a vy pochopte ze nie kazdy pes ktory za vami bezi vam chce ublizit....dokonca si dovolim tvrdit ze vacsina z nich vam nic nechce urobit!!!!
lebo toto je rovnako rozsirena *****vina...ze utekajuci pes zarucene utoci -_-
pes nahubok mat nemusi a je jedno aky je velky.....velkost neurcuje agresivitu!!!!uz si to uvedomte...
andrej25 tak to potom vysvetli mojmu beaglovi aby nenahanal srnky je to polovnicky pes,stopar, dokaze stopovat zver cele hodiny....a ak chyti stupo..tak proste ide....a malokedy posluchne...a ak zbada srnku...tak ho nezastavis ani za boha..mozes ho trenovat kolko chces.....ten pes ma stopovanie v krvi...
preto aj ked zbada bezca....alebo cyklistu.. ano sem tam sa po nom rozbehne....ale urcite nie utocne...cisto zo stoparskym instinktom... bezec zastane... pes sa otoci a kasle nanho... maximalne ho dojde onuchat a koniec....
Mas sa teda cim chvalit. Potom sa necuduj, ked ti ho odbachne flintos. A plnym pravom...
miso - ano, v tejto oblasti sa treba viac vzdelavat. ja som si po tom utoku na Kobyle dlhsiu dobu citaval odporucania, ako citat rec tela psa, ako sa vyhnut utoku a tak celkovo pochopit psiu psychiku. A ked uz ten utok nastane, tak aj ako ho zvladnut s co najmensimi skodami - vacsinou sa odporuca obetovat predlaktie slabsej ruky (toto samozrejme len v pripade ze pes utoci na krk). extremom bol nakoniec clanok o subojoch prislusnikov ruskeho Specnazu s velkymi agresivnymi psami, aj s podrobnym popisom eliminacie.
Perfektná kniha na pochopenie reči tela psa je "Konejšivé signály" po prečítaní budete na každého psa pozerať inak ako do teraz...
Považujem za zvrátené pre nás nepsíčkárov študovať knihy o reči tela psov, aby sme vyriešili nepríjemné stretnutie so šibnutým psom a ešte šibnutejším majiteľom toho psa.
Pri pohybe vonku vždy nosím vo vrecku nôž, ktorý by som neváhal použiť proti psovi. Som presvedčený, že reč môjho tela s nožom v ruke pochopí či pocíti nielen pes, ale aj jeho majiteľ a to bez zdĺhaveho čítania odbornej literatúry.
Keby ten retriever bol môj tak by som zrejme urobil to čo písal capulo. Na filozofovanie o tom či to je alebo nie je bojové plemeno by som sa vykašľal.
Argentine Mastiff attacks a Golden Retriever.mp4: http://youtu.be/q510qtNUPDA
Kice si frajer
Astro- tak samozrejme to by urobil každý mal som podobnú skúsenosť ked bol môj rtw malý ešte a chytil ho Boxer, ale to bola známa firma a bol na vine majitel ako aj tu na videu ta ženská sprostá nemala vobez kontrolu nad nimi a ešte dvoch mala bez košíkov,nechápem mala by íst sedieť za to...
je to velmi smutné video ale predpokladám že retríver ved čo je zlatý nemusí byť na vodítku a potom to takto dopadne, ked už platia pravidlá tak pre všetkých tým zamozrejme neobraňujem to čo spravil Mastifff...
Este jedna vec na pochopenie. To ze si mozem kupit auto, neznamena, ze mozem parkovat hocikde, lebo parkovisko je plne. Tak isto, to ze si mozem kupit psa, ktory nahana a vsetko pohybujuce sa, neznamena, ze ho mozem vencit kade-tade bez vodzky a nahubku. Len Slovenska je krajina, kde ma kazdy plnu hubu poziadavok a prav, ale ked pride rec na povinnosti, vsetci sa tvaria, ze to sa tyka tych druhych...
Ta tema je ako s nabozenstvom. Z istych dovodov dacomu veris a odmietas kazdy iny nazor. Za moj uz dost dlhy zivot ma uhryzol pes iba raz niekedy pred zhruba sedemdesiatimi rokmi a to som ho denne drazdil ked som siel okolo az raz mal pod plotom vyhrabanu dieru ... aj vtedy sa mi len zakusol do nohy a tesil sa ako placem Sanci mali dost. Ked vybehnu z dvora ked idem okolo tak pre istotu vypnem nohy z spd a revem na nich pokial mozno viac nez oni na mna. Ked sa stretavame a vidim, ze majitel nepanikarci tak viem, ze nemam dovod panikarcit ani ja. Ked stretnem opusteneho tulaveho, tak ten ma viac strachu ako ja. Najhorsi pripad je prejazd cez jeho teritorium. Ked idem okolo stada napr. aj zastanem nez si ma pastier vsimne - on je rad, ze si s niekym pokeca a ja viem, ze pastiersky pes je jeden z najlepsie vycvicenych.
Ci verite alebo nie zakladom je vas strach. Pes ma citlivy cuch a pach vasho strachu mu zvysuje sebavedomie a pre neho to znamena dat najavo dominanciu. Zvonka to vyzera tak, ze na vas utoci a on naozaj utoci a ocakava ze date najavo podriadenost. Skratka ked sa bojis psov tak mas problem, ktory samozrejme by mal a musi riesit majitel psa.
Ako vsetko v zivote aj toto ma svoje extremy - nezvladnuty pes, pes vedome vedeny k agresivite ... ale to mate ako so zbranou ak sa dostanete v zly cas na zle miesto ... ved v susednej teme skoro vsetci uznavaju, ze na vine je polovnik a nie jeho puska.
Existuje nadherna kniha o psychologii psa, zial neviem si po rokoch spomenut na titul - mozno niekto z pritomnych psickarov co radsej mlcia mi ju pripomenu. Stoji za precitanie aj pre tych co psa neznasaju. Pes, kon, macka ... to je sucast ludskej civilizacie a nebolo by dobre sa jej zbavit.
Hmmm, nespomínam si, ze by som sa toho jazvecika bál. Potom ostáva len variant, ze som prechádzal cez jeho teritórium. Hmmm ale to asi tiež nie lebo bol na turistickom a cyklochodniku len so svojím "panom", asi 8 ročným chlapcom. Naozaj netuším kde som ja urobil chybu keď sa mi rozhodol zahryznúť do nohy.
tak to potom vysvetli mojmu beaglovi aby nenahanal srnky je to polovnicky pes,stopar, dokaze stopovat zver cele hodiny....a ak chyti stupo..tak proste ide....a malokedy posluchne...a ak zbada srnku...tak ho nezastavis ani za boha..mozes ho trenovat kolko chces.....ten pes ma stopovanie v krvi...
prave si sa priznal, ze nezvladas svojho psa a nemas ho vycviceneho, inak povedane tvoj pes ta ma na haku a ty si ukazkovy priklad nezodpovedneho chovatela, evidentne o vycviku psov nevies nic a este svoje detinske chovanie aj vytrvalo obhajujes.
naco su potom polovnicke, durice, pastierske a im podobne ? Ked je to od nich priam vyzadovane ?
kedze je vas co nemaju ani paru viac, tak vam to napisem do spolocneho prispevku: polovnicke, pastierske, alebo ine pracovne plemena urcite nemozu obhanat co sa im zachce a kedy sa im zachce, to by potom boli na svoje urcenie nepouzitelne. mozu (vlastne musia) to urobit LEN na povel! a to je sakra rozdiel.
miso prestan chrlit somariny a radsej venuj cas psovi a nauc ho aby sa od teba bez povelu nevzdaloval. aby si potom nemusel pisat "a malokedy posluchne" a aby ti ho capulo nemusel zaklat
[quote=""]pes nahubok mat nemusi a je jedno aky je velky.....velkost neurcuje agresivitu!!!!uz si to uvedomte...
Na tvojom mieste si najprv prečítam VZN upravujúce chov a držanie psov v mieste bydliska. Je bežné, že mestá/obce zakazujú voľný pohyb psa na verejných priestranstvách. To znamená mať min. vodítko. Ak je majiteľ zodpovedný, tak použije aj náhubok - to by malo platiť u veľkých plemien bezpodmienečne (toto neviem ako je ošetrené).
Aj útok napr. š***** na malé dieťa môže byť nebezpečný, vtedy by som neváhal použiť kopanec do hlavy...
Hmmm, nespomínam si, ze by som sa toho jazvecika bál. Potom ostáva len variant, ze som prechádzal cez jeho teritórium. Hmmm ale to asi tiež nie lebo bol na turistickom a cyklochodniku len so svojím "panom", asi 8 ročným chlapcom. Naozaj netuším kde som ja urobil chybu keď sa mi rozhodol zahryznúť do nohy.
Mas dobry vycvik. Vybrat si z textu len to co sa ti hodi. Jazvecik je pes slachteny k praci v nore kde bojuje s jazvecom. Musi byt samostatny a je. Preto jazvecici su zvladnutelni skoro tak ako macky. Tam plati ten variant ze vypnes nohy z spd a kopnes - nemusis sa bat - netafis on uhne ale trocha naberie respekt.
PS Nie som ziadny odbornik na psov takze ak chces naozaj odborny vyklad UTFG.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
lebo toto je rovnako rozsirena *****vina...ze utekajuci pes zarucene utoci -_-
andrej25 tak to potom vysvetli mojmu beaglovi aby nenahanal srnky
preto aj ked zbada bezca....alebo cyklistu.. ano sem tam sa po nom rozbehne....ale urcite nie utocne...cisto zo stoparskym instinktom... bezec zastane... pes sa otoci a kasle nanho... maximalne ho dojde onuchat a koniec....
Mas sa teda cim chvalit. Potom sa necuduj, ked ti ho odbachne flintos. A plnym pravom...
Vianočný darčekOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Považujem za zvrátené pre nás nepsíčkárov študovať knihy o reči tela psov, aby sme vyriešili nepríjemné stretnutie so šibnutým psom a ešte šibnutejším majiteľom toho psa.
Pri pohybe vonku vždy nosím vo vrecku nôž, ktorý by som neváhal použiť proti psovi. Som presvedčený, že reč môjho tela s nožom v ruke pochopí či pocíti nielen pes, ale aj jeho majiteľ a to bez zdĺhaveho čítania odbornej literatúry.
Argentine Mastiff attacks a Golden Retriever.mp4: http://youtu.be/q510qtNUPDA
Astro- tak samozrejme to by urobil každý mal som podobnú skúsenosť ked bol môj rtw malý ešte a chytil ho Boxer, ale to bola známa firma a bol na vine majitel ako aj tu na videu ta ženská sprostá nemala vobez kontrolu nad nimi a ešte dvoch mala
je to velmi smutné video ale predpokladám že retríver ved čo je zlatý nemusí byť na vodítku a potom to takto dopadne, ked už platia pravidlá tak pre všetkých tým zamozrejme neobraňujem to čo spravil Mastifff...
Ja útočiaceho psa považujem za zbaraň. Nôž tiež.
zlaty je. moje andule by z tej hracky mali hrozu, ony sa boja aj supky z mandarinky
Ci verite alebo nie zakladom je vas strach. Pes ma citlivy cuch a pach vasho strachu mu zvysuje sebavedomie a pre neho to znamena dat najavo dominanciu. Zvonka to vyzera tak, ze na vas utoci a on naozaj utoci a ocakava ze date najavo podriadenost. Skratka ked sa bojis psov tak mas problem, ktory samozrejme by mal a musi riesit majitel psa.
Ako vsetko v zivote aj toto ma svoje extremy - nezvladnuty pes, pes vedome vedeny k agresivite ... ale to mate ako so zbranou ak sa dostanete v zly cas na zle miesto ... ved v susednej teme skoro vsetci uznavaju, ze na vine je polovnik a nie jeho puska.
Existuje nadherna kniha o psychologii psa, zial neviem si po rokoch spomenut na titul - mozno niekto z pritomnych psickarov co radsej mlcia mi ju pripomenu. Stoji za precitanie aj pre tych co psa neznasaju. Pes, kon, macka ... to je sucast ludskej civilizacie a nebolo by dobre sa jej zbavit.
No a teraz - hod kamenom ...
prave si sa priznal, ze nezvladas svojho psa a nemas ho vycviceneho, inak povedane tvoj pes ta ma na haku a ty si ukazkovy priklad nezodpovedneho chovatela, evidentne o vycviku psov nevies nic a este svoje detinske chovanie aj vytrvalo obhajujes.
kedze je vas co nemaju ani paru viac, tak vam to napisem do spolocneho prispevku: polovnicke, pastierske, alebo ine pracovne plemena urcite nemozu obhanat co sa im zachce a kedy sa im zachce, to by potom boli na svoje urcenie nepouzitelne. mozu (vlastne musia) to urobit LEN na povel! a to je sakra rozdiel.
miso prestan chrlit somariny a radsej venuj cas psovi a nauc ho aby sa od teba bez povelu nevzdaloval. aby si potom nemusel pisat "a malokedy posluchne" a aby ti ho capulo nemusel zaklat
Na tvojom mieste si najprv prečítam VZN upravujúce chov a držanie psov v mieste bydliska. Je bežné, že mestá/obce zakazujú voľný pohyb psa na verejných priestranstvách. To znamená mať min. vodítko. Ak je majiteľ zodpovedný, tak použije aj náhubok - to by malo platiť u veľkých plemien bezpodmienečne (toto neviem ako je ošetrené).
Aj útok napr. š***** na malé dieťa môže byť nebezpečný, vtedy by som neváhal použiť kopanec do hlavy...
marpdobreze si pripomenul, male deti a male psy, presne tak.
Mas dobry vycvik. Vybrat si z textu len to co sa ti hodi. Jazvecik je pes slachteny k praci v nore kde bojuje s jazvecom. Musi byt samostatny a je. Preto jazvecici su zvladnutelni skoro tak ako macky. Tam plati ten variant ze vypnes nohy z spd a kopnes - nemusis sa bat - netafis on uhne ale trocha naberie respekt.
PS Nie som ziadny odbornik na psov takze ak chces naozaj odborny vyklad UTFG.