Zdravím pani.mam zalusk na ten bike.Prechadzam z HT biku nie zrovna luxusne zbrojného.Rozhodol som sa kúpiť niečo lepšie a hlavne full.Les je na 70% moje pôsobisko :) som neobvykle vysokej váhy na bikera a to hlavne po tejto zime :D výška 185cm a plánujem kúpiť veľkosť L. Do biku som sa zamiloval na prvý pohľad len poprosím miestnych znalcov o radu či ísť do toho alebo poriešiť niečo iné.cital som o Canyon bikoch ale čakať neviem koľko týždňov,mesiacov nieje na mna :) dostanem vaše požehnanie alebo radu? :))
13.02.2015 - 20:35:49
00
Prečo nie...ale nepovažujem sa za znalca...
niekto by mohol namietať voči E:i shock-u, no mne sa pozdávajú takéto hračky
13.02.2015 - 21:39:45
00
Ahoj Demiurg,ďakujem za odpoved :) Samozrejme toho odborníka ber s nadhľadom :) myslel som chalanov ktorý sa vyznajú v týchto vyšších triedach a majú určite viac skúsenosti ako ja :) Úprimne mna táto elektronická vychytávka úplne uchvátila :D Skúsenosti s tým nemám žiadne ale velice sa mi to pozdáva :) Možno sa ozve niekto kto mi to vyvráti alebo ma odhovori od tejto vychytávky :)
13.02.2015 - 21:49:48
00
Skor ale ako na elektronicke tlmenie by som sa zameral na sirku zadnej stavby. Z dovodu umiestnenia brzdy je zadna stavba dost siroka a nemusi kazdemu vyhovovat.
Ja som mal moznost sa previest na 327 a mne sa pata chytala o zadnu stavbu. Je to aj tym ze jazdim flat pedale takze mi noha dost "cestuje" ale aj paty mam prirodzene viac smerovane dovnutra. Urcite by som si na tvojom mieste ten bike najskor vyskusal. Ja som mal tu 327 tiez v zozname ale nakoniec uvolnila miesto inemu biku :D

brimages.bikeboardmedia.netdna-cdn.com
14.02.2015 - 07:48:00
00
Zdravim ta LOVE.Presne preto som napisal sem lebo som dufal ze niekto bude mat taketo skusenosti :) Budem mat moznost ten bike skusit takze si dam na to urcite pozor.Tiez pouzivam flatky takze mozem mat s tym problem,dokonca sa mi to aj pri mojom haibiku stavalo ze som suchol patu o zadnu cast takze je dost mozne ze budem mat s tym problem.A este nejake rady na alternativu za toho Lapiera by sa nenasli? :) akoze ak mi nebude robit problem zadna stavba asi ho kupim lebo to je laska na prvy pohlad ale nebranim sa mudrehsiemu navrhu :)
14.02.2015 - 09:05:01
00
Ak financie nie su problem novy (2015) Lapierre 527 je dobra volba, ram je super aj osadenie je dobre, lepsie ako na starsich verziach. Co sa tyka sirky zadnej stavby, len kusy z prvej serie roku 2014 ju mali extra siroku, ale na poziadane ich mali vymenti v ramci zaruky. Dalsie kusy uz mali uzsiu stavbu ale stale je sirsia ako na inych bikoch, kvoli uchytu brzdy ako pise Love. Vyzkusaj a uvidis ci ti to sadne.
Co sa tyka elektroniky, 2015 verzie su prepracovanejsie ako 2014, aj baterky su mensie. Podla recenzii v automatickom mode funguje perfektne a keby nahodou nestihala, vzdy si mozes dat manualny mod a nastavis si co ti vyhovuje. Jedine co povazujem za minus je, ze pri vybitej baterke cely system ostane v otvorenom nastaveni, bez moznosti to zmenit. Tam by som uvital moznost mechanickeho nastavenia na tlmici a vidle.
Co sa tyka alternativy, pozrel by som Canyon Spectral CF (napriklad 9.0 EX) aj Strive CF (8.0 ci 9.0). Aj Radon Slide Carbon 9.0 ci X01. Vsetky maju super pomer vybavy a ceny. No a cela kopa inych znaciek, v tejto triede (AM/EN 150mm, pripadne 140mm-160mm) je obrovsky vyber, zalezi len na penazenke a osobnych preferenciach. :-)
14.02.2015 - 10:01:51
01
No zase az na novy rocnik 2015 to nevidim,ale este na ten akciovy 2014 naskrabem :) tak teda idem v pondelok pre neho.Dufam ze mi nebude zavadzat ta zadna stavba a ze mi sadne ako uliaty.Keby to nedopadlo dobre ozvem sa s dalsimi prosbami o rady :D dakujem pekne vsetkym :)
14.02.2015 - 13:35:32
01
Ja som tohto uvedeného papiera (527 r2014) chcel kúpiť tiež. Peniaze sme poslali, a predajca tvrdil, že ho vie zohnať a za 3 týždne bude doma... Čakali sme mesiac, bike samozrejme už nebol dostupný... Škoda, tiež sa mi skutočne páčil. Takže verím, že budeš mať viac šťastia ako ja ;)
14.02.2015 - 14:58:49
00
Ahoj Mato,verím že áno.Idem pre nebo hneď v pondelok ráno do kamennej predajne kde ho majú okamžite dostupný :) tak dúfam že ma niekto o pár minút nepredbehne :)))
14.02.2015 - 22:50:55
00
slck - tak ako už si kúpil a poskúšal ? rád by som aby si napísal aj dobre skúsenosti atd,popripade pár foto,a ešte by som rád vedel kde si ho presne kupoval,rád by som si to pozrel aj na živo,takto idem aj ja na akciove biky ale 2015 ročnik,takže ešte vyberám a Lapierre Zesty/Spicy 527 sú na poprednej priečke. Diki za odpoveď.
07.03.2015 - 11:33:40
00
Takto co sa tyka tej elektroniky mam lapierra zesty 2013 e.i,sice je teraz v inzercii ak by niekto namietal ze ho chcem chvalit ale to len preto ze mi vyskytla dobra kupa ineho bajku:D...Ty zhanas verziu 2014 teoreticky 2015 by mozno tiez islo,kazdy sikovny predajca ti da minimalne 15 percentnu zlavu.Aspon v Povazskej u nemenovaneho to tak je,ale k veci co sa tyka elektriky nie je zla ani 2013 verzia,rozdiel 2013-15 je tvar baterie a menej kablov na novsej to je cele.Na starsej verzii teda co jazdim ja ta bateria drzi fajn aj vydrzi po roku jazdy cca 22 hodin cistej jazdy,Drzi tam super a je celkom lahka,zazila blato dazd vodu a podobne a ziadny problem.Co sa tyka tlmenia mas tam manual to jest zatvorny,stredny,otvoreny a auto 2.Ovladas s takymi sipkami pri gripe hore dole a mas tam aj stredny cudlik,kde si nastavis aby ti ukazalo casovac,celkove kilometre,vonkajsiu teplotu a podobne..Plus tam ukazuje kadenciu a cas..Co sa tyka auto rezimu je v pohode,ale nemusi vyhovovat kazdemu..U mna to funguje tak,ze do rychlosti 9km ostava tlmic otvoreny a pri vyssich sa zamyka.Ked je zo spodu naraz mensi otvori sa na polovicu a ked vacssi uplne a celkom rychlo to vyhodnocuje.Jedine co pocujes je servomotorcek a niekedy sa ludia obzru ked si v meste a urobi to bzzz:D..Funguje to tak ze v strede je senzor a ked pedalujes tak to registruje a reaguje...Zatial som problemy nemal a to bol vela krat slusne zahadzany blatom....Ja pri technickych vyjazdoch kde su korene a podobne ,ale vyuzivam medium alias trail aby som mal peknu trakciu zadneho kolesa...Inak ked si v automate stale vidis v akej polohe mas tlmic ci zavrety alebo otvoreny myslim ze si to mozes trochu nastavit aj sam no ja som to nechal ako bolo.To kablovanie ani nevnimam ked jazdim a nie je to az take strasne...Je to sikovna vec mas to ako kvalitny cyklopocitac a hlavne nemusis sa krcit k tlmicu stale ak ho casto zamykas a podobne...Dufam ze ti to pomoze:D...Lapierre ma fajn geometriu a pohodovo sa na nom jazdi ked to porvnam zo speslom napr..mal som aj stumpa aj enduro:D
07.03.2015 - 17:18:53
00
Diki za neskutočnu odpoved ale ja isto nepojdem do Ei,chcem mechanicku verziu,ta Ei váži o niečo viac a prakticky by som to ani neviužil kedže mam štyl hore a potom dole. Teraz mám freeride bike takže zamknut si tlmič hoc aj rukou je u mna luxus,mal som tu čest zo špeslom na testday a to hned Enduro carbon 29palcov no ale tá cena je niekde inde :D cez 8000€ :D

Rozmýšlam o

http://www.lapierre-bikes.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_main.tpl&product_id=650&category_id=91&option=com_virtuemart&Itemid=137


http://www.lapierre-bikes.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_main.tpl&product_id=642&category_id=78&option=com_virtuemart&Itemid=136

skor som chcel dačo o geometrii a tak,teraz je dlhodoby test Zesty 327 vo Vele,takže aj tam budu dajaké body pre neho,chcem to vybrat poriadne nieje to malá suma za bike,aj ked pojdem po akciach,tu je fajna hned by som bral :) necelých 3000€

http://www.mojekolo.cz/lapierre-spicy-527-2015

Idem do Kálnice na Bikefest takže isto dačo pojazdim na bikoch a poriadne otestujem. A pojdem bud 2015 alebo 2016 verzie,záleži aj od akcií a aj na farbe rámu,predsa sa nebudem pozerat na dajaku škratu :)

PS: A čo si si kúpil ?
07.03.2015 - 18:58:58
00
Jasné e.i verzia má o cca 300g viac, ale ja to neriešim :).. Keby áno nemám tam ani teleskop dabomb... Ešte som nekúpil jedine ze ho stihnem predať kým dotyčný nepredá norco sight killer b... Mne sa ten bajk páči a známi majú norca dlhšie sú spokojný a rámy držia.. Aj keď to bude chcieť ak to vyjde lepšiu vidlu a podobne, nakoľko výbavu nemá bohvie akú... Ale to je spotrebak :)... Ak to nestihnem zesty ostáva minimálne do konca sezóny a možno aj druhej uvidíme..
07.03.2015 - 19:19:52
00
Nazdar Martis.Ano kupil som ho :) Bohuzial ti zatial neviem dat moc dobru recenziu,ale nie pre to ze by bol Lapierre zly ale zdravotny stav to nedovoloval,takze mam najazdene velmi malo :( Dokonca poriadny teren som s nim isiel raz.No musim povedat ze keby som nemal usi tak sa mi od sameho usmevu otvori hlava.Isiel naozaj paradne,oproti mojmu HT co som mal predtym je to neskutocna zmena a bike konecne pracuje v terene.Tlmic som mal nastaveny na Medium a pracoval fakt paradne,no zatial stale skusam nastavenia a tlaky+odskok.Prvy pocit z Geometrie bol u mna velice zvlastny,bolo to uplne nieco ine ako Haibike Attack RX ale velice rychlo sme sa skamaratili a bike sa ovlada super.Funkcie tlmica ti velice dobre popisal jojo1976 ale ja by som mal tiez asi jednu otazku na neho.v nastaveniach je rezim AUTO2,ale da sa prepinat na pocitaci v nastaveniach aj Sensitivity 1az5.Ked to prepnem napr na 4 tak mi aj Auto rezim tlmica prepne na AUTO4.Nevies ake su tam rozdiely prosim ta?Inak bike som kupoval v BA v Bajkule.Foto urcite pribudne do temy "Galeria nasich bajkov" ale nechcem davat taku zo zahrady,pockam si na pekny vyjazd a tam ho pofotim :)
13.05.2015 - 18:58:24
00
Ja som ostal na 2 lebo mi vyhovovala, skúšal som 3 aj 4 ale tam to reagovalo aj na menšie razy zbytočne často ho otvaralo aj keď som nepotreboval... No ale bajk už nemám predal som ho nakoľko som mal smolu a praskol som bedrový kĺb pri páde keď mi ustrelil predok na ceste.. Takže momentálne ležím a uvidíme, snáď v júli už budem jazdiť. No a mal som dobrú ponuku na cannondale scalpel 29 v podstate nový, ktorý má prísť zajtra v piatok.. Do 29 len preto ze som skusil a nešla mi z hlavy a na to čo som jazdil mi bude stačiť. Navyše už nechcem tak blbnut smerom dole pre istotu :).. Prajem ti skoré uzdravenie a veľa šťastných kilometrov,super voľba ináč.
13.05.2015 - 19:22:47
00
keyboard_arrow_up