som tu novy a potreboval by som poradit. Mam problem s retazou ktory mi zatial v servise nevyriesili a neviem si velmi pomoct ani sam. Ide o to ze zadna prehadzovacka radi v pohode pokial sliapem do pedalov a retaz je v zabere. Ale v pripade ze vzadu mam prehadzovacku v hornej tretine, na vacsich koleckach, a potocim pedalmi dozadu na volnobezku tak mi retaz prudko pada na mensie ozubene kolecka. Samozrejme ak zacnem znova sliapat tak sa vrati tam kde bola. Neriesim extremne krizenie retaze aj ked na druhom biku ktory je tiez 3x9 so taketo nieco nedeje ani v extremoch. V zadu mam XT-ckovu prehadzovacku s 9-koleckom a v predu klasika 3.
Servis premeral retaz a ze je OK a ze vlastne vsetko je ok. Zatial som sa s takym niecim nestretol a neviem co s tym. Nemal niekto podobny problem alebo nejake tipy co s tym? Planujem vymenit retaz, ale to je to take riesenie pokus/omyl...
posledný komentár: 15. 11. 2023 o 10:46
V prvom prípade to robila reťaz tesne pred 0,75 mm.
V druhom prípade (nová reťaz) som došteloval odklon prehadzovačky.
Pri sliapani dozadu na najvacsich pastorkoch si po jednom pretoceni zlezie o dva tri pstorky. Ked tocim dalej zacnu sa este sponovat aj kladky.
Pri sliapani dozadu na takmer vsetkych pastorkoch (okrem najmensich) mi ta retaz puka/alebo akoby pekne nezapadala do zubov. Chapem ze naco kto bude donemoty tocit dozadu (ale napr pri cisteni retaze)
V servise dostelovali a stale to nie je ono. Nehovoril som im vsak o tom toceni dozadu.
Ja si to sam stelovat neviem ale rad by som aspon pochopil kde je problem, pripadne ci investicia do lepsej retaze napr tento problem vyriesi.
Dakujem
Treba zmerat retazovu linku ci je to vobec spravne nakonfigurovane.
Inak to mozes ladit kolko chces.
Treba zmerat retazovu linku ci je to vobec spravne nakonfigurovane.
Inak to mozes ladit kolko chces.
Ahoj. Dakujem za odpoved. Bike prisiel uz s nahodenym komplet pohonom. Mozno sa s tym Canyon nesere a nahodia to od ocka len nech si to uz kazdy doladi.
Varia z toho co maju a aby sa zmestili do ceny,takze to nemusi byt vzdy dokonale.
(u mňa inak až o 3-5 pastorkov dolu padne)
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Veru Ti nepoviem, skúsim to dať pozrieť do servisu. Ale čo má spoločné prehadzovač s tým, že to padá pri opačnom chode reťaze, keď si proste potočíš pedálmi dozadu, resp. bicykel trochu tlačíš dozadu? Podľa mňa nič. Lebo smerom dopredu to radí a funguje bez problémov. Reťaz padne zvrchu, ako ide od prevodníku, kým si má sadnúť na pastorok, lebo sa jej nechce na tri tie najväčšie dosadnúť, ale to kríženie ju tlačí dolu. A prehadzovač je pod kazetou a v tomto prípade nehrá žiadnu rolu, či zle to vidím ako laik? On si drzí pozíciu a pri potočení pred to zase skokom zaradí o tie 4-5 prevodov vyššie na pôvodnú pozíciu.