...caute, nikde som to tu nenasiel, preto zakladam nove vlakno. Viete mi poradit niekde na Slovensku seriozny servis brzd AVID? Mam problem s nevracanim sa piestikov. Brzdy som rozobral, ocistil som piestiky, tesnenie, strmen, odvzdusnil ale piestikom sa aj tak nechce vracat . Som zufaly. Nejake napady?? Dakujem vopred.
Ak mas rozdrbane gumicky, tak Ti pomoze jedine vymena. Je to drahe ako svina, ale ja by som si ine brzdy ako XT nekupil a teda ma stale menej vysla vymena tesneni!!
dneska som sa bol spýtať kamoša v servise a on mi povedal že to je blbosť aby som tak rýchlo zničil tie tesnenia že mám počkať kým mi príde sada na odvzdušnenie spraviť to a malo by to ísť
Môžete mi prosím poradiť čo mám robiť keď nevracia piestiky úplne a koleso stále brzdí aj keď nieje páčka stlačená . Aj páčky sú mäkké . Jedná sa o Avid Elixir R.
Ďakuje za každú radu
Pred mesiacom som mal lahsi pad na maratone v Malinci. Ked som zdvihol bike zo zeme tak prava packa brzdy Avid Elixir 9 RS bola v cudnej polohe. Bola odvratena od riaditiek. Prve co ma napadlo, ze je zlomena. Pritiahol som k riaditkam packa sa dostala do normalnej polohy a pokracoval som dalej. Brzda normalne brzdila aj doteraz brzdi. Packu vsak viem odtlacit do tejto "odvratenej polohy" stale. Ide to celkom lahko. Co sa mohlo stat a ako to opravit? Pre ilustraciu normalma a odvratena poloha brzdovej packy.
Takto to funguje aj na starych avidoch. Nie je to chyba, ale vychytavka. Ked spadnes, packa sa nelame, neohyna, ale smeruje do polohy, v ktorej si ju nasiel. Inak, brzdove packy mam dotiahnute tak, aby som ich rukou pomerne lahko okolo riaditok otocil. Radsej nech sa pri pade tocia, ako lamu.
Ja ked som potreboval vybrat piesty s tym, ze som mal uz kvapalinu von, zmontoval som to dokopy, cez odvzdusnovaciu sadu som tam natlacil vodu a stlacal packu pricom stale dotlacal vodu ako sli piesty von, kedze to boli code 5, 4 piesty, najprv vysiel jeden par, potom druhy ale nesiel, tak som to riesil tak, ze ked ten prvy par uz bol na hranice vypadnutia, vopchal som medzi ne srobovak (zarazka), teda nehybali sa a vyliezol druhy par. Neoriginal tesnenia nwm ci sa daju zohnat nakolko som to skusal v obchode s tesneniami a guferami, tie hranate kruhove gumicky co su okolo piestov videl asi prvy krat.
Preco potom neviem do tejto odvratenej polohy dostat aj lavu brzdovu ?
Zatlac viac, alebo poloz bike padovo aj na lavu stranu a pojde to:) Podla mna je to vydarena avidovina. Vdaka tomu mam packy po kazdom pade stale cele a rovne.
Tak u mna ide o ulomeny kus plastu ktory drzi piestik v osi. Dnes som sa zastavil v servise a ten odlomeny kus vypadol von. Takze potrebujem vymenit cely Taperbore, cize cele vnutorne creva pravej brzdy. Kto predava nahradne diely na Avidy, alebo ma caka kupa novej brzdy?
Tip pre tých čo by si sami chceli spraviť bleed kit. Injekčné striekačky (0,24€/ks), infúzna sada (0,33€/ks), najdôležitejší komponent buď spojka s nátrubkom (CN-M5-PK-3 1,30€/ks) alebo závitová rýchlospojka (CK-M5-PK-3 1,60€/ks). Objednával som z Festa (http://www.festo.com/cat/sk_sk/products_CK). Za týždeň som ich mal doma. Ja som nakoniec použil tú závitovú. Na strane striekačky som ju ešte zaistil eskapáskou a na strane spojky som tam dal trocha lepidla na závity (Loctite) a nechal zaschnúť a potom zaistil objímkou. Spojky obsahujú aj tesnenie takže už žiadne potrebujete. Zmestíte sa do 6€. Bleed block som mal origoš dodaný k brzdám. Takže asi tak. Najdrahšia bola brzdová kvapalina .
pani ja chcel by som sa opytat,mal som bike zlozeni v aute,kolesa boli prec a do strmenov som dal tie plastove kajliky(ako vzdy) akurat ze tento krat ak som nahodl kolesa,tak paka zadnej brzdy ostala makka a brzda ma minumum ucinku.Vacsinou mi to spravilo,par krat som postlacal packu a bola tvrda ja len ci som schopny to aj doma spravit alebo do servisu
skus este naklonit bicykel dolava(aby bola packa hore a hadica smerovala dole) a stlacaj packu aj minutu mozno aj viac. mne sa toto tiez raz stalo, takto som pumpoval a po par minutach bola opat tvrda ako predtym
skus este naklonit bicykel dolava(aby bola packa hore a hadica smerovala dole) a stlacaj packu aj minutu mozno aj viac. mne sa toto tiez raz stalo, takto som pumpoval a po par minutach bola opat tvrda ako predtym
jo skusil som to,stisk mam ako rusky drevorubač ale viac menej to nieco pomohlo,ostala tvrdsia paka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďakuje za každú radu
Brzda mi nevracia piestik vzdy drape kotuc .
Zatlac viac, alebo poloz bike padovo aj na lavu stranu a pojde to:) Podla mna je to vydarena avidovina. Vdaka tomu mam packy po kazdom pade stale cele a rovne.
jo skusil som to,stisk mam ako rusky drevorubač