Viem, ze nazov temy je Dobry servis a nie zly, ale neda mi nepodelit sa o jednu zlu skusenost s obchodom BIKE KING na terase v Dovina Passage v Devinskej Novej Vsi.

Ked sa mi ohla stredova oska, dal som si ju k nim do servisu vymenit, asi po tyzdni mi bicykel vratili s tym, ze stred nevedia vymontovat z ramu, kvoli akemusi "zapeceniu", vdaka ktoremu nesiel povolit ani s meter dlhou pakou.

Tak som skocil za jednym znamym z ineho servisu (Wika Bike v Koloseu), ktoremu plne doverujem a ktory mi stred -cudujsasvete dokazal vymenit a to nie je vsetko, zaroven mi povedal, ze stred nebol v rame zapeceny, ale ti AMATERI z BIKE KING pouzili na jeho vymontovanie nespravny stahovak a vylamali tak drazky urcene na zachytenie stahovaka.

Pre tuto skusenost nikdy viac servis (a ani celu predajnu) BIKE KING v DNV nenavstivim, lebo vdaka tym PatMatom som skoro prisiel o cely ram, keby sa uz z neho ta ohnuta stredova oska nedala vymontovat, cely ram mohol ist do srotu.
21.06.2012 - 13:57:59
00
Nie je mi jasné prečo nenavštevuješ servis, ktorému plne dôveruješ?
Najlepší prejav plnej dôvery sevisu je chodiť doň a nie inde.
21.06.2012 - 15:06:01
00
No asi preto, ze servis, ktoremu plne doverujem, je vzdialeny 25 km. Nebudem chodit s kazdou prkotinou, akou podla mna vymena stredu je, tak daleko, najma ked mam bicykel nepojazdny a jedina moznost je tak zobrat ho autom a spalit pri tom asi 5 litrov benzinu, co je asi tak zhruba cena tej najlacnejsej stredovej osky. Okrem toho ak sa ten mechanik nahodou prestahuje 200 km alebo zavesi remeslo na klinec, aj tak nakoniec budem musiet vyskusat nejaky novy servis nie? Potrebujem nabrat skusenosti aj s inymi servismi, nemozem sa cely zivot spoliehat len na jeden. Staci taketo vysvetlenie? Ale inak presne toto som cakal ze tu nejaky rypal na mna vytiahne.
21.06.2012 - 16:54:26
00
Nie som rýpal a nevyťahujem sa na teba. Akurát som sa podivil.
Mimochodom bývam v Devínskej a chodím s každou "prkotinou" do servisu na Karpatskú. Asi preto nemám takú skúsenosť ako ty. Nakoniec vždy je to o konkrétnych ľuďoch v servise.
21.06.2012 - 19:18:29
00
U mňa n.1 Bajkula kolektív. :y: Vysoká profesionalita a ústretovosť, žiadne premrštené ceny. :bow:
22.06.2012 - 08:29:00
00
v DNV na rôzne rýchle servisné akcie využívam služby servisu pod terasou - VZ sport p. Dostál - na rovinu povie čo vie spraviť, čo nie, aké sú prípadné riziká (vyrovnávanie pätky), nemá problém povedať "s týmto choďte do špecializovaného servisu - tam a tam", komunikácia s ním je bezproblémová (môj názor) ;)
22.06.2012 - 09:38:22
01
Hej Dostal v DNV je spolahlivy, jediny problem s nim je ten, ze cez sezonu "rychle servisne akcie" u nho trvaju tri tyzdne, lebo ma stale vela roboty.
22.06.2012 - 15:19:12
00
Trochu ozivim temu. Dake moje skusenosti za x rokov:

Velosport Bradacova - tento obchod poznam najdlhsie a mam to tam aj najradsej. Je to uz dost stary obchod a myslim ze trochu zaspali dobu. Nosim tam servisovat jednoduchsie veci (centrovanie, servis nabojov - ked uz nemam nervy na to). S pracou toho pana som spokojny, da sa s nim aj pokecat a nachytat dake tie rady. Najlepsie na jesen, cez leto moc bajky zakupene inde brat nechceli. Ceny fajn. Je to taka sidliskova predajna-servis pre bezneho cloveka. Dake hi-tech technologie a diely od nich necakam.

Cyklosport Biskupice - Pukanie stredoveho zlozenia. Frezovanie, cistenie...Puka dalej. Uz som si zvykol, neriesim.
Po dakej dobe som zistil ze mi pravdepodobne tu (na 100% to neviem) naopak nafukali negativnu a pozitivnu komoru na tlmici, vdaka comu som v zakrute zavadil vzdy o asfalt, v lese o kazdy koren. Som rad ze tlmic funguje bez poskodenia.

AGF Invest Rusovce - Ak chcete kupit kosacku je to ok, ale personal ich cyklo predajne mi pride ze tam robi za trest. Raz som tam kupoval presmykac, ani netusili ze existuje uhol pre uchytenie, ktory je pri vybere dolezity. Servis bicykla by som tam neriskoval.

Cyklosport Petrzalka - Personal sa naozaj zaujima, velmi user friendly. Za co udelujem pochvalu. Servis spravia asi vsetko. Len posledne pri centrovani mi dali naopak drive plastu. Mensia chybycka, ja si to doma prehodim, ale taky bezny clovek ani netusi ze plast ma aj daky drive a doveruje servisu ze to spravi dobre.

Zaver:
Po skusenostiach ktore mam so servismi, si radsej bajk servisujem sam. Bicykel nie je auto, netreba montaznu jamu ani zdvyhak na motor. Vacsinou staci obycajne naradie + par bike klucov a trochu casu.
11.11.2013 - 01:09:28
03
Kde v BA servisovat tlmice a vidlice, respektive cele FS bajky? Mensie veci som na starsich bajkoch daval do Tuma, kedze to mam kusok od domu, bol som spokojny. Ale referenciu na FS bike (servis pruzenia atd) na nich nemam ziadnu. Klasicky na vsetky vacsie cyklopredajne v BA som z okolia uz pocul vzdy aspon 1 vyraznejsiu staznost na kvalitu servisnych prac... Rad by som to dal robit niekomu, koho ta praca aj bavi...;)
10.06.2014 - 11:54:55
00
http://www.susp-clinic.sk/
10.06.2014 - 12:06:46
00
prípadne to odnes do troch veží Lukášovi, je to síce concept store servis no Lukáš robí dobre a je to vlastne ex Suspension clinic či ako by som to povedala, proste kvalitka, dnes som si od neho odniesla komplet hotový bike - super práca
12.06.2014 - 23:11:34
00
SUSP C vyzera dobre, len jednak sa mi nechce vymontuvat tlmice a chcelo by to premazat cely bike a nejaky zakladny servis a druhy dovod ten bike ma Fox Evolution vsade a to kebyze davam kazdy rok na servis, tak za 3-4 roky je to cena mozno noveho komponentu (a mozno aj upgrade :D)...a jazdim pomaly a rekreacne a skakanie ziadne. Kebyze davam tomu zabrat tak samozrejme neriesim... :)

fixska vdaka za tip, mam to od roboty kusok, tak sa niekedy zastavim :)
12.06.2014 - 23:52:56
00
fixska Lukas Booc?
13.06.2014 - 05:53:21
00
Vynikajuci servis: http://www.procycling.sk/, bicykel po generalke ako novy. Skvely pristup - po prezreti a zakladnych opravach vzdy zavolaju, co sa riesilo a v akom stave su komponenty, pri vacsich a necakanych zavadach je samozrejma podrobna konzultacia o vsetkych moznostiach opravy, odporucam.
13.06.2014 - 09:36:11
01
astro ano Lukáš Booc a MageZ ja mám tlmič Fox a vidlu RockShox a tie veci iné ruky ako Lukášove nepoznajú .... origoš servis nevideli lebo len raz som poslala vidlu Fox do Slovkolexu a prišla ešte v horšom stave v akom bola pred tým :) a ako bonus to travlo vyše mesiaca takže ja to nosím len jemu keď sa mi niečo nezdá
13.06.2014 - 12:51:01
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Servis)
keyboard_arrow_up