pozrel som video ako sa meni bowden vedeny v rame. ved to je lahke som si povedal. tak ani nie. dopadlo to tak, ze mam povodny bowden vonku a novy tam musim dat a je to celkom problem. skusil som aj to nove lanko, ktore nema roztrapkany zaciatok. vobec to nejde a to otacam bike do strany a dolu hlavou, vselijako s tym tocim a nic. treba kupit tu profisadu na prevliekanie bowdenov? ako to menite?
Síce to má Trek celkom fajn vymyslené a dá sa s trochou pitchovania aj bez sady, ale aj tak som si ju z Alička zobral a úplná pecka s tým robiť. Keby si bol z bližšia tak kľudne požičiam. Takto asi skús či niekto v okolí nemá.
a este som zisitl, ze mi to asi nebolo ani treba menit. lanko je ako nove, ciste a hladke (od marca). po bordeli ani stopa. skoda roboty. tak neviem, preco mi zacalo blbnut radenie. pri zaradeni na tazsi prevod zadna prehadzovacka ani tuk. aj ked som preradil o 4 prevody tak prehadzovacka zacala prehadzovat az tak o 20 sekund ked som presiel cez nerovnosti. mal som za to, ze mam znicene lanko, bordel v bowdene. na auto mam taku knizku Ako na to.. tak musim nieco podobne zohnat aj pre bike
a este som zisitl, ze mi to asi nebolo ani treba menit. lanko je ako nove, ciste a hladke (od marca). po bordeli ani stopa. skoda roboty. tak neviem, preco mi zacalo blbnut radenie. pri zaradeni na tazsi prevod zadna prehadzovacka ani tuk. aj ked som preradil o 4 prevody tak prehadzovacka zacala prehadzovat az tak o 20 sekund ked som presiel cez nerovnosti. mal som za to, ze mam znicene lanko, bordel v bowdene. na auto mam taku knizku Ako na to.. tak musim nieco podobne zohnat aj pre bike
Ak sa držím dlhodobo nejakej zásady pred pretekmi, je to staré známe – nemeň nič na poslednú chvíľu. Lenže niekedy situácia vyžaduje improvizáciu. V stredu si dávam nejaké pekné kopce a traily u nás a zrazu cítim, že páčka radenia XTR smerom nahor občas vynechá. Ok, stane sa. Ale v závere výjazdu skončím tak, že na vyššie pastorky sa už nedostanem a radenie chodí naprázdno. Na internete sa dočítam, že je to pomerné časté pri systéme Rapid Fire od Shimana a môže za to prach, ktorý v kombinácii s mazivom vytvorí akúsi lepkavú „pastu“ a tá brzdí mechanizmus.
Riešenia sú 2...buď rozobrať a komplet vyčistiť páčku, alebo „port", kade sa strká lanko, nastriekať dnu WD40. Volím možnosť číslo 2, WD-čko tečie prúdom a po chvíli všetko zase krásne cvaká. Na druhý deň skúšam páčku a stále tomu niečo chýba.
caute, mam trek remedy 8 2019, bowden pre teleskopku(vedenu vnutrom ramu) mi zapadol dole do ramu(nevidel som ho) ale lanko som z druhej strany vylacil von, prilepil som on bowden ze ho vytiahnem ale bowden sa niekde okolo stredoveho zlozenia zasekne a vobec im neide pohnut... neviete co moze byt problem?
DD, menil som včera bowden aj lanko . Skúsil som po vytiahnutí starého lanka od spodu (od prehadzovača ) zasunúť nové . Následne som vytiahol bowden , lanko ostalo v ráme . Nový bowden skrátiť podľa rozmeru starého nasunúť na lanko - prešiel rámom bez problémov - lanko von a zasunúť zhora cez páčku do bowdenu .... ďalej už je na vás.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
PRO náradie na inštaláciu kabeláže pre vnútorné vedenie
42,99 €
MOC 49,99 €PRO náradie na inštaláciu kabeláže pre vnútorné vedenie
42,99 €
MOC 49,99 €nemam to odskusane. ale vyzera to presne rovnako jednoducho ako to od PT - https://www.youtube.com/watch?v=CVINP6fRCUg
ja pouzivam vysavac a snurku ...
https://www.youtube.com/results?search_query=internal+gear+cable+routing
Možno toto by mohlo byť príčinou,ak požívaś spomenuté radenie:
/Citované y Imrovho článku:https://www.mtbiker.sk/clanky/124649/reportaz-mtbiker-novodubnicky-maraton-2021-navrat-krala-.html
Hlavne žiadne zmeny na poslednú chvíľu
Ak sa držím dlhodobo nejakej zásady pred pretekmi, je to staré známe – nemeň nič na poslednú chvíľu. Lenže niekedy situácia vyžaduje improvizáciu. V stredu si dávam nejaké pekné kopce a traily u nás a zrazu cítim, že páčka radenia XTR smerom nahor občas vynechá. Ok, stane sa. Ale v závere výjazdu skončím tak, že na vyššie pastorky sa už nedostanem a radenie chodí naprázdno. Na internete sa dočítam, že je to pomerné časté pri systéme Rapid Fire od Shimana a môže za to prach, ktorý v kombinácii s mazivom vytvorí akúsi lepkavú „pastu“ a tá brzdí mechanizmus.
Riešenia sú 2...buď rozobrať a komplet vyčistiť páčku, alebo „port", kade sa strká lanko, nastriekať dnu WD40. Volím možnosť číslo 2, WD-čko tečie prúdom a po chvíli všetko zase krásne cvaká. Na druhý deň skúšam páčku a stále tomu niečo chýba.
ja pouzivam vysavac a snurku ...
Tak isto, funguje to super s dobrým vysavacom. Odporúčam zubnú niť ako šnúrku. A nemusíte vyrazat a zase lisovat stred.