Jaj do kelu, prvy rok, co pozeram tour, absolutne nikoho som (okrem Lancea, ktory uz ma samozrejme po:) ) v tom kolotoci nepoznal, oblubim si Astanu, specialne Vina, po tom co som ja po operacii kolena a velmi sme to mali podobne obviazane... :D a teraz toto...dneska uz clovek nemoze verit nikomu :)
25.07.2007 - 12:28:04
00
Mne sa na tom všetkom najviac "páči" to, ako udalosti komentujú bývalí cyklisti. Hovoria ako vždy čistí a pozastavujú sa nad udalosťami súčasnými. S pohoršením, ako si to vôbec pretekár mohol dovoliť.
Aj pred chvíľou som počul komentár bývalého, známeho, bližšie nemenovaného, slovenského cyklistu, ktorý hovoril o jedinom pozitíve a to je boj proti dopingu. A to ostatné je, samozrejme, strašné. Určite bol vždy čistý. Asi ako panna Mária.
Ak bolo prvé úmrtie na doping zaznamenané v roku 1886 - Angličan Litnon, a celý problém sa naplno prejavil na OH 1960 v Ríme - Knut Jensen, tak musí byť každému jasné, že doping tu je, bol a asi aj bude. Teraz každý híka a pýta sa, ako je to možné. Nuž tak, že pochybil lekár. Pri tých výkonoch, ktoré vidíme u cyklistov, atlétov, pri muskulatúre kulturistov musí byť každému jasné, že to je pre bežného smrteľníka nadosiahnuteľné.
Všetci vieme, čo je to šľapať hodinu do kopca a tempu, ktoré vidíme, napr, na Tour sa ani nepriblížime.
Najhoršie na tom je, že začínajúci cyklista, atlét, kulturista, stráca orientáciu. Padajú vzory, ako sochy v Pompejach.
Nakoniec sa stane to čo vždy, niekto príde a opýta sa - "Chceš byť dobrý? Možnosti sú takéto..."
Aby bolo jasné, toto nie je obhajoba dopingu, ale keď sa budú preferovať čistým spôsobom nedosiahnuteľné výkony, bude to takéto.
Otázka znie, kto bude sledovať stovku za desať a pol, vrh guľou takých pätnásť metrov, alebo stodvadsať kilometrovú etapu s priemerom tridsať dva, možno tridsať päť, kde najvyšší kopec bude ako Donovaly a pôjdu to bohviekoľko a dôjdu bohviekoľkí?
Ako to povedal, myslím že Boonen, a to je nejaký cyklista, keď hádzal, vlani či predvlani, v cieli bicykel do kríkov? Postavia etapu s cieľom na takomto kopci, zajtra mám ísť dvestodvadsať kilometrov a oni chcú čistú cyklistiku?
25.07.2007 - 12:50:52
00
Suhlas s Robom.

http://www.sport.aktuality.sk/letne-sporty/cyklistika/vinokurov-trva-na-svojej-nevine-je-to-provokacia-
25.07.2007 - 13:26:31
00
aspon ze Vino nestraca zmysel pre humor : " Počul som, že cudzia krv pochádzala od môjho otca. Absurdné, môžem vám povedať, že s jeho krvou by som bol pozitívny na vodku. " ...vzdy lepsia obhajoba ako tvrdil kovboj Landis ze mu to primiesali do whisky...ci piva? :lol:

Robo ked sa budu jazdit tak dlhe etapy s takymi stupaniami a priemerkami ako si napisal, tak si ma pozrite na Eurosporte :wink: ...to zvladnem aj s tou sirupovou vodou co pijem :D
25.07.2007 - 13:46:31
00
Matt, potom sa Ti hlásim za domestica a budem Ti nosiť tú sirupovú vodu.
Aj ja chcem byť na Eurosporte...
25.07.2007 - 14:03:02
00
Ja by som sa celkom zamyslel aj nad pristupom medii...

tak napriklad markiza...ine som v ten den nemal moznost sledovat:

Markiza netusi co je Tour de France, nepamatam, kedy naposledy odvysielali reportaz z nejakej etapy...asi nieje cyklistina na Slovensku zaujimavym sportom. A ajhla, asi sa stava zaujimavou ked niekomu najdu doping. Vcera zacali sportove noviny perfektnou reportazou, ako sa na Tour uz neda nicomu verit, aka je v cyklistike spina a pod. Dakujeme Vam za Vas zaujem mila Markiza.
25.07.2007 - 14:11:30
00
ja zacnem reportazou ako sa uz nicomu na tv Narkoze neda verit.
25.07.2007 - 14:13:43
00
no k tomu ako zacali vcera sportove noviny na markize, tak to uz radsej no comment...hlavne ze ti ich oblubeni kozkari co sa nahanaju za micudou su cisti ako lalie...
25.07.2007 - 14:21:27
00
Robert s viacerým sa dá súhlasiť, len to má jeden háčik. Ak by som si ja dal ako amatér doping, tak určite nebudem jazdiť ako tí profi sypači. Ja som už niekde písal, že nechápem prečo sa brojí proti niektorým látkam. Ich vedľajšie účinky sú miniimálne a pomáhajú tvoriť dlhodobý výkon (napríklad aj zmierňovaním dôsledkov tréningov a tým posúvaním latky), napríklad ako BCAA. Takže aj keď má amatér možnosť voľby, jeden aj druhý prípad znamená dlhoročnú drinu. Akurát, že výsledok bude iný.

No a takú 120 kilometrovú etapu by priemerom 32 až 35 orazil hádam aj cyklista-začiatočník ;-)

To kolo do kríkov nehádzal Petacchi?

Doprial by som tým antidopingárom prejsť si tour v rovnakom nasadení ako ju vidno v TV. Každý sa to snaží nejak prežiť a pomôcť si, či už mechanickými autami, 7 kilovými kolami, domestikmi alebo aj nejakým tým sulbutamolom či infúziou. Je to otázka pohľadu, voľakedy jazdili jazdci na tour s plášťom okolo krku a pokazené biky si chodili sami opravovať do kováčskej dielne, teda ak nejakú našli.
25.07.2007 - 14:23:52
00
http://www.cyclingnews.com/road/2007/to ... jul25news5

mne to aj tak radosť z Tour nepokazí.....
25.07.2007 - 14:32:56
00
ale tá dnešná etapa zatiaľ vypadá skvele a ten záver bude určite neskutočný 8) kašlite na doping
25.07.2007 - 14:39:26
00
Giro, Petacchi bicykel zahodil, to je fakt, len ten komentár je tuším Boonenov. Naozaj si to presne nepamätám, ale zachytil som také čosi. Citát je dosť presný, rečník diskutabilný.
A tou etapou som to možno trochu dehonestoval, ale keby bola taká šiesta v poradí tak neviem.
Ale máš, samozrejme pravdu, je to o voľbe, ako vlastne temer všetko. Aj ja si môžem vybrať či pôjdem na vodu, alebo na ionťák, už som to písal inde. Ono je to aj tak na polemiku, donedávna bol zakázaný kofeín a dnes vidíš termosky s kávou hocikde. / Len tak mimochodom, aj u mňa v aute keď idem na maratón./
Čiže sa možno dočkáme povolenia toho, či onoho. Alebo zakázania.
A či by si jazdil ako profík? Nuž to asi nie, ale trebárs by si vydržal dlhšie ako ostatní, viď Pantani a jeho kokaín.
Na druhej strane dnes je to skôr o schopnosti zregenerovať lepšie ako ostatní, lebo trénovaní a následne uštvaní sú asi všetci pomerne porovnateľne. Aspoň myslím.
25.07.2007 - 14:41:19
00
neviem co z toho robia to co robia...TDF bola vzdy jedna velka show pre miliony divakov...a hovori sa predsa show must go on :D ...takze asi uz len treba povolit doping pretoze sa aj tak neda komplet odkontrolovat a kazdy nech si dava pozor na vlastne zdravie :)
25.07.2007 - 14:42:56
00
neviem co z toho robia to co robia...TDF bola vzdy jedna velka show pre miliony divakov...a hovori sa predsa show must go on :D ...takze asi uz len treba povolit doping pretoze sa aj tak neda komplet odkontrolovat a kazdy nech si dava pozor na vlastne zdravie :)

He, he, zaujímave možno by naozaj mali povoliť doping, aj tak všetci jazdia na to isté a ked ho niekde hore vystre tak to bude iba jeho problem, každy jazdi na vlastné riziko. Šport už nikdy nebude čistí a je jedno či to je cyklistika alebo pinpong :P
A na konci polotonu jedno auto ktoré to čo padne na zem iba pozbiera ako odpad. :idea:
25.07.2007 - 14:57:10
00
hm zacina to tam byt akesi divoke :) abo to bola len povinna formalitka zo strany ETA? 8)

Kód:
There has been a small explosion on part of the Spanish route after a telephone bomb threat from a caller claiming to represent Basque separatist rebels ETA. No one was hurt as the race had already passed through the area when the blasts occurred.
25.07.2007 - 15:05:50
00
keyboard_arrow_up