Nazdar, mám otázku na vidlicu Rock Shox Revelation RL. Sag som si nafúkal na 30% ale pri brzdení sa mi vidlica strašne ponára cca. do 60% zdvihu. Mám na nej push lock s riaditiek a rád by som vedel kde sa na nej nastavuje pomalá kompresia.

A ešte jedna otázka pred nedávnom sa mi vrátili zo servisu nové brzdy Shimano XT s ICE. Servisák mi zadnú musel skrátiť. Medzi prednou a zadnou je veľký rozdiel reakcii. Tej zadnej to trvá podstatne dlhšie ako prednej. Servisák povedal, že to tak má byť. Ja som pred tým jazdil Avid Elixir CR a tento problém som nemal. Čo s tým?
14.08.2014 - 12:55:43
00
Pomalou kompresiou hybe prave ten pushloc. Ak chces mat moznost nastavit si ju na urcitu hodnotu tak treba prerobit na ovladanie tocitkom na korunke. Ale uprimne, 30% sag je na tu vidlu zbytocne vela. Skus prifuknut na 25% + od septembra by mal zacat rockshox predavat bottomless tokeny pre 32mm vidlice (reba, sid, revelation, rs1) na znizenie objemu vzduchovej komory. To by tiez mohlo pomoct s lepsou oporou v strede zdvihu.

Ad zadna brzda: zrejme ju treba len spravne odvzdusnit. Pripadne skontroluj ci mas rovnako nastaveny free stroke na oboch packach.
14.08.2014 - 13:02:56
00
To som si aj myslel, ale asi to hodim do servisu, ja som skúšal tým pushom na korunke točiť, aj trochu pritiahnuť lanko ale nepomohlo lebo keď som tým trochu potiahol tak hneď to bolo v polohe locku. Skusim to aj trochu fuknut. Tú brzdu mi odvzdušnil a free stroke mam uplne zatocene tak to tiez hodim do servisu nech mi s tym nieco spravy.
14.08.2014 - 13:35:14
00
keyboard_arrow_up