Hello,...mam manitou stance static, a teraz v zime, ked idem na bike, tak zachvilu ta vidla proste stuhne ... zrejme ten olej tam niak vymrzava. Ked tak stuhne ma vlastnosti niakej rst z roku 2001...je to tvrde, pomaly sa vracia.....proste naprd. Da sa to niak riesit ? Neexistuje nato niaky specialny olej ? Alebo nieco take ... :/
no mne to povedal jeden naozaj dobry mechanik, vravel ze sa to tyka hlavne manitou a rockshox vidlic....naopak foxiny s tym problem nemaju a marzocchi dokonca vraj pri nizkych teplotach funguju o nieco lepsie ako pri standardnych teplotach...
noo ja mam marrzocchi mz comp..a teraz ked je uz chladnejsie je tiez o dost tuha..cize to ze Marrzocchi funguje lepsie v zime plati asi iba na tie drahsie
no ze to funguje na drahsie mas pravdu - tie su uz len s olejovym tlmenim ktore ti nestuhne ako elastomery.marzocchi ma hrubku noh navrhnutu trosku inak, a to tak ,ze vplyvom ochladenia sa nohy trosicku stiahnu tak, ze to lepsie beha...
inac aj som to pocul geroy, dokonca spodne nohy sa stahuju na RS az o 23% viac, cize niektore drahsie vidlice(dokonca aj boxxer a sid) nechodia pod -5 VOBEC, proste sa zadrhnu...
nehovoriac o tlmeni, viskozita oleja na to vobec nema vplyv ani ked to cele schladne na 5C, ale hlinkove casti tlmenia sa stiahnu pri zime a vidlica netlmi alebo tlmi moc, preto by sa vobec nemalo jazdit v zime...
vyhodu maju v tomto elastomerove a vazelinove vidlice, ze elastomer v zime nemeni svoje vlastnosti a vazelina zabranuje tomu aby sa material v zime menil...
tomu ver, ze ma...
este ked k tomu vsetkemu zohladnis to, ze hlinik a magnezium pri teplotach pod 5C radikalne krehne, tak mozes zlomit aj ram... kamos tak zlomil meridu a dalsi zase korunku DJ a to sme nic neskakali...
zvlastne... ano, par nasledkov mrazu som videl na vlastne oko. tiez to bol RS boxxer, co zvlastne prituhol a prestal chodit. psylo (2003jka) fungovalo bez problemov. kazdopadne, zatial co moj bomber prezil brutal mrazy bez problemov, chalanom odisli puzdra v Rock shox behom mesiaca... zima ma velmi zly vplyv na ramy. napr. tenkostenne monocoque skrehne a ked dostane len jemny naraz zboku, tak lahko praska (stare norco - priklad co som videl) inak nezlomitelny cannondalle tiez praskol v zime... a stary RAVEN (carbon) sa uplne rozlepil...
viem ze marzocchi nemava problem... ale konieckoncov - je to podla mna najlepsi system, 25 rokov na trhu...
a mimochodom - stance je "STATIC" ten nechodi ani ked je + 50 C!
ale dam ti radu - olej MOTUL W5 (extreme suspafork pre nizke teploty) + HLAVNE makksiu pruzinu! potom stiahni nohy, vykup to cele v citruse a ked to bude cistucke jak blondynkyna hlava, tak to nemaz vazelinou ale prave W 5 olejom.
urcite ti fungovat bude... ale bomber to nebude nikdy!
Ešte do nedávna/ cca 1 rok do zadu/ som aj ja bol čistý marcochista.Teraz mi vadí že skoro všetky pracujú aspon v jednej nohe zo vzduchom.A nové dvojdielne púzdra sa mi/nie z vlastnej skúsenosti/ tiež nepozdávajú.
dobre, uz si z vas nebudem robit srandu:-)
zima(taka co je u nas) vobec nema vplyv na nejaku krehkost hlinika alebo ineho kovu a si predstavte normalne sa da v zime aj jazdit...
nejake zmensenie puzdier alebo kovovych casti vobec nehrozi, staci si len predstavit aky je asi rozdiel teploty puzdier medzi kludom a casom ked taka vidla/tlmic dostava nazrat a kupodivu vidla nechyta vakel:-)
jedine co v zime absolutne nechodi su elastomerove vidlice alebo vidlice mazane vazelinou, lebo tam elastomery naozaj stuhnu a vazelina je jak lepidlo...
jedine co zhustne je olej, na mazanie to nevadi, ale do tlmenia by mal ist trochu redsi, inak to viac tlmi ako v lete...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mozes tam dat olej s najnizsou viskozitou ovplyvnis to vsak iba malicko...
okrem toho olej zohrava 95% svojej ulohy iba pri tlmeni...
nehovoriac o tlmeni, viskozita oleja na to vobec nema vplyv ani ked to cele schladne na 5C, ale hlinkove casti tlmenia sa stiahnu pri zime a vidlica netlmi alebo tlmi moc, preto by sa vobec nemalo jazdit v zime...
vyhodu maju v tomto elastomerove a vazelinove vidlice, ze elastomer v zime nemeni svoje vlastnosti a vazelina zabranuje tomu aby sa material v zime menil...
zatial je to v pohode...
este ked k tomu vsetkemu zohladnis to, ze hlinik a magnezium pri teplotach pod 5C radikalne krehne, tak mozes zlomit aj ram... kamos tak zlomil meridu a dalsi zase korunku DJ a to sme nic neskakali...
a trosku na rohatke
viem ze marzocchi nemava problem... ale konieckoncov - je to podla mna najlepsi system, 25 rokov na trhu...
a mimochodom - stance je "STATIC" ten nechodi ani ked je + 50 C!
ale dam ti radu - olej MOTUL W5 (extreme suspafork pre nizke teploty) + HLAVNE makksiu pruzinu! potom stiahni nohy, vykup to cele v citruse a ked to bude cistucke jak blondynkyna hlava, tak to nemaz vazelinou ale prave W 5 olejom.
urcite ti fungovat bude... ale bomber to nebude nikdy!
zima(taka co je u nas) vobec nema vplyv na nejaku krehkost hlinika alebo ineho kovu a si predstavte normalne sa da v zime aj jazdit...
nejake zmensenie puzdier alebo kovovych casti vobec nehrozi, staci si len predstavit aky je asi rozdiel teploty puzdier medzi kludom a casom ked taka vidla/tlmic dostava nazrat a kupodivu vidla nechyta vakel:-)
jedine co v zime absolutne nechodi su elastomerove vidlice alebo vidlice mazane vazelinou, lebo tam elastomery naozaj stuhnu a vazelina je jak lepidlo...
jedine co zhustne je olej, na mazanie to nevadi, ale do tlmenia by mal ist trochu redsi, inak to viac tlmi ako v lete...