Ahojte, mam kolesa mavic crossride disc. Dnes som sa rozhodol vyčistit orech, dal som dole orech a prečistil. Po nahodení naspať orech nezaberá a ani nevydáva zvuk ako predtým. Všimol som si ulomenu kus umelej hmoty. Muselo to byt ulomene už pred tým. viete mi poradit kde sa to da zohnat na SK? pripadne kto to dodáva?
Pokial je to klasicky orech so zapadkami, tak problem najskor bude namazanie zapadiek vazelinou - prilepia sa na telo naboja a neplnia ucel. Treba ich mazat len kvapnutim hustejsieho oleja.
Problém vyriešení. Trebalo dobre zacvaknúť ten plast v orechu viď. foto
Treba si dať pozor aj na správnu polohu tesniacej gumičky.
Mazal som to olejom do vidlíc (viskozita 5) orech je ako nový.
Attachment:
Bez názvu-1.jpg
ak sa nedá ten plast zohnať skúsim to dat niekde vyrobiť
Caute, prosim vas, mam take iste koleso. Dostal som ho od kamosa, ktory ho uz nepotreboval, no bol v dost zlom stave. Bol som taky hlupy, a uveril som technikovi so sportservisu, ze so skoro tak isto odlomenym plastom ako si mal ty, musim vymenit orech, a ja debil som si ho aj kupil za 50e. nahodili mi to, no teraz mam s nim iny problem - zatocit s nim smerom dozadu ide velmi tazko. aj ked ho roztocim na stojaje, a necham na volnobehu, sice pomalsie, ale kruti sa dalej . Ak chytim pedal, aby sa netocil, tak to zas zhodi retaz, kedze kazeta sa chce tocit dalej - ako keby sa dam nieco trelo. Nevyznam sa v tom, viete mi niekto pomoct, cim to moze byt? a po skusenostiach nepoznam ani servis kde by mi nepovedali ze VYMENIT...... Dakujem
diki. a co s tym? orech som nerozoberal, ale zas taky nesikovny nie som. Staci vycistit od vazeliny, a dat tam nieco ine? tu je otazka, co? videl som na nete typka co tam dal od shimana mineralny olej. alebo tam nalejem co mi ostalo Elf Evolution SXR- 5w40 ? diky za rady
Nájdi si na YouTube údržbu.
Žiadna vazelína!!! Po jednej kvapke oleja na stavítka (západky) a na klzné ložisko (to špinavobiele čo vyzerá ako umelá hmota.)
Nezabudol si dať na osku pod orech originál Mavicácku podložku?
Výrobca samozrejme doporučuje len originál o olej.
Skúsil by som tlmičový olej.
Na západkách druh oleja až takú rolu nehrá. U klzného ložiská však áno. Pokiaľ som tam nedával originál, po pár sto km mi to začalo blbnúť. (zhadzovanie reťaze na voľnobeh a strašné pazvuky)
Neviem,aké vlastnosti má originál olej a teda čím by sa dal nahradiť.
no s tym zvukom, to som zvedavy. lebo brat ma ten isty orech, a ma to taky typicky mavic zvuk, taky cisty, ale je to zdaleka pocut mne ked tam dali v servise ten novy orech, bol som prekvapeny, ma taky mokry ale velmi velmi malinko pocutelny zvuk, ked na biku clovek jazdi, ani nepocuje....
presne, aj bratovi, a ide mu to krasne. a mne to ide strasne potichu, hned na zaciatku mi to nejak nesedelo...no co uz, rozoberem. urcite urobili chybu v servise, ved nemam najazdenych ani 500km...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Treba si dať pozor aj na správnu polohu tesniacej gumičky.
Mazal som to olejom do vidlíc (viskozita 5) orech je ako nový.
ak sa nedá ten plast zohnať skúsim to dat niekde vyrobiť
Žiadna vazelína!!! Po jednej kvapke oleja na stavítka (západky) a na klzné ložisko (to špinavobiele čo vyzerá ako umelá hmota.)
Nezabudol si dať na osku pod orech originál Mavicácku podložku?
Výrobca samozrejme doporučuje len originál o olej.
Skúsil by som tlmičový olej.
Neviem,aké vlastnosti má originál olej a teda čím by sa dal nahradiť.