Ahojte, mám taký problém s Rock Shox DNA uzamykaním z riadidiel. Prestalo mi to fungovať. Myslel som, že to bude špinou alebo lankom, vyčistil som to, vymenil
lanko ale stále to nefunguje. Ako keby tá pružina vo vnútri "nevládala" natiahnuť lanko. Vybral som to celé von a zistil som, že tá plastová "patróna" alebo "kôš" alebo ako sa to volá, vo vnútri čoho je tá pružina, je prasknutý na oboch stranách. Nie je to na celej dĺžke, len asi 0,5cm na oboch stranách pozdĺžne. Samozrejme, nie je to ideálny stav, nerozumiem tomu úplne, ale na prvý pohľad sa nezdá, že práve toto by malo byť príčinou nejakého zádrhelu s pružinou, alebo áno?
Keď to celé poskladám, založím lanko, napnem ho na tom modrom krúžku pri nastavení na "vypnutú" vidlicu, zdá sa všetko ok. Stlačím na odomknutie,
vidlica sa normálne odomkne, začne tlmiť, pohoda. Lenže potom ani za puču ju zamknúť. Len rukou tomu pomôcť, potiahnuť lanko manuálne a tak sa to zamkne. Viete poradiť?
prvý krok odmontovať lanko z modreho kolečka premazať bowden
demontujte modré kolečko a zamykanie-vrchnák 24 klúč... opatrne vybrať... poriadne preskúmať vnútro a pozíciu pružiny ešte pred rozborkou
Vrchnák kde je závit sa odšrobuje v protismere štandartneho závitu.... vybrat osku plastová horná časť s tesnením cele očistiť a premaznut trecie plochy vazelinkou.. potom správne založiť a napružiť pružinku zamykania a zmontovať a nahodiť do korunky, založiť lanko a všetko šlape ako hodinky....
Na maratóne mi prestala fungovať vidlica. V tiahlom asfaltovom stúpaní som ju zamkol no na jeho konci kde bola rovinka pri odomknutí, vidlica vôbec nereagovala, správala sa akoby bola stále zamknutá. Skúšal som som ju viac krát zamknuť odomknnuť no pri odomknutí sa stlačí tak cca o 0.5 cm
Kde sa mohla stať chyba, nikdy som ju nejazdil zamknutú dole zjazdami, bola pravidelne servisovaná, nabehané má tak cca 10 000km väčšinou maratóny, žiadne prasačinky.
Myslíš že tu by pomohol ten návod čo si dával v predošlom príspevku? samozrejme bez toho lanka