Na tej inkrimonovanej ceste, resp. príjazdoch k tomu úseku je zákazová značka b1 (zákaz vjazdu)? Ak áno, tak je to problém, lebo potom tam okrem chodca a áut s vybavenými výnimkami naozaj nemá nikto čo robiť.
Aj pre toto je lepšie, ak sa do komunikácie s úradmi púšťajú iba miestni, lebo cudzí sa bude len blamovať.
Našiel som ešte kontakty na príslušné ministerstvo, ale nie sú tam e-mailové adresy. Oni asi žijú ešte v dobe bakelitových telefónov...
Náš zákon o lesoch je založený na princípe, filozofii, že každý má právo vstupovať na lesné pozemky. Pri využívaní lesov je však každý povinný chrániť a nenarušovať lesné prostredie a rešpektovať práva a oprávnené záujmy vlastníka, správcu a obhospodárovateľa lesa. Novela zákona o lesoch zakazuje na lesných pozemkoch jazdiť na bicykli, alebo na koni mimo lesnej cesty a trás. "Les patrí všetkým občanom, každý má právo doň vstúpiť a môže v lese aj športovať a rekreovať sa, ale sú určité výnimky, kedy to nie je možné. Aj v tomto prípade je však možné dosiahnuť súhlas na základe žiadosti, aby do lesa mohol vstúpiť"
O výnimkách rozhodujú orgány lesnej správy. http://lesnyurad.sk/index.php?start&choice=2&office=15
PS:
ak nejdeš do lesa (polovneho reviru) za učelom polovania - pytlačenia, teda nemas so sebou žiadnu zbraň alebo zariadenie na lov tak polovna straž nema od teba žiadne právo pýtat doklady, alebo inak ta obmedzovať, mohol by sa opriet o to ze plašiš zver, ale nato by musel mat dôkaz ze to robiš umyselne - a to asi nerobí nikto normálny
LEsná stráž ta skontrolovat môže, ale tiež by nato mal mat dôvod, takze pokial nekradnes drevo a neorbiš bordel tak by si žiaden problem nemal mat
Samozrejem ze mozes natrafit na dakeho bula s velkym egom a prazdnou hlavou, pre takých mam v telefone hodený zákon o polovnictve, lesn zakon a zakon o ochrane prírody a krajiny - to odporúčam každému cyklistovi
Pali65 dúfam že nevadí že som to poslal v podobnom znení na Pozemkový a lesný odbor, vedúcemu odboru pozemkový a lesný.. Ing. Steinemann Roman
Som zvedavý aká bude odpoveď, či sa vôbec bude s tím zaoberať ? keď nie, trebárs Markíza alebo Jojka si zgustne na ,,celebrite"
Škoda,že v našom okrese nemáme ani jednu poriadnu oficiálne značenú cyklotrasu.
Samozrejme ak nerátam značenú cyklotrasu Júr nad Hronom - Starý Tekov.No ale táto trasa vedie iba po rovine,popri Hrone,nemá žiadne stúpanie,nejde cez horu či les.Chýba jej tá atmosféra ako keď cyklotrasa ide cez les.Aj včera som ju prešiel,značená je dobre,ale ako vravím chýba jej tá "lesná" atmosféra.
No a ešte máme koniec,či začiatok oficiálne značenej cyklotrasy(cca 2km) v smere od obce Vysoká na Uhliská(sedlo Lachtriská).Ináč túto trasu vrelo odporúčam - úžasné výhľady z obce Vysoká,hlavne ak sa človek postaví na úroveň kostola a díva sa dole smerom na juh.
Chcelo by to vyznačiť niečo také ako v okolí B.Štiavnice,kde sú skutočne výborne značené cyklotrasy,kde často chodím.
Trasu Jur nad Hronom- Starý Tekov jazdievam, ale ako vravíš, nie je to ono. A k tomu ešte aj nepriviazané psy rybárov. Tie ma najviac serú. (Už mám 3-stý príspevok )
Pali65 dúfam že nevadí že som to poslal v podobnom znení na Pozemkový a lesný odbor, vedúcemu odboru pozemkový a lesný.. Ing. Steinemann Roman
Som zvedavý aká bude odpoveď, či sa vôbec bude s tím zaoberať ? keď nie, trebárs Markíza alebo Jojka si zgustne na ,,celebrite"
Ak si zmenil oslovenie a podpísal sa svojím menom tak mi použitie môjho textu nevadí
Asi by som tam doplnil aj citáciu toho, čo písal PaloTT, aby sa nikto nemohol oháňať tými zákazovými značkami.
(Výtlačok toho listu od gen. riaditeľa Olajeca už budem mať odteraz pri lesných výjazdoch vždy pri sebe.)
Ahojte, jedna LV iniciativa vydava brožuru o cyklotrasach na uzemi Hontu, už to budu davať do tlače...dam viac info.. Ich dalsi krok by mal byť cyklo trasy na uzemi Tekova...
Pekné fotografie . Takéto príspevky z našej lokality si vždy rád pozriem a potešia ma. Včera som sa bol aj ja pobicyklovať. Pri tej protipožiarnej nádrži v sedle pod Rakovcom sme sa mohli teoreticky aj stretnúť, ale asi sme tadiaľ prechádzali v rozdielnych časoch.
Ďakujem..
hmm ja som bol pri nej pred obedom, nestretol som cestou nikoho. Teda okrem pár danielov, srniek,myšiakov, jednej žaby a jašterice
Škoda že nemám kameru už budem musieť niečo poriešiť..
V tom prípade sme sa tam veľmi stretnúť nemohli. Ja som tadiaľ už išiel naspäť z výjazdu a mohlo byť okolo 15:00, keď som tadiaľ prechádzal. Ja som v hore tiež nestretol nikoho na bicykli. Ale zver, tú zvyknem stretávať pravidelne a niektoré kusy sú ozaj poriadne. Len na diviaky nejak nemám šťastie, tie tu niekde zvyknete vôbec stretávať? Nad tou kamerou rozmýšľam aj ja, niektoré zábery by stáli za to.
Jj to mas pravdu ,,niektore zabery by stáli za to" ps:buť rád že si takého nasratého kanca alebo diviačicu s malími ešte nestretol ! je ich dost tu v okoli..
v súvislosti s Vašou otázkou, Vás informujem, že na využívanie lesov verejnosťou sa vzťahuje § 30 Zákona č. 326/2005 Z. z. o lesoch v znení neskorších predpisov a doplnkov, kde citujem:
(1) Každý má právo vstupovať na lesné pozemky.
(2) Pri využívaní lesov verejnosťou je každý povinný chrániť a nenarušovať lesné prostredie, rešpektovať práva a oprávnené záujmy vlastníka, správcu a obhospodarovateľa lesa a pokyny obhospodarovateľa lesa, člena lesnej stráže a orgánu štátnej správy lesného hospodárstva.
(3) Využívanie lesov verejnosťou sa nevzťahuje na vojenské lesy.
(4) Orgán štátnej správy lesného hospodárstva môže na žiadosť vlastníka, správcu alebo obhospodarovateľa lesa alebo z vlastného podnetu zakázať alebo obmedziť využívanie lesov verejnosťou na dobu nevyhnutne potrebnú, ak to vyžaduje ochrana práv a oprávnených záujmov vlastníka, správcu a obhospodarovateľa lesa, ochrana lesa (§ 28) alebo iný verejný záujem. Orgán štátnej správy lesného hospodárstva zákaz alebo obmedzenie využívania lesov verejnosťou vhodným spôsobom zverejní a v prípade potreby obhospodarovateľovi lesa uloží dotknutú časť lesa označiť. Na konanie o vydávaní a odvolávaní zákazov alebo obmedzení využívania lesov verejnosťou sa nevzťahuje všeobecný predpis o správnom konaní.12)
Zároveň Vás upovedomujem, že § 31ods. 1 písm. d) Zákona č. 326/2005 Z. z. o lesoch v znení neskorších predpisov a doplnkov zakazuje na lesných pozemkoch jazdiť alebo stáť motorovým vozidlom, skútrom, motorovou trojkolkou alebo štvorkolkou mimo vyznačených miest a jazdiť na bicykli alebo na koni mimo lesnej cesty alebo vyznačenej cesty.
viperkiler, vďaka za informácie. Pán Steinemann nám odcitoval zákon a napísal približne to, čo sme už predtým vedeli alebo mohli vedieť napríklad z témy Podraz? - Zákaz bicyklovania na lesných chodníkoch. Bolo by ale zaujímavé vedieť, kedy by išlo o "oprávnené záujmy vlastníka, správcu a obhospodarovateľa lesa", kedy môže byť zakázané alebo obmedzené využívanie lesa. A k tomu, že "Uvedené Vám dávam na vedomie", tak svoje stanovisko mal podľa môjho názoru tiež odoslať Karpatskej lesníckej spoločnosti ako dotknutému subjektu.
Presne to som chcel napisat aj ja no dost tasko sa mi prispieva, poslednu dobu mi hapruje internet asi ho zmenim ale zajtra mu urcite este napisem ohladom toho co si napisal..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aj pre toto je lepšie, ak sa do komunikácie s úradmi púšťajú iba miestni, lebo cudzí sa bude len blamovať.
Našiel som ešte kontakty na príslušné ministerstvo, ale nie sú tam e-mailové adresy. Oni asi žijú ešte v dobe bakelitových telefónov...
To ze tam je, neznamena ze plati. post937761.html#p937761
Priesil ma celkom dobre zjazdny severny traverz.
(Osicanska luka - Mociar)
http://trasy.gpsteam.eu/index.html?trasa=11
alebo si zapni heatmap na bikemap:
http://www.bikemap.net/en/?tab=new#/z14/48.3559,18.65826/opencyclemap
Nieco sa riesilo aj na strane 14 post865473.html#p865473
O výnimkách rozhodujú orgány lesnej správy.
http://lesnyurad.sk/index.php?start&choice=2&office=15
ak nejdeš do lesa (polovneho reviru) za učelom polovania - pytlačenia, teda nemas so sebou žiadnu zbraň alebo zariadenie na lov tak polovna straž nema od teba žiadne právo pýtat doklady, alebo inak ta obmedzovať, mohol by sa opriet o to ze plašiš zver, ale nato by musel mat dôkaz ze to robiš umyselne - a to asi nerobí nikto normálny
LEsná stráž ta skontrolovat môže, ale tiež by nato mal mat dôvod, takze pokial nekradnes drevo a neorbiš bordel tak by si žiaden problem nemal mat
Samozrejem ze mozes natrafit na dakeho bula s velkym egom a prazdnou hlavou, pre takých mam v telefone hodený zákon o polovnictve, lesn zakon a zakon o ochrane prírody a krajiny - to odporúčam každému cyklistovi
Samozrejme ak nerátam značenú cyklotrasu Júr nad Hronom - Starý Tekov.No ale táto trasa vedie iba po rovine,popri Hrone,nemá žiadne stúpanie,nejde cez horu či les.Chýba jej tá atmosféra ako keď cyklotrasa ide cez les.Aj včera som ju prešiel,značená je dobre,ale ako vravím chýba jej tá "lesná" atmosféra.
No a ešte máme koniec,či začiatok oficiálne značenej cyklotrasy(cca 2km) v smere od obce Vysoká na Uhliská(sedlo Lachtriská).Ináč túto trasu vrelo odporúčam - úžasné výhľady z obce Vysoká,hlavne ak sa človek postaví na úroveň kostola a díva sa dole smerom na juh.
Chcelo by to vyznačiť niečo také ako v okolí B.Štiavnice,kde sú skutočne výborne značené cyklotrasy,kde často chodím.
Ak si zmenil oslovenie a podpísal sa svojím menom
Asi by som tam doplnil aj citáciu toho, čo písal PaloTT, aby sa nikto nemohol oháňať tými zákazovými značkami.
(Výtlačok toho listu od gen. riaditeľa Olajeca už budem mať odteraz pri lesných výjazdoch vždy pri sebe.)
hmm ja som bol pri nej pred obedom, nestretol som cestou nikoho. Teda okrem pár danielov, srniek,myšiakov, jednej žaby a jašterice
Škoda že nemám kameru už budem musieť niečo poriešiť..
od: Ing. Roman Steinemann <[email protected]>
komu: [email protected]
Dobrý deň, pán Bahýľ,
v súvislosti s Vašou otázkou, Vás informujem, že na využívanie lesov verejnosťou sa vzťahuje § 30 Zákona č. 326/2005 Z. z. o lesoch v znení neskorších predpisov a doplnkov, kde citujem:
(1) Každý má právo vstupovať na lesné pozemky.
(2) Pri využívaní lesov verejnosťou je každý povinný chrániť a nenarušovať lesné prostredie, rešpektovať práva a oprávnené záujmy vlastníka, správcu a obhospodarovateľa lesa a pokyny obhospodarovateľa lesa, člena lesnej stráže a orgánu štátnej správy lesného hospodárstva.
(3) Využívanie lesov verejnosťou sa nevzťahuje na vojenské lesy.
(4) Orgán štátnej správy lesného hospodárstva môže na žiadosť vlastníka, správcu alebo obhospodarovateľa lesa alebo z vlastného podnetu zakázať alebo obmedziť využívanie lesov verejnosťou na dobu nevyhnutne potrebnú, ak to vyžaduje ochrana práv a oprávnených záujmov vlastníka, správcu a obhospodarovateľa lesa, ochrana lesa (§ 28) alebo iný verejný záujem. Orgán štátnej správy lesného hospodárstva zákaz alebo obmedzenie využívania lesov verejnosťou vhodným spôsobom zverejní a v prípade potreby obhospodarovateľovi lesa uloží dotknutú časť lesa označiť. Na konanie o vydávaní a odvolávaní zákazov alebo obmedzení využívania lesov verejnosťou sa nevzťahuje všeobecný predpis o správnom konaní.12)
Zároveň Vás upovedomujem, že § 31ods. 1 písm. d) Zákona č. 326/2005 Z. z. o lesoch v znení neskorších predpisov a doplnkov zakazuje na lesných pozemkoch jazdiť alebo stáť motorovým vozidlom, skútrom, motorovou trojkolkou alebo štvorkolkou mimo vyznačených miest a jazdiť na bicykli alebo na koni mimo lesnej cesty alebo vyznačenej cesty.
Uvedené Vám dávam na vedomie