nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
Neviem či Roman niečo bral alebo nie, ako niektorí tu prispievajúci, pretože s Romanom nie sme kamaráti, ktorí si všetko hovoria, ale verím tomu, že nie je tak hlúpy, aby si zobol. Navyše z hľadiska výkonnosti to robiť ani nemusel.
,,Puchowicz points out that Thomas Dekker was nabbed with such retrospective testing, but that Kreuziger doesn’t seem to have been caught in this regard. This troubles him as it suggests that there may be a product in use that the labs don’t have a test for.''
Dobry vtip povedat to o niekom kto dobrovolne spolupracoval s dottorem Ferrarim
Ako uz tu dakto napisal - tie hranicne hodnoty su jedna vec, ale biopas nie je vobec o nich. To by sme sa naozaj mohli vratit spat na prelom storoci kedy sa merala len hladina hematokrytu a vsetko nad 50 bolo zakazane... Vdaka biopasu prave mozu sledovat prirodzeny obraz daneho atleta a vykyvy vramci hodnot dokazu odbornici pomerne jednoznacne vysvetlit
Dalsia sranda je ze z jeho strany pokus o ocistu (podobne blbo to spravil napr Horner) - zverejnenie vsetkych grafov - ho vlastne podla viac znalych ludi ktori doteraz k tym datam nemali pristup z dopingu usvedcuje
Strašne mi prekáža ten nepomer medzi cyklistikou a ostatnými športami. Všetci vieme, že dopujú úplne všetci, ale keď si cyklista dá o tri kvapky do nosa viac, ako mu predpísal lekár, tak dostane dva roky ban a keď na ľade zomrie 19 ročný hokejista a všetci vedia, že sa predávkoval, pretože si myslel, že keď vezme dve tabletky namiesto jednej, tak bude dva krát rýchlejší, tak to nikto nerieši a vysvetlí sa to problémom so srdcom.
A policia v US proti dopingu zasahovat nejak extra nemoze kedze nie je nelegalny (narozdiel od Francuszka, Talianska - kde sa odposluchy a razie naozaj diali a deju - a po novom mozno aj Nemecka). Jedine na com nakoniec spolupracovali bolo spojenie Armstronga so statnou firmou US Postal, a teda sprenevera penazi ci ako sa to nazyva
a co sa tyka Kreuzigera - oni mu uz nieco nasli, ta expertna rada UCI sa zhodla, na zaklade udajov z biopasu, ze jednoznacne dopoval a zahajili proti nemu konanie, potrestat ho mal cesky cyklisticky zvaz (pretoze to je normalny proces, samotna UCI nemoze zatial nikoho potrestat - to sa ma ale zmenit). Ta od toho dala ruky prec a nechala to na olympijsky vybor. Ten ho oslobodil. Nasledne sa UCI odvolala k sportovemu arbitraznemu sudu kde sa rozhodne niekedy v marci. Podobne to bolo predsa aj s Contadorom, tiez UCI rozhodla ze dopoval a postupila pripad spanielskemu cyklozvazu. Ten ho oslobodil (dovody si moze domysliet kazdy sam
Roman ma aj tu smolu ze nedavno rozhodli ze by sa mali aj za prve doping previnenie davat 4 rocne tresty (aj ked 2 roky z nich by dostal asi retrospektivne takze by mal stopku "len" do 2017). Podla mna nema na arbitraznom sude sancu, UCI tam vzdy vyhrala (inak by tam ani nesla), ale tak uvidime
Uvidíme čo Roman, aby to nebola Cera 2. diel. Aj keď chytili Rica a spol, tak si všetci postihnutí mysleli, že Cera je nevystopovateľná a nakoniec bolo všetko inak.
Tenis je kapitola sama o sebe, ale zial ako futbal - tam je tolko penazi naliatych ze si nikto nedovoli asi nejaky riadny skandal .. zial kde su peniaze je aj korupcia a lahko podplatitelni
ludia...
Uz sme o tom x-krat debatovali, cyklistika je z globalneho hladiska okrajovy sport... kluby zanikaju lebo nemaju sponzorov... je lahke ukazovat na cyklistov ze len oni su ti zli
No lebo televízie a majitelia mužstiev by ich hnali svinským krokom do záhuby. To sú miliardy dolárov čo sa otočia.
Sú to k...y
V baseballe sem tam aj dakoho chytia, aj ked niekedy az po funuse
http://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Rodriguez
Kazdopadne ako som pisal hore - mozme byt radi ze robia aspon volaco, myslim ze WADA by rada posobile aj v ostatnych sportoch ale dakto iny ich drzi za gule
Inak ked hovorime o WADA tak budu nejake novinky buduci rok
http://cyclingtips.com.au/2014/12/david-howman-interview-how-wada-is-continuing-to-knuckle-down-on-doping-in-cycling/
V skratke, sportovci mozu byt uz priamo sankciovani za (aj nepriamu) spolupracu s ludmi ktori su "na ciernej listine"
Takisto tam chlapik vravi ze maju uz dlhsie info o novych EPO-variantoch na ktore nie su testy a intenzivne pracuju na ich odhaleni
najlepšie sú tie závody na slovensku, ktoré by som mal budúci rok jazdiť - merida cup, tam sa pre istotu ani žiadne testy nerobia, ale tak na slovensku je tá cyklistika na tom tak finančne mizivo, že ani ten doping nie je za čo kúpiť
The Chronicles of the Green Machine - A Farewell to Peter SaganOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down