Mam RS Reba 2012 RL, 100mm zdvih, Dual Air, 26 inch.
Pred servisom,aj po nom je vidlica zanorena (bez zataze) do sagu,nejde vysunut uplne na 0% sag, sudiac podla SAG gradientov na nohe vidlice.Je zanorena tesne pod hranicou 10%,okolo 8%.
Komplet som ju rozobral,dual air komoru aj motion control.Premazal,skontroloval diely,ci nie su poskodene,zostavil vsetko podla poradia ako ma byt,namazal dual air,vymenil olej v motion control 106ml,nasadil spodne nohy,dolial olej po 5ml do kazdej,dotiahol skrutku/maticu a nafukal pozitivku.Vidlica pri 90 PSI zostala zanorena na 4%.Potom som nafukal negativku na cca. 70%,kedy vidlica isla trochu do zdvihu a zostala na 8% sag.
Moje otazky:
Preco pri nafukani len pozitivky nevysla vidlica na 0% sag,ale zostala
zanorena na cca.4%? V negativke bolo 0 PSI.
preco predtym som fukal tlaky 90/90 a vidlica sa nezanorila ani pri nafukani
negativky na 90 PSI a teraz dam 90/70(resp.65) a uz ide do negativneho zdvihu
(straca zdvih)?
ked skladate vidlicu,teda uz nasuniete spodne nohy a idete dokrucat
srobky,tak v akej polohe spodnych noh voci hornym (zlatisty elox so sag
gradientmi na jednej nohe) dokrucate srobky?
Vdaka vopred za odpovede. Dual Air a Motion Control su na 100% v poriadku, neposkodene a zostavene v spravnom poradi (podla technickeho a servisneho manualu,resp.youtube). Spacer v nohe ma 2 cm, teda zdvih vidlice ma 100mm. Cize problem v nohe Dual Air alebo MoCo by nemal byt.
Pre info pripajam aj obrazok,nie je to moja vidla,ale presne tak to vyzera aj u mna…
posledný komentár: 8. 11. 2012 o 19:43
Dakujem za radu.Idem to nastavit podla toho.
tazko presne napisat aky tlak by si mal nafukat.zalezi od geometrie biku a rozlozenia hmotnosti. univerzalne pravidlo nejestvuje. mozno najdolezitejsie je to,aby si nechodil na vacsich nerovnostiach po dorazoch.teda aby si co najviac vyuzival disponibilny zdvih vidlice,ale zaroven nechodil po dorazoch.na zaciatok skus nafukat vidlicu podla odporucanej tabulky na nohe vidlice,i ked niektori tvrdia,ze tieto hodnoty su prilis vysoke.ale na zaciatok to skus nafukat tak. pozitivku a negativku rovnako a potom skusaj...jazdi...a sam uvidis,ci treba prifuknut alebo spustit tlak...napr.ja mam Rebu 2012 RL a ta je vraj menej progresivna ako Reby predoslych rocnikov. pri sagu 20% (po nasadnuti na bike) dokazem vyuzit pri jazde narocnejsim terenom cca. 96mm zdvihu (mam 100mm vidlu).
odkaz od kolegu Chudas12 by Ti mohol pomoct sa zorientovat:
http://cdn.sram.com/cdn/farfuture/D5hRenbegXS4xEH5WL3DZ5wKwIz5t0BlBwewfkjXrWM/mtime:1372788148/sites/default/files/techdocs/2001-2012_dual_air_tuning_guide_gen.0000000004160_rev_a.pdf
ešte by som doplnil, tlak v oboch komorach je ROVNAKY, su to predsa dve komory proti sebe. Na čo treba dávať pozor je, aby po nastavení na "vhodnú výšku SAG a tlak" nedošlo k situácii, kedy pri zatlačení vidlice a rýchlom uvolnení cítiť čo i len jemný náraz. Je to málo objemu vzduchu v negatívnej komore. Trochu treba doplniť a v pozitívnej komore odpustiť. Správanie sa vidly aj v dolnej úvrati musí byť jemné.
kde na to RS upozornuje?
http://cdn.sram.com/cdn/farfuture/D5hRenbegXS4xEH5WL3DZ5wKwIz5t0BlBwewfkjXrWM/mtime:1372788148/sites/default/files/techdocs/2001-2012_dual_air_tuning_guide_gen.0000000004160_rev_a.pdf
strana 12
For a more supple ride with better small bump absorption:
Pressurize the negative spring 5 to 15 psi more than the positive. Reference the positive air pressure
setting you recorded during sag setup.
Dakujem
For a firmer, more efficient ride:
Pressurize the negative spring 5 to 15 psi less than the positive. Reference the positive air pressure setting
you recorded during sag setup.
takze mi to pride nezmysel.... tlakovať viac dole, aby si stratil zbytočne zdvih, ked aj pri vyrovnanom tlaku je dotatočne citliva vidlica a neprepadáva sa do zdvihu.... naco maš potom 100mm zdvih keď pri tlakovaní stratíš 10mm a sagom dalších 25mm.... čiže mas z toho ledva 65mm rezervy do terenu
ano preto som ju kupoval
For a firmer, more efficient ride:
Pressurize the negative spring 5 to 15 psi less than the positive. Reference the positive air pressure setting
you recorded during sag setup.
takze mi to pride nezmysel.... tlakovať viac dole, aby si stratil zbytočne zdvih, ked aj pri vyrovnanom tlaku je dotatočne citliva vidlica a neprepadáva sa do zdvihu.... naco maš potom 100mm zdvih keď pri tlakovaní stratíš 10mm a sagom dalších 25mm.... čiže mas z toho ledva 65mm rezervy do terenu
For a more supple ride with better small bump absorption
Ako teda? Je to kritické? Kupovať aj redrum, či mi postačí 15wt olej (ten treba tak, či tak)
Na čo ešte využijem Redrum, okrem molitanov?
dík