Paráda, vyskúšam niektoré
13.12.2013 - 07:37:22
00
V historii ludstva su len dve knihy, ktore si zasluzia titul Kucharska kniha:

1. Achille Gregor Muz v zastere
recept prvy: Vezmi cerstvy chleb, ukroj, posol a podavej.


2. Magdalena Dobromila Rettigova Domaci kucharka
Vedle uplne spolehlivosti predpisu v knize teto obsazenych podano jest vse tak zretelne a tak srozumitelnou reci, ze i pouha zacatecnice zdravym rozmyslem nadana, bez dalsi porady vsemu snadno porozumi.
13.12.2013 - 09:47:27
00
.... a čo tak "Cibuľa na masti", obľúbený to recept Jula Satinského. Mne sa z neho najviac páči to, že "chvíľu váhame".

Vojdeme do kuchyne, otvoríme kredenc a vyberieme z neho hrniec. Hrniec postavíme na sporák a pustíme plyn. Chvíľu váhame, ale potom predsa len škrkneme zápalkou a plyn horí. Do hrnca dáme trochu masti a počkáme, kým sa roztopí. Potom vojdeme do špajze, vezmeme cibuľu, olúpeme ju a olúpaný povrch cibule hodíme do koša na smeti. Samotnú cibuľu potom položíme na špeciálnu doštičku a pokrájame ju nožom. Teda cibuľu, nie doštičku. Slzy si pritom utierame vreckovkou, ktorú máme vo vrecku. Pokrájanú cibuľu vysypeme do hrnca a počkáme, kým sa opraží do ružova. Keď je cibuľa opražená, pridáme ešte soľ, korenie, prípadne, ak máme poruke, trochu majoránky. Ešte párkrát to dôkladne pomiešame vareškou a už je hotová moja špecialita – cibuľa na masti. Servírujeme na striebre a zásadne s príborom. Ešte malé upozornenie – potravu treba dôkladne požuť. Príprava cibule na masti je nenáročná, rýchla a v neposlednom rade lacná. Jedlo sa dá pripraviť aj na spôsob studenej misy. V takom prípade cibuľu pokrájame a hneď aj zjeme.
13.12.2013 - 10:13:55
03
Ale najlepšia je aj tak chlebová pochúťka:
Vezmeme dva krajce chleba, posolíme, medzi ne vložíme ešte jeden, ale tenší a s chuťou jeme...
13.12.2013 - 20:00:00
00
ked das dokopy partiu 5 ludi co zjedia za hodku kazdy 2 tie normalne 200g burgre so vsetkym tak to maju zadara


haha, partia mojich kamosov to isla vyskusat a jeden to nezvladol a hodil tam sablu :DDDD
14.12.2013 - 01:09:18
00
cibulu na masti zvykneme aj my robit len ja k tomu este slahnem slaninu nech sa oprazi. Tak nakrajana ako ked sa opeka na ohni a je to skvela kombinacia len tak s chlebom zajedat :)

ale aj to posolene chleba si rad dam :) to mam tiez rad :)

btw teraz som v budapesti tak potom pribudne par foto :)
14.12.2013 - 09:45:51
00
K tomu chlebu ;)

Prílohy:

20131214_161817.jpg
20131214_161817.jpg 383.22 KiB thumb_up0thumb_down

15.12.2013 - 20:10:58
06
Parada ! :y: Nas to caka v januari :rock:
16.12.2013 - 19:54:42
00
par dobrot z budapesti, celkovo tie trhy hodnotim lepsie nez tieto tu v ba, tam to ma atmosku a stanky su zaujimave, tu je to take divne dake vsetko na jedno kopyto

Prílohy:

IMG_2979.JPG
IMG_2979.JPG 255.37 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_2984.JPG
IMG_2984.JPG 283.21 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_2986.JPG
IMG_2986.JPG 233.38 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_2995.JPG
IMG_2995.JPG 210.05 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3001.JPG
IMG_3001.JPG 175.07 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3020.JPG
IMG_3020.JPG 295.06 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3022.JPG
IMG_3022.JPG 206.15 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3024.JPG
IMG_3024.JPG 266.28 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3031.JPG
IMG_3031.JPG 248.19 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3032.JPG
IMG_3032.JPG 223.62 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3035.JPG
IMG_3035.JPG 251.12 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3036.JPG
IMG_3036.JPG 235.54 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3039.JPG
IMG_3039.JPG 268.97 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3197.JPG
IMG_3197.JPG 163.79 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3211.JPG
IMG_3211.JPG 209.12 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3212.JPG
IMG_3212.JPG 222.09 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3213.JPG
IMG_3213.JPG 176.8 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3392.JPG
IMG_3392.JPG 168.62 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3393.JPG
IMG_3393.JPG 190.21 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3400.JPG
IMG_3400.JPG 156.52 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3511.JPG
IMG_3511.JPG 247.47 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3516.JPG
IMG_3516.JPG 242.56 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_3616.JPG
IMG_3616.JPG 254.35 KiB thumb_up0thumb_down

17.12.2013 - 00:36:38
03
dik more koľko si tam zase toho požral :-)
17.12.2013 - 07:18:59
01
no nedalo sa az tolko co som chcel;)
17.12.2013 - 07:52:27
00
Nosíš so sebou vyprošťovák? :-D
17.12.2013 - 09:11:18
00
nejak som to predychal na hoteli :), uz do mna neslo nic ani pivo ani vino nie to este jedlo :D
17.12.2013 - 09:56:40
00
lol, bacha na zlcnik, napriklad mna dost pichal pred dvoma dnami, a to zjem toho daleko menej :)
17.12.2013 - 13:52:38
00
Kurňa, až mi slinky tečú.
17.12.2013 - 13:59:52
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika)
keyboard_arrow_up