablonec n.Nisou, ACK Stará Ves nad Ondrejnicí, Focus Znojmo a iní.

Celkovo sa očakáva štart pretekárov z ôsmych krajín. Medzi nimi samozrejme nebude chýbať aktuálny majster Slovenska Martin Haring, ktorý by mal na štarte stáť na pozícii č.5 v prvej rade. Samozrejme so zahraničnou konkurenciou sa prídu popasovať všetci slovenskí pretekári, Gavenda (Dukla Trenčín TREK), Barényi, O.Glajza (Trek KCK Oslany), či kompletná zostava CK Banská Bystrica. V tíme BIKE PRO bude chýbať Gajdošík kvôli zdravotným ťažkostiam.

Po prvýkrát v histórii budú o body bojovať v kat. C2 a predovšetkým C1 aj ženy. Najväčšou hviezdou na štarte je Češka Pavla Havlíková (11.miesto v svetovom rankingu UCI), no i Rakúškanka Heigl, Nemka Bachmann. So zahraničnou konkurenciou sa zmerajú najlepšie slovenské pretekárky, Tereza Medveďová (ŽP Šport a.s.), či dvojica CK Banská Bystrica, Zuzana Vojtášová a Lívia Hanesová.

V riešení je i účasť Vincenta Baestensa, spolujazdca Svena Nijsa v prokontinentálnom Lambouwkrediet.

Počasie na víkend je veľmi priaznivé, organizátori pripravili pre divákov stan s občerstvením, čapovaným pivom, čapovaným nealko pivom i radlerom, budú sa grilovať klobásky, atmosféra v Udiči bude cez víkend pripomínať doslova a do písmena belgické cyklokrosy.

Veríme, že nadšenci cyklistiky z Považia, i mimo neho nájdu cestu do Udiče, kde pri pohári pivka a klobáske prídu povzbudiť Slovákov v kvalitnej medzinárodnej konkurencii, ktorá sa v takomto hojnom počte zíde na Slovensku po druhýkrát v histórii (prvýkrát pri Majstrovstvách sveta v Poprade).

Text: Martin Fraňo
04.10.2013 - 17:08:24
00
\o/ zajtra program na celý deň :clap:
04.10.2013 - 22:01:51
00
keyboard_arrow_up