v Polande v Powerade sérii majú jedno číslo na celý rok, ale celý seriál maratónov zastrešuje jeden tím ľudí...u nás maratóny organizuje každý individuálne, takže jedno číslo je nereálne :)
02.01.2014 - 08:46:48
00
môj dodatok k tomu, podľa mňa to je super nápad, a keď by boli napr dobrovoľníci, čo by chodili na každý pretek, čo by to tam zorganizovali a pomohli organizátorovi, možno by to šlo rýchlejšie, nakoľko niekedy to trvá dlho tým pomocníkom tam a keď by to robili ľudia "zaučený" a dlhodobo, tak to bude možno rýchlejšie :) (a keď trepem bludy, tak pardon) :D
02.01.2014 - 11:50:31
00
No ono je to ako myšlienka super, problém je ale že časomeračov je viac a viacerí majú svoj systém. Teda chcelo by to aby tí časomerači brali údaje od vás, lepšie povedané aby boli nútení brať ich od vás, a k tomu ich musia prinútiť organizátori pretekov, a to z dôvodu vňčšej účasti.
Teda ak by sa vytvoril praktický systém, kde by si účastník (užívateľ mtbikeru napr) len vyberal konkrétne preteky na ktorých sa chce zúčastniť. Systém by ho tam automaticky zaradil buď do zvolenej kategórie, alebo podľa veku či iných parametrov, a organizátor pretekov by tam v nejakom zozname našiel všetkých prihlásených, aj to či už zaplatili.
Pretekári by nemuseli vyplňovať rôzne formuláre a riešiť rôzne spôsoby platby, a organizátor by to mal tiež prehľadné a hlavne stále rovnaké.
Bolo by treba doriešiť presun dát v požadovanom formáte časomeračom, najlepšie deň vopred hneď po deadline pre online prihlásenie. A v deň preteku si už do vlastného systému pridá registrovaných na mieste.
Ale ja osobne si nemyslím že by niekto z časomeračov pristúpil na toto dobrovoľne, bola by to pre nich len komplikácia..
Inak sú aj firmy čo majú automatický systém aj na párovanie platieb a podobne.. takže toto čo chcete už existuje, žiaľ na viacerých miestach a jedine pretekári by rozhodli ktoré bude to centrálne, ak by nejaké bolo. A ak by to malo ešte niečo stáť, neviem.

zhrniem, :D, myšlienka super, len to nemá celkom ešte koncepciu... ale ak sa to dobre vymyslí, treba to rozbehnúť a netreba sa báť konkurencie, jednoduchý a spoľahlivý systém je vždy výhoda. Ale je to trochu proti srsti (ja som to už prekonal) aby cestný cyklisti používali portál určený pre mt bikerov.
03.01.2014 - 15:47:34
00
Enriko111 diky za komentar. Toto vsetko je riesene samozrejme. Ako som pisal, tento system by fungoval len ak by bol jedinym kanalom pre prihlasovanie na akciu, nie dodatocnym, kedy by to len zbytocne komplikoval. V takom duchu su aj rozhovory.

Casomiery maju svoj vlastny system, ale nikto z nich (okrem po novom vos-tpk) nema svoj vlastny prihlasovaci system, takze aj tak vzdy dostavaju data od organizatorov. Takto by ich dostavali od nas, v preferovanom formate. Cize by to bolo jednoduchsie a spolahlivejsie aj pre nich.

System na parovanie platieb mame postaveny. Z hladiska organizatorov mame dalsie mnozstvo zjednoduseni a vyhod, ale tym som sa tu nechcel venovat - ide mi tu o spatnu vazbu od pretekarov.

Zatial mi nikto nenapisal, co mu / im najviac vadi pri existujucich moznostiach registracie a prihlasenia.
03.01.2014 - 16:00:23
00
Mne v minulosti najviac vadila takmer žiadna autorizácia platby (no ak som nechcel otravovať organizátorov), ale to už asi máte podchytené ako píšeš.
Myslím, že ani zmena trate sa nedala urobiť po prihlásení, čo by sa mohlo dať, keďže platba bola rovnaká (dospelácke kategórie).
Ale u mňa bolo prihlasovanie bezproblémové :) inak som v podstate za tie roky nemal so sao-tatry problém, len málo pretekov malo svoje vlastné prihlasovanie...
03.01.2014 - 17:55:17
00
mne prišlo SAO dosť neprehladné... prehlad maratonov ako tak , ale prihlásenie zbytočne komplikované prechádzať do prihlášok a potom až výber maratonu a prihlásenie. Samotný formulár bol prehladný. Ta zmena trate pred závodom by bola fajn...
03.01.2014 - 18:08:23
00
Zmena trate isla urobit bez problemov.
03.01.2014 - 18:12:45
00
Neviem ako to majú vymyslené tí Poliaci, no u nás už začalo byť dobrým zvykom, že každá dĺžka trate má inú farbu, resp. pozadie tabuľky s číslom. Dosť to pomáha najmä regulovčíkom v miestach, kde sa trate rozdeľujú a oni tým pádom už z diaľky vidia, kam toho-ktorého pretekára poslať. Ak by teda nejaký pretekár v priebehu sezóny menil trate, mohlo by to pri tomto systéme rozlišovania spôsobiť zmätok.
A okrem toho by som nemohol mať z každých pretekov odložené číslo :P

Inak mne ten systém sao.tatry príde dostatočne prehľadný (aj keď úplne intuitívny nie je, vždy na začiatku sezóny si naň musím zvyknúť, no potom je to už úplne bezproblémové :-) ) a zmeny v prihláške sa dajú robiť úplne bez problémov, ako zo strany pretekára, tak aj zo strany organizátora.
03.01.2014 - 18:26:22
00
Poliaci lepia farebné nálepky. ale hej, sú relatívne malé a diaľky ich isto nie je dobre vidno..
Inak tej priehľadnosti, tak hej, sao to bolo nafigu (vždy som sa tam zamotal, hoc som tam chodil relatívne často), ale predpokladám, že cervo a mondzo taký paškvil web dnes nespravia :lol:
03.01.2014 - 18:42:10
00
Zatial mi nikto nenapisal, co mu / im najviac vadi pri existujucich moznostiach registracie a prihlasenia.


Casove obmedzenie registracie resp. obmedzeny pocet pretekarov, teda ze uz par dni po spusteni registracie sa nie je mozne na niektore preteky zaregistrovat ... preto by som uvital predregistraciu na registraciu :)

A uplne vazne bez srandy, by som uvital kalendar podujati na cely rok, kde by som sa mohol napriklad uz teraz v januari zaregistrovat na jednotlive preteky pocas sezony, zaplatil by som si strartove a v pohode bez stresu ci stihnem registraciu by som si mohol bez obav trenovat.
03.01.2014 - 18:50:23
00
A mozes byt konkretny, ze na ktory pretek sa nebolo mozne po par dnoch registrovat?
03.01.2014 - 18:57:53
00
Craft 1000 Miles - maju obmedzeny pocet startujucich
Oravaman - nestihli sme sa zaregistrovat ako stafeta
03.01.2014 - 19:14:20
00
Preteky, ktoré uvádzaš, sú v istom zmysle exkluzívne a s najväčšou pravdepodobnosťou by neboli súčasťou tohto systému (teda Oravaman určite nie).
S prihlasovaním cez cyclo.sao som nikdy problém nemal, ale uvítal by som napr. notifikačný e-mail o spustení prihlasovania.
03.01.2014 - 19:35:30
00
Jj a este urcite skoky do vody su par dni po registracii plne.
03.01.2014 - 19:41:19
00
No áno, ja som tu skôr za organizátora než pretekára, to ešte len budem referovať :D
No aj náš časomerač má vlastný systém na prihlasovanie, nemyslím si že ten je jediný čo spomínate.
Ale ako čítam, neide tu len o cyklistiku?
03.01.2014 - 21:07:31
00
keyboard_arrow_up