v normálnej krajine by soudruzi bežkári za nelegálne odstránenie pôdneho krytu písali akurát tak z justičáku motáky.
24.11.2014 - 16:33:35
01
tak tu normalnu krajinu zacnite sami vytvarat, kazdy komu sa tam nieco nezda predsa moze podat podnet
24.11.2014 - 16:35:35
00
ja to vidím asi tak,že to bude zas nejaký tichý kšeft napojený cez št.lesy Smolenice ktoré podozrivo držia hubu a určite dobre vedia čo sa tam deje.
klasický červený zmrdokšeft čo si v tichosti dohodla nejaká politická partička bežkárov.Stačí si prečítať tú drzosť súdruha "javorie" čo tu vypisoval,že my sa dohodneme a sme sa dohodli...Toto by si nikdy nedovolil sem verejne písať keby nebol zas niekým prikrytý.
24.11.2014 - 17:07:41
00
Ze "politicka particka bezkarov " hahaha
taki sa vozia na sneznych skutroch nie na bezkach makaju
24.11.2014 - 17:20:44
00
alebo s puskami na dzipoch :lol:
24.11.2014 - 19:09:45
00
Aj ja som dalsi pan z Pezinskych bezkarov - aby ste nemuseli lustrovat. Tymto oznamujem, ze to nebola nasa klubova aktivita. Nasou aktivitou je staranie sa o okruhy na Babe a o sportove podujatia na nich. To, ze niekto ucelovo spomenie nejaky klub, aby to malo akoze vahu vam ale asi staci na rozsudok. Individualne pociny par ludi, co sa na to dali nahovorit, zamienat za klubovu aktivitu - to vam nemoze nik zakazat. Faktom je ale to, ze klub sa nepodielal na tychto aktivitach, Pred par rokmi sme boli osloveni webom nabezky o spolupracu, ale z tej zislo resp. ani neprislo k dohode. To som overoval aj u nasho statutara klubu. Taktiez nie sme clenmi o.z. Slovensko v pohybe, ktore tieto aktivity pokryva a ktore sa zamiena s nasim klubom.
Tolko k tejto teme.
Svoj osobny nazor som tu taktiez prezentoval.
Dalsie flame su nehodne komentovania.
24.11.2014 - 20:13:01
04
Vážení kolegovia cyklisti. Chcel by som vám dať na vedomie niekoľko nových informácií, ktoré sa týkajú aktivít bežkárov v MK, medzi Babou a Bielym krížom.

Koncom novembra sme na našom portáli* zorganizovali prieskum o tom, o aký typ úprav majú bežkári na trase záujem. Z neho sme zistili, že chcú aby sa trasa udržiavala prejazdná pre lyžiarov, prípadne pre skúter keď je na zemi dostatočná vrstva snehu. Neželajú si výrobu nejakých "diaľnic" aké vidíme napríklad v Kremnických vrchoch vhodných na korčuľovanie, ale chcú aby sa upravovala len na klasický štýl, dovoľujúci prejazd/prechod aj iným návštevníkom bez toho, aby ničili bežkársku stopu.

Vzhľadom na to, že máme aj povolenia od štátnych orgánov, mohli by sme s prácami kedykoľvek začať. Keďže nám však bolo na tomto fóre "jemne pripomenuté" že okrem bežkárov majú na hrebeni svoje záujmy aj iné typy používateľov, rozhodli sme sa vytvoriť vo web aplikácii loomio* diskusnú skupinu, kde môže ktokoľvek oznamovať aktivity plánované v Karpatoch, aby sa tak k nim mohli vyjadrovať členovia všetkých typov užívateľov tohoto spoločného priestoru. Túto možnosť sme hneď využili a uverejnili oznam týkajúci sa prác, ktoré chceme na hrebeni začať vykonávať. Okrem vedenia diskusií je možné o problematike aj hlasovať. Ak sa objavia voči našim návrhom námietky, túto možnosť mienime využiť a podľa výsledkov hlasovania sa aj riadiť.

Záverom pripájam fotografiu, ktorú urobil kolega cyklista/bežkár Miloslav Miklošovič pri Zochovej chate pred pár dňami. Podobná je situácia podľa nášho kontaktu ktorý na bežkárskych okruhoch cez víkend pracoval aj v okolí Baby. Myslím že je z nej zrejmé, že bez ľudského zásahu sa na trasu nedostanú nie len bežkári, ale ani cyklisti, bežci alebo turisti. Od niekoľkých mojich známych cyklistov/bežkárov som už počul že majú záujem o zorganizovanie brigády na spriechodnenie trasy a bolo by fajn ak by sa medzi nami objavili aj ľudia z tohoto fóra. Záujemcovia sa môžu registrovať na loomio a prihlásiť sa na brigádu v diskusii "Odstraňovanie kalamity na hrebeni Malých Karpát "

Príloha:
kalamita_MK_007.jpg
kalamita_MK_007.jpg 472.62 KiB thumb_up0thumb_down



* nebudem uvádzať žiadne adresy pretože to správca tohoto fóra nerád vidí. Ak mi to dovolí, rád ich poskytnem. Jednotlivcom ich pošlem na požiadanie aj ak pošlú email na adresu posli@nabezky.sk
09.12.2014 - 13:22:50
00
Cize odpoved na moju otazku ohladne povoleni znie, ze ste vsetky tie "upravy" robili nelegalne. Pekne :) To o niecom svedci.
Taktiez ste sa az opytali samotnych bezkarov ? :D A odpoved je taka, aku vam dal uz tu dal kdekto ? To je prekvapko, vsak ? :) Hlavne ze sa nezabudne zdoraznit, ako obetavo idete brigadovat. Ako keby doteraz nikto nikdy neupratoval lesne cesticky. Dufam, ze date doporiadku aj tie Konske hlavy a uvedie sa to do povodneho stavu. Aj tie 3KK.
09.12.2014 - 14:16:35
00
Lubo, nemusis stale rypat. Tak spravili chyby, ale snazia sa a neignoruju. To sa rata.

P.S. Nerozumiem ake adresy sa nemaju zverejnovat a kto ich nerad vidi. Normalne sem tie adresy dajte.
09.12.2014 - 15:29:14
04
Tu sú adresy ktoré spomínam v mojom predošlom komentári.

Adresa výsledkov prieskumu:
https://www.nabezky.sk/vysledky_prieskumu_trate_v_malych_karpatoch

Adresa na Loomio skupinu:
https://www.loomio.org/g/to8KYdkz/karpatske-forum?locale=sk

ďakujem.
09.12.2014 - 17:41:09
00
keyboard_arrow_up