JA by som potreboval pomoc. Neviem ako nastaviť prehadzovačku SHIMANO. Nieje to žiadny špeciálny bicykel iba obyčajný ale opružený neviem ako sa to píše . Keď som na ňom jazdil tak som trochu zatočil pedálmi dozadu a spadla reťaz a zbehla do kolesa. Raz som to už nastavil po páde na poľnej ceste kedy ma vyhodilo do poľa sa mi roztrhlo lanko tak som ho vymenil ale aj to som ho nastavil tak že ani neviem ako to bolo úplne provizórne nastavené tak že mi išlo prehodiť na 1 3 5 6 aj to nie správne.
1. uvoľni lanko z prehadzovačky, zaraď na najnižší stupeň (8-7-6 podľa toho koľko prevodov máš).
2. Na prehadzovačke máš dva šróbiky, jedným nastavíš dolný doraz a druhým horný doraz (obmädzenie prehadzovača aby pracoval len v rámci prevodov viackola).
3. Potom rukou napneš lanko a naspäť prikrútiš úchyt.
4. Potom by to malo zhruba prehadzovať ako má. Ak nebude, na radiacej páčke máš na konci bowdenu štelovací šróbik ktorý povolíš, alebo pritiahneš, podľa toho čo treba.
5. ak si netrúfaš spraviť tieto 4 kroky, pozri krok 6.
6. Daj to spraviť niekomu čo videl niekedy prehadzovačku a vie takúto banálnu vec spraviť behom 3 minút, poprípade do servisu
Tomas 1993 postup dobrý, ešte by som doplnil ,že niektoré radenia nemajú štelovaciu skrutku na páčke, ale ak je štelovacia skrutka na šaltri tak je to to isté.
Zdravím všetkých.
Oživím túto tému a opýtam sa rovno:„Kde robím chybu?“ Smažím sa nastaviť prehadzovač Shimano Xt RD-M781. Môj problém spočíva v tom, že síce spodný doraz som približne nastavil ale kĺb s ramienkom ja opretý o zadnú stavbu a horné vodiace koliesko je nebezpečne blízko najnižšieho prevodového kolieska. Dostal som radu, ze by som to mohol odstrániť skrátením reťaze o jeden článok. No než sa do niečoho takého pustím, chcem si prečítať aj názory iných bikerov.
NO. Najprv ďakujem všetkým za snahu mi pomôcť. A teraz vám odhalím, že chyba bola „medzi bicyklom a teniskami“. Chyba bola v zlom uložení prehadzovačky na pätke. Darmo čítate rady a návody, keď nesprávne založíte hneď prvý komponent. Teraz už všetko fachá tak ako má. Plynule a presne smerom hore aj dole. Ešte raz sa ospravedlňujem.
No, podla môjho bicykla, ktorý teraz jazí moja polovička sa mi zdala poloha úchitu na pätke neaká iná. Tak som rozobral reťaz, zhodil prehadzovač aj s pätkou. A pri naskrutkovaní prehadzovača na pätku mi to došlo, čo bolo zle.
pani moj problem je že ked nadstavim moj šalter(rd m675) povolim lanko na najmenšom prevodniku,nadstavim doraz atd tak na stojane mi to pekne prehadzuje pekne po jednom ako ma ale ked dam dole so stojana a šlapem tak to radi ako chce,same od seba si prehodi lebo neprehodi vobec a netušim prečo.nemože to byt retazou?dik
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. uvoľni lanko z prehadzovačky, zaraď na najnižší stupeň (8-7-6 podľa toho koľko prevodov máš).
2. Na prehadzovačke máš dva šróbiky, jedným nastavíš dolný doraz a druhým horný doraz (obmädzenie prehadzovača aby pracoval len v rámci prevodov viackola).
3. Potom rukou napneš lanko a naspäť prikrútiš úchyt.
4. Potom by to malo zhruba prehadzovať ako má. Ak nebude, na radiacej páčke máš na konci bowdenu štelovací šróbik ktorý povolíš, alebo pritiahneš, podľa toho čo treba.
5. ak si netrúfaš spraviť tieto 4 kroky, pozri krok 6.
6. Daj to spraviť niekomu čo videl niekedy prehadzovačku a vie takúto banálnu vec spraviť behom 3 minút, poprípade do servisu
nevyskúšaš=nevieš
mayo138 tak tak, buď hore, alebo dole.
Oživím túto tému a opýtam sa rovno:„Kde robím chybu?“ Smažím sa nastaviť prehadzovač Shimano Xt RD-M781. Môj problém spočíva v tom, že síce spodný doraz som približne nastavil ale kĺb s ramienkom ja opretý o zadnú stavbu a horné vodiace koliesko je nebezpečne blízko najnižšieho prevodového kolieska. Dostal som radu, ze by som to mohol odstrániť skrátením reťaze o jeden článok. No než sa do niečoho takého pustím, chcem si prečítať aj názory iných bikerov.
P.S.: Poprípade hodím zajtra foto.
Odporúčam naštudovať http://www.mtbiker.sk/clanky/5774/radiaca-sustava-nastavenie-chodu-prehadzovacky-a-presmyku.html
takto som myslel, je fakt že som si menil reťaz sám len raz.