Specialized Svätojurský MTB maratón

12.04.2014
1. kolo - XCM Tour
1. kolo - Slovenský pohár XCM
1. kolo - Župný pohár
MTB maratón
Svätý Jur (Slovensko)

Propozície, Súťaž, Pozvánka, Foto, Výsledky, Reportáže
Zúčastnených bikerov (72)
andrej25andyapobasebastylicabimjeambrunicekBthBikeessdakeyrasdeododomat1DomestikDURI76EnemyenniofabkofilippGaliPetGeorge17Gersonjanovargajarko22jaro180johnnySVKJožoŠJuraj-MTbikerKaskajaKolivongstonLeroyLubo_mamo_carbonLukas_h22MageZMajajanicovaMareKMMmarillomatttassMemphis333michelinomiloš.h636milsuminco87Mino888Miso87mortalbadmravacnerioliver99paligatorPato95peter1976peterbacilpeterppPogypukalovicPupokradekbohuslavRobo87saki66Sakvissimkomasimon97siso33SNBzuzisolvostephmaticstinkSuetimotejtinoLMtorres80unigenavlsuwill
Nikoho z vas neprekvapila ta rampa? Mna teda ano :o :swear:


Konecne fotka na ktorej som sa nasiel :). Neprekvapila. Na zavory na hradzi som zvyknuty. Je ju vidno a da sa skocit. To drevo kusok dalej bolo horsie. Syn siel v zavese za mnou a mal co robit aby sa mu vyhol. Nebezpecne su vacsinou veci co clovek na trati neocakava.
13.04.2014 - 22:23:42
00
Tu je to slavne drevo, ja som ho tiez tukol SPDeckom.

Prílohy:

MTB Jur.JPG
MTB Jur.JPG 150.28 KiB thumb_up0thumb_down

13.04.2014 - 22:57:53
00
tak to tam hodil nejaky "vylepsovac" trate....lebo trat sa cistila v lese aj od papeckov nie len velkych driev a kamenov....a taketo hovado by sme urcite nenechali lezat na trati....
13.04.2014 - 23:00:45
01
neviem zhodnotit minuly rok (na tomto maratone som nebol, este len som sa ucil chodit po zlomeni kolena) ale pred dvomi rokmi bolo jedlo pre vegetarianov. myslim ze by nikoho nezabilo pripravit aj zopar bezmasitych bagiet a nas by to potesilo.
na to zakliknutie - chcem ist v prvej vlne by sa malo pridat aj ze mam na to rozum :D
najprv pretekarka nevedela prekusnut ze som ju obehol tak zacala slapat a ked ma uz obehla tak sa zaradila rovno predo mna a prestala slapat. a to mi zrobila hned 4x ;)
potom pan ktory bol nejako moc premotivovany dolu kopcom vzdy siel bez brzd a bez ohladu na ostatnych. 2x to napalil rovno do nas a zacal brzdit az ked bol medzi nami
bonbonom bol pan z dlhej ktory mi z nicoho nic narazil hlavou do praveho boku. prekvapeny som mu povedal ze nech si zakrici (vzdy pustam kazdeho kto si zakrici aj ked mam zastat) a on ze sorry. neviem co by mi povedal keby ma zhodil z biku ;)
niekomu som na trati venoval dusu. dufam ze dotycnemu pomohla ;)

vyborne to bolo pripravene klobuk dole. za jazdcov organizatori nemozu
14.04.2014 - 07:55:58
01
Bagety boli sunkove a syrove...,takze bolo aj bezmasite jedlo :)

nikdy sa neda vyhoviet vsetkym....nie kazdy je klobasy...nie kazdemu chutia cestoviny...a zase 10 tipov jedal na vyber, moc realne nieje...
14.04.2014 - 08:58:36
01
S tým jedlom máte pravdu. Ja na maratóny už nechodím, lebo nikde nedávajú v cieli pizzu. Toľká bezohľadnosť!
14.04.2014 - 09:11:24
04
Bagety boli sunkove a syrove...,takze bolo aj bezmasite jedlo :)

nikdy sa neda vyhoviet vsetkym....nie kazdy je klobasy...nie kazdemu chutia cestoviny...a zase 10 tipov jedal na vyber, moc realne nieje...

skoda ze to tie slecny co ich rozdavali nevedeli
14.04.2014 - 09:14:14
01
Keď mi bagetu dávali do ruky, nepýtali sa či chcem so šunkou alebo so syrom. O pive ani zmienka. Miesto výdaja stravy neoznačené. Lepšie označené a vybavené boli občerstvovačky na trati. Škoda, že tá strava pokazila náladu a celkový dojem z akcie u väčšiny účastníkov. Bude na rok guláš z diviaka ???????
14.04.2014 - 09:17:16
00
Celkovo hodnotim ako skvelu akciu. Znacenie vyborne, obcerstvovacky tiez dobre. Bagetku som zobral aku mi slečna podala, pivko nezmienila :)
14.04.2014 - 09:33:06
00
Tak so stravou nie je lahke vyhoviet kazdemu, cim dalej tym viac ludi ma diagnostikovane rozne intolerancie a alergie, ludia drzia/musia drzat rozne diety atd. Ale gulas bez muky by som mohol. :D Vodu som vypil, bagetu venoval, tycika a gel tiez najde noveho majitela, niekomu pomoze. :) Ale je pravda, ze informacie o strave a mieste vydaja mohli byt aj vopred. Ale tak keby bolo vsetko dokonale, tak co by sa mohlo o rok zlepsit? :D
14.04.2014 - 09:34:45
00
...chcel by som poďakovať pánovi na druhej občerstvovačke (44km) za opravu roztrhnutej reťaze, keď som predtým tlačil bajk asi 8km až po občerstvovačku. Len škoda, že reťaz vydržala len asi 5km a potom mi urvalo aj pätku prehadzovačky a skončil som. Vlastne nie, dotlačil a dokolobežkoval som až na parkovisko ....ešte sa mi na maratóne nikdy nestalo......a to som sa trepal na maratón cez celú republiku....ale musím pochváliť trať, že bolo sakramentský rýchla a jazdivá :y:
14.04.2014 - 09:42:14
00
Akcia bola klasicky fajn. Trať a počasie super. Jediné čo sklamalo bola vlastná kondička.
Čo by si asi zaslúžilo viac pozornosti bol detský pretek. Aspoň z môjho pohľadu by organizátori mali prísnejšie dohliadať na pravidlá a najmä na premotivovaných rodičov. Nie je možné, že na trať vbehne premotivovaný otecko, alebo mama, vytiahnúť krpca zo skrumáže, čím vyblokuje ďaľších 2-3. Teraz ich treba ohýbať. Potom tu darmo budeme vyplakávať, že pri obiehaní vytláčajú zo stopy, odhadzujú gély na zem atď atď..
14.04.2014 - 10:27:14
00
Keď mi bagetu dávali do ruky, nepýtali sa či chcem so šunkou alebo so syrom. O pive ani zmienka. Miesto výdaja stravy neoznačené. Lepšie označené a vybavené boli občerstvovačky na trati. Škoda, že tá strava pokazila náladu a celkový dojem z akcie u väčšiny účastníkov. Bude na rok guláš z diviaka ???????


Ja som nemal ani guláš ani pivo a vôbec mi to náladu nepokazilo.

Mohlo to byť trochu zretelnejšie označené, ale šak tí ľudia tam snáď nechodia len koli jedlu..
14.04.2014 - 10:41:38
02
ja len par postrehov...
ked nepoznas teren nechod v tesnom zavese...
ked ides na vyjazd tiez ti nikto cestu neuprace...
rampu som hopsol aj ked roky co tade chodim tam bola asi 1. krat takze prekvapila ale nie ze by mi vadila...
bagety som zjedol dve aj ked neboli najsamlepsie...preco? lebo som mal hlad a nefrflal som a je to vzdy lepsie riesenie ako po 75km cakat v rade na gulas kde je 200 ludi...
vzdy je co zlepsovat....vzdy to moze byt este horsie...
napriklad vapky super...cakacia doba asi 3 minuty...to bude asi tym ze nebolo blato :)
obcerstvovacky tiez parada... niekoho tu trapilo aj tych par metrov po asfalte...no boooooze...
stazujete sa stale...nic vam nie je dobre...dokonca aj cerstvy relax sme dostali...to ine roky bol rocny alebo pol rocny biker v igelitke ;)
u mna spokojnost...plan som si splnil...ide sa dalej :)
14.04.2014 - 10:44:12
04
Tak konečne skúsim aj ja napísať zopár slov.
V prvom rade by som chcel poďakovať za vašu účasť na našom podujatí, verím, že ak zapracujeme na vašich pripomienkach, bude to zas o čosi lepšie.
Pre tých, ktorý chodia na náš maratón už dlho, vedia, že sa snažíme spraviť všetko čo najlepšie.
Treba pripomenúť fakt, že tento rok sme štartovali opäť niečo nové a to Detskú Tour Petra Sagana. Je pravdou, že väčšiny z vás - bikerov na maratónskej trati sa to dotklo minimálne (posunutím štartu, aby sme stihli dokončiť tento detský pretek), ale pre nás organizátorov to bola riadna makačka. Práve preto sa zrejme pozabudlo na zopár detailov ako informovanie o čapovanom pive (bolo to pár krát vyhlásené moderátorom), taktiež bagety boli naozaj dva druhy ale v pomere 7:1 a preto, že sa tie bedničky s bagetami asi trikrát prekladali, tak sa zrejme aj pomiešali a v tej rýchlosti už potom nebolo možné ich triediť.
Priznám sa, že do budúcna neuvažujeme o zmene tohto typu občerstvenia, skôr o jeho skvalitnenie. Spomeňte si na tu bagetu až budete niekde čakať trištvrte hodinu na cestoviny.
Ak máte nejaký konkrétny návrh na občerstvenie, rád si ho vypočujem.
Čo ma na jednej strane teší, je fakt, že sa nám konečne podarilo vybaviť, aby ste sa mohli prechádzať/sedieť/ležat priamo na hracej časti futbalového ihriska nášho futbalového klubu.
Verte mi, presvedčiť futbalistov o tom, že ten priestor sa dá využiť aj na niečo iné ako je futbal je ťažké. Napokon ale musím priznať, že nám vyšli v ústrety a pomáhali nám aj pri organizovaní parkovania. Kiež by všetci boli rovnako ústretoví...
Na zabezpečení trasy si dávame vždy extra záležať preto ju pre vás pred maratónom skutočne čistíme, nedá sa ale zabezpečiť absolútna absencia akýchkoľvek prekážok, možno práve aj z ľudského faktoru. Neviem si vysvetliť ako by sa inak dostal ten kus dreva na hrádzu.
Značenie robíme tak, aby bola trasa prejdiťeľná bez nutnosti regulovčíkov. Napriek tomu posielame na trať viac ako sto ochotných dobrovoľníkov, ktorí sa snažia byť vám nápomocný. Niesú tam preto, že nemajú doma čo robiť a tak si prišli nechať vynadať do niečoho, čo má od poďakovania ďaleko... Bol by som rád, ak by ste si naozaj vážili týchto ľudí, nielen na našom podujatí, ale na každom!
Mrzí ma, že došlo k viacerým úrazom a pokiaľ viem, tak najhoršie obišiel práve Jožko Orem, ktorý chcel po dlhšej dobe zavítať opäť medzi bikerov aj na dôkaz vďaky za to, že ste sa mu poskladali na bicykel.. (Jožko trafil strom a odniesli si to jeho 4 rebrá).
Treba si uvedomiť, že podujatia ako to naše je určené pre širokú verejnosť a preto je potrebná aj vaša spolupráca vo forme ohľaduplnosti a rešpektovania sa navzájom - počnúc parkovaním pri príjazde, končiac ... vlastne nekončiac :)
apropo, "vďaka" jednému z vás, ktorý zaparkoval pred bránou jedného z organizátorov, sa skupinka organizátorov z námestia nestihla presunúť práve na problematické miesto na hrádzi a preto nám zablúdilo čelo preteku. Takže nezabudnite, že aj keď ste pretekári, je potrebné rešpektovať aj pravidlá cestnej premávky vrátane parkovania vozidiel.
Ďakujem
14.04.2014 - 10:46:38
017
keyboard_arrow_up