Zdravím, chceli by sme sa s kamošmi vybrať na viacdňoví výlet do južného Česka. Potrebovali by sme poradiť nejakú trasu. Ide nám hlavne o to aby sme videli krásnu prírodu ale aj pekné miesta a pamiatky. Čas výletu 3-4 dni, spánok v stane. Absolvoval niekto niečo podobné? Bol by som rád keby sa niekto podelil o skúsenosti. Vopred ďakujem
14.07.2014 - 00:02:19
00
Pred dvoma rokmi sme s manželkou bajkovali temer dva týždne v tom regióne.
Vrele doporučujem Šumavu. Prvé dve noci sme prespali v kempe Modřín na priehrade Lipno, potom sme našli fajn penziónik v Horní Plané tiež pri Lipne. Trasy som vyberal za pomoci http://www.cyklotrasy.info/index.php?stranka=uvod
Lesy Šumavy sú nádherné. Hlavne som sa zameriaval na pohraničie, kde ešte nedávno normálny človek nemal šancu.
My pamiatky pozeráme len zvonku, takže v tomto radiť nebudem, každopádne treba jeden deň venovať návšteve Českého Krumlova. Technické pamiatky sú aj v lesoch: Schwarzenberský kanál na splav dreva a s ním súvisiace veci.
Šumava bola ťažiskom, ale potom sme sa presťahovali do Třebone a pojazdili trochu České Budějovice a hlavne Hlubokú nad Vltavou. Ďalšie túry okolie Třeboně a Chlum u Třeboně.
Poslednou lokalitou bola Nová Bystřice, trasa Do srdce Kanady ale aj na západ od Bystřice ... pohraničie... je čo vyberať.

Pre nás to bolo také prvé zoznámenie, počítam, že sa tam ešte niekedy vrátime

Keď chcete ísť len na 3-4 dni, tak by som volil len tú Šumavu. Pomocou spomínaného softu cyklotrasy.info sa mi podarilo pojazdiť miesta, ktoré by som asi sám nezvolil. Často sme šli mimo oficiálnej cyklostezky po peších turistických trasách, bolo to super. Dobrý výber zaujímavých trás.
14.07.2014 - 14:49:26
00
keyboard_arrow_up