v prvom rade nech sa ukrajinska ulica a spolocnost vysporaduva so svojou oligarcho-mafiou po svojom. Adekvatne tomu, ako to zvladne, sa mame zachovat potom my (rozumej EU). Ale to vsetko nie za asistencie uniformovanych lumpov organizovane dosadenych z Putinovska, cize od presne rovnakej oligarcho-mafie. Opat, cast pribehu, ktoru starostlivo vybielis. A ak nahodou ta ulica veri v pecene holuby z EU, je to jej pravo (ved na podobnej viere fici aj cast nasho ludu, nie?), a bude zas nase dobre pravo (nase, rozumej EU) nastavit take vztahy+pravidla a taky odstup, aky chceme. PRESNE, ako sa to dialo, ked sme sa my borili viac nez pol dekady s meciarovskym hnojom. Dostali sme support, ale nikto to za nas neurobil.

Takze pan Breza, spisovatel a svedomie naroda, zase falosny a selektivny obraz z tvojho pera, aby si dostal rusku loptu tam kam potrebujes.
27.07.2014 - 14:14:48
00
A Slovensku vladne kto? Tiez oligarchia a zlocinci. Dobre rano. :D

Btw. dianie na Ukrajine bolo cely cas velmi silno ovladane Ruskom, ta krajina ma cele struktury prelezene Rusmi a ruskymi agentami. Od armady az po regionalne urady. Juscenko je Putinovo dielo, rovnako ako cele vrazedenie na Ukrajine. Juscenko by nikdy nevladom, ak by to nebolo po voli Rusku.
27.07.2014 - 14:29:44
00
@MageZ
Isteze. Ved nik netvrdi, ze my mame komplet vyhrate, ci co. Mame iny typ a iny level marazmu, ale furt mame.
27.07.2014 - 14:38:35
00
Problémom obyvateľov strednej a západnej Ukrajiny, je ich jednoduchosť a infantilnosť – oni si neuvedomujú že im vládnu zločinci. Veria tomu, že to čo sa udialo a deje, je dobré a uverili ilúzii, že vstupom do Európskej únie sa ako zázrakom vyriešia všetky ich problémy, že im doslovne, budú padať pečené holuby do úst.


Takze ak som dobre pochopil, dobrak Putin sa uz na to utrpenie nemohol divat a tak tam poslal zopar neidentifikovanych zelenych muzikov a stara sa o to aby obyvatelia nespokojni s vladou oligarchie mali dost tankov, minometov a protilietadlovych zbrani (zabudnime na malajzijsky boing, staci tie priznane ukrajinske lietadla co zostrelili) a ani mu nebudu chutnat tie prepelicie vajicka http://tinyurl.com/osczj6v dovtedy nez sa bude mat ubiedneny lud ukrajiny dobre. A ak budeme dobri tak sa zacne zaujimat aj o nas hned ako spravi stastnymi poliakov co ho uz dost dlho seru.
No a samozrejme dolezite je aby NATO, EU, USA a ine rezimy, ktorym do toho nic nie je prestali do toho strkat svoj spinavy imperialisticky cumak. S vynimkou vyboru OSN pre ludske prava - ten ma vhodne zlozenie.
27.07.2014 - 14:48:18
00
To all:
Samozrejme že Rusi majú na Ukrajine svoje záujmy, ale oni sú v pozícii tých, ktorí sa bránia. To že prevrat nastal po tom ako Janukovič odmietol Asociačnú dohodu s Európskou úniou, nebola náhoda – pretože svoje záujmy na Ukrajine má aj Západ. Práve ten, po tom ako sa zdalo že Ukrajinu stratí, svojou podporou dopomohol k úspešnému prevratu. Svoju angažovanosť západné krajiny nemohli prejaviť otvorenejšie, ako tým že sa na Majdane vystriedal rad politikov zo západu, ktorí demonštrantov povzbudzovali. Nie Rusko, ale Západ prispel k víťazstvu extrémistov a nesie spoluvinu na ich zločinoch. Keby na Ukrajine nebol násilný prevrat, nebola by tam teraz vojna.
27.07.2014 - 15:27:39
00
hmmm ... keby nebol rok 68 a "pomoc" Tvojich obdivovateľov pevne verím, že by som bol vo svojom živote niekde inde
a keby nebol 89 zdá sa, ty by si bol spokojný šťastne zaradený príslušník stáda .... 8)
(úprimne Ta ľutujem, ty si pravdepodobne veľmi frustrovaný, nešťastný človek nespokojný sám so sebou)
27.07.2014 - 15:49:51
00
Rusov nemusim, ale pytam sa ze kde bol ten zapad a USA v roku 68 ked sme ako stat mali tiez tendenciu uberat sa zapadnym smerom? Vtedy nam preco nepomahali tak ako teraz ukrajincom pripojit sa k demokratickemu svetu?
27.07.2014 - 17:15:41
01
v 68 sme sa urcite neuberali zapadnym smerom, len zmiernovali sovietsku totalitnu cizmu...a aj to stacilo ako zamienka aby tuto krajinu vojensky obsadili a devastovali dalej.. :/
Zo zapadu tazko mohla prist pomoc - bola studena vojna, sfery vplyvu a Ceskoslovnesko obklopene spojencami Sovietskeho zvazu.
27.07.2014 - 17:24:44
00
:)
27.07.2014 - 17:25:47
00
Vtedy nam preco nepomahali tak ako teraz ukrajincom pripojit sa k demokratickemu svetu?

Západ Ukrajine nepomáha. Práve naopak – podporou radikálov prispel k tomu, aby sa tento štát ocitol v stave chaosu a vojny. Tu sa píše o tom, o čo v skutočnosti ide na Ukrajine: http://www.blogovisko.sk/novy-svetovy-poriadok-usa-ako-faktor-globalnej-nestability.html Triezvy pohľad na vec od Američana, zakladateľa a šéfa americkej súkromnej konzultačnej spravodajskej agentúry Stratfor (Strategic Forecasting) Georga Friedmana.
27.07.2014 - 17:49:41
00
Rusov nemusim, ale pytam sa ze kde bol ten zapad a USA v roku 68 ked sme ako stat mali tiez tendenciu uberat sa zapadnym smerom? Vtedy nam preco nepomahali tak ako teraz ukrajincom pripojit sa k demokratickemu svetu?

Preco nam nepomahali? Napriklad aj preto, ze ten Zapad vie byt rovnako zbabely, alibisticky, priposraty, chybujuci, hasterivy alebo bezmocny. Presne ako aj my sami - narod aj jednotlivci. Takze daj prec tu spravodlivu a nevinnu pozu, akoze my sme svati a nam kazdy dlhuje uctu a ochranu len tak pre nic za nic.

Ano, moze nastat pruser/tlak a dockame sa zo Zapadu opat len necinnosti. Ale minimalne mozes dufat, ze Zapad je aspon schopny akej-takej historickej reflexie (napr. Nemecko po wwII) a dokaze viest roznorodu debatu. Potom reakcia moze hodne zavisiet od nasho postoja. Naopak, mas garantovane, ze putinovsky svet momentalne akukolvek sebareflexiu straca. Masivne tam fici nostalgia za sovietskou erou.

re-postnem toho Halíka:
"Jistě, Putin si nejdříve brousí zuby na bývalé sovětské republiky, kde Ukrajina hraje dominantní roli. Zrovna tak by ale rád dostal pod ekonomickou a politickou dominanci bývalé satelity včetně nás. Jako bývalý důstojník KGB se snaží oživit staré špionážní sítě a vytvářet páté kolony v demokratických státech."


Naposledy upravil nimm_zwei dňa 27.07.2014 - 18:57:41, celkovo upravené 3 krát.

27.07.2014 - 18:01:03
00
breza_biela A koho na Ukrajine podporuje Rusko? Bandu zlocinocov, co odpaluje mosty, barikaduje sa v mestach a s vyskou pradvedpodobnostou zostreluje civilne lietadla. Ale to nie su extremisti! Lebo ked sa vrazdi v mene Putinovho imperializmu, ci na Ukrajine, ci v Cecensku, ci v Gruzinsku, tak ta sa "musia branit". :D A este stale si mi neodpovedal na ten fasizmus. Vies vobec co to je? Aspon si to nastuduj predtym ako zacnes zas placat nezmysly. :D
27.07.2014 - 18:01:28
00
@MageZ
V tomto je Breza velmi konzistentny a priehladny.

Jednym smerom pali iba ostrymi a bez vahania (fasisti...pucisti...oligaricha...zlocinci....extremisti...revansisti), na tu druhu stranu zas velmi umierneny slovnik, striedmost, opatrnost, latentne uznanie. Hadaj na ktoru.

Na jeho pracu existuje take cudzojazycne slovo/metafora: whitewashing
27.07.2014 - 18:13:34
00
Neviem koľko ľudí si tu pamätá 21 august 1968.ale ja trochu áno. Večer 20 nikto nič netušil a ráno už bola panika.
Pred obedom už boli obsadené kasárne maďar. vojakmi. Celé to prebehlo za pár hodín.
Bola to dobre pripravená blesková akcia. Západ už mohol iba protestovať. Ak by došlo k vojenskému zásahu tak to by dejiny asi vyzerali inak.
Ja som žil aj komunizme a myslím,že môžem porovnať. A ja by som to už nechcel zažiť. Možno bolo žiť jednoduchšie ale niečo tomu chýbalo.Že by sloboda?
27.07.2014 - 18:19:41
00
K sloboda slova v Rusku ... http://arstechnica.com/security/2014/07/russia-publicly-joins-war-on-tor-privacy-with-111000-bounty/
27.07.2014 - 18:58:11
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up