Čaute mam tento bike http://kona.cz/mahuna-3/
Ale uz som na ňom stredové menil .
Píska mi v stredovom aj ked dam dolu reťaz mam stvorhran a neviem co s tym poradili by ste mi?
Ide do o to, že aké zloženie máš. Ak nejaké lacné, tak sa možno bude dať rozumme dostať do ložísk. Ale ak nejaké aspoň trochu normálne, tak to bude zložité, keďže to býva zapuzdrené ako jeden kus. Už som nejaké otvoril, ale to bolo jemná mechanika na spôsob zverák a kladivo.
Velmi zalezi ake mu tam dali - uz som videl naozaj divoke riesenia kde lozisko zvnutra vobec nebolo utesnene proti vode - cisto le trubka aby sa loziska nezatlacili viac k sebe a po vymontovani z ramu boli vidiet gulicky. Take proste nemozu nic vydrzat.
Bezne shimano uz je celkom OK
Umyval si bajk? Striekal si nejaky odmastnovac v okoli stredu??? Nedavno som prevodniky oyebal cisticom na brzdy a dostalo sa na stredove zlozenie , je tam prachovka ktora voči
Uchyteniu (zavitovej casti ktore je napevno) ta prachovka sa toci s loziskami. V mojom prípade biela prachovka, vsimol som si to bez retaze ked som potocil klukami a predtym to nerobilo som si na beton isty ze sa stalo toto : cistic sa dostal na prachovku a vysusil jemný film ktory to mazal aby to bolo tiché.. a zacalo doslova piskat jal ty opisujes. Stiahol som kluky (zbytočne netreba to robit) a uz vobec otvarat stredove zlozenie načo... Tam sa vymyl len povrch prachovky nie vnútro. No daj bajk na lezato nic nemusíš demontovať zober nejaky hustejsi olej, kvapni na prachovku a potoc klulami , proces opakuj niekolkokrat, zvyšný olej poutieraj po okoli nech nelepi necistoty. Ja som kluky stahoval ale zbytočne lebo toto zrobis aj s nimi, a do buducna davaj vacsi pozor ked umyvas cistis.
Este dodatok : môj stred je octalink nie stvorhran. Ak nechceš menit kluky potrebujes stredove zlozenie také, ake tam teraz mas teda stvorhran, inak to pasovat nebude. Dlzka domčeka sa tam meria . Najjednoduchšie riesenie je vybrať staré stredové zloženie a na nomas napísané co je zač. Podla tych čísel kúpiš druhé ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ide do o to, že aké zloženie máš. Ak nejaké lacné, tak sa možno bude dať rozumme dostať do ložísk. Ale ak nejaké aspoň trochu normálne, tak to bude zložité, keďže to býva zapuzdrené ako jeden kus. Už som nejaké otvoril, ale to bolo jemná mechanika na spôsob zverák a kladivo.
a inak...náradie na to máš? treba ti sťahovák na kľuky a na stred... také niečo:
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/stahovaky-na-stredy/kovys-stahovak-na-kluky-4-hran.html
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/stahovaky-na-stredy/super-b-tb-1065-kluc-na-stredy-shimano.html
Bezne shimano uz je celkom OK
na štvorhran idú : https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/stvorhran/?action=search&recommendations=0&clearance=0&unavailable=0&per_page=48&f_category_id=277&sort_by=priceDESC&in_stock=all&s=&price_from=&price_to=
Píska mi v stredovom ...
Pískaj si aj ty, a nebudeš nič počuť 😉😅
Uchyteniu (zavitovej casti ktore je napevno) ta prachovka sa toci s loziskami. V mojom prípade biela prachovka, vsimol som si to bez retaze ked som potocil klukami a predtym to nerobilo som si na beton isty ze sa stalo toto : cistic sa dostal na prachovku a vysusil jemný film ktory to mazal aby to bolo tiché.. a zacalo doslova piskat jal ty opisujes. Stiahol som kluky (zbytočne netreba to robit) a uz vobec otvarat stredove zlozenie načo... Tam sa vymyl len povrch prachovky nie vnútro. No daj bajk na lezato nic nemusíš demontovať zober nejaky hustejsi olej, kvapni na prachovku a potoc klulami , proces opakuj niekolkokrat, zvyšný olej poutieraj po okoli nech nelepi necistoty. Ja som kluky stahoval ale zbytočne lebo toto zrobis aj s nimi, a do buducna davaj vacsi pozor ked umyvas cistis.
Este dodatok : môj stred je octalink nie stvorhran. Ak nechceš menit kluky potrebujes stredove zlozenie také, ake tam teraz mas teda stvorhran, inak to pasovat nebude. Dlzka domčeka sa tam meria . Najjednoduchšie riesenie je vybrať staré stredové zloženie a na nomas napísané co je zač. Podla tych čísel kúpiš druhé ?