nevidel si ked davali ako bude teraz chranena vychodna hranica po znovuobnoveni:?: motorky a stvorkolky to istia, ale to by asi nepreslo, ked vlese by nemali byt take veci vobec, ktohovie, mozno ze si kupia specialne bicykle, ale to radsej nepredbiehajme, zatial je to v stadiu rozkladu :lol:
20.06.2007 - 21:32:11
00
nevidel si ked davali ako bude teraz chranena vychodna hranica po znovuobnoveni:?: motorky a stvorkolky to istia, ale to by asi nepreslo, ked vlese by nemali byt take veci vobec, ktohovie, mozno ze si kupia specialne bicykle, ale to radsej nepredbiehajme, zatial je to v stadiu rozkladu :lol:

specialne bajky polismenom rychlo treba ucarovat... :shock:

inaq nemyslim si, zeby to bolo az take horuce... podla mna to bude ako s tym zakonom o zakaze fajcenia na vymedzenych priestranstvach... sem-tam cestujem busom a na stanici (aspom tu v PE) sa veselo huli dalej... to iste na namesti na lavickach aj zastavkach MHD... aj ked isli fizli okolo - srali na to... Keby sme zili v Bielorusku - takyto zakon by bol riadny pruser... Lukasenko by zamestnal dalsich niekolko tisicov policajtov, co by postavali po lesoch a brali by to vazne vazne :D (kamos dostal v bielorusku vysoku pokutu za to, ze presiel cez cestu mimo prechodu pre chodcov...)
20.06.2007 - 22:06:26
00
specialne bajky polismenom rychlo treba ucarovat... :shock:


si predstav ze by si to niekto sinul na maratone na cornutom policajnom biku... :lol: este s takym ako z Modreho Pacifiku . napis policia a maly majacik vpredu 8) ...
20.06.2007 - 22:54:50
00
Chlapci, držte sa témy alebo choďte spať... díky.

:roll:
20.06.2007 - 23:04:42
00
Ešte stále to tu riešite? Kašlite na to.
Jazdilo sa, jazdí sa a aj sa bude jazdiť!!!
20.06.2007 - 23:56:15
00
Chcete spisovať petície a zatiaľ nie je jasné proti čomu. Podľa viacerých a ja sa k nim pripájam môžme ďalej bez problémov jazdiť po lesných cestách, zvážniciach a chodníkoch. Zákaz sa vzťahuje len na voľný lesný terén.
21.06.2007 - 00:39:36
00
http://hn.hnonline.sk/c1-21447450-na-bi ... ra-koncite
TO JE DISKRIMINACIA JAK SVINA!!!!!!!!!!!
nech idu do P. a co motorkari a stvorkolkari?

Osobne to vidim asi nasledovne: Zastavi ma nejaky magor, ukaze nejaky prukaz, zleziem z biku a spytam sa, co mi chce, ved idem peso a vediem bike. Alebo jednoducho dupnem do pedalov a je to. Policajti su dost pohodlni nato, aby niekoho nahanali ako inak, na bikoch tiez.
21.06.2007 - 07:54:49
00
pripadne mu tak prefrcim okolo hlavy ze bude rad ze mu ostala na krku :lol:

ps: na tom mojom dynamiku s ohnutou oskou a pol litrom borovicky v sebe je to celkom adrenalin :P :P :P :shock:

Prílohy:

vyrez.jpg
vyrez.jpg 158.35 KiB thumb_up0thumb_down

21.06.2007 - 08:12:04
00
Chcete spisovať petície a zatiaľ nie je jasné proti čomu. Podľa viacerých a ja sa k nim pripájam môžme ďalej bez problémov jazdiť po lesných cestách, zvážniciach a chodníkoch. Zákaz sa vzťahuje len na voľný lesný terén.


Nový deň pred nami, tak ešte raz: Poslanci chcú do paragrafu, ktorý hovorí, čo je v lese zakázané (je to paragraf 31) doplniť text: "a jazdiť na bicykli alebo na koni mimo lesnej cesty alebo vyznačenej trasy,". Jasné ako facka: nemôžeš opustiť lesnú cestu alebo vyznačenú trasu (autori návrhu iste myslia cyklotrasu, t.j. maľované značky "C"). To znamená, že zákaz sa bude vzťahovať nielen na "voľný lesný terén", ale aj na lesné chodníky.

Situácia je o to komplikovanejšia, že zatiaľ sa neobjavila zaväzná definícia lesných ciest. Len Jureňa v televízii povedal, že je to akákoľvek cesta, využívaná pre lesné hospodárstvo. To znamená, že stará opustená lesná cesta (dve koľaje) nemusí byť lesná cesta, pretože už 20 rokov nie je využívaná pre lesné hospodárstvo? To by nás obmedzovalo ešte viac.

A situácia je ešte ešte horšia v tom, že na mnohé lesné cesty (podľa mňa na všetky asfaltové lesné cesty) je dopravná značka Zákaz vjazdu.

Je mi jasné, že tak ako doteraz v CHKO, aj odteraz v lesoch na to budeme kašlať a budeme aj naďalej po chodníkoch jazdiť. Lenže nevidím dôvod, prečo by som sa mal každý deň dopúšťať priestupku len preto, lebo nejakí poslanci si niečo zmysleli - neodôvodnene, nepodložene a bez diskusie.

Ja osobne by som situáciu až tak veľmi nepodceňoval. Lesných strážnikov je veľa a stačí, aby si ho stretol v lese a nemal gule na to, aby si mu zdrhol (čo väčšina slušných ľudí nemá) a len tak za poobedňajší výjazd s frajerkou máš na krku vybavovačky s desaťtisícovou pokutou...
21.06.2007 - 08:14:16
00
No aj tak sa mi paci ako staru verziu kde kto dodrzuje. V utorok som sa len tak motal po tej ceste co obchadza od BA-Krasnany cely Kamzik a konci pri Cervenom moste, lebo sa mi nechcelo slapat do lesa. Na kazdom konci cesty namalovane na zemi velke napisy "Zakaz vjazdu motorovych vozidiel". Keby som mal spocitat vsetky auta co som tam stretol, nestacili by mi vsetky prsty. A to nehovorim o tom, ze pomaly zrovna nesli.
21.06.2007 - 08:45:50
00
"Podľa Jána Podmanického (Smer-SD) však zákon veľmi užitočným spôsobom spresňuje pravidlá správania sa v lese. "Na rozdiel od poslancov Mikloša a Freša žijem v oblasti, kde lesy sú. V posledných rokoch tam nastala ťažká devastácia," upozornil.
Tibor Lehocký (Smer-SD), ktorý sám dlhé roky pracoval ako lesník, proti opozičnej kritike protestoval slovami, že vzhľadom na povedané majú šťastie, že im ostala imunita na výroky v parlamente. "Lesné pozemky sú takým istým majetkom, ako iné," upozornil. Podľa neho aj vlastníci neštátnych lesov majú právo na to, aby ich majetok nebol devastovaný."

Tak toto ma dostalo "V posledných rokoch tam nastala ťažká devastácia", to si pomylil lesacke traktory s cyklistami :x .

Ten jeden chodnik cez les uz len devastuje "majetok".
21.06.2007 - 08:51:50
00
V tomto toho pana absolutne chapem. Pri sobotnajsom vyjazde na Inovec sme s chalanmi zbehli na susedny Paluch a cestou nan som akosi prehliadol barinu.....urobil som tam taku fajnu ryhu s bikom. Viem, tazko som poskodil a nenavratne zdevastoval okolie. A aby toho nebolo malo, blato co mi pristalo na biku som zniesol domov do Dubnice. Keby niekomu chybalo, tak ho snad este niekde najdem :D
21.06.2007 - 08:57:16
00
Ja som to cital v tych prispevkoch Sme, ten zakon ma velku podporu a obavam sa ze prejde. Je to nejaky kretensky poslanec ktory to urobil preto ze bikeri ohrozuju turistov a rodinky v lese. Zevraj cyklotras je dost a prislusne cyklokluby mozu poziadat vlastnika lesa o vytycenie novej cyklotrasy, ale hadam to nebude az tak vazne. Bude to skratka ako doteraz. Pochybujem ze to bude niekto kontrolovat skratka uz iba preto ze nato niesu ludia. Maju svoju kvotu, a ten pocet ludi sa zvysovat urcite nebude. Mozno v Narodnych parkoch to bude zas o nieco tazsie ale uvidime.
21.06.2007 - 09:04:14
00
http://www.sme.sk/c/3358844/cyklistov-a ... estat.html :
„obyvatelia osád v lesoch by nemohli vyjsť z domu“. Zákazy sa len účelovo zneužívajú. „Zákaz je v legislatíve len pre prípady, ako je ťažba v Tichej a Kôprovej doline. Právnici tu riešia asi stovku podnetov na aktivistov, ktorí mali porušiť zákaz pohybu mimo chodníkov a zákaz vstupu do lesa,“
myslim ze toto to celkom vystihuje. ten zakon je absolutna volovina ale pochybujem ze by po jeho schvaleni lesnici hufne vyrazili do lesov a cakali na cyklistov. a este tak v nedelu ked ich je najviac. ale je to nebezpecne v tom ze sa moze najst nejaky ,,inteligent,, co to bude zneuzivat
21.06.2007 - 09:59:07
00
http://video.markiza.sk//?31337d=20.06.2007&31337p=1&31337v%5B%5D=19085
21.06.2007 - 10:04:50
00
keyboard_arrow_up