matvej: to dufam nemylis vazne :)))
22.09.2014 - 09:54:12
00
bude na veceru :) na ohniku

Prílohy:

240920148189.jpg
240920148189.jpg 314.98 KiB thumb_up0thumb_down

24.09.2014 - 12:56:55
02
V dnešnej dobe je najvacsim businessom zdravo sa stravovat.. vsetko co je zdrave je drahsie ako to nezdrave.. akoze bio mlieko bio maso bio vsetko, olivovy olej (pricom sa zistilo ze neni o nic zdravsi ako normalny) acaiko (ktore v brazilii maju pomali za odpad a unas nevedia co za to pytat)a podobne somariny, cerealne veci atd atd, biojogurt je dva krat drahsi nez ten nebio. kto povedal ze mekac je nezdravy a kde su hranic zdravého jedla a nezraveho? ver tomu ze dat si obcas mekac je ovela zdravsie nez keby si mal jest stale zeleninu a tvoje "zdrave veci" V dnešnej dobe je velmi modne sa zdravo stravovat a platit za to vela penazi, to presne potrebuju tie firmi ktore oblbuju svojim zdravim vyrobkom :) Acaico som jedol v brazilli asi pred 10rokmi maju tam toho v mrazakoch po *****. je to tam 200rokov a zrazu je v europe posledne 2roky acaico super zdrave zazracne s pralesa apodobne zvasty a stoji to milion. deto aleo vera :) ked idem okolo tych freshdzusov co ti vystavy 0,25l za 3eura :) sa iba usmievam ake mega pomarance nadopovane GMO tam s úsmevom odstavuju a predavaju drahe "zdravie" :)
24.09.2014 - 13:22:31
06
ako tu uz bolo velakrat povedane, jest sa moze vsetko na co ma clovek chut, ale s mierou. a hlavne sa neprezierat. k tomu pohyb na cerstvom vzduchu par krat do tyzdna a clovek by sa mal dozit viac ako clovek co sa tymto neriadi. kazdopadne ak ma niekto v rodine generacie dozadu rakovinu, tak genetika nepusti...alebo z podobneho sudka, sused cely zivot nepil, len obcas poharik na oslave a pifko, nefajcil, jedol zdravo, chodil casto do prirody a v 45 ci 50 dostal infarkt...prirodu nikto neo*ebe
24.09.2014 - 14:03:47
05
V mcdonalde by som si nekúpil jediný burger, či mäso a hronolčeky, len kvôli tomu, že to robia na prepálenom oleji a z toho sa uvoľňujú jedovaté látky, ak si ešte dáš ten nejaký burger, tak tvoje telo to zvládne, keby je pripravený na normálnom oleji, vtedy to nie je hrozný bordel, ale síce do seba dáš kopu kálorii, ale to sa dá ešte spáliť, telo niečo zvládne, ale má svoje hranice. Zdravá strava je biznis, tak isto aj mcd, sladkosti, chipsy. Bio potraviny, sú o niečo lepšie, ale tá cena je nehorázna, pritom to nechutí ako domáce, na trhu kúpiš potraviny, ktoré normálne chutia, tie bio sa k tomu len trochu približujú. Jahman, ak nie si ani raz do roka chorý, cez deň, ak si normálne spal necítiš únavu, nevypadávajú ti vlasy... Tak si zdravý, akonáhle ti tvoje telo dáva nejaký signál, napr. aj tá únava cez deň, tak niečo robíš zle. Každý sa môže stravovať ako chce, niekto si dá aj nejaký ten chutný bordel a bude párkrát chorý, niekto nie, ja si ho po mojich zdravotných problémoch nedávam, stačilo mi bratie kopu tabletiek a ležanie v posteli, to som bol veľmi mladý. Každý má na výber, čo si zvolí.
24.09.2014 - 14:29:26
00
obvodnu lekarku som nevidel ani nepamatam :) vo vseobecnosti mas pravdu no v jednom sa velmi myliš, hovadzie hamburgre sa v mcd nerobia na oleji :) ani v oleji ani v nicom :) , o leji sa robia len hranolky a vyprazane kuraciny, ph oleja sa meria kazdy den a ked presiahne hranicu olej sa vymiena :)
24.09.2014 - 15:56:49
01
do temy Mcd mozem prispiet objektivne kedze som robil za mlada v Londyne v mekači v ktorom sa skolili ludia. boli sme ukazkovy mcd a olej vo fritakoch sa menil cca kazdy 5ty den, ziadne PH ani nic, proste ked bol ako kava vymenil sa :D neverim ze tu na SK menia olej castejsie ako raz do tyzdna. my sme boli velmi vytazeny mcd, kde bolo asi 5 pokladni a od rana do vecera tam boli ludia v radach. maso v burgroch okrem kuracieho sa robi na grile z uplne zmrazenej placky. zoberie sa z prirucneho mraziaka zmrazena placka masa na kost, da sa na gril 4 az 12 kusov podla objednavok na jeden gril a ak ma pamat neklame netrva to ani 2 minuty a maso je hotove. kuracie v trojobale a nugety sa tiez robia vo fritakoch ale v nich sa nerobi nic ine len kuracina. mimochodom nevidel som ani v Londyne okrem nasho mcd ze by niekde mali rukavice ktore su povinne. dievca domopuje ani si neumyje ruky a uz dava veci na burger :D posprta sa v nose, alebo sa poskrabe na mastnej spotenej hlave a to iste... takze skor ma zaraza hygiena a tej by som sa obaval viac ako zlozenia jednal v mcds ;)
24.09.2014 - 16:13:53
01
robil som v mcd managera neskor podeleného na shift a floor manager, olej na slovensku v tych kde som bol 3 prevádzkach meria ph a podla toho sa vymiena cize sa urcite nieje ako kava ako pises ty, robil som rok aj na vaclavaku tam bolo ludi a pokladni podstatne viac ako 5 asi cez 12 ich bolo a ludi fullka 24h 7dni v tyzdni :) a tam sa olej tiez meral ph. v mnichove kde je 22 pokladni sa olej meral tiez. Mcd ma v pečku len hovorim jak to bolo ked som tam robil cize ziadna obhajoba ale real. to co pises o umyvani ruk a rukavic. to uz je zalezitost managera si na to dohliadne alebo nie pri mopovani nemusi mat nik rukavice, samozrejme vzdy po inej cinnosti si ich musi umyt, tak isto sa ruky umyvaju pravidelne 1x za hodinu cela restika, niekde na to maju budik ktory zvoni. cize asi tak, viem ako prebiehaju nocne a cistenia strojov a verte ze sa to cisti celkom brutal do cista (opat ranna smena si prekontroluje cistotu strojov a ja som ich domov nepustil kym neboli ciste). podlahy sa suruju vsetko sa cisti sklady secko. mekac v nákupnom centre zavrie tak isto ako cinan vedla alebo konkurencne fastfoody. kazdy ide domov vsetko maju spravene len v mekaci zacina 8hodinova nocna. co myslis ze tam robia?cistia, cistia a cistia. Hovorit o mekaci ze je tam spina a bordel je uplne mimo, myslis ze u cinana vedla v mekaci ktory si kuchynu ocistil za 10min pred zaverecnou je cistejsie alebo v tych ostatných restikach? Sa neda porovnavat ani zdaleka. Mekac ma na kazdu vec pre neho vyrabany cistiaci prostriedok nie lacny. Myslis ze niekde cistia napr. kavovar castejsie ako v mekaci? Pochybujem :)

edit: keby si bol podnikatel zo zeleninou ver mi, ze by si chcel dodavat zeleninu pre mekace aspon na slovensku .mal by si take obraty ze by si 5x zvacsil svoju firmu, to iste keby si bol mliekar, ci mal chov sliepok. Kazdy by chcel dodavat pre mekac nieco (zelenina je z trnavy, mlieko Majcichov, maso polsko, vajcia trnava atd...lenze mekac ma mrte audity a vyber toho naj , musel by si mat inu farmu aby si vyhovel vsetkym podmienkam na chovanie krav ci napr. pestovanie zeleniny podla standardov, cisto bio a pod. vyhovie mozno jeden z 1000 .mekac si moc nemoze dovolit nekvalitu aj ked sa to mnohym zda.


Naposledy upravil JAHMANsvk dňa 24.09.2014 - 16:39:05, celkovo upravené 1 krát.

24.09.2014 - 16:32:03
01
Netréba zabúdať, že mekáč je franšíza, takže záleží to aj od majitela... To isté aj v normálnych reštauráciach.
24.09.2014 - 16:35:48
00
Netreba zabudat ze mekac je aj franchising aj original. Na slovensku asi tak pol na pol. Franchising si musi strazit štandarty aby neprišiel o licenciu ake su uz kontroli prisne atd do toho uz nevidim. Rozpraval som o mojich konkrétnych skúsenostiach..
24.09.2014 - 17:01:27
00
suhlasim s JAHMANsvk, dovod pre ktory je mcd uspesny je prave v manazmente a v dodrziavani standardov. by som chcel vidiet na zaklade coho vymienaju olej v "standardnych" nefastfoodovych restauraciach....
25.09.2014 - 10:36:14
00
podľa smradu :-)
25.09.2014 - 10:57:37
00
ked som to uz nafotil tak to slahnem cele, ze ako sa to vyvijalo v case :))

Prílohy:

260920148190.jpg
260920148190.jpg 276.13 KiB thumb_up0thumb_down

260920148191.jpg
260920148191.jpg 225.67 KiB thumb_up0thumb_down

260920148192.jpg
260920148192.jpg 258.45 KiB thumb_up0thumb_down

260920148193.jpg
260920148193.jpg 276.51 KiB thumb_up0thumb_down

260920148194.jpg
260920148194.jpg 255.74 KiB thumb_up0thumb_down

260920148195.jpg
260920148195.jpg 260.65 KiB thumb_up0thumb_down

260920148196.jpg
260920148196.jpg 299.71 KiB thumb_up0thumb_down

260920148197.jpg
260920148197.jpg 264.48 KiB thumb_up0thumb_down

260920148198.jpg
260920148198.jpg 267.3 KiB thumb_up0thumb_down

260920148199.jpg
260920148199.jpg 247.6 KiB thumb_up0thumb_down

260920148200.jpg
260920148200.jpg 281 KiB thumb_up0thumb_down

260920148201.jpg
260920148201.jpg 251.19 KiB thumb_up0thumb_down

260920148202.jpg
260920148202.jpg 264.79 KiB thumb_up0thumb_down

260920148203.jpg
260920148203.jpg 260.63 KiB thumb_up0thumb_down

260920148204.jpg
260920148204.jpg 356.42 KiB thumb_up0thumb_down

26.09.2014 - 17:36:19
02
az na toho plastoveho Kelta :)
26.09.2014 - 17:42:14
00
Este keby to bolo v kotliku aby to natiahlo ten spravny pach dymu a prichut napadaneho hmyzu ... :-)

Prílohy:

P1320139.JPG
P1320139.JPG 394.89 KiB thumb_up0thumb_down

P1320140.JPG
P1320140.JPG 404.56 KiB thumb_up0thumb_down

P1320142.JPG
P1320142.JPG 379.67 KiB thumb_up0thumb_down

P1320147.JPG
P1320147.JPG 255.31 KiB thumb_up0thumb_down

P1320148.JPG
P1320148.JPG 293.1 KiB thumb_up0thumb_down

P1320149.JPG
P1320149.JPG 192.83 KiB thumb_up0thumb_down

P1320150_panorama.jpg
P1320150_panorama.jpg 71.96 KiB thumb_up0thumb_down

P1320155.JPG
P1320155.JPG 292.51 KiB thumb_up0thumb_down

P1320156.JPG
P1320156.JPG 279.19 KiB thumb_up0thumb_down

P1320157.JPG
P1320157.JPG 322.67 KiB thumb_up0thumb_down

26.09.2014 - 18:26:59
06

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika)
keyboard_arrow_up