Ahojte. Potrebujem pomoct. Demontoval som orech a dalej sa neviem pohnut. Mam v plane vylisovat loziska. A neviem ako vybrat osku, nechcem nieco poskodit. Tak ako to je na fotke je to aktualne. Za kazdu radu dakujem
Co je to za naboj ? U niektorych staci osku zlahka vyklepnut , ale niekde su vole mensie a je to narocnejsie, ale min. treba gumove kladivo. Ta dlha trubicka/podlozka vo vnutri, ta by mala ist vybrat rukou.
To bude daky OEM naboj zas, ta matica vypada, ze jje na vymedzenie vole, ach jaj. Nie kazda oska sa da vyklepavat na obe strany, netusim ako je to tu, ale myslim si, ze tu jednu stranu netreba vobec rozoberat, len vyklepnut z tej druhej. Ale tak tazko bez detailnejsieho prieskumu.FH-524 ma na tej strane len adapter, co ide vybrat rukou. Ale ak to ma vymedzovanie vole, tak ta oska pojde vybrat asi aj rukou. Aspon tak to mam na AC naboji.
aJon: to je tiez fakt . Alebo minimalne by sa muselo to lozisko preposunut cez celu osku. To ma nenapadlo (oska podla nejakych obrazkov vyzera byt plocha). S tym rohatkovym kruzkom je to veru tak, u DT swiss to bez demontaze nejde vybrat, ak si dobre pamatam. Mas vacsiu prax, hned si nasiel uzke miesta
Na strane brzdoveho kotuca su 2 matice, sluzia ako kontra. A v oske je imbus. Osku som drzal s imbusom a vonkajsiu maticu som povolil. Vytocil som jednu aj druhu maticu a osku som pekne vytiahol zo strany od orecha. V naboji ostali 2 loziska ktore treba vymenit. Hlavne to zo strany brdoveho kotuca je v zlom stave
Loziska vymenene. Kupil som nove v loziskarni v KE. A v jump sporte na studenskej 1 v KE mi stare vylisovali a nalisovali nove na pockanie. A nechceli zato ani euro. Ale servisakovi som dal 5 € na kavu 😄. Doma to uz len poskladam a dufam ze to bude ok.
Bacha na tú osku na imbus - vždy sa musí povoľovať/ doťahovať iba s tou matkou nasadenou. Ináč praskne - už mi aj v specialized obchode jednu zrušili a druhú som si pre istotu zrušil sám
Ináč sú to bežné oem formula náboje - má ich specialized, cannondale, giant a zopár ďalších.
Dakujem za radu. Uz to mam poskladane. Zatial je to ok. Dotahoval som to s tymi dvoma maticami. Trocha sa s tym trebalo pohrat aby nebola vola. Ak by to niekoho zaujimalo orech je tam Freehub fh-521
matko001: ktory presne naboj to je ? Sice som dokladne nepatral, ale ten co mi google podhadzuje kontramatku nema, je tam rukou vytiahnutelny stupel.
Robert867: pekne, to potesi, ze to este aj spravili. Takze osku si len rukou vytiahol , nebolo treba ani klepnut ?
Toho sa obavam. Aj na zahranicnom fore som sa docital ze lozisko nema dlhu zivotnost. Matica ktorou vymedzujes volu tamlk ta na lozisko dost tlaci asi preto nevydrzi. Na poslednom vyjazde mi to uz pukalo ked sa tocilo koleso.
Vychadzam z toho ze ked je matica na vymedzenie vole este nedotiahnuta tak oska sa toci v lozisku krasne, ale ked uz maticu zaistim do takej polohy aby vola nebola tak uz sa oska toci tahsie. A presne to lozisko bolo v prdeli kde je ta matica
Jop ťažko sa tam hľadá taky ten kompromis medzi tým aby tsm nebola vola a aby sa točili ľahko loziska... Našiel som aj vhodné ložiská s kosouhlym stykom ktoré by ten problém mohli vyriešiť sle pri ich cene ma to prešlo... Kamos si zasa dal vytočiť na sustruhu rozperku medzi ložiská, to celkom fungovalo ale zasa mu umrel orech
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keď nepovolíš matice, nedáš dole ložisko z osky.
Zádrheľ môže byť ak je pravé ložisko väčšie ako rohatkový krúžok. To by potom bolo ešte treba nástroj na jeho demontáž
Ináč sú to bežné oem formula náboje - má ich specialized, cannondale, giant a zopár ďalších.
Robert867: pekne, to potesi, ze to este aj spravili. Takze osku si len rukou vytiahol , nebolo treba ani klepnut ?